|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1278 1279 [1280] 1281 1282   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat]
4.10.2011 11:16:38   
babilon
IZVORNA PORUKA: ciciban26

Zeniceeee,kako napreduju beboline? Opet ja virim kod vasuser posted image
Babilonko ima li treme,sad si ti na redu user posted image user posted image user posted image
Mi vam samo jedemo i zezamo mamu,slabo spavamo sli zato uzivamo na siki i u maminom narucju user posted image pa je mama zaboravila sta znaci biti naspavana user posted image

ciciban malena ti je kao med medeni ;) mashAllah! Vala kod mene nema treme, ja jos uvijek radim ;)) kao da nisam u 9., hvala Bogu niakkvih poteskoca, bebica je jos visoko, u petak idem na pregled opet na jezero pa cemo vidjeti :D mislim da ce opet biti uzv a ne rukicom da ceprka dole ;)) poenkad me zigne dole, ali to su oni valjda pripremni momenti za dan D :)) 
ja jos u apoteci da uzmem sta terba, to mi je jos ostalo i kadica, ostalo je sve kupljeno :D

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 31976
4.10.2011 11:19:51   
Sensia

Zeniceeee,kako napreduju beboline? Opet ja virim kod vasuser posted image
Babilonko ima li treme,sad si ti na redu user posted image user posted image user posted image
Mi vam samo jedemo i zezamo mamu,slabo spavamo sli zato uzivamo na siki i u maminom narucju user posted image pa je mama zaboravila sta znaci biti naspavana user posted image

cicibaaaaaaaaaaanko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image vidi nam princeze masAllah user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
neka mama malo mora dijete da zeza, samo nek ona rucki hajde spavat ce se nekad valjda user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jesi se ti oporavila i psihicki i fizicki zeno?

Neposredna veza do poruke: 31977
4.10.2011 11:21:31   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Vodolija83

IZVORNA PORUKA: Bebica11

V0D0LIJA haj kad budes 0NLINE sam mi napisi sta ti je dr reka0 kak0 da skidas temp, mene 0ci b0le,ka0 da ce me uhvatiti, i da li si skidala nekak0 ili???

Bebice,ja evo tek online,pa da ti se javnem.Malo zujala sa mm poslije vjezbica user posted image
Nadam se da si bolje i da nisi dobila temp.Ja sam svog dr.zvala kad mi je temp.bila tacno 37,al mi je on rekao da uzmem Pembritin ako mi je upaljeno grlo,jer od njeg dolazi temp.,al ja sam se borila svim i svacim da ne uzmem antibiotik.Otisla nakon 2 dana da mi dr.u ambulanti pogleda grlo i rekla da imam temp. 37/2,al ona kaze da je grlo sasvim ok i da mi ne treba antibiotik,al mi je vise bilo upaljeno zdrijelo i zezao me nos i sinusi.
Pila sam hladne limunade,vruce limunade,caj sa uspinovanim secerom i mlijekom,med sam uzimala (pojela malu teglu meda),ispirala grlo slanom vodom (pravo pomaze) i ne znam ni sama sta sve nisam...cak sam se borila i sa onim herpesom u nosu... Iskreno,moram priznati da sam jedan dan kad mi je temp.bila 37/5 i imala sam nepodnosljivu glavobolju i bol u sinusima popila 1 paracetamol.U trudnoci znam da smiju i do 3 dnevno (nakon prvog trimestra),al ja sam pokusala  max.da izbjegnem bilo koju tbl.

Pozz za sve ostale user posted image

Tajra26,sretno !!!

I mene je sin0c uhvatila temp, al je dug0 bila 37,2 prav0 me izmrcvarila, ja zvala dr kaze kad predje 38 p0pij paracetam0l, i kak0 je najvisa sin0c bila 37,4 nisam, i jela sam 0pet bijel0g luka, muz pravi0 supicu, pila cajeva, mandarina jela, jela narandze i pr0sl0 me hvala Allahu, spala je j0s sin0c 0k0 dvanaest satiuser posted image

sad me sve p0pustil0 hvala Allahu, ja mislim da mi je bila 0d upale sinusa, jer me grl0 jucer nije b0ljel0, danas se sve smiril0, sam0 kasljem mal0 i smrcem

a beba je jucer bas mirna bila, prav0 sam se brinulauser posted image , jedva cekam na uzv da mi kaze da je sve 0k

ciciban presladak ti je avatar, malecka je meduser posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31978
4.10.2011 11:26:25   
babilon
Sensia kako se osjecas ;)) ima li treme i kod tebe? Ovo je sad lutrija kod nas u 9.tom haahha, koja ce prvo :))

Bebice bas mi je drago da je spala temp.. bice to sve ok, i na pregledu, vidjeces, bebica se umirila da tebi sto prije prodje temp sad ce ona se rasplesati opet ;) ne birnin ista..

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31979
4.10.2011 11:29:08   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Nađaa

IZVORNA PORUKA: pusica

Ja sam imala te oštre bolove od 5 nedjelje i veoma opasne bolove mislila sam neću izdrćati više dana user posted image ali od ničega sada hvala Boguuser posted image user posted image user posted image ušla sam u 9 nedjelju i I am happy user posted image user posted image user posted image mirovanje i dočekati ćemo naša malauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image javi kako si nadalje pozdrav 

hej, evo ok sam...danas nema bolova- ni ostrih ni tupih :)
ti na pocetku :) ah kad se sjetim...kao da je prije 2 godine bilo a ne par mjeseci...meni se ova trudnoca nesto pravo oduzila!hahaha!!

bebice sta to ti bolujes??? kako beba? jel te slusa? :) mene moja lupa stalno, al neka je! kako sam procitala da ti je doc rekla da ocekujes ranije porod samo citam po forumu ne bi li vidjela da si otisla da se porodis!hahaah! al nemoj bona jos, neka te tamo kad i ja, da ne budem sama u toj muci! :)

necem0 mi j0s aBd, za 8 dana ulazim0 u 8mi mjesec aBduser posted image , bice sve 0k, sam0 da d0guram d0 34 sedmice, kasnije nek izleti ak0 h0ce i r0bica j0j je stiglauser posted image user posted image user posted image

jasta hasta sam ti, al d0br0 je, izb0rili sm0 se, kaze mm jucer "ne m0ze temp nask0diti bebi sam0 m0ze p0r0d ranije krenuti" nasa0 0n na netuuser posted image , ja k0ntala p0r0dicu se, al ev j0s nisam

sin0c sam mu b0lesna p0kazivala r0bicu, kaze 0n "et0 sad m0ze beba d0ci"user posted image , rek0h neka je j0suser posted image , 0n ist0 ka0 da jedva cekauser posted image

(odgovor članu Nađaa)
Neposredna veza do poruke: 31980
4.10.2011 11:52:21   
dzenyA
user posted image Pozdrav drage moje,dan ja divan za hodat i skitat a ja moram sjedit na poslu i tipkat,samo da vas pozdravim divne ste,cesto se nasmijem kad vas citam u svakoj sebe vidim po nekoj izjavi, pauza ne sikiraj se,i nama je 24 nedjelja, nekad se bas bebi umiri i da se i ja zabrinemuser posted image  a nekad je tako nemirn da me probudiuser posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31981
4.10.2011 11:59:21   
ciciban26
Hvala drage moje user posted image user posted image user posted image ,ja je se na mogu nagledati user posted image .
Vi XXL nemojte sad puno odugovlaciti,vidite kako sam ja poranila user posted image user posted image a termin mi tek 11user posted image user posted image user posted image
Sto se oporavka tice psihicki sam se oporavila cim sam iz one bolnice izasla a i fizicki ide na bolje,rana boli ali svakim danom manje..Dragi prirodni porod user posted image user posted image user posted image
uzivajte u velikim i malim stomama,ljubimo vas Ena i ja user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 31982
4.10.2011 12:01:38   
babilon

Hvala drage moje user posted image user posted image user posted image ,ja je se na mogu nagledati user posted image .
Vi XXL nemojte sad puno odugovlaciti,vidite kako sam ja poranila user posted image user posted image a termin mi tek 11user posted image user posted image user posted image
Sto se oporavka tice psihicki sam se oporavila cim sam iz one bolnice izasla a i fizicki ide na bolje,rana boli ali svakim danom manje..Dragi prirodni porod user posted image user posted image user posted image
uzivajte u velikim i malim stomama,ljubimo vas Ena i ja user posted image user posted image user posted image user posted image

yaaaay user posted image user posted image  bas mi je drago da se oporavljas totalno! :D gdje si se ti porodila? nesto sam smela s uma :)
ja u petak u bolnicu aBd na kontrolu, hihihi, simpa mi je skroz u bonlici, odes, a tamo saaaaaaaaaaame pupe i tludnice :D i isprepadani muzevi :)))))

Neposredna veza do poruke: 31983
4.10.2011 12:06:31   
pauza
hahaha, babilon stome nasmija slatko.... stome, tludnice i isprepadani muzevi :-) ovo mi je najjaceuser posted image user posted image  muskarcine strasne user posted image
ja sutra idem na Jezero, ide li jos neko?? :-)

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31984
4.10.2011 12:10:21   
babilon
IZVORNA PORUKA: pauza

hahaha, babilon stome nasmija slatko.... stome, tludnice i isprepadani muzevi :-) ovo mi je najjaceuser posted image user posted image  muskarcine strasne user posted image

hahahah :D ziva istina :))) ja kad sam asd u sub bila, i dosla zena s muzem na normalnu knotrolu, izlazi ona i muz onako isprepadan gleda u nju, oci rasirio i pita je sta ima a ona ono blago i malo izgubljeno 'eto 4 prsta sam otvorena pa sacekaj sahatak doktor kaze da bi trebalo biti do tad gotovo' ahahhahaha frajer nije ustao sa stolice kako se ukocio, ona uzela stvari i vratila se nazad :)))))

Ja cu u petak na kontrolu na jezero :D kod koga ti ides pauza?

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31985
4.10.2011 12:13:53   
pauza

Ja cu u petak na kontrolu na jezero :D kod koga ti ides pauza?
[/quote]

kod Lejle Imsirije.... a ti?:-)

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31986
4.10.2011 12:21:56   
babilon
Ja sam kod Murtezica ;)
kako se ti osjecas?

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31987
4.10.2011 12:27:20   
pauza
je l' to neki zgodni doca, taj Murtezic?? ili sam pobrkala loncice?:-)))
ma juce i danas nisam bas najbolje, juce sam se tako prepala, jer je naglo pocela da me jako boli glava i imala sam zigove kao nozem da me neko probadao u glavu, sve su mi svjetlice bile pred ocima kao u crtanom.... pred vece me malo popustilo, a onda mi postalo muka i zeludac me muci, kao da uopste ne vari  hranu, kiselina me ubi... ma ne znam sta mi bi odjednom, inace sam jako dobro, hodam, sve radim, nemam tegobe, ali juce i danas uzas.... nadam se da ce proci brzo.... sreca pa je je kontrola sutra, pa se pozalim :-)

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31988
4.10.2011 12:31:42   
babilon
ako ti stomak ne vari dobro, on ti moze glavobolje zadavati.. mi nismo ni svjesni koji tj koliko utiacj zeludac ima na ostatak organizma.. vecina glavobolja dolazi iz stomaka.. bitno je da si bolje, popustice to, ja vejrujem da nije nista, jednostavno trudnicki da te spopalo... mene je kiselina tj gorenje u grlo uhvatilo kako sam usla u 9.,  to bas ono gori i mislila sam da cu pvoracati i svaasta nesta posto uopste nisam imala nikakvih tih tegoba na pcoetku, ali eto zaobidje me i to, ;))..
a Murtezic, simpatican je skroz, mladji doktor ihehehe, sad da je zgodan sve je diskutabilno ;)) ne znam kako noge rasiriti kad bdue porod hahahah... Simpatican je skroy ;D

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31989
4.10.2011 12:58:51   
smajli80
ne znam kako noge rasiriti kad bdue porod hahahah... Simpatican je skroy ;D

Fino bogami,vi već počele širiti nogeuser posted image ,sram vas bilouser posted image

E da znate ljuta sam na vas ko puškauser posted image ,samo je jedna od vas pročitala i komentirala moju porođajnu priču,sram vas bilo brezobraznice jedneuser posted image

Šalim se naravno,voooooooleeeem ja vas mlooogouser posted image .
Ajte sad taooo,pa se čujemouser posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31990
4.10.2011 13:40:04   
Sensia

Idem ja na ctg a ziva ne znam ni gdje trebam ni kako user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kad je najbolje da se dodje a da nije guzva?

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31991
4.10.2011 14:04:40   
pauza
ne znam sensia za ctg, ja idem na obicni pregled :-(
ali neka od zenica zna 100%, samo sacekaj dok dodje iz skitnje, vidi kako je super dan, ubio se za hodanja:-)
znam samo da ona plava sestra Dina uredjuje kako ona hoce:-)

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31992
4.10.2011 14:22:14   
Arina
Evo i mene malo....
kako moje pupolineeeeuser posted image ......

Bebice hvala Buser posted image oguser posted image  dragom vidim najgore proslo....zacas ti to ...dan dva i sve ok....bravouser posted image .......ma luk je zakon......hi hi hi......ma ti ces i presisati termin draga moja....vidjeces...ako Bog da

Pauzo .....terminasice moja....jos da smo iz istog grada ...bas bi bilo veselo na termin....hi hi hi....vidim glava te bolila...ma to ti je i ja mislim sve od zeludca i te kiseline.....i mene kiselina udavi...ponekad mislim da ce mi grlo izgoriti.....meni bude samo navecer...prekodana ok....i onda navecer kad krene....ali primjetila sam da dosta ima veze kad jedem i sta jedem....od nekih jela se ubi kad pojedem....recimo paprike...uh jako ih volim  ali me ubise...onda pura ...i nju volim jako ali isto me satra ....i tako nastojim predvecer ako nesto jedem da bude blaze ...pa mi je lakse...i ako   se desi onda mi najbolje ponmazu bademi to mi je pored jastuka...user posted image ....i mlijeko definitivno.....a nekad nista ....a sta cu ...deveram....

ja sam pocela pomalo da razmisljam o bebi stvarima i da kontam sta bi i kako ....posto ja sijem najvjerovatnije da cu neke stvari tipa ogradica, jorgancic,navlake i tako, recimo onaj jastucic za iznosenje bebe kao kod mamolinine bebe sasiti sama ....pa cu vam naravno slikati.....user posted image .....da vidite jel moze proci.....vecuser posted image sam kupila onu futru sto se filuje sa njim  sad jos neko fino platno i mogu poceti polagano.....hi hi hi ....uzivancija ziva..

ostale bebeljuce.....puno pusicauser posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31993
4.10.2011 14:32:30   
gerberka
gdje ste zene user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 31994
4.10.2011 14:34:23   
Arina
Gerbo....kuco stara...kako slonce balonce malouser posted image .....suta li seuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31995
4.10.2011 14:40:08   
pauza
draga moja Arina, nazalost nismo u istom gradu :-(, ali hvala ovim tehnologijama pa cemo se aBd pratiti i razmjenjivati iskustva:-)
e i meni je navece puno gore sa kiselinom i isto tako paprike me ubise, na bilo koji nacin da su spremljene, pa ih sad vise ne jedem:-( a voleeeeeem, bas ih volem:-) vidis, nisam znala da i od pure hoce, jer nju jela misleci da je blagauser posted image  i kod mene su bademi pored jastuka, a po mijeko ustajem i bauljam do frizidera jer volim samo hladno:-)
e to je super za sivenje, mozes imati unikatne stvari za svoju bebicu i sve po svom ukusu siti.... je li ono user posted image  i kod tebe ili sam malo pukla??:-) ne zamjeri, spoj godina i hormona cuda radi:-))

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 31996
4.10.2011 14:45:53   
babilon
IZVORNA PORUKA: Sensia

Idem ja na ctg a ziva ne znam ni gdje trebam ni kako user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kad je najbolje da se dodje a da nije guzva?

Sensia ja asm mislia da ce meni raditi CTg sad kad sam bila, ali samo je radio UZV i vidio protok kroz pupcanu vrpcu i to je to.. kaze sve ok, pa cu upetak na pregled.. a u petak mi rekao ako se ne spusti pupo da ce me opet UZV gledati, a ako se spusti onda vaginalni preglde ... kako god okrenem moram se depilirati hahahaha...

Kad smo kod depilacije hocete li se vi voskom, kremom, ziletom prije poroda brijati ili....?

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31997
4.10.2011 14:49:17   
emma.L
Vezano za uputnicu za porod... znate li trebam li se naručivati na Vojničkom samo da bi dobila uputnicu ili mogu ujutro otići sa zdravstvenom i dobiti uputnicu? Moraju li oni obaviti pregled ili samo našvrljaju to?

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31998
4.10.2011 15:05:52   
Vodolija83
Evo i mene,samo da vam mahnem brzinski !

Od jutros nekakvih poslova po kuci haos,uspjela sam izdvojiti malo vremena za fb,al na RR tek udjoh da malo preletim.
Bebice,supeeer ! Ti masallah pregazi tu prehladu sad pa sad user posted image

Cicibanko,mala princeza Ena je kao med medeni user posted image

Ja bih sutra trebala na Vojnicko po uputnice za CTG,krvnu sliku i urniokulture.Da li se moram narucivati,zna li neko ? Danas cijeli dan zvala bezbroj puta,il zvoni il zauzeto,cccc..... Mrzim DZ user posted image

Vidite ovo zeniceee...brrr..Moje XXL  trudnice,preporucujem da se robica pere cim prije
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/111004026

Usput,sinoc sam kupovala neke sitnice u DM-u.Akcija je na VIR 80 uloske,pa da znate,posto nam ih treba puuuno,ipak cemo malo da ustedimo.Inace pak.od 10 kom kosta 2,50 KM,ali sad je 2x10 kom upakovano i na akciji je 3,95,pa eto..nije puno,al posto nam svasta,svasta treba,isplati se user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 31999
4.10.2011 15:08:38   
bucko
Pozdrav svima...Ja čitam dugo, rijetko kad napišem. Ugl, mi privodimo kraju 35.sedmicu i sad za sad, uz manje trzavice sve OK. Mene hvata strah od poroda, al' kontam nekako mora izaći, ne može ostati unutra. Imam jedno stručno pitanje: koliko mi spavaćica treba za porodilište (Jezero), naravno ako budem prirodno rađala ili craskim. Jel' dovoljna 1 da se porodim u njoj i još 2 da imam? Gaćice kažu one jednokratne da su pomale, a ja povelka? Šta se smije ponijeti? Kad sam ležala 5 dana na patologiji zbog HTA vidim gore prvo žene dođu pa čekaju, pa ih svedu dole. Ostave dio stvari gore, dio ponesu, pa im snesu to što je ostalo kad rode. E, šta se nosi sa sobom kad kreneš "dole"? ja mislila fino jedan dan gore otići i uljudno pitati sestre da mi objasne. Jeste da će reći Ja budele žene, al' kontam šta fali...

04.11.12. u sami sumrak meni je svanulo

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 32000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1278 1279 [1280] 1281 1282   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1278 1279 [1280] 1281 1282   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *