Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 12:58:29
smajli80
Drage moje,samo da vam se javim-ponekad uletim kao padobranac
Sad sam trenutno 25 ned,kritične trudnoće.Prošle sedmice sam po drugi put završila u bolnici na tokolizi(infuzija sa ginipralom i isoptinom),ovaj put 4 a prošli 10 dana. Nisko nošenje ,urin.inf,otvorena 1 prst,cerviks skraćen i omekšan-strogo mirovanje .
Na drugoj otpusnoj po prvi put vidim pojam uloživ.Sjećam se da je bilo govora o tome dosad samo ne mogu pronaći tu stranicu,pa ako neko može da mi objasni taj pojam. Hvala vam unaprijed na odgovoru i čuvajte se drage moje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 13:01:24
buduca mami
hvala drage moje na dobrodoslici...i ja se nadam se ce se bebi ipak okrenut do poroda,ali neka bude Bozja volja :) imam jos 25 dana do termina,ali nisko nosim od 5.mjeseca pa nekako se nadam da ce bebi doci i prije ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 13:02:15
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: smajli80
Drage moje,samo da vam se javim-ponekad uletim kao padobranac
Sad sam trenutno 25 ned,kritične trudnoće.Prošle sedmice sam po drugi put završila u bolnici na tokolizi(infuzija sa ginipralom i isoptinom),ovaj put 4 a prošli 10 dana. Nisko nošenje ,urin.inf,otvorena 1 prst,cerviks skraćen i omekšan-strogo mirovanje .
Na drugoj otpusnoj po prvi put vidim pojam uloživ.Sjećam se da je bilo govora o tome dosad samo ne mogu pronaći tu stranicu,pa ako neko može da mi objasni taj pojam. Hvala vam unaprijed na odgovoru i čuvajte se drage moje.
Ja mislim iz svog iskustva da znaci otvoren, recimo uloziv (moze se uci u) ili uloziv za tanki prst...ne znam u kojem je kontekstu'????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 13:44:35
sweet BaBy
Drage moje hval vam puno za lijepe zelje, cestitke i podrsku. Ja vama svima zelim porod kao sto je bio moj i da vam bebice budu zive i zdrave. Ja sam hB dobro i super sam prosla. Imam jedan konac jer sam malo pukla, ali sve je bilo na brzinu U 10h sam usla u porodiliste, a u 11:35h se porodila. Bebica masallah dobro, sad se ucimo da ruckimo siku Nadam se da ste vi sve dobro i zelim vam jos jednom puno srece.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 14:19:44
pahuljica_25
Evo i mene drage moje
Ja imala goste,došla mi iznenada kolegica sa faxa iz Sarajeva,i ona je trudnica pa smo se baš ispričale Kod mene stanje još uvijek ne promjenjeno.Imam ogroman pritisak i bol u gospođi čim ustanem a o sjedenju i ne razmišljam,malo bolucka i stomo ali ništa ozbiljno. Neznam kako vi xxl trudnice ali ja jeeeedva čekam da krene sa hajjrom
Selminja ja te sve zaboravim pitati za Portalak,ali i ja sam prezadovoljna njegovim djelovanjem,isto idem svaki drugi dan u wc i to sa pjesmom šta god da sam jela prethodni dan a prije je bilo.....
Ehhh kako volim čuti ove fine priče sa poroda kao kod Sweet da i nama ostalim bude tako aBd.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 14:20:11
Silver
Sweet ahh drago mi je cuti da ima i tako laganih poroda Pises pricu cim nadjes vremena!
Ja sam Vam cure bezzzzeeeeeee....
Imam urinarnu infekciju, jos mi nalazi nisu gotovi sa urinokulture, sutra ce biti brisevi gotovi da vidim da baje nisu tamo presle... ...jedino dobro je da sutra idem na uzv da se gledamo malo!
A kad belaj hoce...sinoc nam pukne ventil u kupatilu...imali smo poplavu...pola noci sam cistila da nam vlaga neostane...i jutros rano nosila urino zadnju i na posao...Slomljena sam bukvalno!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 14:32:54
zanzibarka
Dan lijepe moje :)
Ja ne mogu cekati kad ce mi babilon izaci da cujem kakve utiske donosi kad je tako lahko prosla, mene doktorica izludi, za 2 dana mi termin a zadnji put me vaginalno pregledala prije 6 sedmica, sutra nas je u 14h narucila, pa cemo vidjeti :) Mene APSOLUTNO NISTA NE BOLI, mada sam jos znaci tad prije 6 sedmica bila otovorena 3 prsta, grlic bio omeksan, sta li je tek sad, sve molim Boga da prodjem k'o babilon :))))
pritisak me zeza, inace mi je prenizak, a zadnjih 3-4 dana previsok, ima li ko slicnih problema??? Ljubim sve redom i zao mi sto nisam isla na vjezbice zbog tog disanja ali dzaba sad govorit :(
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 14:53:29
pauza
IZVORNA PORUKA: Silver
Sweet ahh drago mi je cuti da ima i tako laganih poroda Pises pricu cim nadjes vremena!
Ja sam Vam cure bezzzzeeeeeee....
Imam urinarnu infekciju, jos mi nalazi nisu gotovi sa urinokulture, sutra ce biti brisevi gotovi da vidim da baje nisu tamo presle... ...jedino dobro je da sutra idem na uzv da se gledamo malo!
A kad belaj hoce...sinoc nam pukne ventil u kupatilu...imali smo poplavu...pola noci sam cistila da nam vlaga neostane...i jutros rano nosila urino zadnju i na posao...Slomljena sam bukvalno!
evo gore rekose da je caj od koprive super za baje u mokraci, pa mozda da probas... a obzirom na stanje vjerovatno neces na vjezbice danas?? i juce sam pitala ali tebe minije bilo :-) veliki HUG podrske ti saljem :-*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 15:07:50
Silver
Pauzaa tnx necu na vjezbice nazalost...nisam bas u stanju naj naj...Ali odi obavezno ako mozes, covjek lako nadje izgovor ali steta je da nekrenes svidjece ti se !
A ja tek sad citam da se i Babilonka porodila pa vidi danas lijepih vijesti! Boga mi cure koje ste u terminu...izgleda da je procepilo... sad cete vi nama uskoro sve...aBd da prodjete ovako lagano kao sweet baby i babilonka!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 17:56:59
gerberka
senka, to je ambalaza za prst nataknes na prst kojim uzimas vaginalete i onda njume uzmes otpakovanu i stavis, a aplikator, kao kesicu, bacis..cisto zbog higijene..pusaaa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 17:57:37
Hannica
Senka zaista ne znam,nista nisam koristila od ovih lijekova.A zasto nisi trazila da pijes caj brusnicu,zasto kapsule??? Joj da se i ja pozalim....jutros sam ustala a noge mi se nisu vratile u normalu,juce natekle i tako ostale. A sad su jos gore,samo sto ne explodiraju.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 18:00:11
Hannica
Ja mislim da se aplikator u trudnoci ne koristi,ali procitaj upustvo i bit ce ti sve jasnije. Ja sam koristila samo canastenvaginalete i u uputama pise da se ubaci rukom bez aplikatora.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 18:21:28
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ja mislim da se aplikator u trudnoci ne koristi,ali procitaj upustvo i bit ce ti sve jasnije. Ja sam koristila samo canastenvaginalete i u uputama pise da se ubaci rukom bez aplikatora.
nije to platisticni klasicni aplikator..to su kao kesice za zaledjivanje, samo na prst se stavi kesica dok se ne ubaci vag gdje joj je mjesto kesicu skines s prsta i bacis cilj je da prst bude sterilan maksimalno..i ja ih koristila..a od canestena oaj aplicator ko spekulum njega bacim redovno
< Poruku je uredio gerberka -- 20.10.2011 18:23:27 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.10.2011 18:21:57
gerberka
hannice jos malo