Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 20:34:44
Hannica
Sto se tice tog sirokog povijanja...ja nisam cesto Hanu tako povijala (uglavnom navece),nekako mi ruzno i neprirodno beba izgleda s tim. Ali da sam primjetila da nesto nije uredu s kukovima sigurno mi ne bi bilo bitno kako izgleda. Ja sam koristila jednu obicnu tetra pelenu i onu svedsku ili spansku (nisam sigurna cija je ).
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 20:39:02
animagical
IZVORNA PORUKA: tajra26
Silver svedske pelene u adaxu su 4,70km jedaN komad ja sam kupila dvije ali mi se cini da su male jer sam gledala na netu kako radi patronazna sestra taj siroki povoj dosta su vece nego te moje... e sad da li je to malo samo dvije??? da kupim jos?? ja bi voljela nauciti taj povoj jer kazu da je dobra stvar.... uh u dilemi sam a tetra pelene sam kupila na pijaci 10kom 18km bebice drago mi je da je prestalo a sad miruj draga a za to grlo probaj posoliti limun i isisati ga to ti je puno bolje od onih tabletica za sisanje i jos stavi tri kasike meda u solju i 1kasiku cimeta(manju)potom to zalij vrelom vodom....
svedeske imate u robotu po cini mi se dvije marke komad...siroki povoj meni u bolnici rekli da ne treba osim ako uzv kukova pokaze da treba...mi ne povijamo siroko, i patronazna kaze ne treba, pampers je ionako sirok, bas rasiri noge...tetra pelene koristimo za svasta drugo i velike su, pcelica maja, 10 km dodje oko 24 km
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 20:41:17
Hannica
IZVORNA PORUKA: animagical
svedeske imate u robotu po cini mi se dvije marke komad...siroki povoj meni u bolnici rekli da ne treba osim ako uzv kukova pokaze da treba...mi ne povijamo siroko, i patronazna kaze ne treba, pampers je ionako sirok, bas rasiri noge...tetra pelene koristimo za svasta drugo i velike su, pcelica maja, 10 km dodje oko 24 km
Eh,sta su sad KaeMcici a sta komadi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 20:46:30
Hannica
Ne mogu da se ne pohvalim... Dobila sam danas chicco-ov jastuk za dojenje,jedva cekam da ga isprobam,danas me nije zapalo od Hane,izgleda da se i njoj svidja.Bice svadje izmedju nas zbog jastuka.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 20:47:58
palachinken
Sto se tice sirokog povijanja, to je prevazidjeno i nigdje u svijetu se ne radi sem kod nas. Cak sam citala da uopste nema dokaza da siroki povoj sprjecava deformacije kukova. Tacno, jednokratne pelene drze nogice dovoljno razmaknutima. Eto, mi nismo M uopste povijali (ko bi sve one slojeve po vrucinama) i UZV kukova je dobar.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 20:53:01
palachinken
kaze enci da je jastuk za dojenje spas za blizance, tako da ce ti se garant isplatiti ovo moje bebe samo doji...smijesan je vise
Srce malo! On ce oborit nas rekord u napredovanju Ja sam sebi narucila onu maramu za nosenje bebe ne bi li naucili dojiti u tome, pa da bas budem ko romkinja kakva (mozda stai zaradim)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 20:55:26
palachinken
IZVORNA PORUKA: Hannica
Izgleda li tebi beba ruzno s sirokim povojem? Mojoj sestri pedijatar rekao da moze staviti dvije pelene (jednokratne) umjesto sirokog povijanja.
Ma smijesno. Isto bumbar, a pride mu guza dignuta u odnosu na glavu, bas nekako neprirodan polozaj. Radije radit vjezbe kukova kod svakog previjanja, u tome uzivaju :))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 20:55:44
animagical
aaaaaaaaaaa puno mu jedan pampers a ne dva,pusti budale....izgledaju mi najvise napaceno s onim silnim slojevima...ja ne povijam, ne stavljam rukavice,kapu...rahat mi dijete ali mi dosadni savjetnici, kao bice mu ovo i ono...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 20:57:59
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken
kaze enci da je jastuk za dojenje spas za blizance, tako da ce ti se garant isplatiti ovo moje bebe samo doji...smijesan je vise
Srce malo! On ce oborit nas rekord u napredovanju Ja sam sebi narucila onu maramu za nosenje bebe ne bi li naucili dojiti u tome, pa da bas budem ko romkinja kakva (mozda stai zaradim)
juce mi kaze mm, hos pola marke? crkla sam od smijeha...hodam po kuci a mali ne benda dva posto, on doji, samo mu konekciju ne ukidaj i dobar je
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 20:58:52
palachinken
JA sam rukavice morala jer se rodio sa french manikurom od 3mm i stalno se grebe. I sad je pun krastica, ali hajd, zarast ce. A kapicu isto ne stavljam, ni poslije kupanja, niti ga plaho oblacim, kako sebe tako i njeg. CIjelo ljeto je samo u peleni proveo, a cesto i gole guzice, dok ne upisa sve ispod sebe :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 21:02:49
animagical
skuzila sam kako se zacas rezu noktici, tako da ga sredim kad spava inace ne bi moglo...ali je sega kad se slucajno pocupa za kosu, vuce i place, ne konta da sam sebe da te pitam kad se ide pedihatru, jel s mjesec? nismo jos isli...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat] 2.10.2011 21:12:35
Anoniman
Evo padobranca... neko je pisao ovdje na ovoj temi da prodaje kolica sa sjedalicom i novetom per perego, treba jednoj mojoj prijateljici, pa ako znate ko je please na pp da mi javite
Nadam se da ste sve dobro...ljubimo vas i mazite pupe