babilon
|
IZVORNA PORUKA: emma.L Ja bih se tako voljela ovdje javiti da ne kukam nego da fino ćumuram sa ženicama, ali mi se ne da nikako. Nadam se da ste sve dobro i zdravo i da vam je piškenje po 100 puta jedini problem. Meni je u četvrtak Ema dobila jednodnevnu temperaturu pa sam kuburila s njom dva dana - bukvalno je prenosala na stomaku. Elem, prođe to. U subotu MM donio stvrai za bebača pa smo za vikend malo uživali u pranju i slaganju , ali avaj... nedjelja popodne nakon spavanja, ja dobijem groznicu i temperaturu. nikako na zelenu granu. Cijelu noć tako. Onda se Emi pojave neki plikići na šakama koji je ne svrbe i ne bole, kaže ujeo je komarac. Svakako smo trebali na pregled za vrtić i jučer ujutro tako bolesna nakon temperature, sa grloboljom odvedem je pedijatru, Ema super. Nana je preuzme i odvede kod njih a ja u krevet na preznojavanje. Kao bude mi malo bolje jučer popodne ali ja na dlanovima dobijem odvratne plikiće/flekice, puno njih, koji svrbe kao vrag sami a na dodir su bockavi i bole. Ne znam kako da opišem drugačije, ali recimo kad prihvatim nešto rukom bocka kao da je utrnula šaka. Ništa spavala nisam od svraba noćas, prala ruke rivanolom ne znam smijem li bilo što drugo dok ne odem doktoru. Jutros opet kad stanem osjećam to bockanje u tabanima, kao da će se i dole pojaviti. Je li se ikome ovo dogodilo? Najgore što su me u ambulanti naručili u 7 večeras, a bit će mi kasno ako budem morala tražiti dermatologa u to doba. Još jedna noć ovog svraba će me ubiti bukvalno. Grlo boli kako boli, ali barem nemam jutros temperaturu. I ne znam smijem li ovakvim rukama dotaknuti išta bebino . Mislim da će svi odahnuti kad jednom ne budem imala vremena jadikovati na RR, ali fakat, evo guglam kao blesava pa ništa ne nalazim kao ovo kod mene. Draga, voljela bih da ti mogu pomoci, ali iskreno, prvi put cujem za takav opis tog svraba i pilkica? Nisu ne daj Boze pljuskavice ili...? Sto ne pokusas privatno kod nekog dermatologai li odmah nazovi ambulantu i reci o cemu je rijec da je neizdrzivo i da zamolis da te odmah prime da te pregledaju.... nema smisla to trpiti... CUVAM FIGE!! Ostale nadam se da ste dobro... Ja srecom ne moram sa ovim GRAS-ovim odvratnim prevozom, pa se nadam da vi koje ste morale da niste puno kasnile :D a iskreno vala i ovih strajkova preko glave.. ponasaju se kao da jep rivatna firma, neka strajka sve je to ok, ali terba minimalan broj pervoznih sredstava da bude u funkciji bas iz razloga jer ovo nije privatna firma vec gradski prevoz... ma uzas, ova drzava me bas nervira! Vodolija, najbolje je ako mozes kontaktirati Murtezica direktno pa da ti kaze kad da dodjes na pregled jer je gore 100 zena koje cekaju po par sati samo na ctg.. Ja se sad, otkako sam u 9., redovno budim u 01.20 da idem da ppipi hahahah, i onda se redovno probudim u 05h, i okrenem se i zaspem do pola7... ali interesantno mi je ad svaki put kad se probudim pomislim 'joj jel vrijeme za posao' hahahaha uzas zivi istraumirani...