Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 20:19:38
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: gerberka
vodolijo, gdje si kupila omeksivac..mislila sam da je skuplji...cmoook
Gerbo,u glavnom Mercatoru u Lozionickoj imas Chicco prodavnicu.Ja sam tu kupila nedavno.Ne znam da li imaju i u onoj radnji u gradu,a trebalo bi.Pa gdje ti je blize... I bolji ti je bijeli,nego plavi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 20:20:23
minie
Vecer drage moje,
Ja se danas bas fino nahodala i svasta kupila bebacu, ogradicu, jorgan, jastuk, patikice i jos neka dva odjelca . Danas sam gledala i NUK staklene flasice, one sa sirokim grlom i cuclom kao dojka (first choice), a one su sljedecih cijena: mala 15,50 KM, a velika 16,50 (bas mala razlika), ali bile sve roze i crvene, pa cemo negdje pronaci zutu.
Vodolijo imas onih termometara u DM-u, njihova marka, mislim da kostaju oko 5 KM. Ja isto ovih dana idem po ostatak onoga sto mi treba, prsne skoljke, pelene jednokratne i kupicu onaj caj za dojilje (vec jednu knjizicu za popust iskorisitla, ali imam jos jednu )
Vidjela sam da je Sensia kupila baby love jednokratne pelene. Da li na preporuku ili ? Ja ne znam koje bih kupila Ja sam kupila baby love sampon/kupku, nisam namjerno htjela Hipp, a Niveini proizvodi meni ne odg, pa reko mozda nece ni bebacu, i nadam se da ce biti dobra.
Ja cu u ponedjeljak kada dodjem na vjezbice pokusati da se narucim da uzmem uputnicu. A meni je dr opste prakse uvijek davala one male za preglede i sve recepte sto su mi trebali. Cak me prvi put pitala da li mi treba velika ili mala uputnica. Pa ako ne upali kod ovih na Otoci, idem ja kod nje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 20:22:44
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Sensia
Usput koliko je u Adaxu ta veca kadica sa termometrom,cisto onako informacije radi?
oko 30-tak KM....... E sad fino kad montiras Lavica slikaj
E hvala tiii
Ja mislila da sutra aBd montiramo,mm slobodan,al moji nesto ono po babinim gatkama,nemojte jos,grrr...A stoji mi sve u paketima u uglu dnevnog boravka.Pa isto mi je to,il tu da stoji,il da montiram...Ustvari ovo drugo mi je ljepse i draze.Uglavnom,cim montiram,stizu slike
A pozdravila sam ti cure u Adaxu,bila je ona kratke kose i ona sa pramenovima.Jutros ti je ja mislim radila ona tamno smedja djevojka,jer me ona zvala da mi javi za posteljinu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 20:23:02
gerberka
vodolijo, nisam ja iz sa..ali mora negdje biti i kod nas...da malo mama proba na svojoj odjeci
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 20:36:08
Nina_Lana
Vecer drage moje,,,vidim zadale se po shopingu ...I ja sam ali sam kupovala mojoj velikoj bebi jos nismo nista za bebicu kupili, uglavnom imamo nekih stvari od Lane, ali posto kazu da je ovaj put od odjece necemo skoro nista moci iskoristiti jer nikad nismo kupovali neutralne boje...kod nas je sve roza, ljubicasta i sve nam je hello kitty ..Kad god udjem da pogledam nesto za bebicu, pogled mi na stvari za djevojcicu moju i tako shoping zavrsi kupovinom njoj...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 20:54:54
Sensia
Minie uzela sam ih po iskustvu nekih meni bliskih ljudi. pampers newborn su toliko male da ako ti beba ima preko tri i po kiile stvrano budu premale, ove baby love su malo vece i dosta ljudi kaze da su bas bas fine. ja sam uzela to jedno pakovanje samo za pocetak pa cu vidjeti ako mi ne budu valjale mm ide po druge pa cemo tako.... dok ne nadjemo ono sto ce nam odgovarati...
Vodolijo, ma samo vi po svom, mi ne damo nikom da nam te babine gatke baca, ja se vodim onim sto ima napisemno mi smo ga sklopili ali nam je madrac u foliji i posteljina je spakovana, to cu tek kasnije da perem.... tako da krevet ko krevet stoji onako prazan, pa je svejedno je li sklopljen ili nije....
Ako Bog da cim zavrsim jos sedmicu sa poslom bacam se na pranje, peglanje i ribanje Spremanje torbe za bolnicu.......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 20:58:31
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: gerberka
vodolijo, nisam ja iz sa..ali mora negdje biti i kod nas...da malo mama proba na svojoj odjeci
E joj,ne znam onda Gerbo...Raspitaj se da li neko u tvom gradu drzi Chicco ili ako imas nekog u Sa,nek ti posalje.
Minie,hvala na info za termometar,pogledacu svakako. Ne znam da li je Sensia uzela baby love onako il po preporuci...moramo je pitati. Ja sam danas gledala te pelene baby love newborn,one male su 28 kom 10,50 KM,a npr.pampers 72 kom 32,50.Ja se jos nisam odlucila koje cu. Fali jos toliko sitnica,nikako kompletirati spisak......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 21:10:33
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Sensia
Minie uzela sam ih po iskustvu nekih meni bliskih ljudi. pampers newborn su toliko male da ako ti beba ima preko tri i po kiile stvrano budu premale, ove baby love su malo vece i dosta ljudi kaze da su bas bas fine. ja sam uzela to jedno pakovanje samo za pocetak pa cu vidjeti ako mi ne budu valjale mm ide po druge pa cemo tako.... dok ne nadjemo ono sto ce nam odgovarati...
Vodolijo, ma samo vi po svom, mi ne damo nikom da nam te babine gatke baca, ja se vodim onim sto ima napisemno mi smo ga sklopili ali nam je madrac u foliji i posteljina je spakovana, to cu tek kasnije da perem.... tako da krevet ko krevet stoji onako prazan, pa je svejedno je li sklopljen ili nije....
Ako Bog da cim zavrsim jos sedmicu sa poslom bacam se na pranje, peglanje i ribanje Spremanje torbe za bolnicu.......
Vodolijo kad stizu kolica?
Pa Sensia nije losa ideja onda probati sa baby love pelenama,u svakom slucaju su isplatnije,nego dati za pampers 32,50 KM i da budu premalene...
Cula sam se maloprije sa svojima,pita mama jesmo li mi to planirali sutra aBd montirati,da dodju da nam pomognu,jer ima nekih tezih stvari za pomjerati i to. Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!! Nadam se da ce se sutra onda dosta toga zavrsiti Ja cu cim vidim sa dr.na kontroli kakva je situacija i kad mi skidaju serklaz odluciti kad perem robicu,al mislim da je ipak najbolje da mi sve bude spremno do polovine oktobra aBd.Tako da...najvjerovatnije po ulasku u 9.krecemo sa pranjem....Persil sensitive i Chicco omeksivac cekaju da zamirisu...mmmmm...
Za kolica se oduzilo draga,mi se nadamo svaki dan kad ce ih poslati.Slabo smo nesto u kontaktu zadnjih dana,al kad smo se culi,sveki je rekla da je izganjala preko neke tete koja radi u tom TC,a njihova je komsinica da preko nje mogu kupiti za 20 % jeftinije,kao da ona kupuje za sebe,pa zbog toga sigurno nisu narucili onda kad su rekli.Uglavnom ona se nadala u ovoj sedmici da stignu,al nisu,pa se nadamo iduce.Ja i mm u veeeelikom iscekivanju.Kad krenu kolica salju nam i Chicco bocice. Cim stignu,bicete blagovremeno obavjesteni
Nego,jesi se cula sa Cicibankom? Oporavlja li se? Jel zajedno sa svojom cujicom?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 21:24:30
pahuljica_25
Hellooo moje ,ja se vratilaaaaa od mame Baš mi je bilo lijepo,i pritisak je hvala Bogu dobro:-)
Nego ja imam jednu "novu" brigu,a tiče se UZ mjerica mog bebija. Pošto već ima ova tema odvojeno ja ću mjerice napisati pa da vidim da li neka od vas ima ili je imala ovakvu situaciju.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 21:36:28
drznica
evo i naaaas...gledali utakmicu pa se razocarali...frka citava u Banja Luci, napali nas i na kraju prekid utakmice...ali Željo ide kući sa jednim golom Sad sam se tako ismijala...kupila davno zenske najlonke(stramplice) i sad gledam koje su OK trebaju mi i nadjem te nove....kad imam sta vidjeti 3 NOGAVICE Jos sebi ne dolazim...za sta li je ova treća???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 21:39:34
Bebica11
zdravo zenice
evo i mene, ja s muzem po kuci....Meni se jeli palacinci. Pa sam napravila dosta i slanih i slatkih. Doduse gledala sam da slatki budu s domacim dzemom da bude malo "zdravije" iii jedu mi se masline..pa sam se pazila da ne pretjeram. Posto maslinovo ulje sluzi da potakne kontrakcije sve me strah da i masline nemaju isto dejstvo????
i onda se beba fino micala hvala Bogu
pahuljice super za pritisak i meni je kuci 110/60, pa eto moram mjeriti svaki dan da ne bi presao 135 , tako mi je rekla da pazim.
Malo me koza po stomaku boli, rasteze se valjda
vidim XXL trudnice u kupovini, neka lijepo, i mi cemo uskoro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 21:41:23
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
evo i naaaas...gledali utakmicu pa se razocarali...frka citava u Banja Luci, napali nas i na kraju prekid utakmice...ali Željo ide kući sa jednim golom Sad sam se tako ismijala...kupila davno zenske najlonke(stramplice) i sad gledam koje su OK trebaju mi i nadjem te nove....kad imam sta vidjeti 3 NOGAVICE Jos sebi ne dolazim...za sta li je ova treća???
hehe to s 3 nogavice jos nikad nisam vidjela, mogu misliti jest zanimljivo hehe...hajde ako pukne jedna imas rezervu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 21:46:17
Sensia
Drznice ti mene bas ismija, bebica ti je dobro rekla, smotaj tu jednu ko rezervu ...... znas ono kad ti ode zica a ti spustis tu rezervnu a srolas ovu sto je pukla
Bebice otkud da maslinovo ulje potice kontrakcije, pa ja jedem samo maslinovo ulje vec nekoliko godina, uopste u kuci nemam ono suncokretovo, a maslinama se isto kad napravim domacu picu ubijam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 21:48:09
Vodolija83
Hahaahhahaahahaahaaaa Drznice,sto se ismijah To su neke "muske stramplice"
A Bebice,mene pupili svrbi vec neka 3-4 dana praaavo puno...Prije sam mazala sa Menta melemom,pa Hipp uljem,a onda Baby love uljem.Sad to sve kombinujem... svako jutro i navece sa nekom drugom.Al se koza opasno rasteze...kako mi je osjetljiva i tanka,mislila sam da ce mi dosad vec sva popucati,al jos se drzi nekako.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 22:14:20
Sensia
IZVORNA PORUKA: Anica1
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Ja sam danas gledala te pelene baby love newborn,one male su 28 kom 10,50 KM,a npr.pampers 72 kom 32,50.Ja se jos nisam odlucila koje cu.
Moj mm naletio u Bingu na akciju pampers pelena, ono bijelo pakovanje Premium care 78 kom 28 KM pa uzeo.
Anice ti nama dosla malo meni kolegica dala cijelo pakovanje, ona rodila curicu 3600 ni navirit nisu mogle, bas bas su male, zato sam ja uzela ove baby love jer su one malo vece, pa reko za svaki slucaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 22:27:09
minie
A da li je neko razmisljao o jednokratnim pelenama Violeta, moja snaha ih je koristila sve vrijeme dok je maleni nosio pelene, on Pampers nije podnosio. Uh tako se tesko odluciti A za one koji zele pampers, imaju u Interexu 108 kom, 35 KM i uz njih dodju vlazne maramice u Sensitiv varijanti i to u plasticnoj kutiji.
Sensia, pa sta cu, ti si kriva , i hvala za patikice.
Član 27. Član 55. mijenja se i glasi: "Za vrijeme trudnoce, porodjaja i njege djeteta, zena ima pravo na porodjajno odsustvo u trajanju od jedne godine neprekidno. Na osnovu nalaza ovlastenog lijecnika zena moze da otpocne porodjajno odsustvo 28 dana prije ocekivanog datuma porodjajaa. Zena moze koristi krace porodjajno odsustvo, ali ne krace od 42 dana poslije porodjaja."