|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1239 1240 [1241] 1242 1243   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
26.9.2011 8:18:07   
mea29
evo svima informacija vezano za ta bolovanja i slicno...ja sam regularno otvorila "normalno" bolovanje zbog cuvanja trudnoce i mogu ga koristiti do poroda ( ako je preko 42 dana ide se na komisiju koja ga produzava), meni konkretno do termina treba samo mjesec pa cu toliko i uzeti)...

onih 28 dana se mogu otvoriti sa danom poroda (ili dva tri prije mozda je bolje zbog papirologije da to mi zavrsimo) ti dani svakako ulaze u porodiljsko odsustvo koje ukupno iznosi 12 mjeseci...znaci kad otvoris porodiljsko bolovanje ( tece ti 12 mjeseci odsustva a ti se mozes poroditi realno i mjesec kasnije, sto znaci da ti ostaje 11 mjeseci sa bebom) data je mogucnost da se tih 28 dana mogu uzeti prije termina poroda ako ti ne daju recimo da otvoris normalno bolovanje, ako je sve uredu sa trudnocom a ti vise neces da radis...

ja jos nisam trazila ni uputnicu za porod, ni uputnicu za preglede u Drzavnoj...to cu jos vidjeti kako ide...

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 31001
26.9.2011 8:24:09   
mea29
oooooooo 36 sedmica...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   ko bi rekao...k'o da ce me neka panika uhvatiti..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 31002
26.9.2011 8:36:21   
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29

oooooooo 36 sedmica...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   ko bi rekao...k'o da ce me neka panika uhvatiti..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mea cestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , uh ista sam ti, jutros mi je prvo to napamet palo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  i pomislila sam uh sta cu nista od robice i svega mi nije oprano......

I eto tako pod tim dojmom spucala sam tri kifle i domaceg ajvara mmmmmmmmmmm bas mi je laeglo ko budali samar

Ja jos ovu sedmicu na poslu i user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i zaboravih od uzbuđenja,
Dobro jutro zenice, hajde budite se, babilonka pristavila svega user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 31003
26.9.2011 8:56:36   
pauza
jutric moje zenice!!!!
bebix cestitam od srca!!! Mashallah, pa on je pravi djecak a ne bebara!!! Nadam se da nisi kupila onu AS 0-9, jer ti u nju on stati ne moze, hehe! Sala mala, ali ako sad ima 57cm, ona AS ima 60cm, ja mjerila, tako da zenice dobro razmisle prije daju pare:-))
svim user posted image cestitam nove sedmice i mjesece, primice se polako dan D:-))
novoj clanici, vel'ko M, sto bi rekla Fata u vicu, da ti ovih 9 mjeseci bude mirno i po knjigama:-)) samo uzivaj i  opusti se:-))

ja za vikend malo isla u Kiseljak i iskreno, razocarenje, u Tradelliju nisam ostala ni 15 min, kreveci i kolica su ruzni, bar meni.... ostalo je toliko natrpano i nagurano, da je mene od samog pogleda na to srklet uhvatio i nisam nista ni gledala, ma pravo bez veze.... a u onom Tonka i Drago, ako sam ja u pravoj prodavnici bila (jer imaju dvije  nekakve reklame) isto razocarenje ili sam pak ja ocekivala cudo.... uglavnom, od krupnijih stvari nema nista, a ima slatkih i jeftinih bodija i nekih odjelca... ja sam trazila ono bez sto je ne sjecam se sad ko kupio, jer mi je preslatko, a teta me tamo ubjedjuje nismo mi to imali, imamo samo plavo, roze i zeleno i pokaze mi u nekoj kutiji kompletici, ali nije to kao ono bez... a posebno one papice mi ostale tako upecatljive da bi ih sigurno prepoznala.... tako da ne ocekujte puno u Kiseljaku, srecom nije daleko pa nije strasno napraviti izlet do tamo, ali od nekog velikog shopinga nista....
eto, ispisah se ja posteno na sabahu, ne zamjerite :-))

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31004
26.9.2011 9:07:37   
senka27
sabah guten i od mene...ja poprilicno dobrauser posted image user posted image

bebix cestitke mashallah na momciniuser posted image

Mea draga bas imas posla ...ali izdrzati se mora sve za cistocu i ljubav bebecuuser posted image i da nemoj se prehladit cuvaj se...

Nemojte da vas hvata trema nista od toga nemate...bebe izaci moraju...

jao kod mene savjeta user posted image user posted image nena pa hajdeuser posted image al dobronamjerni su fakatuser posted image
have a nice dayuser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31005
26.9.2011 9:35:43   
Mrgica
Jutric svima, evo i mene da se tuspasim...user posted image Kod mene stanje masalah ok, mucnine su sve manje i manje, tako da bolje jedemo, evo mazemo ajvara za dorucak...user posted image ...Jos koji dan pa idemo, aBd na kontrolu, jedva cekam da vidimo kako napredujemo, a nadam se ,aBd da ide sve onako kako treba...Cestitam svim user posted image sve sto se ima cestitati...user posted image Pusa od mene...

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 31006
26.9.2011 9:53:42   
Vodolija83
Jutro i od mene! Ja tek da se pridruzim jutarnjoj kafici...Vidimo jutros sve poranile,pa pristavljaju user posted image

Bebix,cestitam user posted image user posted image user posted image Pa to je veliki momak,masallah  Nek vam bude ziv i zdrav 100 god.i donese puno srece i radosti aBd !
Tebi zelim brz oporavak user posted image user posted image user posted image

Star,nadam se da svrab prolaziii !

Novim clanicama zelim ugodno druzenje i uzivanje u user posted image   !

user posted image koje su zagazile u nove sedmice i mjesece CESTITAM !

Ja sam vam juce cijeli dan bila offline,iako sam 2 put virnula da vidim sta ima,al nisam imala vremena pisati.
Kod mene bila prava radna akcija,moji roditelji i mm,a ja sam crknuta...iako sam najmanje od svih radila.

Juce su sklopljeni krevetic i komodica user posted image   Ipak je islo po nasim zeljama user posted image Oprale se i tetra pelene,mama juce kupila,pa me odmah nagovori da se operu.
Kupila mi je i spavacicu sa ogrtacem u kompletu,pravo fina ljubicasta i siva kombinacija user posted image
Prebacen nas lezaj skroz na drugu stranu sobe,pa sad ne mogu da se naviknem tako da spavam.Cijelu noc sam jedva nekako...
Ono moje uklijestenje zivaca ne prolazi,ja sam vam jedva ziva...user posted image Danas ako dodjem na vjezbice,samo se pitam kako se popeti do 2.sprata i sici kasnije...e to ce biti proces.
Sensia,Minie
...nemojte se prepasti kad me vidis dole,kako se krecem...
A moj herpes u nosu koji je bio zacijelio nakon prehlade,ponovo se aktivirao preksinoc,i to samo onaj dio sto je van nosa,ccc....user posted image
Molim dragog Boga samo da me bar malo popusti ,jer ako me ovako nastavi boljeti do kraja...uhhhh...Nedaj Boze nikome !

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 31007
26.9.2011 10:09:31   
Vodolija83
Joj kod mene nekih gresaka kad kucam,tipa...vidimo,vidis...cccc user posted image   Sorry,al smo se razumjele sigurno.

Ja evo spucala 2 kifle sa maminim domacim dzemom od drijenjaka,pa mi se valja spremati da odem po doznake u ambulantu,ne znam ni sama kako cu se do tamo dogegati.Onda moram do dir.da mu odnesem doznake i da smeknem situaciju vezano za porodiljsko.Kao sto dr.rece mm,jedina opcija da orvorim na dan poroda je ta,da prekinem bolovanje,pa da mi dir.,odobri godisnji koji naravno nisam koristila ove god.Nesto ne vjerujem da sam ja te srece,al javnem vam user posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31008
26.9.2011 10:13:00   
Sensia
Vodolijo draga bas te sastavilo sa svih strana user posted image  ne znam da probas taj herpes u nosu da namazes propolisom? pa kako sad opet taj herpes....

A zeno cuvaj ledja trebace ti cccccc

uh ja bih mogla jos jednu nesicu popiti a jutro svec popila jednu ne znam da mi ne bude mnogo, al moram se nekako razbuditi.....user posted image

Neposredna veza do poruke: 31009
26.9.2011 10:15:42   
pauza
vodolijo, polako i cuvaj seeee:-))) vidis kako su te ledja uhvatila, pripazi se malo... vidis i herpes se vratio, pa popravi imunitet...
p.s. jedva cekamo slikeeee :-)

Neposredna veza do poruke: 31010
26.9.2011 10:20:43   
bebix
Evo uhvatila sam malo vremena da vam pisem kako je to izgledalo, nije porodjajna prica ali da ohrabim oneuser posted image  koje trebaju roditi na cr, ja sam stvarno imala ogroman strah od cr s obzirom da nisam nikad nista operisala, prvo sam se bojala anestezije pa onda svega ostalog, medjutim super je proslo posle cr kad sam prebacena na intenzivnu, vrlo sam brzo dosla svijesti nije toliko boljelo vise kao kad dobijes menstruaciju pa one grceve kad imas, to kazu da se materica kontrahuje, tu sam bila taj dan , sutradan sam prebacena na odjeljenje da se sretnem sa svojim bebacem, sto se tice intenzivne osoblje je predivno, gore na odjeljenju malo se treba naoruzati strpljenjem jer mi je tako glupo prvo sto za jelo sluze nesto sto moze jesti samo ona zena koja je imala stolicu, znaci trebate svoje zaduziti odmah po izlasku iz intenzivne da vam donesu supe ili tako nekog napitka jer sve sto cete dobiti je caj i keks, kaze servirka vi bi trebali supu ali nema supeuser posted image , ja sam sizila od pojedinih sestara ali sve se izgura uglavnom ako je sve ok 3 dan na odjeljenju se izlazi kuci

eto , hvala vam na cestitkama, ja sam stvarno presretna kad vidim ovo moje malo crno pace, i zelim svima da osjete ovu radost, ja vam se odjavljujem sa ove teme, sretnoouser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 31011
26.9.2011 10:22:11   
bebix
i da dat cemo mu ime Imran user posted image user posted image , nadam se da vam se svidja

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 31012
26.9.2011 10:30:26   
Vodolija83
Joj drage moje,Sensia,Pauza... ne mozete vjerovati kako me uhvatilo.Ima vec dobrih 7 dana otkako mene ovo zeza,al zadnja 2 dana zestoko user posted image
Ako ovako ostane do poroda nedaj Boze,ja ne znam kako bih se porodila...

A imunitet pojma nemam kako mi je oslabio,uvijek jedem domace i voce i povrce,domace sokove... i plus sva ona vitaminska dopuna prehrani.Izgleda,meni moj bebac odvuce sve sto valja,al sta cu mu...samo nek stigne ziv i zdrav svom mamitu aBd.

Sensia,rado bih probala sa propolisom,al moracu uzeti bezalkoholni,jer ovaj sto imam kuci bi me pecnuo samo tako,posto herpes sad ono..kvasi i kao ranica je.

Ja evo cekam 11 pa da krenem do ambulante,da ne upadnem u pauzu,jer se nisam narucila.
Uhhh..zene sto je nesto zahladnilo jutros,brrrr...

Bebice,masallah lijepo ime za djecaka user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31013
26.9.2011 10:31:14   
pauza
IZVORNA PORUKA: bebix

i da dat cemo mu ime Imran user posted image user posted image , nadam se da vam se svidja

ne da mi se svidja, nego je moj favorit.... ali nama dr rekao user posted image , tako da ce Imran malo sacekati :-) jos jednom, SRETNOOO!!!! I NAVRATI PONEKAD:-))

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 31014
26.9.2011 10:40:04   
Bebica11
Hello zenice i od nasuser posted image

mea cestitke na 36. sedmicauser posted image

bebix prelijepo imeuser posted image

mamolina sretno danas i da sve prodje hairliuser posted image

vodolija, pijes li pregnital ili slicne vitamine, izgleda da te trudnoca pravo iscrpilauser posted image , povedi malo racuna o ishrani, nemoj mi dijeta nikakvihuser posted image

ja danas cekam da me dr nazove za vaginalni bris, u srijedu mi je vadila pa moguce je da ce danas nazvatiuser posted image , odmah sam i "ranije" ustalauser posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31015
26.9.2011 10:44:34   
drznica
Dobar jutar...novi radni dan user posted image
Ja jedva cekam trudnicko ili bolovanje, ma sta bilo heheh
Sad sam zvala Skerlicevu i narucila se na pregled kod dr.Rade i da ujedno otvorim i karton jer ga nigdje nemam user posted image Narucena sam za 3.oktobar...ako neko ide gore, zna li jel se puno ceka ako sam narucena, obzirom da me narucila sat vremena prije pocetka smjene na poslu???

Bebix, cestitamuser posted image

Ostale user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31016
26.9.2011 10:48:14   
Vodolija83
Bebice,od vitaminskih bas pregnital i pijem,folnu (jer je nema u pregnitalu pijem jos uvijek), feroglobin sirup,C vitamin,Mg direct .Pa kud vise....
A kakva dijeta,ako iko ganja dijetu,ja nisam ta.Jedem ja sve,mada forsiram domace,al nije mi strano ni pocesto cevape smazati user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31017
26.9.2011 10:48:59   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: drznica

Dobar jutar...novi radni dan user posted image
Ja jedva cekam trudnicko ili bolovanje, ma sta bilo heheh
Sad sam zvala Skerlicevu i narucila se na pregled kod dr.Rade i da ujedno otvorim i karton jer ga nigdje nemam user posted image Narucena sam za 3.oktobar...ako neko ide gore, zna li jel se puno ceka ako sam narucena, obzirom da me narucila sat vremena prije pocetka smjene na poslu???

Bebix, cestitamuser posted image

Ostale user posted image

zavisi kako kad, nekad i narucena cekas i do sat vremena u skerlica, al po pravilu ne bi trebala duze od 40min, a cekaces sigurno malkice, tako to hoda gore, uvijek se ubaci neko ko nije narucen, pa onda nekom oduze pregled, pa onda nekad nesto hodaju, pripremi zivceuser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 31018
26.9.2011 10:51:36   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Bebice,od vitaminskih bas pregnital i pijem,folnu (jer je nema u pregnitalu pijem jos uvijek), feroglobin sirup,C vitamin,Mg direct .Pa kud vise....
A kakva dijeta,ako iko ganja dijetu,ja nisam ta.Jedem ja sve,mada forsiram domace,al nije mi strano ni pocesto cevape smazati user posted image

i ja pijem pregnital i onu tothemu, da ti nije krv malo oslabila, pregnital i nije neka stvar za krv, mozda da uradis nalaze? al vidi s doktorom
Ja sam pila redovno pregnital pa otisla u anemijuuser posted image

jedino preostaje TOPLITI SE,cuvati se...malo si nedavno i bolesna bila pa je organizam oslabio, mozda je i to

Neposredna veza do poruke: 31019
26.9.2011 10:54:44   
pauza
treba li se piti folna nakon 3. meseca, ja kad sam pocela pregnital prestala folnuuser posted image  samo uzimam pregnital i Mg.... i stalno mislim da mi nesto fali...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31020
26.9.2011 10:57:58   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: pauza

treba li se piti folna nakon 3. meseca, ja kad sam pocela pregnital prestala folnuuser posted image  samo uzimam pregnital i Mg.... i stalno mislim da mi nesto fali...

imas u tim vitaminima obicno folnu, mozda je vodolija uzela neke koji nemaju

a ja Mg prestala piti, zgadio mi se nakon onih prvih mjeseci kad sam ga morala uzimati radi kontrakcijauser posted image nadam se da nije toliko kriticno sto ga ne pijemuser posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 31021
26.9.2011 11:00:22   
Vodolija83
Pa Bebice,pijem ja Feroglobin sirup za krvnu sliku,jer su mi opali eritrociti,hematokrit i hemoglobin (ne nesto previse),a zeljezo je 20,1
Ne znam sta se desilo,al sam bas iscrpljena...
Pauza,ja sam do punih 12 sedmica pila Omega 3 natal i folnu.Onda mi je dr.propisao Pregnital i ja ga pitala,posto u njemu nema folne,a npr.u Prenatalu ima,trebam li nastavljati sa folnom,pa mi je rekao da nastavim.Tako da ja nju pijem cijelu trudnocu.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31022
26.9.2011 11:01:34   
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: pauza

imas u tim vitaminima obicno folnu, mozda je vodolija uzela neke koji nemaju

a ja Mg prestala piti, zgadio mi se nakon onih prvih mjeseci kad sam ga morala uzimati radi kontrakcijauser posted image nadam se da nije toliko kriticno sto ga ne pijemuser posted image

Bebice,u Pregnitalu nemas folne,ako ti se da pogledaj sastav,a Mg bi bilo dobro da pijes i zbog sebe i zbog bebinih misica za kasnije user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31023
26.9.2011 11:02:01   
Bebica11
Meni krivo sto ne upitah svoju dr za C vitamin radi posteljice, al picu jedan-dva limuna dnevno, bas cu se natjerati da pravim limunadu

Neposredna veza do poruke: 31024
26.9.2011 11:08:16   
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Meni krivo sto ne upitah svoju dr za C vitamin radi posteljice, al picu jedan-dva limuna dnevno, bas cu se natjerati da pravim limunadu

Pij limunadu do kontrole i dobro ti je pojesti svjezu papriku,ako imas domacu,puna je C vit.ima ga vise nego limun.
Meni je na zadnjoj kontroli propisan i C vit.kao dodatak uz feroglobin,zbog bolje ugradnje zeljeza.

Usput,ja maloprije zvala ambulantu da pitam ima li guzve,jer me uvijek prime ne narucenu,kaze haos im,pa da dodjem ujutro u 8:10.Uhhh,valja poraniti...
I zvala sam svog direktora da kazem da cu ujutro tek donijeti doznake,razgovarali nesto oko porodiljskog i rekao mi je da sto se firme tice imam pravo 12 mjeseci od dana poroda bez obzira na to kako mi ovi daju,hmmmm...Moram ja to jos fino vidjeti sa komisijom,kakva su mi prava,da me ne zeznu za onih 28 dana.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1239 1240 [1241] 1242 1243   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1239 1240 [1241] 1242 1243   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *