|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
20.10.2011 8:32:50   
senka27
Bebice, Gerbo Sretno ...bas mi je zao sto se sekirate,ali iskreno se nadam da ce to uskoro biti iza vas kad budete sa svojim bebacima...to ce biti samo ruzno sjecanje

Babilonki cestitam i sve najbolje od srca...ma nije nju dzaba jucer smijeh uhvatio...uzivaj sada

svim ostalim zelim sve the best off :) brze porode,brza ozdravljenja i sve naj naj

ja dobro uglavnom samo oosjetim bebu da se lagano okrece bio je u normalnom polozaju valjda nece promijenit pozu!!

i da evo i mene u 8-om mjesecu

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1151
20.10.2011 8:50:31   
mala75
cure moje dobro jutro, kako lijepe vijesti jutros
BABILONKO NAJISKRENIJE ČESTITKE I BRZ OPORAVAKuser posted image user posted image user posted image

bebice, ipak je možda bolje da si u njihovim rukama koliko god da potraje, bolnica jeste nešto od čega svi bježimo ali kad se mora - mora se. sretno i nebrini biće to sve OK.

ostalim curama user posted image user posted image  a ja odoh nešto na brzinu pripremiti dolaze mi moje drugarice s posla pa se čujemo poslijepodne.

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 1152
20.10.2011 9:24:24   
gerberka
dobro jutro cure user posted image

Babilonko cestitam draga, da vam je bebi ziva i zdrava i da uzivate zajedno! Zelim ti brz oporavak
user posted image user posted image user posted image user posted image

senka, sretan 8. mj draga mojauser posted image user posted image user posted image user posted image
još malo i gledamo direktni prenos user posted image

ostale zene jutro , jeste se nspavale...ja sam odsad s vama svaki dan do 4 sata dok mi muzek ne dođe user posted image

malo sporije kucam, jer lezim na lijevom boku i tipkam desnom rukom user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 1153
20.10.2011 9:38:30   
pauza
dobro jutro drage moje!!
uh koliko ste ispisale, samo sam brzinski preletila :-))
bebice, nemoj se sikirati, bice sve aBd u redu, najvaznije je da mislis pozitivno i budes opustena, znas da je svaki stres gori nego lijekovi... zato samo relax i misli na svoju bebicu :-)
gerbo mila moja, vidim strogo mirovanje...... budi odgovorna i sve ce biti ok aBd.... nekad pozelim i ja da mi kazu hajde miruj jedno 7 dana, osjecam da sam nekako umorna i neispavana i mislim da me zato poceo boluckati stomak i prepone (posebno lijeva)... ma jedva hodam... ako se ovako nastavi necu cekati redovni pregled za 10 dana, vec cu zakazati ranije... srecom beba se mrda, ali je stomo tako tvrd da me pomalo brine...
sta mislite bi li trebala danas ici na vjezbice??? ... to bi mi inace bio prvi put...
vodolijo, sad uzivaj i cekaj .... svaki dan moze biti dan D :-))
minie, najteze je proslo... zao mi je sto si se namucila, ali ce sigurno brzo proci, bitno je da je tvoje pile sad uz tebe.... samo hrabro....
neka nam svima predje ona snaga od babilonke, kao sto eko rece ama prava zena ZMAJ :-)))
sve drage user posted image  i pupe bebele ljubim user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1154
20.10.2011 9:45:10   
mama21e
Jutro zgodne trudnice user posted image Gledala vam slike trbuscica ma sve ste ko manekenke user posted image
Ja sam bolje hvala Bogu, samo jos malo nos curi al proce i to aBd.

Vodolijo drago mi je da je sve proslo kako treba, bas sam se bila malo zabrinula vidim ne javljas se pa rekoh ona je sad sigurno sa svojom user posted image user posted image user posted image rekoh sto sam dobro predvidjela user posted image user posted image

Gerbo zelim ti brz oporavak, znam kako ti je i ja moram strogo mirovati, ali sve za bebace nase user posted image
Cuvaj se draga user posted image

Bebice sigurno je to sad najbolja opcija, sad te mogu dr. fino pratiti. A ti se opusti jer ce sve biti dobro aBd. user posted image

senka27 cestitam na 8. mjesecu user posted image

Ostale zgodne trudnice cuvajte se virusa jer je ovo vrijeme varljivo.

veliki user posted image za sve user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1155
20.10.2011 9:50:28   
gerberka
pauza hvala drugariceuser posted image
a ti molim te otiđi dr da vidis sta ces..i ja osjetim user posted image hvala Bogu, a eto vidis poceli trudovi..uglavnom znam da je meni dr rekao da nikako nije dobo sto je stomo tvrd, ne mislim na bebu nego na kontrakcije..nemoj da te prepadnem, ali meni u bolnici rekose sta si cekala cetiri dana boli, pa tek dosla...idi ti mila, to je 15 min a bit ces mirna...

mama21e hvala srce mojeuser posted image , kako si ti ?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 1156
20.10.2011 9:57:51   
mama21e

IZVORNA PORUKA: gerberka

mama21e hvala srce mojeuser posted image , kako si ti ?

Jutros ustala ko nova user posted image , nista me ne boli, nije mi muka po prvi put hvala Bogu, eto samo jos malo nos curi. Ovo vrijeme je puno virusa, a jos prelazni period pa svi bolesni. Moramo se dobro cuvati.
Jedva cekam u subotu aBd pregled, da vidim kako mi mrvica napreduje user posted image

Kad je tebi termin aBd? user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1157
20.10.2011 9:59:05   
gerberka
u februaru user posted image na pocetku user posted image tebi?

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 1158
20.10.2011 10:09:42   
mama21e
Jos malo Bgm ovo vrijem brzo prolazi, za koji mjesec i ti s bebicom aBd user posted image user posted image user posted image

Meni u maju aBd, ne znam jos tacno kojeg maja u subotu cu aBd saznati user posted image ima jos user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1159
20.10.2011 10:12:31   
gerberka
ma vrijeme leti..kao da sam jucer piškila test user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 1160
20.10.2011 10:16:45   
pauza
gerbo, dusice moja user posted image
imam neki seminar sljedece sedmice citave, pa cu mozda onda danas zvati dr da joj odem sutra, ako me mogne primiti.... je li u tom slucaju rade samo UZ ili i vaginalni pregled, da se malo uredim?? user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1161
20.10.2011 10:18:26   
T r a t i n č i c a
Jutro user posted image moje drage!
Bas ste se ispisale:) Prvo da cestitam Babilonki- nek je sa srecom, puno godina da provedete sa svojim user posted image u zdravlju i rahatluku! Sad odmaraj uz svoje pile, i oporavi nam se brzo! Da znam sliku postaviti, sad bi ti 'pritefterila' jedan dorucak u tvom stiluuser posted image user posted image
Ostale user posted image sta je s vama, mi cekamo prenose uzivo user posted image user posted image
Gerbo, Bebice, bas mi je zao zbog situacija u kojima se nalazite... al' bit ce bolje aBd... Samo se nemojte sekirati, sjetite se da je to sve za dobrobit tih malih bica u pupama.. I kako ce sve proci kad budete ljubile i grlile svoje smotuljke aBduser posted image

Ostale bembele, kako ste mi? Izvinite ako koga zaboravim, nije namjerno:) Uletim kad mogu, pa dok vas ne iscitam nemam pojma sta i kakouser posted image

Inace, i mi smo bili na kontroli, bebac napreduje masAllahuser posted image Dr. potvrdila da je user posted image , kaze zivahan pravouser posted image Kontrola za mjesec aBd s tim da mi je rekla da mi je maternica u grcuuser posted image i da uzmem po pola apaurina od 2mg ujutro i navecer kako bi se opustila. Joj kad mi je rekla apaurin, ja sve nestouser posted image Al' sve za dobro user posted image Cim udjemo u user posted image dog. se za CR :( tako da unaprijed znam sta me ceka, al' Boze moj...

Sad odoh da vas citam, ljubac za sveuser posted image user posted image user posted image

" Ljubav voli slucajnosti, a sudbina razdvojenost "

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“ W. B. Y.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1162
20.10.2011 10:19:17   
pauza
i ne pitah te, jesi li ti imala jace bolove?? meni su jako jako slabi i rijetki, vise me brine tvrd stomo i ova lijeva prepona?? ne znam da li panicim ili ipak da idem provjeritiuser posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 1163
20.10.2011 10:27:35   
Arina
Jutro curee

Gerba nam je dezurnauser posted image ....neka neka....malo odmora nece ti skoditi....lezi,spavaj,uzivaj,pusti djetetu koji crtani....user posted image ...sad sve cuju ....mazi pupu...pricaj joj.....malo se druzite....i to ce zacas proci..

Mi smo danas punih 26.....ulazimo u 27. sedmicu...masallah....bas leti...jos 5 dana i eto nas u 7.mjesecu... iako smo vec prakticki u njemu jer je ovulacija bila ranije 5 dana user posted image user posted image user posted image .......nesto mi je to bas posebno....jedva cekam....veliki je taj 7. mjesec.....user posted image
Moj je bebi u ponedjeljak bio fino dole s glavom ...ali sinoc ko da se opet vratio na none.....ubi u mjehur...ili je rukometas....pa ubi rukicama....user posted image ...neka neka...nek on samo tuce....cunce moje majo

Kontam sinoc da me krsta bole...ali nije vec bubrezi moji famozni.....osjetljivi ko u kakve babe....leukociti 8-10....a oni odma urnebes....i dok sam popila caj od koprive.....sve ok...joj taj je caj od koprive pravo zlato....malo ljudi o njemu znaju...a majke mi bolji je i od brusnice i od uvinog....toplo ga preporucujem svima  koji imaju problema sa urinom .....i mozes ga u trudnoci piti koliko hoces...a ujedno je i za zeljezo super....sto u trudnoci svima  nama nije na odmet malo povecati....

pusa svima

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1164
20.10.2011 10:31:02   
gerberka
IZVORNA PORUKA: pauza

gerbo, dusice moja user posted image
imam neki seminar sljedece sedmice citave, pa cu mozda onda danas zvati dr da joj odem sutra, ako me mogne primiti.... je li u tom slucaju rade samo UZ ili i vaginalni pregled, da se malo uredim?? user posted image user posted image

uredi se ti svakako, ima ih provire iz svog čejfauser posted image
sad user posted image ozbiljno, meni rade preko pupe, ali eto zbog bolova me gledao rukom vaginalno,,bljaaakkk...a sto bi moja nene rahmet joj dusi rekla..uvijek iz kuce izkazi ko da ces u bolnicu, nikad se ne zna..i ja se nje cesto sjetim,,ne daj Boze takve potrebe a ono odes samo takav doktoru user posted image user posted image user posted image
sretno mila user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 1165
20.10.2011 10:37:42   
gerberka
IZVORNA PORUKA: pauza

i ne pitah te, jesi li ti imala jace bolove?? meni su jako jako slabi i rijetki, vise me brine tvrd stomo i ova lijeva prepona?? ne znam da li panicim ili ipak da idem provjeritiuser posted image

ma ja sam otisla bukvalno reda radi, vidim 4 dana me bolucka..kao pritisak, kao grč, kao tezina u dnu stomaka i desnoj preponi..rekoh sigurno sam se nahladila..i onda dok sam setala bol u ledja..ni sanjala nisam da su to kao blagu trudovi jer sam ih ja zamisljala uzasnim..ovo sam trpila bez problema..ne mora nista da znaci, meni je bilo dobro sto sam otisla..mada bi bilo bolje da sam otisla bez razloga

tratincice draga user posted image za bebu, neka je sve ok hB i sto kazes sve za nase bebarice

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 1166
20.10.2011 10:41:21   
gerberka
Arina sreecoo cestittaaamoo za sedmicee i sto kazes nekako je 7. mj poseban user posted image user posted image user posted image

a nisam znala za koprivu..znam da ona utice na nervni sistem i depresivne ljude cini jos gorim...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1167
20.10.2011 10:43:55   
dush
Dobro jutro drage moje!

Babilonko cestitam, zelim ti da se sto prije oporavis i da uzivas sa svojim smotuljkom, malim, najljepsim.... user posted image user posted image user posted image

Gerbo, Bebice, zao mi je sto vam se to desilo, ali drizm palceve da sto prije krene na bolje!!! Cuvajte se! user posted image user posted image

Vodolijo83, samo jos malo i eto tebi tvoje bebice :) Drago mi je da je skidanje proslo bez problema!!!

Pauza, idi ti fino kod cika doce, kako ti je Gerberka rekla, bolje da provjeris da je sve ok i da ti budes mirna.... user posted image

Izvinjavam se ako sam nekoga zaboravila, trbealo mi je dosta da procitam od jucer :D

Ja sam jutros polagala vozacki i naravno tresnula sam :) Opet imam za 7 dana... Nasekirala sam se bez veze i poceo me stomak boljeti.... Ako padnem i sljedeci put necu vise ni polagati, ne treba mi da se oko gluposti nerviram....

Nego, neko je vec pitao za te kontrakcije sto imate.... Kako znate da su to kontrakcije? Da nije da ne kazem "obicna" bol? Kako ih uopste skontati???

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1168
20.10.2011 10:52:20   
gerberka
dush, ja sam iskreno dala na kafu instruktoru, on podijelio s komisijom, ionako bi platila slj izlazak..ektra vozaci padaju..sretno mila

a kontrakcije su mi bile grcenje, blagi bol, poneki zig...ne cesto..u toku dan 5 npr puta...pisala sam gore user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1169
20.10.2011 11:39:03   
buduca mami
drage moje,veliki pozdrav,citam vas vec neko vrijeme,odnosno odkako sam usla u 9.mj.pa sam bas u iscekivanjuuu
za 2 dana aBd et nas u 37.sedmici.
ako moze neka da mi kaze kada bi beba trebalo da se okrene glavom prema dole,jer mene ovaj moj momak pritisce glavom u zeludac i rebra a nogama udara dole :) inace nemam nekih tegoba,malo ledja bole,to je to.
cestitke babilonki i drugim friskim mamicama,da ste zdravi i zivi,i naravno cestitke svim user posted image za nove sedmice i mjesece,i ja jos uvijek odbrojavam,mada je sad usitnilo,pa racunam u danima ;)

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1170
20.10.2011 12:05:57   
Vodolija83
Drage moje,evo da vam se i ja malo javnem.
Hvala vam svimaaa !user posted image
Ovaj moj user posted image ako nastavi pritiskati kao sto je poceo juce nakon skidanja serklaza,nece jos dugo izdrzati u pupi ...
Ne znam da li je ovaj pritisak i blagi bol od cackanja spekulima ili je ipak posljedica skidanja serklaza,pa se bebi mozda vec malo spustio.Uglavnom,imam veci pritisak dole,jacu bol u preponama i ispod krsta,tacno u guzi (posebno me boli kad ustajem ili kad duze sjedim).

Minie,zelim ti brz oporavak,proci ce i ti hematomi,nedaj se !!! Drago mi je da je bebi uspostavio konekciju sa sikom user posted image
Ohrabrila si me kako kazes da su vjezbice ipak imale koristi...Pusa za tebe i malenog Rijada ! user posted image user posted image

Gerbo,samo odmaraj i pridrzavaj se terapije,bice sve dobro aBd !
Mama21e,
eto...ipak je ne ostadoh juce.Nista od tvog biznisa vidovnjakinje na RR  user posted image user posted image user posted image
Arina,
cestitke na ulasku u 27. sedmicuuser posted image
Pauza,tebi je taman vrijeme za vjezbice,ali ako imas nekih problema,mozes otici,al nemoj nista raditi dok ne odes na kontrolu,samo slusaj...
Ako ti nastavi stomo biti tvrd i to...javi se ti ranije dr.sto je sigurno,sigurno.
Dush,ne brini za vozacki,ako nisi sad prosla bice sljedeci put.Samo misli na user posted image ,to je najbitnije,sve ostale brige su nebitne...
Selma.A.M,eto,usitnilo bas...jos 19 dana,a kao da sam se juce uclanila i tipkala sa svojim mini pupom user posted image
Gift,i ja sam nesto od preksinoc sa snom na vi...user posted image
Zanzibar,Mea29,Gift,Sensia...sad ste vi na redu! Onda ide Selminja,Pahuljica,ja... Al sve smo mi tu negdje,nekoliko dana nije mjerilo...SRETNO SVIMAAA !
Vidim imamo i novu clanicu...Buduca mami,dobro nam dosla! Ugodan ostatak trudnoce i druzenje sa nama user posted image

Hug za sve ostale user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 1171
20.10.2011 12:11:43   
Selminja
buduca mami sve je moguce, da se okrene ali i da ostane karlicno, moja cura je sve do 8-og mjeseca bila karlicno i u 31-32 sedmici se okrenula glavom prema dole i tako je jos uvijek. Doktori kazu da poslije 37 sedmice bebe i nemaju prostora za okretanje, mada ima slucajeva kada se okrenu zadnji dan pred porod. Ne opterecavaj se time, vec si izgurala do kraja, bit ce kako je sudjeno.
Bebice i gerberka, bas mi je zao zbog bolnice i mirovanja, ali kao sto neko rece, hvala Bogu pa i to postoji, da se trudnoce izguraju do kraja. Sretno!
Ja napravila žutu pitu, pokajmacila s dosta luka pa sad sijevam ko zmaj vatru user posted image Bas mi je sjela user posted image
Pahuljice, sve ti se zaboravim zahvaliti za Portalak, spasio me belaja, pijem ga redovno i opet idem svaki drugi dan na wc, ali i to je super, makar ne placem na wc solji.
Babilonka super zena majke mi, pisala ujutro s nama, smijala se, bez price o ikakvim bolovima i zena se predvecer porodi, svaka cast user posted image
Bas me zanima kojim ce slijedom ici naredne bebice, Mea 29 ce najprije, zatim Sensia, gift, ja, Pahuljica, Vodolija, Hannica... user posted image

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 1172
20.10.2011 12:17:23   
gerberka
vodolijo user posted image user posted image ti si sad u zelenoj zoni, neka tvoje sunce dođe tebi i tm kad god zeli user posted image user posted image user posted image

buduca mami, dobrodosla user posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 1173
20.10.2011 12:26:36   
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: gerberka

vodolijo user posted image user posted image ti si sad u zelenoj zoni, neka tvoje sunce dođe tebi i tm kad god zeli user posted image user posted image user posted image

buduca mami, dobrodosla user posted image

Jeste Gerbo,sad je sve spremno,samo da moje malo sunceto user posted image izabere datum aBd ! user posted image

Selminja
,mi kad zaredamo,blokirace RR od cestitanja user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1174
20.10.2011 12:49:05   
sweet insanity
Ja dosla malo da provirim kad vidim babilon se porodilauser posted image user posted image user posted image Sve najbolje zelim!!!!!

Pozdrav mojim nekada kolegicama po stomaku a i ocvim ostalima koje ne znam.

Gift, Sonja i ostaleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sprematel se vas dvije, a???

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *