Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 15:35:05
emma.L
za Jezero stvarno ne znam, ali ovo bi trebala biti najnormalnija stvar za pitati i tražiti odgovor jer se toliko te stvari razlikuju od jednog do drugog porodilišta. Nažalost, kako nam sve, tako i ovo... Što se tiče gaća, mislim da Chicco ima po veličinama, ali nisam sigurna.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 15:55:09
Bebica11
Zdravo zenice
evo i mene sa compa pisem posto mi je tastatura na laptopu poludila, hvala vam puno na podrsci
danas sam bolje hB....al mene cim nesto popusti drugo uhvati , opet me stomak boli....al cudna neka bol ...skroz tupa i blaga ali KONSTANTNA, i ide od dna stomaka prema vrhu, od cega li je nemam pojma, al sve je dobro dok ne bole ledja, one ledjne su opasne mada cu se primiriti i sad...sta cu, al vjerovatno od kasljanja,kihanja,smrcanja bas sam osjetila kako se NAPREZE stomak, mozda je to, al nisam mogla kontrolisati,pogotovo kasalj
zao mi je jedino sto necu moci na vjezbice veceras
Jedva cekam da prizdravim da i ja mogu oprati robicu i spremiti sto sam dobila jucer , a moracu prije ovog zahladjenja aBd
koji ste deterdzent koristile za bebinu robicu? Koliko sam upratila persil sensitive, ima li jos neka opcija posto moram kupiti, imam samo onaj obicni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 15:58:20
Bebica11
bucko ja se nisam jos poradjala al isto sam lezala u bolnici a i imam dosta drugarica svjeze porodjenih, tako da po onome sto sam skontala 2 SPAVACICE I 2 OGRTACA su sasvim dovoljna, s tim da ces na jezeru od njih dobiti spavacicu u kojoj ces se poradjati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 16:01:49
Bebica11
babilon ja se ziletom depiliram po gospoji, a i kad se budem trebala poroditi aBd isto planiram, kreme su nekako pune hemikalija i pred porod mi ruzna pomisao da dolje svasta stavljas, najbolje ti je zilet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 16:13:04
megi
ne znam za jezero ali kad sam se ja poradjala u Vojnoj bile su mi dovoljne 2 spavacice jedan ogrtac ja sam kupila obicne pamucne gacice koje sam poslije bacila jer mi ove jednokratne nisu mogle
sto se tice pranja djecije robice obican deterdzent samo dva put ispiranje i to je to
pozdrav drage trudnjace
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 16:24:38
minie
Drage moje da i ja mahnem za danas,
Cicibanko Enica je med, medeni
Ostale moje drage trudnice nadam se da uzivate u danasnjem danu, meni bas godi ovo sunce, a i dobila jos robice za bebu, puno farmerki i nekih kosuljica pa sam pravo Vodolijo, Sensia kako je sinoc bilo na vjezbama? Sta je bila tema?
Kada sam ja trebala neku uputnicu iz DZ ili ambulante morala sam se naruciti, jer onako odes i pravo se nacekas dok svi oni sa terminima zavrse, a ne daj Boze da te ko pusti preko reda. Nema veze sto ti je stomak do zuba, nije ih briga. A sad imam onu veliku za bolnicu i ta vrijedi za preglede do kraja i CTG.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 16:43:59
mala75
ja danas bez struje bila pa opet se vi napisale treba mi veče cijelo da iščitam, al sam jutros upartila da je neko spominjao hurme, kao i one su za nešto prosvjetlite me?????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 17:40:42
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mala75
ja danas bez struje bila pa opet se vi napisale treba mi veče cijelo da iščitam, al sam jutros upartila da je neko spominjao hurme, kao i one su za nešto prosvjetlite me?????
hurme su dobre za elasticnost maternice i laksi porod jer sadrze oksiticin itd a jako su dobre i za porodilje i oporavak, ukucaj u google hurme porod izaci ce ti brojni clanci o tome
s tim da ih se pocne jesti tek iza 36 sedmice jer mogu izazvati kontrakcije ranije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 17:43:11
Sensia
uh darge moje koliko mene glava boli ne pamtim da me je ovako boljela, ne znam sta da radim. poslala sam mm po tlakomjer da vidim da nije ne do Bog pritisak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 17:53:03
Gift
deste zene, sta ima, malo sam preletila ovu zadnju stranicu..
Sensia moguce je da je pritisak, jesli danas pila kafu..
na vjezbice nisam isla, zvala dr. da pitam kaze ,,ne moze'' jbg pa kad cu necu znata ni disat pravilno...uf... a sutra idem na pregled i jedva sam sredila gospodju uz pomoc mm, ne znam kakva je kod vas ''dole'' situacija al ja se iznenadila sve mi nesto nabubrilo , jedva se prepozna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 17:57:32
Gift
IZVORNA PORUKA: mama21e
Drage moje, ja sam presretna, sutra aBd idem na prvi pregled, jedva cekam Sta se inace radi na prvom pregledu?
pa kolko se sjecam, uzv pregled ali vaginalno, ako me razumijes, konstatovana trudnoca, dobila da uradim nalaze krvi i urina, da pijem folacin i malo predavanje o ishrani...et ja mislim da je to sve...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 18:02:25
mama21e
IZVORNA PORUKA: Gift
pa kolko se sjecam, uzv pregled ali vaginalno, ako me razumijes, konstatovana trudnoca, dobila da uradim nalaze krvi i urina, da pijem folacin i malo predavanje o ishrani...et ja mislim da je to sve...
Hvala ti a jel boli to vaginalno? cula sam mnoge trudnice koje se zale na to...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 18:05:43
Gift
ma ne boli, barem mene nije..mozda mislis na preglede rukama u kasnijim sedmicama to je mene znalo pomalo zabolit..ma to sve zavisi od dr. i a i jesil ti opustena...
< Poruku je uredio Gift -- 4.10.2011 18:06:39 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 19:09:08
pahuljica_25
E Gift i kod mene ista situacija,ma dok sam se "dole" sredila sva sam se ponovo preznojila.Uhhhh to mi je najmrži dio kupanja Ako šta nađeš o disanju na netu please pošalji mi link
Bebice drago mi je da si bolje,nedaj se tim virusima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 20:24:53
Bebica11
prvi pregled
mjerice ti pritisak vagati te uzeti podatke onda ces leci za ultrazvuk i malo ti gurnu sondu dolje to haman i ne osjetis, a ne boli nikako, to nije klasicni pregled vaginalni i vidjeces bebce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 22:31:50
zanzibarka
Ja dok iscitam sve sto napisete ismijem se bas od srca, zato vas i volim sve iako nikog ne znam :) Dan je bio prelijep pa sam setala, setala i onda me sve zivo zaboljelo, i na kraju sam pomislila da cu se poroditi, ova mala navalila dolje, samo sto nije izletila, danas svratila do igraonice u kojoj sam radila, dosta djecice bilo, bas sam ih se zazeljela, izgrlili se izljubili, a iz centra me svi zaustavljaju, ma dan je bio za 10 :)))))
Cicibanko Ena je med medeni masallah :) Blago tebi :)
I mi idemo na ctg u petak, vidim jos neko ide, mozda se sretnemo, i napokon da me vaginalno pregledaju jer imam osjecaj da sam najmanje 5-6 cm otvorena i bas svima pricam kako bi se 7. voljela poroditi ... pa Boze na hajr, samo mi zao sto mi mm ne bi mogao gledati tekmu BiH jer planira biti sa mnom na porodu ljubim sve redom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 4.10.2011 22:54:37
sweet BaBy
Evo i mene Prvo da cestitam svima novbe sedmice, mjesece i pozelim dobrodoslicu novim tesko mi je sve upratiti jer bas nisam aktivna. A jos pogotovo kako pospremam i pripremam sve za dolazak moje Umjesto da odmaram ja rintam i cistim Zanzibarko i ja idem u petak na kontrolu u Vojnu. A jesi li i ti u Sa? Izvini sto pitam, ali ja jos nisam skontala ko je ko Kako su ostale XXXL :) je li sve spremno? Nadam se da ste sve dobo i da ce uskoro prestati glavobolje i ostale tegobe . Veliki za sve