|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1264 1265 [1266] 1267 1268   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
30.9.2011 10:18:26   
Sensia
Hvala na cestitkama

Uh zenice evo mene na poslu, zavrsila sam ipak ali je bila borba za veliku uputnicu ad je dobijem u ambulanti....

Kaze meni dr iz ambulante sta ce vam ctg ne rade sve zene ctg user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ja umalo pala od smijeha nisam, pa ona nije normalna

uglavnom naoruzala sam se strpljenjem i izvukla veliku uputnicu da ne moram 2 puta sedmicno ici po uputnicu za ctg. ovako samo kace na ovu veliku do poroda......
ostalim curama cestitam nove sedmice i mjesece....

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31626
30.9.2011 10:19:48   
pauza
ma ja mislila pogledati te grudnjake, gace i potkosulje ako ima, a baciti oko i na kolica i krevetice ako ih uopste ima u Bingu... trazim jos ova Graco, pa se nadam da cu onda odluciti, bas sam konfuzna oko kolicauser posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31627
30.9.2011 10:27:36   
dzenyA
Meni se oko 10 nedelje pocele pojavljivat otekline na nogama,ispod koljena samo, prvo se to upali bude jako bolno na dodir.....pa potamni....Ja sve mislila kao "udarila se".... Na kraju su tu počele detaljne pretrage u Tuzli,izvadila sam milion nalaza,tragala po internetu,....i....bila kod ortopeda,dermatologa,ma sve redom i na kraju reumatologu internisti...Dijagnosticirali mi erythema nodosum upala potkoznog tkiva ali nema veze sa trudnocom,sa bebom je sve ok...e onda penicilini 7 dana ,ma grozno,i sad extencilin na 21 dan...
Prva mi je tudnoca i nikad ama bas nikad nisam imala problemasa zdravljem,ali eto trudnoca je bila pokretac svega toga

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31628
30.9.2011 10:27:53   
Silver
Hej cure moje ljepeee...

Jeste li nas zaboravile???? Nema  bas nesto vremena da pisem cesto! Nadamse da ste dobro i zdravo sve!

Samo da se pohvalim...nama je ostalo jos 99 dana do kraja aBd user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31629
30.9.2011 10:34:03   
mala75
ma to za kolica netreba pretjerivati, moja kona od zaove dobila kolica iz Turbo limača, cijena 800KM, jest da je tu bila i ona sjedalica i torba al džaba ti cijena, mala jednostavno neće u kolica. vozali su je ono dok nije bila u fazi da prohoda a od tada još ona hoće da ih gura a neće da se voza, pa ova moja kona često kaže "bolje da mi je kupila golfa 1" nema gdje nebi stigle a ovako nemože s njom ni u prodavnicu. i zašta se dade 800km. a ova druga kona dobila od svoje sestre, znači polovna, neka bez marke pa se u njima dvoje djece navozalo i još veli evo bona može i tvoje. ja samo znam da neću pretjerivati a u našem bingu ima veliki izbor - za svačiji džep. a kako sam ja bebu dobila iz IVF i tu puno uložila u ova od 800 sigurno neću ni pogledat.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31630
30.9.2011 10:45:49   
pauza
ni ja ta kolica od 800KM ni ne gledam, svakako ove AS se moraju uzeti, a beba onu najmanju brzo preraste, a sve moramo kupovati jer nam nema ko ni dati ni posuditi.... tako da smo mislili malo bolja kolica sa nultim polozajem + AS odmah onu od 0 do 36.... ne znam je li to pametno ili da jos cekamo i trazimo bolje varijante...

dzeniA, jako mi je zao sto ti je trudnoca pokrenula te otoke i bol... bitno je da je sa bebom sve ok, pazi se i cuvaj pa ce aBd sve biti dobro, pa da se onda mozes adekvatno izlijeciti.... pretpostavljam da nije lako pored svih slatkih muka i strepnje koje trudnoca nosi, boriti se i sa tim, ali budi jaka, jer vrijedi 100% :-) cuvamo ti fige da sve bude dobro user posted image  

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 31631
30.9.2011 10:46:43   
Bebica11
pauza znas li gdje je AMKO na Mojmilu? Tu ima super krevetica, svega, meni se puno vise svidja izbor nego u Bingu, a cijene nisu toliko visoke. Ovdje koliko sam vidjela na Alipasinom nemas krevetica, nemas ni kolica, ima robice djecije, za ves ne znam, a npr ima samo jedna vrsta korpice za iznosenje, dok u Amku ima svega, samo ja nisam sve ni gledala, gledala kompletice za iznosenje bebe i kreveticeuser posted image

A jucer smo ja i moj muz bili u Dallasu, i u Udobnosti gledali ormaric za bebicu, i htjeli gledati krevetic, SAMO 1 KREVETIC u Dallasu, 1 u Udobnosti izlozeni, al eto u Udobnosti smo nasli bar ormaricuser posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 31632
30.9.2011 10:48:42   
Gift
jutro i od mene...
Sensia cestitke na 9-omuser posted image user posted image user posted image ja cu haman sutra...
a nikako mi nije jaso kad se to ide na Gak na ctg i to, jel od 9-og mjeseca, nista mi dr do sad nije govorio, al pretpostavljam da ce sad na iducem pregledu...user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 31633
30.9.2011 10:53:43   
Vodolija83
Sensia,od ovih naish dr.ces svasta cuti...ccc...Bitno je da si ti "izmamila" uputnicu user posted image
Meni je jednom,kad mi je trebala uputnica za Double test,dr.rekla dacu vam,ali znate li vi koliko to kostauser posted image Kazem ja njoj 54 KM na Dip-u i to cu ja uredno platiti. Kaze ona,a privatno je 150,ako ja budem morala placati taj ostatak,ja nit imam para,a i da imam nedam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   To samo mozes cuti kod nasih dr.
Uglavnom,ti jos danaaaaas i onda u veeelike i najsladje pripreme user posted image

Silver,cestitke user posted image Jos 99,presla si u dvocifreneuser posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31634
30.9.2011 10:58:05   
pauza
bebice, puuuuno ti hvalauser posted image
ne znam ni gdje je Amko, ali naci cu valjda, nije Mojmilo New York:-) super za ove info, taman je blizu pa cu grudnjake pogledati u Bingu, a ostalo u Amku.... znam da je mozda i rano, ali mi mozemo samo vikendom, a oni sad tako lete i eto uskoro zime i kise, a onda ce mi biti bas mrsko, nego cim cim prije tim tim bolje:-)

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31635
30.9.2011 10:59:09   
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Silver

cestitamuser posted image , sjecam se kako je meni bilo drago kad smo presli u dvocifreneuser posted image

a ja sad ganjam onaj famozni 69 za 3 dana aBduser posted image

< Poruku je uredio Bebica11 -- 30.9.2011 11:00:47 >

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 31636
30.9.2011 11:00:13   
Silver
sta ce biti sa kaficom trudnica u Sarajevu??? Ima li dogovora, novosti???

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31637
30.9.2011 11:00:47   
Selminja
Jutro i od mene user posted image ko hoce srk turske nek se prikuci user posted image
Ja tek sad pocinjem imati problema s snom user posted image do sad sam stvarno spavala ko top, zadnjih 7 dana uvijek se budim u 5h ujutro da piskim i poslije toga ne mogu da zaspem, prevrcem se do 7h kad mm ode na posao, onda se natjeram da jos lezim pa ostanem u krevetu jos sat dva, al totalno budem nenaspavana... Onda o svemu razmisljam, svakakve misli dodju...
Sinoc sam sanjala gift user posted image kao mi negdje zajedno, i ona pjevusi li pjevusi, a lijepo je pjevala nema govora,bas cu da pogledam sta to znaci, ostalo se nista ne sjecam user posted image
Joj zene mene neka trema uhavti kad vi koje ste samnom terminuse pocnete pricati o bolovima i kontrakcijama user posted image pa nije jos vrijeme ja sve se tjesim u sebi user posted image a sjecam se malena27 se porodila cim je usla u deveti user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31638
30.9.2011 11:01:50   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Sensia,od ovih naish dr.ces svasta cuti...ccc...Bitno je da si ti "izmamila" uputnicu user posted image
Meni je jednom,kad mi je trebala uputnica za Double test,dr.rekla dacu vam,ali znate li vi koliko to kostauser posted image Kazem ja njoj 54 KM na Dip-u i to cu ja uredno platiti. Kaze ona,a privatno je 150,ako ja budem morala placati taj ostatak,ja nit imam para,a i da imam nedam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   To samo mozes cuti kod nasih dr.
Uglavnom,ti jos danaaaaas i onda u veeelike i najsladje pripreme user posted image

Silver,cestitke user posted image Jos 99,presla si u dvocifreneuser posted image

Vodolijo kako ledja jutros? je li ista bolje?

Vjeruj mi tako sam se i vodila, samo da joj iscupam tu uputnicu pa nek ona bla bla bla sta hoce. kaze navodno da veliku uputnicu daje dom zdravlja gdje vodim trudnocu tj moj ginekolog. kao nece ona da radi posao doma zdravlja nece je niko platiti...... a ja samo cujem bla bla bla bla..... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jedva cekam da se bacim na pripreme, mama mi nije tu, seka pocinje raditi al nema veze mogu ja to i sama pa kako god. A i mm ce peglati bebi stvari pa ja sta fali, bar pelene i peskire ono sto je ravno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gift dr bi ti trebao objasniti kad i sta treba da radis. tako sam i ja vodila trudnocu privatno i na posljednjem pregledu mi dr rekla kad treba da krenem na GAK tj na ctg i ostalo.....

Neposredna veza do poruke: 31639
30.9.2011 11:03:27   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Selminja

Ja tek sad pocinjem imati problema s snom user posted image do sad sam stvarno spavala ko top, zadnjih 7 dana uvijek se budim u 5h ujutro da piskim i poslije toga ne mogu da zaspem, prevrcem se do 7h kad mm ode na posao, onda se natjeram da jos lezim pa ostanem u krevetu jos sat dva, al totalno budem nenaspavana... Onda o svemu razmisljam, svakakve misli dodju...

ista sam ti, ja ustanem u 5 i 15 da popijem tabletu, obavim namaz i ne mogu spavati do 7h onda zaspim pa do 10-11 kako kaduser posted image a misli razne nadolazeuser posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 31640
30.9.2011 11:03:42   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11

cestitamuser posted image , sjecam se kako je meni bilo drago kad smo presli u dvocifreneuser posted image

opa bebice user posted image user posted image  heheh 69 je cudo al puste zelje na kraju budu user posted image user posted image user posted image  lijepi strah

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31641
30.9.2011 11:06:41   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sensia

opa bebice user posted image user posted image  heheh 69 je cudo al puste zelje na kraju budu user posted image user posted image user posted image  lijepi strah

bas tako, lijepi strahuser posted image user posted image

koji broj "to go" se ganja poslije 69???user posted image mozda 30, 15 ili 10?user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31642
30.9.2011 11:08:20   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: pauza

bebice, puuuuno ti hvalauser posted image
ne znam ni gdje je Amko, ali naci cu valjda, nije Mojmilo New York:-) super za ove info, taman je blizu pa cu grudnjake pogledati u Bingu, a ostalo u Amku.... znam da je mozda i rano, ali mi mozemo samo vikendom, a oni sad tako lete i eto uskoro zime i kise, a onda ce mi biti bas mrsko, nego cim cim prije tim tim bolje:-)

AMKO ti je na "sred" Mojmila, ne mozes promasitiuser posted image , a meni je onako lijepo sredjen taj dio za bebe gdje se prodaje, samo pazi ako udjes s gornjeg ulaza da je taj dio za bebe na donjem spratuuser posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31643
30.9.2011 11:10:13   
mala75
pripazi ti draga s tim famoznim 69 user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31644
30.9.2011 11:13:29   
Gift
Selminja user posted image user posted image user posted image ja sam ti antitalenat za pjevanje...a trebale bi i mi tuzanke dogovorit neku kaficu, jer ja se nadam da od iduce sedmice necu bit vise na mirovanju...
Sensia pa i ja kontam da ce mi dr. objasnit to sve na iducem pregledu, idem u srijedu...

