|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1262 1263 [1264] 1265 1266   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
29.9.2011 15:38:32   
Vodolija83
Bebice,nisam upratila jesi li ranije pisala o polozaju posteljice,al ako je posteljica na prednjem zidu nije ni cudo sto slabije osjetis bebu.To mi sad pade napamet da bi moglo biti...al iako je straznji zid ne zabrinjavaj se,rekla sam ti da im naidje period user posted image
Dobro ...Sandrich,tvoja user posted image svakako jos uvijek i treba da se osjeti samo kao ribica,jos nije spremna bebi za jake udarce.Prvorotke inace bebu osjete izmedju 18. i 20.sedmice (i to ono skakljanje tipa ribice ili leptirica).Ja sam npr.sa 17+4.
Ja vas sad pozdravljam sveee !!! Odoh se spremiti i cekati mm da dodje s posla,pa idemo odmah kod mojih.Jupiiiiiiiiii user posted image user posted image user posted image user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 31576
29.9.2011 15:46:20   
Anica1
Vodolija83 to su te pelenice, dodje 6 kom u pakovanju, preslatke su, 80x80. Ako mi mm sada bude isao u Francusku kad bude utakmica, porucicu jos tj dodacu i njih na spisak user posted image
Meni je doktorica u ambulanti (koja mi daje doznake za bolovanje i uputnicu za komisiju) prosle sedmice rekla da zeli da me uputi da se sada praktikuje otvaranje porodiljskog na dan poroda, kao da znam (jer 12 oktobra moram opet na komisiju). Meni je bas bezveze sto komisija produzava bolovanje po 30 dana samo.

Sensia draga cuvaj se, moras smanjiti taj svoj tempo, nisi sama user posted image Koliko sam shvatila ti jos sutra radis i onda bolovanje i odmaranje? user posted image Ako nadjes te grudnjake manji broj ( i ja sam ti ista, imam isti problemcic kao ti sa velicinom user posted image ) javi pleaseeee

Mi smo krecili, danas zvanicno zavrsili za ciscenjem, stan predivno mirise user posted image I ja imam zenicu koja dodje jednom sedmicno i ocisti sve, a sada kada smo krecili ona mi je ocistila. Ja bi se svega odrekla da sebi ne kupim, ali da mogu tu zenicu placati. Sada kad je sve zavrseno u stanu  zvanicno krecemo u kupovinu krevetica i komodice user posted image user posted image
Ja sutra idem na vjezbice u pola 11, mm ce biti slobodan da me odbaci pa mi to odgovara.

Svim zenicama user posted image user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 31577
29.9.2011 16:03:12   
dubravka01
Ja padobranac kad ne bih uletila ovako cudo bi bilo user posted image

Za one koje traže : Grudnjaka za dojilje imate u Bingu u Hadžićima, pamučni, bijeli, bež, roza, bijeli sa tačkicama plavo-rozim, e crnih ne viđoh.
Cijena im je 5-6 KM, meni su super,kupila ove 4 boje nekad dok sam trudna bila i danas ih nosim.

I valjda neću baš totalno otići OT ali da vam (budućim mamama) kažem da u Kiseljaku imate radnju sa svim stvraima za bebe,od krevetića pa do onih maljušnih rukavica da se ne grebu po licu. Sva odjeca im je pamuk 100% porijeklo robe je Turska.
Radnja se zove Tradeli ili tako nesto i odma je na ulazu u Kiseljak s desne strane, iz pravca Sarajeva.
Iz iskustva kazem da se isplati otici,naročito u samom početku kad SVE treba.

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 31578
29.9.2011 16:43:03   
Bebica11
vodolija jeste posteljica mi je na prednjem zidu, al evo dosta zena se ne zali a ima isti polozaj posteljiceuser posted image , ma bice dobro ako Bog da, al voljela bih da je aktivnija jer ne bih osluskivala stalno pokrete

negdje sam citala od 30-te sedmice cak 5 pokreta na sat treba izbrojati, kod moje bebe je to nemoguce, ili da posjetim dr ranije????user posted image

kad smo bili prosle sedmice kod dr sve oki bilo, doduse mrdala se ta 2-3 dana pred pregled pravo i onda umirila

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 31579
29.9.2011 16:56:48   
animagical
bebice, nije svaki sat pet pokreta, hehe pusti dijete nek spavauser posted image nego u satu kada je najaktivnija, znas ti kad je to, moj je  bio navece vrckastuser posted image zanimljivo sada navece voli da vise spavauser posted image jeste dobro sve?  

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31580
29.9.2011 17:30:39   
Anoniman
Mahanje i od nas padobranaca... samo sam procitala da vam dubravka pise za grudnjake... ja sam uzimala na siranu 6KM su i extra su. ima svih boja.

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 31581
29.9.2011 17:54:41   
drznica
Pozdrav user posted image
Ja sam grudnjake kupila u Fis, super su...uzela sam 2, ako zatreba jos ima i na pijaci user posted image

Moja user posted image je toliko postala aktivna da mene to malo plaši... U pon.sam narucena u Skerlicevu prvi puta na pregled nakon privatnika jer moram karton da otvorim...ali danas sam ipak nazvala svoju dr.i za sutra se narucila vanredno user posted image Kaze sestra koja radi tamo, a zasto??? Pa ne znam jednostavno imam cudan neki osjecaj jer je beba puno aktivna, a nisam bila 25 dana na pregledu i moram. Pa cu sutra otici oko 13h i sacekati da me dr. primi, a onda cu u Skerlica samo da otvorim karton i da vidim sa dr. Radom moze li mi dati uputnicu za Vojnu, obzirom da zelim porod u vodi pa da se ranije javim gore da mogu vaditi i nalaze.

Sve vas pozdravljam...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31582
29.9.2011 18:00:15   
Sensia
Drznice,

Cula sam da je taj porod super tj zenice imaju pozitivna iskustva, a oko mrdanja bebice nemoj brinuti to ona provodi svoje dok joj ne bude tijesno user posted image  al ako ces biti mirnija nek si se javila svakako...

i da ako si razmisljala o maticnim celijama ne preporucuju onda porod u vodi zbog infekcije pupcanika.....

mi se sad vratili sa sastanka za maticne, ugovor nam stize na mail sutra pa da uplatimo taj avans ako Boga da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  da dobijemo koferce, uh primaklo se sve mi nesto uh.......user posted image user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 31583
29.9.2011 18:12:41   
Sandrich
sensia gdje si pohranila mc?

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31584
29.9.2011 18:13:03   
drznica
Razmisljam dosta o maticnim...i jos sam pod pritiskom. Najvise me brine sto imamo jedan kredit plus ganjam drugi da uradimo grijanje kuci prije nego user posted image stigne.
Kako ide u banci za taj kredit? Jel procedura velika?
Ja sam prikupila sve papire, nisam na sastanak isla, ali ako se 100% odlucim otisla bih.

I da...jel se mogu nalazi vaditi u Skerlicevoj? Mislim na urin i krv?

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31585
29.9.2011 18:19:09   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Sandrich

sensia gdje si pohranila mc?

pa odlucili smo se preko family plus cryo save.....

kredit nismo ni gledali jer stedimo od prije trudnoce i uspjeli smo hvala Bogu objezbijediti taj iznos......

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 31586
29.9.2011 18:25:08   
Sandrich
super,hvala Bogu da ne morate kredit dizati,i mi nadam se,necemo imati potrebe za kreditom....
ma pitam te,zato sto ima i ova banka future health pa ne znam gdje je povoljnije prebacivanje para radi provizija da ne bude na kraju i banka puno da uzme

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31587
29.9.2011 18:25:21   
drznica
user posted image Sensia

I koji je ukupan iznos troskova???

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31588
29.9.2011 18:29:09   
mala75
evo, vratia se Šime. U Tz one grudnjake imate na hametovoj pijaci i na maloj onoj ispod gradine, super je pamuk, mogu se i otkuhavat a cijena je od 5 - 7 KM, imaju s čičkom i sa nekom zakačkicom na tregeru za onaj dio što se odvaja kad se doji. E a ima i super bodića pamučnih po 5-6KM. pelene one platnene iz mog vremena 10kom 15 - 18KM
U azelu nemaju onu podlogu za presvlačenje i još me one tete preko puta Omege blijedo gledajuuser posted image

A Bingo-Šićki, ma zakon, ja više nigdje neću hodati, od pelena preko razne robice, krevetaca, posteljine, kolica, AS, a cijene - kolko para tolko muzike. kad budem krenula u kupnju, karticu u ruke i made in Bingo.

i na kraju pica u Sedri i mislim da naredna dva dana neću nigdje izlazit, bojim se da danas nisam prećeralauser posted image user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 31589
29.9.2011 19:01:16   
Sandrich
hvala Mala na informacijama user posted image
jos mi samo reci jesi vidila u bingu na sickom imal kakve odjece za trudnice,hlace i tak to? user posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 31590
29.9.2011 19:23:03   
mala75
ima na spratu gore, trudničkih hlača, one sa džepovima, onako više sportske po nekih čini mi se 25KM, al ima na onoj pijaci kod stare općine farmerke na tregere i imaju stvarno dobre crne pantole sa onim pamučnim umetkom, a mogu se i poslije nositi e one su po 35. na onoj maloj ima isto neke robe al preovladavaju helanke.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 31591
29.9.2011 19:53:10   
Sensia
IZVORNA PORUKA: drznica

user posted image Sensia

I koji je ukupan iznos troskova???

Uh ljudi mene prenijelo bilo i ja zaspalauser posted image  cudne se stvari desavaju sa mnom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kao da sam u visokoj trudnoci
Eh drznice ako nisi otisla ovako:
prvo se uplati 210 EURA (da se dobije oanj kofer koji sadrzi set) a razlika nakon poroda i nakon sto se utvrdi da je sa uzorkom sve ok i da je ispravno uzet. sve ukupno dodje 4500 KM
Ali ovo je i krv i pupcanik, ako se ide samo na krv onda je jefitnije nekih 500 KM

Pa ne znam puno para jeste ali eto mi smo stedili oko godinu dana za razne stvari za bebi pa izmedju ostalog i za to....dosta smo love sad u pripremama skrsili ode se i u minus al sve za user posted image user posted image user posted image user posted image  uglavnom nismo dizali kredit pa polako, kazu da niko ne moze uzeti nafaku user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 31592
29.9.2011 20:08:50   
drznica
E hvala Sensia, ma i nisu to neke pare...covjdek potrosi na gluposti...ja sam za to cula kad sam zatrudnila...tako da nisam imala vremena za neke stednje... Jos cu morat da se organizujem user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31593
29.9.2011 20:10:15   
gerberka
IZVORNA PORUKA: drznica

Razmisljam dosta o maticnim...i jos sam pod pritiskom. Najvise me brine sto imamo jedan kredit plus ganjam drugi da uradimo grijanje kuci prije nego user posted image stigne.
Kako ide u banci za taj kredit? Jel procedura velika?
Ja sam prikupila sve papire, nisam na sastanak isla, ali ako se 100% odlucim otisla bih.

I da...jel se mogu nalazi vaditi u Skerlicevoj? Mislim na urin i krv?

mi cemo uci u kredit
sinoc sam na pregledu pricala sa dr, kaze ne moze biti bolja investicija za bebu nego pohrana mc..ja to znam, ali sam zuapitkivala oko procedure
i mi smo u kreditima, ali Boze moj..nije mi prvi put

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 31594
29.9.2011 20:14:42   
Nina_Lana
Veceee user posted image , mi samo da vas pozdravimo i da se pohvalimo da smo usli u 7 mjesec user posted image user posted image user posted image

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31595
29.9.2011 20:16:54   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

Veceee user posted image , mi samo da vas pozdravimo i da se pohvalimo da smo usli u 7 mjesec user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 31596
29.9.2011 20:49:59   
drznica
Nina_Lana user posted image

Gerbo kad se raspitas za kredit javi!!!
SARAJKE sta je sa tom kafom u nedjelju??? U 17h, samo jos ostalo da se odredi lokacija??? Meni nije problem gdje god, obzirom da sam motorizovana i nije mi rizicna trudnoca, pa eto gdje odgovara user posted image koje ne mogu bas puno hodati nek' se jave!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31597
29.9.2011 20:58:31   
Gift
evo i mene, bol u ledima mi se postepeno smanjila a period izmedu se produzio, sad vise i ne pratim na koliko se javlja, ipak su samo laznjaci user posted image haman pa valja vako citav 9-tiuser posted image i jos nesto od danas me bebi poceo lupati i s lijeve strane, do sad samo je udarao samo s desne i sav se nekako skupi samo na desnoj strani a danas bogami skonto da ima i s lijeve strane prostora pa se rasiriouser posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 31598
29.9.2011 21:12:19   
Arina
Gift ....hvala Bogu da si mirnija....ja s tim lazicama nisam imala susret nikad....mogu misliti kako si se uzvrtila....bitno je da ti je boljeuser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31599
29.9.2011 21:30:48   
Gift
ma nije jednostavno ni trpit ovu bol (doduse nije jaka) a ni kad ne znas jel to to...al neka je, nek bebi bude sto duze u pupi...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 31600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1262 1263 [1264] 1265 1266   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1262 1263 [1264] 1265 1266   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *