Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 11:11:10
babilon
Eh zene drage :D
prvo, animagical i lejla ka hvala puno na objasnjenu :) ja ne odustajem od dojenja ni pod kojom osnovom :D kolostrum ide laganini, maloprije bas bila patronazna i za svaku je pohvalu teta! Iznenadila sam se. Cak se sam se i na jezeru iznenadila od sestara koje su forsirale dojenje (s obzirom da vecina samo laje po njima) ali ZA SVAKU SU POHVALU i to u obje smjene sam dozivjela, bravo z anjih
sto se tice dohrane nisam jos davala, ali sam mislila na kasicicu navecer ak one bude miljeka ili nesto da lakse bebica zaspi barem 10ml max da useceri... ali ponavljam, dojenje je in ;)
Hvala drage moje jos jednom na cestitkama :)) ja sam stvarno imala srece da sam 4cm bila otvorena a da i nisam nista osjetila, i nkekao sam se pravo brzo otvarala bez nekih extra bolova, ali tamo sa 9prstiju sam bila uljucena na infuziju i tako hahaha.. Ako ko hoce ja mogu sve u detalje napisati pa mu na pp ali sam mislila pricu napisati svakako otprilike da vam ispricam kako sam ja sta dozivjela i kako sam kroz to sve prosla. Najbitnije: ne zaboravite da disete :D ove zene oko mene pozaboravljale pa sam se i ja derala s babicama DISI DISI SAMO DISI :))
Zanzibar, cuvam ti fige draga da ti s hajrom krene i da ubrzo budes s bebicom svojom :D moj mali smezuranko isto kinez sada :)) cekamo da se dozove pa da vidimo na koga lici
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 11:15:27
animagical
selminja, ja sam trcala u wc cijeli deveti a porodila se u desetom mjesecu trudnoce a znas kako je, sto se vise das iznervirati gore za tebe...vise sam oguglala dosta..jos u sebi prerondam kad me sta iznervira ali i brzo zaboravim na to...ne isplati se
to za citanje tema o dojenju, super i ja sam tako,puno mi je pomoglo...realno nisu se sestre u porodilistu zaletile da mi pokazu kako cu...iako je bila divna pedijatrica koja je sama dosla, odusevila se sto forsiram dojenje i pomogla mi da se namjestim i da, i u vojnoj hrane bebe i to na flasicu ja se haman posvadjala da moje ne hrane...dosla mi sestra i skoro me ruzeci kaze, on ti nije gladan, odbija flasicu...ja ono, a sto te mu davali, pa on doji.... ugl, vise nisu nudili
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 11:15:45
zanzibarka
babilon hajd pliz napisi mi koji detalj, znas kako me zanima, ja sam prije 6 sedmica bila otvorena 3 prsta, i doktorica je predpostavljala da sam sad najmanje 4-5, nije me htjela do zadnjeg pregledat kaze pucu ti vodenjak, a stomo se skroz spustio, tako da je to to definitivno, a muzic misli da prisustvuje a druga mi je smjena smrc, ne znam kako cu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 11:17:10
enči80
Pozdrav za sve xxl trudnice a i one manje
Ima li mi Hannice,jel' živa???Hoćeš li me prestići po sedmicama???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 11:19:23
animagical
babilon tih 10 ml je dovoljno da on spava tri sata, njemu je jako mali zeludac a adaptirano kravlje mlijeko tesko pada na stomak a tih 3 sata da ne doji je lose za proizvodnju mlijeka, nocni podoji su najvazniji...vjeruj da je bolje da doji pa nek to traje i dva sata, i mi smo satima dojili, nego da pije ad...ne moze biti da nema mlijeka, koliko beba sisa toliko se prozvodi! ako popije ad sit ce zaspati i nece sisati jel...ne brini da je gladan, samo ti njega drzi na grudima ko privjesak, njemu je tu najbolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 11:39:35
babilon
Svakako animagical ;) ide dojenje ;)
ps. zene sa savovima :)) kako ste i kad ste otisle u canifu prvi put? mene, naravno, malo hastra toga.. jeste pile sta posebno? Ja kontala donat uzeti a ne znam smijem li?!? iako ne vidim razlog sto n ebih smjela? jer mi je on uvijek regulisao probavu... eto bilo kakav savjet zive bile pa da i to kutarisem s halom, sto prije to bolje :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 11:56:13
pauza
babilonko, jedva cekamo tvoju pricu sa svim detaljima, nemoj pojedinacno na pp, jer cemo onda svi traziti pp:-) sensia, nemoj zaliti sto nemozes hodati, vani je groooozno.... da sam imala bilo koji nacin jutros ne bih dosla na posao, kakav je mrak i kisa:-( evo jos ne mogu sebi da dodjem.... samo da mi je spavati malo, uh...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 11:58:20
Vodolija83
Sensia,i tvoja se bebi fino priprema.Jos malooo aBd ! Mene sinoc krsta pravo zezala od pola 6,otprilike 3h intenzivno,a kasnije malo popustilo i tako me drzalo do spavanja.Jutros vec bole ono standardno,ne jako kao sinoc,a puno mi je veci pritisak dole nisko i u preponama otkako su mi skinuli serklaz.Ja sam malo njihala kukove,ono kako Berina objasni da njisemo guzom,i pomaze... Ti stvarno mozda u srijedu vec budes uz svoju cujicu aBd Ne brini za ginekoloski,meni bar nije bio bolno A sta li ce meni reci u utorak?Hmmm...nadam se da cu biti bar malo otvorena aBd...
Babilonko,pisi ili pp ili porodjajnu pricu,ja sam nestrpljiva.Posebno zato,jer smo kod istog dr.pa me zanima svaki detalj.
Anice,hvala Bogu da je Bebici bolje,pozz je kad se cujes! Kako se ti osjecas?
Zanzibar,sretno danas,ako krene,nek prodje hairli i da sto prije budes uz svoju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 12:09:09
animagical
IZVORNA PORUKA: babilon
ps. zene sa savovima :)) kako ste i kad ste otisle u canifu prvi put? mene, naravno, malo hastra toga.. jeste pile sta posebno? Ja kontala donat uzeti a ne znam smijem li?!? iako ne vidim razlog sto n ebih smjela? jer mi je on uvijek regulisao probavu... eto bilo kakav savjet zive bile pa da i to kutarisem s halom, sto prije to bolje :D
ZANZIBAR: imas pp ;)
nece ti donat pomoci...uzmi portalak, ali nemoj popiti pun fildzan ko ja popij kasiku i samo za dva sata sjedi na solju, samo ce izaci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 12:20:46
palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical
mislim da smo svi imali ovaj pocetak i odusevljenje ah sto dijete lijepo spava moj je tako izgubio onih 10% tezine....sve u dva dana, dok sam se ja uhavizala i rekla nanama da me puste da budim dijete i da mi nije grehota buditi ga kad useceri babilon samo ti vjeruj u svoje grudi, mogu one hraniti bebu bez problema...ja bi sad svojim spomenik digla
Vala bas. Ja cu svoje osigurati, ako je JLo mogla dupe, mogu i ja mljekaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 12:21:36
gerberka
sta je portalak, ili nisam dobro procitala?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 12:25:06
palachinken
IZVORNA PORUKA: babilon
ZANZIBAR: imas pp ;)
Ovako: potopis suhe sljive i suhe smokve u vodu i pustis da prenoci, sutradan popijes i pojedes. Ja tek deseti dan, mislim da sam vec rekla, opet bih prosla i porod i sivanje, ali to - ne hvala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 13:07:43
gerberka
hvala Bogu probava mi je za 10 pa nebi bilo fer i da me ona zeza pored svega ukocih se na lijevom boku
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 13:22:52
Anoniman
Mene hvata panika kad podjem citati i porodjaju i dojenju. Prva nam je bebica pa mislim da pojma necu imati
Nego zenice, ima li koja pred kraj da je kod dr. Nikulina? Mene prepone razvaljuju, imam osjecaj da rovi tamo dolje i da ce svaki tren proviriti, a to samo kad sjedim i kad je zivahan, bas sam zbunjena. Otkako sam kod Nikulina nisam nikako preledana drugacije osim abdominalnim uzv, pa kako onda zna da se nisam pocela otvarati?
< Poruku je uredio Dinamitna -- 21.10.2011 13:24:08 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 13:24:13
dush
IZVORNA PORUKA: palachinken Vala bas. Ja cu svoje osigurati, ako je JLo mogla dupe, mogu i ja mljekaru
Samo mogu da zamislim facu onih iz neke kuce za osiguranje kada bi im dosla mrtva ozbiljna i rekla: "Ja bih da osiguram moju mljekaru, koliko bi to kostalo?"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 13:28:45
gerberka
dinamitna trebas reci za te bolove i ako si u 9. mj nema mjesta panici..otidji da vide jesi se pocela otvarati. ja imam kontrakcije a tek cu u 7 mj pregled treba biti vag da bi dr vidio sta i kako a i nama su prve bebice a i da nisu panike mora biti pusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 13:37:21
Anoniman
Greberko tek sam u 8. usla, ali imala sam i prije bolove ovog tipa, samo blaze i slao me na komisiju za serklaz kad tamo ja skroz zatvorena i uopce nije bilo potrebe za zahvatom. Termin za pregled mi je tek pocetkom 11. mjeseca a imam osjecaj da cu do tad svisnuti Sinoc sam popila 1 apaurin od 2 mg, to mi je rekao po potrebi da pijem tada kad sam bila na komisiji, mada prosli put kaze da nema potrebe da ih pijem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 21.10.2011 13:38:27
ametist
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Mene hvata panika kad podjem citati i porodjaju i dojenju. Prva nam je bebica pa mislim da pojma necu imati
Nego zenice, ima li koja pred kraj da je kod dr. Nikulina? Mene prepone razvaljuju, imam osjecaj da rovi tamo dolje i da ce svaki tren proviriti, a to samo kad sjedim i kad je zivahan, bas sam zbunjena. Otkako sam kod Nikulina nisam nikako preledana drugacije osim abdominalnim uzv, pa kako onda zna da se nisam pocela otvarati?
Mene vodi dr. Nikulin. Ja mislim da se vaginalni pregled radi tek u 9. mjesecu ili čak pred sami termin. Rekla ti je već gerberka, ispričaj sve doktoru, opiši mu simptome i pitaj. A ako nedaj boze ima nešto što nije regularno, tipa otvoren cerviks, skraćen, omekšan, on to moze vidjeti i na UZ. Nemoj se previse sekirati, nazovi dr. i dogovori pregled Ostalim veeeliki
< Poruku je uredio ametist -- 21.10.2011 13:40:02 >