Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 17:27:50
Hannica
IZVORNA PORUKA: Semica
Eee za ove bocice sa cucom ko sika sto je...ja kupila NUK-ovu i nista ne valja...treba da ne curi mlijeko iz rupica kada se napuni cuca,nego da beba vuce i onda da ide...a kod ove to nije slucaj...samo mlijeko pici iz flasice,mala nije imala potrebe da vuce..jednom joj dala i vise nikad tu flasicu jer nakon toga mi je bradavicu lizala,mislila da ce samo ici kao iz flasice...moj savjet vam je da dajete na spricu mlijeko ili caj ukoliko bude potrebe za tim,kao sto sam i ja da ne bi kasnije imale prob sa dojenjem..
Ja sam Hani kupovala NUK-ove staklene bocice i meni su bile super,rupica je bas mala i ne curi puno,a rupica se okrene gore kad ruca tako da mora povuci da izadje mlijeko.Cjena jedne male bocice je bila oko 15 KM,a velika 18.Imali smo tri,sve su razbijene. Sad koristimo plasticne,mana im je sto jedna zamjenska cuca kosta 4.5KM a Hana voli da ih zubicima malo gricne. Na kraju ispadne skuplja pita nego tepsija.Valjda se tako kaze.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 17:28:07
Arina
Bebice....to je jedna mirnica....ni moja bebi nije neki bokser...kao sto zene pricaju....neke doboli....moja se laganini vrpolji.....ima neki svoj ritam.....najvise ujutro i predvece ...pred spavanje....a tokom dana tu i tamo me kikne.....ko da kaze ...hajd sjedi zeno!!!!.....hi hi hi... ne sekiraj se nista ....to je sve ok
I meni leti bas brzo ove 20-te sedmice....najgore mi je bilo dok nije proslo 12.....uh ko godine....a sad za cas.....mogu misliti kako ce tek letiti 30-te....hihiiiii.......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 17:33:27
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Arina
Bebice....to je jedna mirnica....ni moja bebi nije neki bokser...kao sto zene pricaju....neke doboli....moja se laganini vrpolji.....ima neki svoj ritam.....najvise ujutro i predvece ...pred spavanje....a tokom dana tu i tamo me kikne.....ko da kaze ...hajd sjedi zeno!!!!.....hi hi hi... ne sekiraj se nista ....to je sve ok
I meni leti bas brzo ove 20-te sedmice....najgore mi je bilo dok nije proslo 12.....uh ko godine....a sad za cas.....mogu misliti kako ce tek letiti 30-te....hihiiiii.......
.
Onda je na mene, mama kaze da sam bila mirno dijete kad sam bila malena
ja nju osjetim kao da se komesa, malo lupka BLAAGO pri dnu stomaka, nekad kad sjednem da odmorim ona se kao namjesta i to je to...doduse nekad je aktivnija
a nema sad ono skakanja stomaka, ni boksanja, rijetko da me ono trzne, a NIKAD me jos nije probudila...doduse ja se komiram kad zaspim od 12 do 12 s pauzom za tablete i sl.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 17:36:33
Hannica
Eh,i mi cemo veceras malo u shoping,ako uspijemo ista od Hane vidjeti.Idemo do Kidi Oza pogledati posteljine,nadam se da cemo naci nesto.Malkice cu pogledati ima li sta lijepo malih brojeva za izlazak iz bolnice. Zna li neko gdje ima kupiti malih pamucnih dekica,da su kvalitetne a da nisu puno skupe.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 17:40:34
Hannica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
.
Onda je na mene, mama kaze da sam bila mirno dijete kad sam bila malena
ja nju osjetim kao da se komesa, malo lupka BLAAGO pri dnu stomaka, nekad kad sjednem da odmorim ona se kao namjesta i to je to...doduse nekad je aktivnija
a nema sad ono skakanja stomaka, ni boksanja, rijetko da me ono trzne, a NIKAD me jos nije probudila...doduse ja se komiram kad zaspim od 12 do 12 s pauzom za tablete i sl.
Draga bebice kod mene su dvije a budi me jedino ova treca koja spava u svom kreveticu. Ne brini za to,neke bebice su mirnije,moja Hana je bila bas zivahna,uvijek se vrtila,a ove dvije onako,tek u posljednje vrijeme da ih malo vise osjetim,nema tu nekih akrobacija.Ne brinem se uopste,bitno je da se pomjeraju bar malkice da znam da su zive,a sto nisu previse zivahne bolje za nas.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 17:41:43
Arina
ja kazem moja stoji cvrsto na svojim nogama...hi hi hi ....jer me uvijek u mjehur cacka...malo kad se pomjeri oko pupka to lupkanje.....ali dole uvjek nesto ceeprka.....mrvica moja mala.....kazu da tako mirne bebe u stomaku budu mirne bebe i kad se rode.....hi hi hi...vidjeeeecemooooo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 17:48:37
Hannica
ja kazem moja stoji cvrsto na svojim nogama...hi hi hi ....jer me uvijek u mjehur cacka...malo kad se pomjeri oko pupka to lupkanje.....ali dole uvjek nesto ceeprka.....mrvica moja mala.....kazu da tako mirne bebe u stomaku budumirne bebe i kad se rode.....hi hi hi...vidjeeeecemooooo
Aj hop so. Inace....gotova sam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 17:53:53
Sensia
uh zenice evo i mene, ja malo pajkila bas mi je godilo, sad ruckam svoju dragu puru sa pavalkom i jogurtom
bebice micanje bebe je individualno, opusti se slobodno, bitno je da je osjetis pa i najmanje, to je jednostavno tako, sto kaze hannica nek se samo pomjeraju to je najbitnije.......
uh jest mi glupo, nema mi mm cijeli dan i ne znam do kad u noc
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 18:00:15
Sensia
IZVORNA PORUKA: Hannica
Sensia hajd idi na predhodnu stranicu i odgovori mi na pitanje. Ubi me znatizelja.
hehehhe, prsne skoljkice aventove su ti sljemovi za dude
to je silikonska kapica koja ima rupu za bradavicu pa onda poklopac koji ima rupice za ventiliranje i sve to fino stavis ako BOg da kad dojis (tj nosis dok ne dojis) toliko nam na vjezbama trube da to spasava od ragada a i skuplja mlijeko koje iscuri pa se moze dati bebari....uglavnom i zenice koje su to nosile hvale.....ja ne znam hocu li ali uvijek mogu nekome pokloniti ako meni ne budu trebale.......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 18:01:49
animagical
IZVORNA PORUKA: Sensia
uh zenice evo i mene, ja malo pajkila bas mi je godilo, sad ruckam svoju dragu puru sa pavalkom i jogurtom
bebice micanje bebe je individualno, opusti se slobodno, bitno je da je osjetis pa i najmanje, to je jednostavno tako, sto kaze hannica nek se samo pomjeraju to je najbitnije.......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 18:04:41
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical
zar je dotel doslo?
Draga moja sta god pojedem bljujem vatru koju kiselinu imam, oko 1 pojela supu pilecu i htjela sam crknut dok nisam sisla po donat i slistila ga. i onda kazu jedi slatko, priusti sebi hamburger cevape, a ja od supe jedva prezivih
Pura mi je dosta sigurna
Vidim dobila si bitku sa dojenjem hvala BOgu, znas da se ti moras cuvati, ako si ti dobro i bebi ce biti sve potaman. kako je biti mama nekoliko dana? raste li mali sminker?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 18:10:37
animagical
evo ga doji...ne popusta usput deblja obraze i guzu sve nam je zivo zapisao po kuci...ma vazda s njim neki show...kuc-kuc ne urekao se... prodje 10 dana piletu a ja sva raskupusana, ali dosadno mi u kuci jos kad sunce ugrije....
izdrzi tu zgaravicu jos malo i gotovo i ne hvataj se flasice bez velike nevolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 18:26:31
palachinken
IZVORNA PORUKA: Hannica
Sensia hajd idi na predhodnu stranicu i odgovori mi na pitanje. Ubi me znatizelja.
hehehhe, prsne skoljkice aventove su ti sljemovi za dude
to je silikonska kapica koja ima rupu za bradavicu pa onda poklopac koji ima rupice za ventiliranje i sve to fino stavis ako BOg da kad dojis (tj nosis dok ne dojis) toliko nam na vjezbama trube da to spasava od ragada a i skuplja mlijeko koje iscuri pa se moze dati bebari....uglavnom i zenice koje su to nosile hvale.....ja ne znam hocu li ali uvijek mogu nekome pokloniti ako meni ne budu trebale.......
Eto ja ovo cudo nisam koristila, a te stvari se uvijek mogu naknadno kupovati, samo muza posaljes u dm po sljemove za sise, nek se snalazi :))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 18:30:40
gerberka
gdje ste cure..ja bila u konzumu, kupila sve što mi treba...i na kasi ne znam PIN kartice
glupitis uzeo maha, vratila svu robu i kući praznih ruku
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 19:29:10
gerberka
IZVORNA PORUKA: gerberka
gdje ste cure..ja bila u konzumu, kupila sve što mi treba...i na kasi ne znam PIN kartice
glupitis uzeo maha, vratila svu robu i kući praznih ruku
Milion puta mi se to desilo .... dzaba ne mozes protiv toga ja sam jednom uredno sve platila i samo nisam ponijela kesu iz prodavnice
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 20:01:34
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: drznica
I Avent su od 10-15...zavisi...hajde ako saznas prije mene javi. I zna li neko koliko je Chicco omeksivac?
evo gledam na internetu chicco flasice staklene (one su skuplje) su od 5 - 8 eura u zavisnosti koliko ima ml pa eto ja kontam da ne moze biti vise od 40 KM ove tri flasice kod nas
ja omeksivac necu koristiti na pocetku, danas uzela persil sensitiv tecni i samo cu to.... nesto mi puno parfema i imirisa za tel rodjenu bebu sa svim tim cudima..... a beba voli miris mamice svoje a cula sam da je chicco omeksivac dobar
Zenice moje,ja sam kupila Chiccco omeksivac bijeli,on je sa talkom i 750 ml je 6,60 KM.Predivan je,jos samo jedva cekam da pocnem prati robicuuuuu Ove nove bocice step up su od 18 KM (0+) a one vece do 21 KM,bas me kopkalo.Sveki kaze da je iste takve kupila,pa vidjecemo... Ja i mm danas isli u Chicco u Mercatoru kupiti neke sitnice,ali bio im prijem robe,pa cemo drugi put... Preuzela sam posteljinu u Adaxu
A Sensia,ja cu morati kupiti termometar posebno,jer ja vec imam kadicu u sklopu komodice Lavici. U Chiccu je 10,50 al mi se nije svidio.Pustile nas djevojke da udjemo i pogledamo,al kupovina samo neceg konkretnog (tj.skupog),zbog tog prijema robe,jer su pretrpani. Usput koliko je u Adaxu ta veca kadica sa termometrom,cisto onako informacije radi? I danas sam htjela kupiti prsne skoljke Aventove,ali sam skontala da je najbolje kad budem kupovala i pelene i ostalu sicu,pa da iskoristim svojih 10 % u DM-u. Tako da cemo to ostaviti aBd za pocetak mjeseca.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 24.9.2011 20:16:01
gerberka
vodolijo, gdje si kupila omeksivac..mislila sam da je skuplji...cmoook