|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1280 1281 [1282] 1283 1284   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat]
4.10.2011 23:24:41   
zanzibarka
sweet baby mi idemo na Jezero, nikako da se uganjamo, uvijek sve suprotno user posted image
ma da se nama hairli poroditi pa gdje god, sretnooooooooooooooooouser posted image

sad se mm i ja zezamo, mene beba pravo guraaa dole kaze on da hoces sutra, tamam slobodan i tamam kuca sva blista i sve spremno :)) heeheheh

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu sweet BaBy)
Neposredna veza do poruke: 32026
4.10.2011 23:39:42   
sweet BaBy
Maa bice sve dobro aBd. Jos malo pa cemo se preseliti na temu rodili smo user posted image Ja jedva cekam aBd, nekako sam sva sama sebi teska, a ponekad imam osjecaj da ce mi user posted image kroz pupak izaci user posted image tako me pocne gurati, valjda i njoj tijesno, a da ne pricam o pritisku dolje. Pa sve kontam to ona sebi put pravi hehehe da sto brze ide i bezbolnije user posted image Hoce li tebe u petak pregledati vaginalno? Moj dr. pregleda na dan termina.

Meno trbaju jos 2 dana pa da mi sve zablista user posted image

< Poruku je uredio sweet BaBy -- 4.10.2011 23:42:15 >

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 32027
5.10.2011 0:20:07   
tajra26
kod mene jos nista user posted image juce me boljelo za plakati danas citav dan nista user posted image sutra ctg i pregled vaginalno.... danas bio termin i nista!!! eh i kod mene sve blista hajd bar to user posted image veliki user posted image user posted image user posted image user posted image za sve vas... i ja cestitam na novim sedmicama :)

(odgovor članu sweet BaBy)
Neposredna veza do poruke: 32028
5.10.2011 6:45:54   
minie
Jutro drage moje,

Evo jedna kafica za sve, mmmm i meni se svidja iako nisam ljubitelj,

user posted image

Ja sam pravo bezveze, ne znam da li sam sve ukupno sat vremena nocas spavala, prevrni se na jednu stranu, pa na drugu i kad malo uspijem zaspati, sanjam stvari Boze sacuvaj user posted image

Od ponedjeljka mi se javljaju lazne kontrakcije (bar ja mislim da jesu), po jedna i traju oko min, pripremamo se za izlazak iz pupe user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 32029
5.10.2011 7:00:55   
tajra26
jutro zenice, evo minie pristavila pa mi pijemo hajte bujrum.....user posted image ja sam dobro noces spavala a i inace mi je tako nemam tih problema user posted image
minie kakve su ti to kontrakcije? kod mene prekljucer citav dan bolilo i onda navece prestalo onako vise kao menstrualni bolovi i trajali su po pet min u nepravilnim razmacima....

user posted image user posted image user posted image bubimo vas

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 32030
5.10.2011 7:04:17   
minie
Ma mene jednom ili dva puta uhvati neka bol, onako malo jaca, moze se opisati kao menstrualna (mada mene nikad nesto extra ne boli kada dobijem) i traje nekih minut, ali ja par puta duboko udahnem i izdahnem i prodje. Imam ja jos do termina, ali mislim da se tijelo polako priprema za izlazak bebaca.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 32031
5.10.2011 7:22:53   
babilon
Jutro i od mene ;)

Ja sam sebi jutros fino napravila kakao :)) nesquik :))

bujurm

user posted image

popijem ga u jednom cugu majke mi me bude strah ahhaha..
Vidim Zanzibar i ti ces u petak na jezero i ja idem u petak izmedju 2-3, kad ces ti?

Minie, ja onako povremeno imam te kao menstrualne bolove, nista strasno, stomak mi se ne grci pa kontam da se jednostavno dole rastezem... Ali sta mi je neugodno, tako me zna zignuti dole u gospodji da ne mogu ni da sjednem nekad... pa kontam da je to sve u sklopu toga :D

Je li ikkoga steze u plucima, ono disete duboko ali kao fali vam zraka.. A da ne pricam da mi je nos svako jutros zacepljen, to sam procitala da se javlja u trudnoci, helem to me nije zaobislo :))

ostale user posted image kako ste? ledja? glava? ciscenja?
cmokm cmok

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 32032
5.10.2011 7:25:12   
tajra26
priprema se bebicauser posted image user posted image user posted image jesi nl krenula na ctg? u kojoj si bolnici? meni juce bio termin a nista evo presisali smo jedan dan.... danas idemo na kontrolu pa cemo vidjeti user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 32033
5.10.2011 7:37:44   
babilon
iskreno, ja sam se iznenadila da nije radjen CTG, doktor me UZV pregledao, pogledao protko kroz pupcanu i kaze visoko beba pa nema sta vag da me pregelda.. Sad u petak ako se ne spusti pupo opet ce me preko uzv gledati, ako se spusti onda vag...
Ja sam mislila da ce ctg raditi ali eto ostadoh sa 100 user posted image user posted image

bebica udara ko luda hihih :D a i to je znak da nece jos dok se ne umiri ;)
Ti predje termin :D bebi lijepo kod tebe ihihihi

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 32034
5.10.2011 7:52:46   
emma.L
Dobro jutro svima!

Mi smo danas punih 37 tjedana, lažice me stežu već nekoliko dana i to me pravo raduje user posted image . Ali pupa se ne spušta još iako se dosta krećem ovih dana. Jučer sam sa svojom curicom 'uživala' u Zanzibaru i palaćinkama. Svu svoju energiju sam usmjerila na to da joj dokažem da je ona moja sreća najveća iako brat dolazi i da ćemo ga prvom prilikom ostaviti tati na čuvanje a mi u provod (čitaj u Coco Loco, Zanzibar, na sladoled i sl. user posted image ), da će moći skakati po krevetu oko mene samo dok brat iziđe iz pupe i sl. Stalno mi govori da je ljuta na mene i na sve ostale, za svaku sitnicu, pa me to malo frustrira, ali uredno pričam i pričam i pričam kao pokvarena ploča.
Danas moram opeglati robicu za izlazak iz bolnice i spremiti torbu. Kupila sam one torbe za bebi stvari u DM-u, baš izgleda 'pismeno' i mislim da će se iskoristiti za izlete i neke ležerne kombinacije i nakon bebača.
Još uvijek u potrazi za papučama i zelenim pampersom br. 2. I da pripremim Hadensu i Purelan. Joj, kako me već uzbuđenje puca, sva sam euforična postala.
A babilon, nos mi je od prvog dana trudnoće simptom, koji me je i sa Emom pratio do prestanka dojenja kad sam dobila Flixonase i tek nakon te terapije uz ogromne doze C vitamina se dozvala. A ta zadihanost i 'mala' pluća su mi ovaj put problem negdje od 5. mjeseca. Zaista mi neće nedostajati ovaj osjećaj trudnoće i jedva čekam da prođe.
Hoće li netko na Otoku popodne i ima li uopće vježbi srijedom? Jesu li počele?

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 32035
5.10.2011 7:58:57   
pauza
dobro jutro i od nas dvije:-)
danas je pregled i jeeeedva cekam da vidim malu pisulju:-)
babilon, ja svaki dan imam taj problem sa stezanjem u plucima, ostanem bez daha nekako, jos mi tada pocne i srce jako lupati, cini mi se oko 100 u minuti... bas me to nekako slomi i umori.... ne zna je li prvo srce lupa pa poremeti disanje, ili prvo izgubim dah pa srce brze pocne pumpati, samo zna da je bas ruzan osjecaj.... i nos zacepljen skoro uvijek:-(

sensia, kako si jutros, je li ti bolje? cuvaj se.... veiki user posted image ti saljem....
animagical, bebica ti je lutka ziva, bubi je od mene malo i mazi:-)
tajra26, bice sve u redu aBd, beba zna kad je najbolje da krene, bitno je da si ti dobro... a mi cekamo prenos uzivo:-)
ostale moje bebele, ljubim vas i milkite svoje bebele stome:-)

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 32036
5.10.2011 8:20:13   
babilon
pauza, ja sam i prije imala ovo stezanje u plucima, pogotovo kad ce promjena vremena, radila i EKG sve uredno.. pa kontam normalno je.. ne mogu se opterecavati time :D
A to ubrzano kucanje srca, ne brini, sve je to nromalno :)) ja nekad dok lezim srce mi krene lupati kao da sam istrcala uz stepenice :)))

Emma
, ma nema nos nas dohaka, svako jutros kao da mi je neko ugurao vatu u nos i jedva disem hihihi, radujem se normalnom protoku zraka nos-tijelo :)))
A malena ti je slatkis, ihihi, cuj ljuta :) a sta ce, valjda sve osjete malene dusice :) bice to sve ok, imam osjecaj kad ugleda bracu svog da ce se sve lijepo odvijati ;)
ps. CESTITAM NA 37. sedmici ihihi user posted image

< Poruku je uredio babilon -- 5.10.2011 8:27:14 >

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 32037
5.10.2011 8:45:46   
gerberka
dobro jutro user posted image  šta mi žene rade ? user posted image

ja sam naspavana, sinoc sa sa mm i prijateljima bila vani user posted image  kupila sam user posted image  kožni novčanik i torbu, mislim sad mama nosi, a ako bude curica mama će joj dati kad naraste user posted image user posted image user posted image

idem da vas čitam user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 32038
5.10.2011 8:57:43   
Sensia
jutro zenice,

uh ja prezivih juce JEDVA, ne sjecam se da me takva migrena spucala ofavno, pauza bolje je user posted image user posted image user posted image
evo sad sebi napravila tri ustipka pa sa paradajzom i pavalkom jedem, ne znam sto mi naumpadose ustipci user posted image user posted image user posted image user posted image

gerbo ta ti je dobra user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image ja kupila bebi kad poraste, odlicna fora, mogla sam i ja ovaj koji dan sto mi je ostalo da nesto kupim bebalini, legenda si, samo ti uzivaj i bebi i ti trebate imati svega user posted image user posted image user posted image user posted image
Babilonko tebi bas ustnilo masala, ja nisam ni svjesan da mi idu ti sitni dani

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 32039
5.10.2011 9:22:17   
mama21e
Jutro zenice,
Kako ste jutros? Ja danas idem na prvi pregled aBd, malo me trema uhvatila ali JEDVA CEKAM user posted image user posted image user posted image
Inace imam jutarnje mucnine al jutros od nekakve uzbudjenosti prevarila sam zeludac i nigdje muke hB user posted image user posted image user posted image

Sretno svim mamicama koje trebaju da se porode user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za sve!!!

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 32040
5.10.2011 10:00:38   
mala75
dobro jutro i od mene,
vidim pišete o problemima s disanjem, ja dišem ko velika ali imam problem sa želucem, mislim da mi ga bebi gura odozdo i onda mi to stvara neki pritisak i baš ružan osjećaj koji neda spavati.
a danas na repertoaru imam komisiju, onu za bolovanje preko 42 dana. i stim su vala dosadni, otvori bolovanje i sretno a ne malo malo hajde u porodičnu pa hajde po uputnicu za komisiju, pa na komisiju pa s njihovim nalazom opet porodičnom na kraju po doznake, pa više mi se user posted image od DZ.

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 32041
5.10.2011 10:18:05   
Sandrich
mama21e sretno danas na pregledu, pisi nam kako je proslo user posted image
ostalim curkama veliko mahanje user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 32042
5.10.2011 10:28:27   
mama21e
Hvala Sandrich user posted image Evo spremam se pa idem da vidim mrvicu svoju user posted image user posted image Javim vam kako je proslo.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 32043
5.10.2011 10:36:35   
Sandrich
mama21e imas pp user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 32044
5.10.2011 10:49:29   
gerberka
evo mene, zaradila se na polsu, nisam stiogla da citam...
ej sensia moja, migrene sam cula ceste u trudnoci zbog hormona, pa mogu misliti kad te spucala, ali hvala Bogu da si bolje user posted image  i ti se mila počasti što si iznijela trudnoću do kraja, nagradi sebe, znam da ti treba svaki dinar za bebu, ali sto mm kaze kad se mama osjeca dobro onda ce i beba i da treba biti pozitivni egoista, sjetiti se ponekad i sebe user posted image

mala75, to si upravu, daj mi jednom bolovanje, valjd aznam kako se osjecam, a ne svako malo dođi da mi vidimo mozes li ti raditi li ne...hajd izdrziuser posted image
mama21, sretno draga, da nam se javiš sa vijestima da si ugledala svoje malo srce medeno! user posted image
sandrich, gdje si prijo user posted image  

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 32045
5.10.2011 10:53:29   
Sandrich
evo me prijo,odo i ja nagradit bebu, nadam se trudnickim hlacama, da nam bude udobnije user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 32046
5.10.2011 10:55:23   
mama21e
hvala Gerberko user posted image user posted image user posted image
Ljubim vas sve, idem da vidim zivot svoj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 32047
5.10.2011 10:55:57   
Sensia
mama 21e sretno na prvom pregledu odoh i ja na prvi ctg, ako Bog da da nam sve prodje najbolje

Vodolijo, posteljinica i ogradica prezivjele na 40 stepeni u masini pa da znas, ja jutros upalila i evo sad zavrsila pa okacila. eto da budes mirna ja sam prva probala i nije joj nista bilo user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 32048
5.10.2011 10:56:20   
Hannica
Jutro zenice.user posted image
Ja jos uvijek nisam sve pripremila za bebe,ma nisam ni pola,toliko sam se zbunila da pojma nemam sta mi treba.user posted image
Juce sam bila kod sestre koja se porodila prije 3 sedmice i moram priznati da sam se bas iznenadila kako su bebe sicusne,ja sam to skroz zaboravila.user posted image   Gdje vi kupujete robicu br.50,ja nigdje ne mogu da nadjem te skroz male brojeve? Joj da mi je naci bar dva kompletica da ih mogu iznijeti iz bolnice da ne visi na njima ko na ofingeru.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 32049
5.10.2011 10:59:12   
Hannica
IZVORNA PORUKA: mama21e

Hvala Sandrich user posted image Evo spremam se pa idem da vidim mrvicu svoju user posted image user posted image Javim vam kako je proslo.

user posted image user posted image user posted image

Sretno.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 32050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1280 1281 [1282] 1283 1284   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1280 1281 [1282] 1283 1284   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *