Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 17:28:43
sanela.asja
Star pa ti si jos 2 u 1,zao mi je zbog osipa al izdrzi jos malo ,eno naskrabala sam porodjajnu nekako sinoc valjda je dobro ispala nisam bas neki pisac Ostale kako ste mi od Dzodza,Asje i mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 18:18:51
star
ma meni je svaka porodjajna prica prica za sebe prelijepa...drago mi je da uzivas sa svojim srecicama...ja jedva cekam...patnja mi je velika ovih zadnjih 7 dana al...izdrzacu nekako..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 18:44:48
Bebica11
star strpi se jos malkice, mogu misliti jest ti dojadilo, neki dan mi se drugarica zali da se i njoj to isto pojavilo i da ona to ima uvijek u trudnoci a ona je tek 8mi mjesec, zamisli kako je njoj, kaze da joj pomaze maslinovo ulje
da hoce bebac krenuti da se razrahatis aBd
sanela.asja procitala sam porodjajnu pricu,rasplaka me , da i mi brzo docekamo nase bebace hairli ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 18:45:36
palachinken
IZVORNA PORUKA: star
ma meni je svaka porodjajna prica prica za sebe prelijepa...drago mi je da uzivas sa svojim srecicama...ja jedva cekam...patnja mi je velika ovih zadnjih 7 dana al...izdrzacu nekako..
Star, samo da ti pozelim srecu!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 20:18:53
Mamolina
Zeniceeeeee... samo da vam mahnem !!Ja jos u komadu , pripremne kontrakcije ili ti ga laznjaci dva dana tresu ali nista konkretno ... izludi od poziva i okoline ,, ali lakse mi je jer znam da su sve mamice kroz to prosle sutra idemo na kontrolu ako se ne javim do podne ostavili su me !! eto odjavljujem se..pusaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 20:53:11
tajra26
prije svega zelim da vam cestitam na novim sedmicama a onim koje su se porodile na njihovim bebicama nadam se da uzivate....ja sam iz srajeva....termin 4.oktobar...ustvari cekam svakog trenutka da se porodim :) i jedva cekammm dosadilo miiii.... zelim da predlozim svima preventivu za mrsu....jer sam ja u najmanju ruku prestrasena cinjenicom da mi je to glavna briga (kao da ih vec dovoljno nemam ...) kako se poroditi.... eto ja sam kupila pliva sept sampon pa cu se tim kupati do samog poroda...inace ima ga kupiti u apoteci na socijalnom i kosta 33km pa eto nadam se da sam malo pomogla.... meni mrsa ne izlazi iz glave... a uzela sam i onaj paket za maticne celije i nisam radila nikakve nalaze tako da ne mogu zbog toga u vojnu (ali eto kazu da je ima i u vojnoj) uglavnom ni sama ne znam sta je najpametnije uraditi.. eto ljubim sve slatke trudnice i njihove bebace :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 20:56:49
babilon
Zeneeeeeeeeeeeee :D
kako ste mi? mi danas radno radno.. prali bebicin ves, puna korpa vesa, a jest slatko brate mili kad se rasiri ves ono hem sve maleno, hem sve kratko kad se objesi :)) med med :D
krevetac spreman, posteljina kupljena... kad sve fino namestim slikacu hihihi...
INace, ja sam hB super, moram ove sedmice nazvati GAK da zakazem termin kod doktora... |Ove zenice sto idu na GAK, je li stvarno ovako procedura, nazoves da vidis kad je tvoj doktor u smjeni i zakazes pregled ili se samo bahne?? malo me iznenadilo da su 'organizovani'???
Star vidim jos si 2u1 hihi, neka neka :D sad ce to brzinski, bitno je da se ti dobro osjecas... Je li te imalo popustio onaj svrab?
Ostale veliki zagrljaj ;)
evo jedna topla cokolada da sladje zaspemo veceras :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 21:59:41
Hannica
Dobra vam noci zenice. I ja cu sutra,aBd,na kontrolu.Bila sam prije tri sedmice i htjela sam pricekat jos jednu pa onda otici ali nesto me strah.Nesto me boli ispod stomaka na desnoj strani pa se bojim da nije kakva upala,kontam bolje da se lijeci na vrijeme.Nista strasno sto se neda trpiti ali za svaki slucaj idem da provjerim. Nama su sutra pune 33 sedmice,ulazimo u 34.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 22:13:03
bebix
e drage moje , samo da vam se javim, ja sam rodila svog 19.09 na cr, od ocekivanih 4374 grama rodio se momak od 5050 dug 57, ok smo izasli smo kuci oporavljam se i navikavamo na novog clana nisam nista citala cestitam ako ima sta za cestitati a ostalim sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 22:19:07
Sensia
IZVORNA PORUKA: bebix
e drage moje , samo da vam se javim, ja sam rodila svog 19.09 na cr, od ocekivanih 4374 grama rodio se momak od 5050 dug 57, ok smo izasli smo kuci oporavljam se i navikavamo na novog clana nisam nista citala cestitam ako ima sta za cestitati a ostalim sretno
Bebix masAllah, svaka ti cast zeno, pa to je praaaavi momak
da se ako BOg da sto prije oporavis
i da taj momak slusa svoju mami i nek vam je ziv i zdrav sto godina
babilon i ja bih trebala za nekih 7 dana prvi put na GAK ali na ctg, znam da mi treba uputnica ali ne znam je li se moram narucivati posebno ili? hajde zenice sa iskustvom recite nam kako ide kod ovih XL trudnica (nismo jos XXL )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 22:34:13
gerberka
kako vidim sve žene idu svake četiri sedmice, moj dr mene pregleda svakih 5..ukrade on meni najmanje jedan pregled sretno hanice
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 22:35:28
gerberka
IZVORNA PORUKA: bebix
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 22:46:21
gerberka
vidis, tek sam sad skontala
ko tebe vodi, jel te strah? ja gledala neku vecer na tvze porod, dokumentarac, prestravila se ziva, al fkt mislim da je ono deranje prenapuhano ili pogresno mislim?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 22:49:19
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gerberka
vidis, tek sam sad skontala
ko tebe vodi, jel te strah? ja gledala neku vecer na tvze porod, dokumentarac, prestravila se ziva, al fkt mislim da je ono deranje prenapuhano ili pogresno mislim?
gledala sam i ja mislim dok nisam rodila ja sam zamisljala to se one deru meni se cinilo bar minutu ne boli to...... Zavisi od osobe do osobe koliko moze trpjeti da se ne dereeeeee Neko ne pisne a neko bome i ptice na grani probudi Nemoj se bojati,mislim sta god ti mi pricale neznas dok sama ne dozivis abd . Hannice sretno sutra
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 22:58:55
plava72
gerberka moja samo se ti deri....nemoj ko ja ...po savjetu svoje mame da od deranja samo gubiš snagu ... tako da sam ja svu svoju bol iskazala gicanjem a glava samo što mi nije eksplodirala...sestra se pristravila od mene...kaže ženico draga de pusti glas lice ti je ljubičasto... mene nešto ko bilo stid plakati i vrištati ..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.9.2011 23:00:45
gerberka
hvala
jutrooo , evo da i ja jedan dan prva pristavim kahvu spremam se za kontrolu ! Bebix cestitam od srca .. patala sam za tebe cijelu sedmicu znam da si rekla da u pon. ides na CR..drago mi je da je sve proslo ok !!SREĆNA se isto par dana ne javlja a termin joj je prosao davno ,,predpostavljam da je sada sa svojim bebijem i da je sve ok .. valjda ce se javiti uskoro !!Ostale zelim vam ugodan i vedar dan !pa-pa .. mi idemo cika doktoru mozda nam kaze da je danas napokon dan za radjanje mada prema onome kako se ja osjecam tesko !!!pa-pa
Evo jedna kafica za razbuđivanje .Pa gdje ste žene,nema više treće smjene,jučer se sve razbježale,nikog na RR. Zabavile se ženice shopinzima za bebice Eeee šta nam je sa Selminjom čini mi se da je njoj kontrola u subotu trebala biti,nije nam ništa javila Nadam se da je sve ok! Bebix čestitam,rodila si masAllah odhranjeno dijete
Kad se udje u 9., je li se treba najavljivati u bolnicu da bi se zakazao pregled ili se samo ode?? Ako neko moze da me i druge tludnice uputi kako to funkcionise... Gak Jezero je u pitanju?
Inace, bebac udaara samo tako hihihi.. Ja se super osjecam hB, ja mislim da do termina ima jos 23 dana :))
Jutro...dok promahalah sta ste pisale za vikend babilonka i pahuljica pristavile kaficu
prvo bebix sve cestitke od srca , drugo sretno svima na pregledima, koga ostave cuvamo fige trece dobrodoslica novim trudnicama...zelim vam skolsku trudnocu i lijepih
e sad malo o meni ...ja sam kao mrtav konj...kojeg li poređenja...krecimo kucu,a ja sređujem sve u detalje, pa ne znam gdje cu prije a nigdje kraja ni na mapi...sve me boli, ruke, noge, tjelo mi otkazuje, kad legnem nema sanse da se okrenem, jos kad trebam do wc ustati dodje mi da pocnem plakati k'o dijete...zato cu danas prijepodne odmarat dok mm doddje s posla pa u nove radne pobjede..taman cu za to vrijeme popisati konacno sta mi se treba da pocnem kupovati...vidim vi sve pokupovale a ja kasnim, li kasnim...
ako mi se ovih dana beba ne okrene od ovolikog rada, nece sigurno ni do kraja...jos mi savjetuju da bi trebala otici dr. da mi pokusa okrenuti bebu a ja se jos vise uspanicila , gdje ce je okretati pa da mi pocne porod a meni nista nije spremno...pa cu ja taj pregled u Drzavnoj i to moguce okretanje pricekati sljedece sedmice...ove idem na pregled u Skerlicevu pa cu vidjeti da se nije guzonja okrenuo...