|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
20.10.2011 12:58:29   
smajli80
Drage moje,samo da vam se javim-ponekad uletim kao padobranacuser posted image user posted image

Sad sam trenutno 25 ned,kritične trudnoće.Prošle sedmice sam po drugi put završila u bolnici na tokolizi(infuzija sa ginipralom i isoptinom),ovaj put 4 a prošli 10 dana.
Nisko nošenje ,urin.inf,otvorena 1 prst,cerviks skraćen i omekšan-strogo mirovanjeuser posted image .

Na drugoj otpusnoj po prvi put vidim pojam uloživ.Sjećam se da je bilo govora o tome dosad samo ne mogu pronaći tu stranicu,pa ako neko može da mi objasni taj pojam.
Hvala vam unaprijed na odgovoru i čuvajte se drage moje.user posted image user posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 1176
20.10.2011 13:01:24   
buduca mami
hvala drage moje na dobrodoslici...i ja se nadam se ce se bebi ipak okrenut do poroda,ali neka bude Bozja volja :)
imam jos 25 dana do termina,ali nisko nosim od 5.mjeseca pa nekako se nadam da ce bebi doci i prije ....

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 1177
20.10.2011 13:02:15   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: smajli80

Drage moje,samo da vam se javim-ponekad uletim kao padobranacuser posted image user posted image

Sad sam trenutno 25 ned,kritične trudnoće.Prošle sedmice sam po drugi put završila u bolnici na tokolizi(infuzija sa ginipralom i isoptinom),ovaj put 4 a prošli 10 dana.
Nisko nošenje ,urin.inf,otvorena 1 prst,cerviks skraćen i omekšan-strogo mirovanjeuser posted image .

Na drugoj otpusnoj po prvi put vidim pojam uloživ.Sjećam se da je bilo govora o tome dosad samo ne mogu pronaći tu stranicu,pa ako neko može da mi objasni taj pojam.
Hvala vam unaprijed na odgovoru i čuvajte se drage moje.user posted image user posted image user posted image

Ja mislim iz svog iskustva da znaci otvoren, recimo uloziv (moze se uci u) ili uloziv za tanki prst...ne znam u kojem je kontekstu'????

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 1178
20.10.2011 13:33:51   
megi
pozz svima
nadam se da ste sve ok
Arina koji caj od koprive pijes, ni meni urin nije bas sjajan nosim urinokulturu pa cu vidjeti sta je

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 1179
20.10.2011 13:44:35   
sweet BaBy
Drage moje user posted image hval vam puno za lijepe zelje, cestitke i podrsku. Ja vama svima zelim porod kao sto je bio moj i da vam bebice budu zive i zdrave.
Ja sam hB dobro i super sam prosla. Imam jedan konac jer sam malo pukla, ali sve je bilo na brzinuuser posted image U 10h sam usla u porodiliste, a u 11:35h se porodila. Bebica masallah dobro, sad se ucimo da ruckimo siku user posted image
Nadam se da ste vi sve dobro i zelim vam jos jednom puno srece. user posted image user posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 1180
20.10.2011 13:49:15   
Amani12
Sweet user posted image
Ljubi mi djevojcice,tebi najveci zagrljaj...

P.S. Mjenjaj potpis user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu sweet BaBy)
Neposredna veza do poruke: 1181
20.10.2011 14:19:44   
pahuljica_25
Evo i mene drage mojeuser posted image

Ja imala goste,došla mi iznenada kolegica sa faxa iz Sarajeva,i ona je trudnica pa smo se baš ispričaleuser posted image
Kod mene stanje još uvijek ne promjenjeno.Imam ogroman pritisak i bol u gospođi čim ustanem a o sjedenju i ne razmišljam,malo bolucka i stomo ali ništa ozbiljno. Neznam kako vi xxl trudnice ali ja jeeeedva čekam da krene sa hajjromuser posted image

Selminja ja te sve zaboravim pitati za Portalak,ali i ja sam prezadovoljna njegovim djelovanjem,isto idem svaki drugi dan u wc i to sa pjesmom šta god da sam jela prethodni dan a prije je bilo.....user posted image

Ehhh kako volim čuti ove fine priče sa poroda kao kod Sweet da i nama ostalim bude tako aBd.....

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 1182
20.10.2011 14:20:11   
Silver
Sweet user posted image user posted image user posted image  ahh drago mi je cuti da ima i tako laganih poroda user posted image  Pises pricu cim nadjes vremena!

Ja sam Vam cure bezzzzeeeeeee....user posted image

Imam urinarnu infekciju, jos mi nalazi nisu gotovi sa urinokulture, sutra ce biti brisevi gotovi da vidim da baje nisu tamo presle...user posted image ...jedino dobro je da sutra idem na uzv da se gledamo malo!user posted image

A kad belaj hoce...sinoc nam pukne ventil u kupatilu...imali smo poplavu...pola noci sam cistila da nam vlaga neostane...i jutros rano nosila urino zadnju i na posao...Slomljena sam bukvalno!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 1183
20.10.2011 14:32:54   
zanzibarka
Dan lijepe moje :)

Ja ne mogu cekati kad ce mi babilon izaci da cujem kakve utiske donosi kad je tako lahko prosla, mene doktorica izludi, za 2 dana mi termin a zadnji put me vaginalno pregledala prije 6 sedmica, sutra nas je u 14h narucila, pa cemo vidjeti :) Mene APSOLUTNO NISTA NE BOLI, mada sam jos znaci tad prije 6 sedmica bila otovorena 3 prsta, grlic bio omeksan, sta li je tek sad, sve molim Boga da prodjem k'o babilon :))))

pritisak me zeza, inace mi je prenizak, a zadnjih 3-4 dana previsok, ima li ko slicnih problema??? Ljubim sve redom i zao mi sto nisam isla na vjezbice zbog tog disanja ali dzaba sad govorit :(

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 1184
20.10.2011 14:53:29   
pauza
IZVORNA PORUKA: Silver

Sweet user posted image user posted image user posted image  ahh drago mi je cuti da ima i tako laganih poroda user posted image  Pises pricu cim nadjes vremena!

Ja sam Vam cure bezzzzeeeeeee....user posted image

Imam urinarnu infekciju, jos mi nalazi nisu gotovi sa urinokulture, sutra ce biti brisevi gotovi da vidim da baje nisu tamo presle...user posted image ...jedino dobro je da sutra idem na uzv da se gledamo malo!user posted image

A kad belaj hoce...sinoc nam pukne ventil u kupatilu...imali smo poplavu...pola noci sam cistila da nam vlaga neostane...i jutros rano nosila urino zadnju i na posao...Slomljena sam bukvalno!

evo gore rekose da je caj od koprive super za baje u mokraci, pa mozda da probas...
a obzirom na stanje vjerovatno neces na vjezbice danas?? i juce sam pitala ali tebe minije bilo :-)
veliki HUG podrske ti saljem :-*

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 1185
20.10.2011 15:07:50   
Silver
Pauzaa user posted image  tnx necu na vjezbice nazalost...nisam bas u stanju naj naj...Ali odi obavezno ako mozes, covjek lako nadje izgovor ali steta je da nekrenes svidjece ti se !

A ja tek sad citam da se i Babilonka porodila user posted image user posted image user posted image  pa vidi danas lijepih vijesti! Boga mi cure koje ste u terminu...izgleda da je procepilo...user posted image  sad cete vi nama uskoro sve...aBd da prodjete ovako lagano kao sweet baby i babilonka!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 1186
20.10.2011 15:54:15   
pauza
pa zar niko nece danas na vjezbice u Skerlicevu?? user posted image user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 1187
20.10.2011 16:50:10   
Sensia
Hej ženice samo da mahnem user posted image

Ja bila cijeli dan kod mame, evo ko nije ručao bujrum malo tikvenice user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

Vodolijo ima li sta novo?

Tratincice nisam upratila sto moras na carski ?

Pauza ako ista sumnjas bolje se ti javi dr pa i da onako odes vidjeces svoju user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 1188
20.10.2011 17:03:29   
Sensia
Niko nece tikvenice ? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Nista onda moram pojesti sve sama user posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1189
20.10.2011 17:16:35   
dush
Ako bi bila krompirusa pojela bih ja pola toga minimalno :) Ali tikvenjacu bas i ne volim.... :D

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1190
20.10.2011 17:21:14   
Sensia
IZVORNA PORUKA: dush

Ako bi bila krompirusa pojela bih ja pola toga minimalno :) Ali tikvenjacu bas i ne volim.... :D

e dobra si, ti si medju prvim trudnicama koja je rekla da ne voli tikvenicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1191
20.10.2011 17:21:53   
pahuljica_25
Sensiaaaa da si prije najavila da ćeš nas počastiti tikvenjačom ja ne bih ručalauser posted image A kod mene je "pukla" sirnicauser posted image
Uhhhh a krompiruša mi je No1user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 1192
20.10.2011 17:48:29   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: dush

e dobra si, ti si medju prvim trudnicama koja je rekla da ne voli tikvenicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo da se i ja prijavim,ne volim tikvenicu,ustvari ne podnosim je uopste,cak mi je i tothema ukusnija od tikvenice.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 1193
20.10.2011 17:51:31   
senka27
pozz trudnjacama :)user posted image

ja danas cijeli dan hodala...imala obaveza...isla kod dr odnijela nalaze i propisao mi sljedece:

legofer sirup (nisko zeljezo )

neo-penotran forte vaginalete koje veze nemam kako da ubacim dosla nekava ambalaza kao preko toga se ubaciuser posted image

nikad vidjela...

i uro balans brusnicu u kapsulama...na zadnjim nalazima u urinu mi bilo nekih stapastih bakterija...user posted image

eh ja vam se nikad nisam susrela sa bilo cim od ovih preparata dali je neka od vas sta od ovoga koristila?

i da te brusnice koliko pijem po jednu ili dvije pilule dnevno? nisam skotala ni cula sta mi dr rece??

hvala unaprijed

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 1194
20.10.2011 17:56:59   
gerberka
senka, to je ambalaza za prst nataknes na prst kojim uzimas vaginalete i onda njume uzmes otpakovanu i stavis, a aplikator, kao kesicu, bacis..cisto zbog higijene..pusaaa

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 1195
20.10.2011 17:57:37   
Hannica
Senka zaista ne znam,nista nisam koristila od ovih lijekova.A zasto nisi trazila da pijes caj brusnicu,zasto kapsule???
Joj da se i ja pozalim....jutros sam ustala a noge mi se nisu vratile u normalu,juce natekle i tako ostale.user posted image A sad su jos gore,samo sto ne explodiraju.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 1196
20.10.2011 18:00:11   
Hannica
Ja mislim da se aplikator u trudnoci ne koristi,ali procitaj upustvo i bit ce ti sve jasnije.user posted image
Ja sam koristila samo canastenvaginalete i u uputama pise da se ubaci rukom bez aplikatora.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1197
20.10.2011 18:07:57   
senka27
gerbo jest jest ta kesicaa ahhhh majkooooo user posted image user posted image malo mi smijsno al hajd

pokusat cu nekako

a hannice ne znam sto nisam trazila sta mi je propisao ja kupila...i sad cu da trosim...et moja ti samo da se pare trose

a hannice za oticanje nona pa i da ostaniu jos malo pa ces se poroditi...nikakvo cudo mila mojaaa lezi i none u zrak

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1198
20.10.2011 18:21:28   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hannica

Ja mislim da se aplikator u trudnoci ne koristi,ali procitaj upustvo i bit ce ti sve jasnije.user posted image
Ja sam koristila samo canastenvaginalete i u uputama pise da se ubaci rukom bez aplikatora.user posted image

nije to platisticni  klasicni aplikator..to su kao kesice za zaledjivanje, samo na prst se stavi kesica dok se ne ubaci vag gdje joj je mjesto user posted image kesicu skines s prsta i bacis user posted image cilj je da prst bude sterilan maksimalno..i ja ih koristila..a od canestena oaj aplicator ko spekulumuser posted image njega bacim redovno user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 20.10.2011 18:23:27 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1199
20.10.2011 18:21:57   
gerberka
hannice jos malo user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *