Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 18:24:01
Arina
kapsule od brusnice su puno jaceg koncentrata od caja...ja sad imam u urinu 8-10 leukocita nista drugog ....dok. rekao ako nema bakterija ne trebaju antibiotic ....sam caj i kapsule naturaalove ...ja pijem po jednu a moze se i dvije ako je jaace...mislim boli ili smetnje.....i uz to pijem caaj...to da izmokravas sto vise da sto brze i lakse izadje ...jer kapsule moras zalivati tecnoscu ....da ona isplavi ssve te budalestine iz nas....i jos pijem puno koprive caja i to onog u rinfuzi...ne filterice jer je bolji...i sve to super bude ....ja imam s tim urinaarnim stvarima dosta iskustvaa....svasta sam prosla ....sad mi bubrezi reaaguju na tih 8-10 leukocitaa ...pa taako to sve pijem ....bice bolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 18:24:44
Vodolija83
Sensia,evo meneee,jos sam 2u1 Kako se ti osjecas? Daje li pisuljica kakve predznake,jel se smirila ili luduje jos? Mene upravo krsta razvaljuju,hmmm...hmmm... Od juce su mi intenzivniji bolovi u preponama,blago me bole kukovi,pa bol niz guzu,a sada krsta i spod (niz guzu) haos.Drugih simptoma nema...
Nisam ti ni ja ljubitelj tikvenice,al ova tvoja izgleda privlacno...E bas si vrijedna
Usput,zenice moje,nalazi su mi gotovi prekjuce,nikako da javim rezultate. Urinokulture sve 3 sterilne,kao i uvijek,hvala Bogu dragom. Krvna slika se poboljsala,sad je sve u granicama Meni uputnicu daje dr.iz DZ,ali samo prepise sto trazi moj dr.Medjutim,ovaj put mi je dodala i da izvadim holesterol i trigliceride.Jel iko od vas vadio te nalaze u trudnoci Ja dosad nisam,al sam se iznenadila kad sam vidjela da mi je oboje poviseno... E sad...da li moze doci do pomjeranja granica zbog same trudnoce ili... Prije trudnoce nisam nikad imala povisene masnoce,pa odakle sad
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 18:26:54
gerberka
Arina, draga moja uvijek pita za mene i moju
za tebe od nas dvoje
bolji smo, legimo cijeli dan, ginipral je tu, bol je manji hB
kakav je tebi dan?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 18:40:33
gerberka
i ja sutra dajem urinokulturu
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 18:55:23
buduca mami
uh drage citam vas i razmisljam,i ja sutra OPET idem vadit urin i krvnu sliku. sa upalom se borim cijelu trudnocu,tako da sam za ovih 8 i kusur mj. vise piskila u one bocice...hB mislim da sam sanirala te baje,kako kazete,al ev sutra idem ponovo da uradim te nalaze.imam kontrolu u srijedu a nije mi jos dala uputnicu,sta ako me zaboli prije??? jel idem direktno u bolnicu,tako bez uputnice,ili??? mislim da nece bebi prije srijede,al et da se informisem,za svaki slucaj ;)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 19:21:38
Selminja
buduca mami ja mislim da ti treba uputnica, mozes je dobiti i u hitnoj ja mislim ako krene, mada nece do srijede ne sekiraj se, imas ti jos uputnica je najmanji problem ... mada trazi sljedeci put kad odes kod svog dr,i moja je meni uputnicu dala tek neki dan. Sensia evo jos jedna koja ne voli tikvenicu dobre ti ove trudnice cijela tikvenica ti ostade, a lijepo izgleda nema sta, mrtva usta bi je jela kosto kazu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 19:55:54
pahuljica_25
Vodolijo u trudnoći su trigliceridi i holesterol normalno povišeni i neznam zašto su ti uopće dali da radiš te nalaze Baš je mene prošle godine zvala jedna trudnica sva uspaničena da me pita za te parametre.Kod nje je sve bilo previsoko a ona mršavica nit jede masno ni koji vrag.Tako da se ne brini
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 19:56:16
Arina
IZVORNA PORUKA: gerberka
Arina, draga moja uvijek pita za mene i moju
za tebe od nas dvoje
bolji smo, legimo cijeli dan, ginipral je tu, bol je manji hB
kakav je tebi dan?
Hajd bas mi je drago da ti je bolje ....samo miruj....
A ja....ma ja se sa ovim bubrezima ganja...nije to nista strasno....ali ih osjetim.....danas reko ode do dok. da vidim sta cu..i tako nista posebno....cajevi ...cajevi....i pocela sam piti te kapsule brusnice one naturalove forte...tako mi reko....pa ce se nadam se poboljsati stanje....ako ne bude do ponedjeljka napretka....icu raditi urinokulturu...iako nije pokazalo da ima bakterija ali znam da se i to zna desiti da ih nema na obicnom urinu a na urinokulturi se pojave......vjestice male......eto ostalo ok......moram ti otkriti jednu malu tajnu...sutra mozda kupujemo kolica....hi hi hi....al nemoj nikom reci ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 20:18:16
pahuljica_25
Arina naravno da nije strašno,samo ti pij čajeve i sve će biti ok.Ja sam skoro uvijek imala par leukocita i nešto bakterija i nikad ništa više od čaja nisam dobila.No sikiriki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 21:05:47
gerberka
arina, uradi ti i urinokulturu..ipak je to malo vise leukocita, ali bez straha jer su trudnice podlozne tome. svakako ce ti tvoj dr dati da uradis urino. za kolica
izvini, bili mi roditelji pa nisam citala
< Poruku je uredio gerberka -- 20.10.2011 21:06:19 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 21:38:20
Hannica
Joj...ja jos nista nisam spremila,a imam osjecaj da bi moglo poceti svake sekunde.Nisam cak ni torbu za bolnicu spremila,ni svoju ni za bebe. Jos mi se muz malo razbolio,zao mi ga zamarat glupostim,ali stvarno zelim da sve bude na mjestu i da sve blista. Hana me gnjavi,ne da mi da mirujem ni minut,samo ako vidi da lezim odmah joj nesto treba i vuce me za ruku da ustanem. Jos me i trckalica uhvatila,cijeli dan sam u wc-u. Izgleda da se i moje tjelo priprema za dan D.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 21:48:33
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Arina
moze li mi neko reci jel 8-10 leukocita u urunu (nema bakterija) puno...i strasno...i moze li se to cajevima srediti
moze al moras caj piti umjesto vode dosataaaaaaaaaaaaa caja da ispiskis sve te bakterije ..... Hannice , primice se i tebi abd primice . Bas me zanima imal treme kako je biti drugi put i iscekivat porod jer te pitam , jer smo prvu trudnocu prvi porod prosle pa znamo sta je . Imal imalo straha , razmisljanja .... Il se osjecas kao da ti je prvi puta .Pusa drugarici .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 21:56:02
mala86
IZVORNA PORUKA: Hannica
Joj...ja jos nista nisam spremila,a imam osjecaj da bi moglo poceti svake sekunde.Nisam cak ni torbu za bolnicu spremila,ni svoju ni za bebe. Jos mi se muz malo razbolio,zao mi ga zamarat glupostim,ali stvarno zelim da sve bude na mjestu i da sve blista. Hana me gnjavi,ne da mi da mirujem ni minut,samo ako vidi da lezim odmah joj nesto treba i vuce me za ruku da ustanem. Jos me i trckalica uhvatila,cijeli dan sam u wc-u. Izgleda da se i moje tjelo priprema za dan D.
draga moja sretno od da sve prodje sto brze i lakse
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 22:03:45
Hannica
Felix mila,naravno da ima straha,ali ne bojim se toliko samog cina poroda koliko ove neizvjesnosti.Imam hiljadu pitanja na koja mi niko ne moze odgovoriti,da li cu roditi prirodno ili na CR,kako ce Hana prihvatiti bracu i seku,hocu li ja moci izdrzati to sve,kako cu proci s dojenjem ovaj put....ma joj...svasta nesto me zanima,a mozda je i bolje sto ne znam odgovore. Ali...ja sam vjecni optimista,razmisljam pozitivno,necu ni da pomislim da ja nesto necu moci. Ja cu se rjesiti pelena i bocica za 2-3 godine i ostaje mi jos mnogo godina da odmaram.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 22:05:30
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Vodolijo u trudnoći su trigliceridi i holesterol normalno povišeni i neznam zašto su ti uopće dali da radiš te nalaze Baš je mene prošle godine zvala jedna trudnica sva uspaničena da me pita za te parametre.Kod nje je sve bilo previsoko a ona mršavica nit jede masno ni koji vrag.Tako da se ne brini
Hvala ti puno Pahuljice ! Ja se bas zabrinula,iako sam pretpostavila da su poviseni u trudnoci,ali eto dr.iz DZ se nasla da mi zatrazi i taj nalaz iako moj dr.to nikad nije zahtjevao. Sad sam to potvrdila sa strucne strane
Usput,zna li neko smijem li zubaru sad u 38.sedmici? Jel nekad neko spominjao da je najbolje do 9.-og mjeseca to sve zavrsiti il ja lupetam Imam pokvarenu sedmicu,od male tackice,u trudnoci se rapidno pokvarila...Maloprije jedem,i puce mi dio Sutra cu zvati zubarku,ali ako neko zna smijem li,nek mi odmah kaze da me utjesi,ja ne mogu ovako sa slomljenim zubom,bez obzira sto se ne vidi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 22:05:54
Hannica
IZVORNA PORUKA: mala86
Nemoj ti meni sad sretno,eto mene sutra na kaficu aBd pa cemo uzivo to obaviti. Bar se nadam da cu doci.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 22:13:01
mala86
IZVORNA PORUKA: mala86
Nemoj ti meni sad sretno,eto mene sutra na kaficu aBd pa cemo uzivo to obaviti. Bar se nadam da cu doci.
i ja bi volila da dodjes,ko zna kad cu te poslije vidjeti ako budes isla javi se,ja planiram poslala sam ti poruku na fb
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 22:21:14
Nina_Lana
Ja samo da vas pozdravim, vratili se sa vecerice...danas nam je 4 godine braka pa malo izasli da proslavimo,ali mene ledja razvaljuju, stomak mi je bas postao tezak, a tek sam 30-ta nedjelja , tako da nismo mogli duze da uzivamo u romantici