Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Uh Gerbo ja se plasim da cu morati u tu fazu, sva mi odjeca skoro pa mala, a i farbanje bi dobro doslo, mada ne bih smjela jos...Al odoljevam jos tom praznjenju novcanika, kraj mjeseca pa cekam prvi... ...Hvala na komplimentu, ma sta da ti kazem fini smo ti mi, nema dalje... A dodjem ja cesce u Ze, zaova mi zivi u tu pa navratim.A ti fino sebe pocasti kakvom finom frizuricom, ja odmah sva procvjetam od srece kad se pogledam u ogledalo...
Dobro jutro drage , hajde na kaficu Minie i Babilon Boga mi kod nas pravo usitnilo. Mea29 mogu da zamislim kako se osjecas, zelim ti puno srece i da aBd i ovaj posljednji mjesec protekne u dobrom zdravlju i raspolozenju. Milki tibu:) Mrgice ja sam folacin pila do 4 mjeseca, pa prenatal. Uglavnom ne moze ti skoditi. Gerberka nadam se da te baje nece biti baje :) samo polahko i navali na brusnicu. Pauza vjerujem da to nije nista opasno, mozda malo pritisak varira, ali kad god mozes odmaraj. Sensia sto me slatko nasmija, i ja sam u obje trudnoce nesto polagala i ucila, tako da su mi ljudi poceli govoriti da cim uzmem knjigu ostanem trudna , nakon poroda knjiga i ja cemo na "vi"
ma morat ću nesto, jer mi treba popravak raspolozenja..mislim gledam ovu svoju kosu, nije to to - imam jednu zamisao u glavi to je meni sve prewd pregled, počnem se ponasati luđački danas samo mislim na sebe i , posao neka stoji, danas ce se nesto i potrositi plus pregled..pa cu se onda baciti na stednju..do kad ne znam, ali bi bilo poametno ne trošiti.
ima svoju kasicu, dobila je i bajramluka, a kako ne pušim ubacim u kasicu da joj mogu kupiti neke sitnice
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
ne pijem gynipral, samo pregnital i Mg.... doduse ujutru prije posla uvijek nesto pojedem, najcesce pahuljice s mijekom, mozda mi to tesko padne, trebala bi mozda promjeniti taj rezim ishrane, pa probam nesto drugo.... vidi me zalosti sto se tjesim da je do hrane k'o da mjesec i po samo pahuljice jedem.... ali ocajnik se za slamku hvata ma vidjecu sa dr, nema mi druge... bolje nego da sebi sad izmisljam dijagnoze, jer me odmah trema spuca:-) nego su me prije isprepadali tom stitnom, zato me brine, ali dok mi ne kazu sta je ja cu se tjesiti da se ja prejedem ranom zorom hvala vam drage moje:-*
sweet draga, pa gdje si ti? bajejesu sigurno jer kad ne dobiješ nalaz urinolukture kroz 24 sata onda znaci da je otislo na prosijavanje..samo je cekam koja li je...hebem li joj ja
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
pauza ako si dobila mnogo na kilazi to moze biti teret srcu,..ma 1001 razlog..prati malo znojis li se, oPADA LI KOSA I SLIČNO..KAKOAV TI JE TLAK..STITNA MOZE POVUCI TLAK NA GORE.. joj mene, ne daj Boze da sam doktorica a ovako vam izgleda moj dr, pozalis se odmah ides na 100 analiza od pahuljica ti nije sigurno, nisi mogla laksui i zdraviju hranu izabrati
gerberko znas da ja nisam bas aktivan clan hehheh a hebemu vise baje, stalno nesto covjek devera, ali no sikiriki proci ce to aBd brzo. Puno srece ti zelim. A ja sam se sad vise bazirala na pospremanje stana, izbacujem sve bespotrebno jer nam fali prostora a stomak mi se bas spustio i bebica se malo umirila, ali jos jako i veselo lupka svoju mamu pa kontam da ne porani iako je prva bila +5 dana u pupi heheh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 10:11:20
babilon
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Babilon tebe bar udara, pa ga zamisljas kao vanzemaljca... moj bebac jos nije poceo da udara, valjda ce aBd brzo, pa da i ja pocnem zamisljati... Btw, kad se otprilike osjeti prvi put beba, mi smo tek nedavno usli u treci... Joj dora bi bila ta kafa, mozda bi i na dnevniku bile, kao more trudnica na jednom mjestu, pa bi se mozda svi pitali zasto??? ...A nekako bilo bi lijepo da i ovi nickovi dobiju lik, ja nisam ni nalik svom nicku, niti sam mrga(kao namrgodjena) niti mrgica(kao malesna) P.S. hvala na odgovorima...
Hahahha, upravu si, meni je savki mjesec bio caroban na svoj poseban nacin :D a ja sam prvi put osjetila udarac u 19.sedmici, i to bas da osjetim udarac, a leptirice odnosno ribice sam osjetila u 17. jednom i onda nista... kontam ja dok dopila s jednog kraja na drugi taman 2 hefte :)))
A ta kafa, to sam propustila.. :))) kad je to sta predlozio? Ja sam za, bilo mi smijesno pravo majke mi ;)) osim toga, predlazem da se sve dooooobro utegnemo da nam se pupe pravo vide i na noge neke visoke stikle ;)))
Sensia bona hajde s rajom u 9., znas kako je kul, savki dan mislis da ces se poroditi hahaha :D
Sweet baby joj kad ti odes ako nema ko poslije tebe ja sam onda na tapeti ;))) javljaj se svaki dan, da se ne isprepadam sto te nema na rr ;))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 10:15:56
Silver
Babilonko kafu sam predlozila ja bas bi vas voljela upoznati sve! Do sad su se izjasnile ZA Drznica, evo i Mrgica, vodilija je rekla da bi voljela! Drznica je predlozila nedelju...pa eto predlozite i vi nesto!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 10:19:54
babilon
IZVORNA PORUKA: Silver
Babilonko kafu sam predlozila ja bas bi vas voljela upoznati sve! Do sad su se izjasnile ZA Drznica, evo i Mrgica, vodilija je rekla da bi voljela! Drznica je predlozila nedelju...pa eto predlozite i vi nesto!
Hahahah, vazi Silver draga, kako ona to rece jasno i glasno :))) ja sam isto ZA, samo je kod men eprbolem sto mi bahnu gostu na konak po vas cijeli vikend... Vi se fino dogovorite, stavite na RR koji je dan, ukoliko i gdje i ja ako mognem dolazim 100% :D :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 10:20:18
Mrgica
Babilon neko gore spominjao zajednicku kaficu pa se ja nakacila na to... A kud cu bona stikle ja visoka 183 cm jos stikle uh, da vas gledam sa visine... a ni ne trebam se utezati ja se samo malo "istrbušim" i eto ga i prije mi je pupa bila nako-nako a sad sto od napuhanih crijeva sto od bebaca masalah nazire se pravo, eto toliko da su me moje bivse komsinice citaj mahaluse vec stale zagledati i komentarisati da sam se udebljala, mislim da ce uskoro uzeti i digitron u ruke da racunaju kad bi se trebala poroditi da uprate da nisam trudna otisla... Uh jest mi ih zao, morat ce pod stare dane ponavljati matematiku...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 10:23:18
Silver
IZVORNA PORUKA: babilon
IZVORNA PORUKA: Silver
Hahahah, vazi Silver draga, kako ona to rece jasno i glasno :))) ja sam isto ZA, samo je kod men eprbolem sto mi bahnu gostu na konak po vas cijeli vikend... Vi se fino dogovorite, stavite na RR koji je dan, ukoliko i gdje i ja ako mognem dolazim 100% :D :D
Pa sta cu... neznam kako drugacije da svi primjete
Nego...kad odgovara nedelja, u koliko sati...ja sam slobodna uvijek!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 10:27:29
babilon
Mrgice draga, mashala sto si visoka ;)) ti ces me svakako s visine gledati, ja sam 1,67 ;)))
meni sad za sad odgovara nedjelja, mozda predvecer, 18-19? ili ujutro 10? eto to su moji prijedlozi pa vi vidite.. opet kazem, vi po sebi kako vam pase ja cu se samo prikljuciti.. nadam se da mi nece niko bahnuti :D
Sweet, gdje si se ti odlucila oproditi, okoja bolnica :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 10:58:38
babilon
Ja sam se dvoumila i dvoumila i odlucim se za Jezero, u subotu idem aBd na pregled kod doktora, pa eto s bismilom i to da pocne.. Inace ne volim bonlice nikako, tj onaj miris bonlicki.. lose mi bude.. uh :D ali laganini :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 11:00:35
Vodolija83
Evo i meneeeee Prvo da vam se javim,pa vas onda idem citati.
Stigla sam sa kontrole prije satak Sve ok hvala Bogu Bas sam bila zeljna bebaca,nismo se vidjeli cak 3 sedmice... Pisacu detalje o mjericama na temi UZV. Ovo je zadnji pregled kod dr.Divanovica,ubrzo se javljam dr.Murtezicu na GAK (po ulasku u 36.sedmicu)da se dog za CTG i skidanje serklaza (najvjerovatnije 10-15 dana prije termina) Porod bi trebao ici normalno,prirodnim putem Bebica okrenuta glavom.Fino napreduje,sada ima oko 2400 gr (sa 34+1) Znaci dobio je 600g za 3 sedmice. Kad je dr.zavrsio sa UZV kaze "Sad smo na konju,dogurasmo mi zajedno do ovjde,a kako je krenulo,dobro je sve proslo hvala Bogu" Zadovoljan je mjericama,dinamikom,posteljicom,plodnom vodom.Tu i tamo mojom kilazom +14 sam Kad sam mu rekla da je bebi nemiran zadnjih dana i da me budi po noci,i bukvalno skoro ne smiruje,kaze da i treba tako i da i dalje pratim dinamiku. I da...dobila sam i novu Dg Lumboischialgia lijevo - Samo ih redam... Smije se mazati Deep freezom i Voltaren gelom,a piti samo Paracetamol.Al kaze dr.ne zna koliko ce mi ista biti od pomoci i da ce me ovo pratiti do poroda i nek mi je Bog na pomoci. Nakon svega pregledao mi je dojke,ustvari bradavice,rekao da dobro izgledaju,hahhaahaa Da ih i dalje tretiram kao do sad sa mastima i lagano peskirom,a kad udjem u 9.malo grublje peskirom,jer moraju ocvrsnuti,da kasnije ne bi dolazilo do ragada.
Utrogestan ukinut,Gynipral jos 7 dana Sa apaurinom da nastavim do kraja,posebno zbog ovog sad sto me uhvatilo.I naravno sve ostale one vitaminske dopune,a posebno jacati krvnu sliku.
Uhhh...svasta ja vama napisah. Idem vas sad citati,jeste se raspisale na sabahu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 11:02:42
ciciban26
Trdnjacice moje drage samo da vas pozdravim.. Ja napokon juce dosla kuci sa svojom malom pisuljicom u narucju.. Stvarno je prelijepo biti mama..Sad se upoznajemo,mazimo i pazimo..Bebica je mirna,samo pajki i hapi a to joj i treba da nadoknadi kilazu . Ljubimo va nas dvije.. Cim se malo dozovem druzit cu se ja jos s vama ovdje,niste me se rijesile da znate
P.S. Cestitke svim mamicama koje u rodile dok nas nije bilo tu.
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 11:06:17
babilon
Vodolijo jest mi drago da je sve ok, amin! Najvise sam ostavila ovaj RR upaljen da vidim akd ces se ti javiti hihi :D. Znaci i tebe Divi isfatao ;)) joj najjace mi jebilo to oko grudi, a mm stoji pored kad je on zinuo ono ko halo ba zar ti nisi za donji dio tijela zaduzen hahahah.... Eh vidis, a to za bradavice je imeni rekao ad malo grublje se trljaju ulaskom u 9., dok su ovamo ovi rekli niposto da se to ne radi?!?!? haj budi pametan sada... Mashala, nece tibebica biti prekrupna cca 3,5kg, to ti je moja odokativno mjera za tebe ihihi :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 11:08:56
minie
Vodolijo bas mi je drago sto bebac napreduje kako treba i sto je sve OK, a zao mi je zbog tih ledja, nadam se da cete i to malo popustiti. Ciciban drago mi je sto si sa svojom princezom i sto ste obje dobro. Kako se ta malena princeza zove?
Ostalim bebelim cestitam ulazak u nove mjesece, sedmice i da sto prije sve drzimo nase u narucju i mazimo se sa njima.
Veeliikiiiiiiiiiii
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 11:13:49
gerberka
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Nakon svega pregledao mi je dojke,ustvari bradavice,rekao da dobro izgledaju,hahhaahaa Da ih i dalje tretiram kao do sad sa mastima i lagano peskirom,a kad udjem u 9.malo grublje peskirom,jer moraju ocvrsnuti,da kasnije ne bi dolazilo do ragada.
vodolijo drago mi je mila da je beba ok, i nadam se da ce te makar malo popustiti leđa..a za ovo..izvini, ne mogu se nacuditi ja prvi put cujem da ginekolog pregleda nekom dojkle..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 11:14:42
gerberka
ja mazem grudi s bademovim uljem i to pinekad..koji je fazon sa peskirom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 11:25:57
Vodolija83
Evo,malo sam preletila.... Ja uvijek u rikverc Minie,hvala ti,a ledja ce Bgm jos malo da trpe.Bitno je da je bebac dobro Babilonko,e ako si zbog mene ostavila upaljen RR A znas naseg dragog dr. Nedostajace mi... Ima vidis i nesto pozitivno sto mm nije mogao sa mnom jutros.Rekao bi Diviju "Ostavi to,to je moje i bebitovo" Ma poslusacemo mi Divija naseg to oko bradavica A koliko je dr.prije govorio krupna beba,ja sam mislila na 5 kg ce izaci,heehee Izgleda da se meni bebi naglo razvio u ono vrijeme kad sam i ja dobila 7 kg za malo jace od mjesec.Sad dr. kaze da ima idealne mjerice Ako bude oko 3500 gr masallah,taman Cicibankoooooo za tebe i malu princezu Drago mi je da se sve hvala Bogu dragom uspjesno zavrsilo Mea29, za ulazak u
Sensia,ti jos 2 dana pa u aBd Ti juce pjeske na 7.a ja danas kad sam krenula dr.u liftu nije bilo svjetla,a kad sam se vracala kuci,pjeske na 5.Uhh...a,zamisli mene sa ovim bolom...