< Poruku je uredio Gift -- 30.9.2011 11:14:00 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31645
30.9.2011 11:13:51   
Vodolija83
Sensia draga,mene ovaj zivac ne popusta,ali pokusavam da se naviknem da ce me pratiti do poroda.Izgleda da mi gelovi i kreme nece pomoci..Tjesim se da je ostalo jos malo i to je to,iako bi mi bilo drago da me popusti,pa da idem koliko toliko opustenija na porod aBd.Ovakva,ne znam ni kako cu CTG raditi,kad ne mogu na ledjima ni sekunde.
Sto se tice dr.u ambulanti,meni moja 100 % nece dati uputnicu,tako da cu u pon.aBd otici do DZ da vidim sa dr.oko bolovanja i sve to,jer mi na komisiji nisu znali reci kakva prava imam,kazu to je jako diskutabilno,ccc...pa ko onda da me uputi user posted image Sa komisije su mi dali odobrenje do porodiljskog,ali za porodiljsko ce gin.u DZ da odluci hoce li mi odobriti od dana poroda il 28 dana prije,kao da gledam,bice to ovih 28 dana ranije ...
Sto se tice priprema,ja sam vec u fazi laganog peglanja ovih dana i sve svjesnija da je dan D blizu aBd !
Slobodno pocni odmah sutra,jer dok se sve osusi i ispegla,sporo ide,vjeruj mi...

A Selminja,izgleda da su kod mene neke lagane pripreme tijela vec pocele,vidjecemo ovih dana kakva ce biti situacija.

Silver,ja sam bila za dogovor u nedjelju,al sad nisam 100 % sigurna,znacu tek sutra navece,jer ovih dana mm stalno mijenjaju smjene.Javim vam na vrijeme !

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31646
30.9.2011 11:15:36   
pahuljica_25

IZVORNA PORUKA: Selminja

ista sam ti, ja ustanem u 5 i 15 da popijem tabletu, obavim namaz i ne mogu spavati do 7h onda zaspim pa do 10-11 kako kaduser posted image a misli razne nadolazeuser posted image

I ja kao bebica,tableta u 5h,sabah i  nazad u krevet,samo što ja zaspim u sekundi hvala Boguuser posted image

Selminja ti još ne prihataš činjenicu da smo mi za koji dan xxl trudnice,sad je sve moguće i normalnouser posted image

Vodolijo ni  mi nećemo pohraniti matične ćelije. Iskreno rečeno do skoro se nisam uopšte ni informisala o tome,sad kad jesam znam da je to super stvar ali ne ulazi mi se u  još jedan kredit zbog toga,a vala kad smo svi mi se rodili i odrasli bez matičnih ćelija može i moje djete aBd,sve je u Božijim rukama. Ako budem u prilici za drugo dijete aBd svakako ću pohraniti,ali sada se time uopšte ne opterećujem.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31647
30.9.2011 11:18:20   
Gift
user posted image user posted image user posted image Selminja sad mi nesto naumpade, da ti nisi predosjetila da cemo mi bit gore na GAK-u zajedno, pa kad ti zapjevamuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 31648
30.9.2011 11:34:37   
mala75
znate li da li se one izdajalice za mlijeko isključivo kupuju u apotekama ili ima još negdje (DM) i one blaznice, koje su izdajalice najbolje i kakve su im cijene. moja kona ima problem mlijeka na izvoz a bebać neće da vuče. evo hoćemo njenog muža da pošaljemo da kupi, žena plače od bolova al nezna koju.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31649
30.9.2011 11:35:22   
dzenyA
Gift,Selminja,pahuljica_25,vidim iz Tz ste ako se nevaram...i u poodmakloj ste trudnociuser posted image  kod koga vi vodite  trudnocu

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1264 1265 [1266] 1267 1268   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1264 1265 [1266] 1267 1268   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *