|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1243 1244 [1245] 1246 1247   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
6.9.2011 21:54:37   
mala86

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: mala86

vece i od nas user posted image

mi kako smo poceli piti mlijeko,otada se sami uspavljivamo!kad vidim da ne moze vise da gleda,ili je najvise 9 sati,bez obzira ko bio tu reknem mu da ih poljubi,ili mahne i ide u krevet
(kaze jedan prijatelj da jos nije vidio dijete da sa smijeskom ide u krevet user posted image )

on udje u sobu prije mene user posted image i ceka me kod krevetica!poljubac,zagrljaj i mlijeko
samo mu mahnem i izadjem

user posted image user posted image user posted image user posted image Hoce li ja ovo ikad dozivjet.user posted image Moja Hana uvjek zaspi na podu i onda je prebacimo u krevetic,a zaspi onda kad vise nema ni malo snage da hoda ili sta vec....

ma hoces user posted image samo polako
nego kad cemo u setnju?da se vidimo,tesko cu vas ulovit kad budu mali izasli user posted image

(zaboravim odgovorit na poruku na fb user posted image )

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 31101
6.9.2011 21:55:31   
teacher75
a koje je znacenje imena affan?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 31102
6.9.2011 21:55:34   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Lady26

JAko ruzna navika da dijete spava sa roditeljima, naravno ako nema mogucnosti da ima svoj krevetac....jezim se od toga...
Ja spavam iskljucivo sa mm user posted image

Ja se ne slažem sa ovako generaliziranom ocjenom. Mislim da je coosleeping tj. zajedničko spavanje individualna, da ne kažem intimna stvar svake porodice.
Isto bih ja tako mogla izjaviti da je stavljanje djeteta da spava samo ako ima potrebu da spava sa nekim bezosjećajno.
A niti sam ja svoje dijete ružno navikla, niti si ti bezosjećajna majka, zar ne?

Ime Affan u orginalu treba malo duže f, pa se zbog toga u našoj transkripciji piše sa dva ff, i tad ima svoje lijepo značenje. Vi naravno možete pojednostaviti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 31103
6.9.2011 21:56:22   
salmy
IZVORNA PORUKA: teacher75

moj drug iz osnovne se zvao affan (s 2 f), to je bio jedini affan kojeg sam znala prije rata, a nedavno je dobio sina i dao mu ime azzer (sa 2 z)user posted image bio je nestasan, jednom me htio tuci u osnovnojuser posted image
Jel Hercegovac?mm se to ime sviđalo

Ja sam jedino cula za Affana Ramicauser posted image user posted image  a ovdje na rr imaju jos dva,koliko se sjecam.Jedan je od Male selme nas drugaruser posted image user posted image a drugog sam upoznala na bb.pravi veliki momak 

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 31104
6.9.2011 21:57:26   
teacher75

IZVORNA PORUKA: salmy

moj drug iz osnovne se zvao affan (s 2 f), to je bio jedini affan kojeg sam znala prije rata, a nedavno je dobio sina i dao mu ime azzer (sa 2 z)user posted image bio je nestasan, jednom me htio tuci u osnovnojuser posted image
Jel Hercegovac?mm se to ime sviđalo

Ja sam jedino cula za Affana Ramicauser posted image user posted image  a ovdje na rr imaju jos dva,koliko se sjecam.Jedan je od Male selme nas drugaruser posted image user posted image a drugog sam upoznala na bb.pravi veliki momak 

jeste, iz jako poznate i begovske hercegovacke porodiceuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 31105
6.9.2011 21:57:33   
bebana27
vece zene
evo da vam se na kratzko javim za sad je sve hb dobro u ponedjeljak idem u bolnicu carki mi je vec dogovoren sad mi samo vrijedi cekati nadam se da ce sve hb dobro proci jedva cekam da uzivam sa svojom djecicom
sve zenice koje su pitale za mene hvala im jer dosta ih je bilo uz mene

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 31106
6.9.2011 21:59:39   
salmy

Cestit posten,pun vrlinauser posted image   vedar...

Neposredna veza do poruke: 31107
6.9.2011 22:00:24   
Lady26

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

JAko ruzna navika da dijete spava sa roditeljima, naravno ako nema mogucnosti da ima svoj krevetac....jezim se od toga...

Ja se ne slažem sa ovako generaliziranom ocjenom. Mislim da je coosleeping tj. zajedničko spavanje individualna, da ne kažem intimna stvar svake porodice.
Isto bih ja tako mogla izjaviti da je stavljanje djeteta da spava samo ako ima potrebu da spava sa nekim bezosjećajno.
A niti sam ja svoje dijete ružno navikla, niti si ti bezosjećajna majka, zar ne?

Nece dijete imati potrebu ako nije naviklo da neko spava s njim....
Meni je jako ruzna navika....Ima zena koje vise ne spavaju sa muzevima kako je dosla beba, je li to normalno za jedan brak?!

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 31108
6.9.2011 22:02:15   
Hannica

vece i od nas user posted image

mi kako smo poceli piti mlijeko,otada se sami uspavljivamo!kad vidim da ne moze vise da gleda,ili je najvise 9 sati,bez obzira ko bio tu reknem mu da ih poljubi,ili mahne i ide u krevet
(kaze jedan prijatelj da jos nije vidio dijete da sa smijeskom ide u krevet user posted image )

on udje u sobu prije mene user posted image i ceka me kod krevetica!poljubac,zagrljaj i mlijeko
samo mu mahnem i izadjem

user posted image user posted image user posted image user posted image Hoce li ja ovo ikad dozivjet.user posted image Moja Hana uvjek zaspi na podu i onda je prebacimo u krevetic,a zaspi onda kad vise nema ni malo snage da hoda ili sta vec....

ma hoces user posted image samo polako
nego kad cemo u setnju?da se vidimo,tesko cu vas ulovit kad budu mali izasli user posted image

(zaboravim odgovorit na poruku na fb user posted image )

Mogle bi sutra.user posted image Nemam nista planirano,valjda me niko i nista nece zeznut.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 31109
6.9.2011 22:03:22   
Lady26

IZVORNA PORUKA: bebana27

vece zene
evo da vam se na kratzko javim za sad je sve hb dobro u ponedjeljak idem u bolnicu carki mi je vec dogovoren sad mi samo vrijedi cekati nadam se da ce sve hb dobro proci jedva cekam da uzivam sa svojom djecicom
sve zenice koje su pitale za mene hvala im jer dosta ih je bilo uz mene

Sretno draga, neka si se javila, samo da sve prodje kako treba aBd...
Poljubac za Ibrahima user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 31110
6.9.2011 22:03:24   
Hannica

Pa zar to nije znacenje Afana s jednim F ? user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 31111
6.9.2011 22:04:36   
Hannica
bebana sretno.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 31112
6.9.2011 22:04:48   
Amani12
Mogu li ja malo Ot?

Goooooooooooooooooool user posted image user posted image user posted image user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 31113
6.9.2011 22:05:36   
salmy

isto je znacenje i sa 1 i drugim Fuser posted image user posted image user posted image  ovdje gdje sam ja citala,mozda i nije nemam pojma 

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 31114
6.9.2011 22:08:19   
leona81
kad je beba jako mala i kada doji non stop, spavanje sa djetetom je po meni normalna stvar. pogotovo nakon carskog, nemas snage non stop da vracas dijete u krevetac. navika nije jer je moja M najnormalnije presla u krevetic kad se to regulisalo i mi smo spavali sami. i danas se zna desiti da dodje kod nas u krevet weekendom kad malo duze spavamo. i to mi je preslatko.

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 31115
6.9.2011 22:18:09   
Lejla Ka

Nece dijete imati potrebu ako nije naviklo da neko spava s njim....
Meni je jako ruzna navika....Ima zena koje vise ne spavaju sa muzevima kako je dosla beba, je li to normalno za jedan brak?!

Ja opet imam lično iskustvo djeteta sa potrebom (ne navikom) i djeteta bez potrebe za zajedničkim spavanjem. Nisam se trudila da ih naviknem, niti da ih ne naviknem. Samo sam se trudila da na miru spavam.

Nikad ne bih ulazila u to šta je normalno za nečiji brak. Navodim svoj stav isključivo zbog toga da kažem da ne treba generalizirati niti osuđivati nečije postupke koji ne mogu štetiti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 31116
6.9.2011 22:18:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

kad je beba jako mala i kada doji non stop, spavanje sa djetetom je po meni normalna stvar. pogotovo nakon carskog, nemas snage non stop da vracas dijete u krevetac. navika nije jer je moja M najnormalnije presla u krevetic kad se to regulisalo i mi smo spavali sami. i danas se zna desiti da dodje kod nas u krevet weekendom kad malo duze spavamo. i to mi je preslatko.

ja sam je drzala pored kreveta u nosiljci nocu a danju je bila u svom kreveticu, srecom uglavnom nisam bila sama u tom pocetnom periodu pa su mi je donosili (moja mama ili mm), iako nije bio u pitanju carski rez, imala sam gadnu epiziotomiju, pa je i meni bilo tesko ustajati, nakon prva 3 mjeseca, spavala je u drugoj sobi u svom kreveticu a ja sam po nekoliko puta tokom noci ustajala da je podojim (nekada bi je mm donio al ne uvijek), nekako sam bila navikla na to i nije mi bilo tesko, sto se kasnije pokazalo kao pametna stvar, jer hb nemamo problema sa spavanjem

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 31117
6.9.2011 22:20:01   
Lady26
Leona i ja sam na CR rodila, dojila sam doduse samo 2mj ali sam znaci onaj krizni period poslije operacije dizala i spustala L. u krevet...svakom svacije, ja cu uskoro i mm da izbacim iz kreveta user posted image user posted image user posted image , fali mi prostora user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 31118
6.9.2011 22:20:21   
Lejla Ka

isto je znacenje i sa 1 i drugim Fuser posted image user posted image user posted image  ovdje gdje sam ja citala,mozda i nije nemam pojma 

Ma teško je to vidjeti u knjigama. Evo i u mojoj knjizi imena je jedno f. Ali kad izgovarate riječ koja treba imati značenje koje ima Affan onda treba "pritisnuti" i malo produžiti f. A to u transkripciji možete naglasiti samo sa dva slova.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 31119
6.9.2011 22:21:10   
salmy
Stavih ga u krevet i kaze mi caoooo,i daje puse.Nadam se da ce zaspat jer je bas umoranuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 31120
6.9.2011 22:23:04   
Lejla Ka

Leona i ja sam na CR rodila, dojila sam doduse samo 2mj ali sam znaci onaj krizni period poslije operacije dizala i spustala L. u krevet...svakom svacije, ja cu uskoro i mm da izbacim iz kreveta user posted image user posted image user posted image , fali mi prostora user posted image

Ovo je ključno user posted image , a ovo zadnje ti nije u opće loša ideja. Ja zapravo razmišljam da ja "odselim" u drugu sobu, a svoja dva hrkača ostavim nek pilaju jedan drugom user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 31121
6.9.2011 22:23:54   
leona81

IZVORNA PORUKA: leona81

ja sam je drzala pored kreveta u nosiljci nocu a danju je bila u svom kreveticu, srecom uglavnom nisam bila sama u tom pocetnom periodu pa su mi je donosili (moja mama ili mm), iako nije bio u pitanju carski rez, imala sam gadnu epiziotomiju, pa je i meni bilo tesko ustajati, nakon prva 3 mjeseca, spavala je u drugoj sobi u svom kreveticu a ja sam po nekoliko puta tokom noci ustajala da je podojim (nekada bi je mm donio al ne uvijek), nekako sam bila navikla na to i nije mi bilo tesko, sto se kasnije pokazalo kao pametna stvar, jer hb nemamo problema sa spavanjem

da ali je tvoje dijete spavalo po noci a moje nije, budila se u toku noci 15 puta... nije ni meni bilo mrsko ali nisam vise mogla, padala sam od umora i znala sam zaspati usred dojenja...nikad mi nije smetala, a ni mm. mi takodjer nemamo problema sa spavanjem, sad zaspi u 9, 9 30 i spava do ujutru u svom kreveticu. djeca su drugacija i nemaju sva iste potrebe.

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 31122
6.9.2011 22:24:20   
tekja
V. svaku noc zaspi izmedju nas, a poslije ga prebacim u krevetac i tamo je do jutra...ja te trenutke pred spavanje, kad se mazimo, ljubimo, prepicavamo dan, kad on malo lezi na mom ramenu, pa kaze: a sad kod babija user posted image ne bih dala ni zasto na svijetu...a izbacivanje muza iz kreveta ne dolazi u obzir, ma volim ja kad on meni na uvce hrce, a ja ga onako od srca laktom opalim u stomakuser posted image ...eh ni ovo ne dam ni zasto na svijetuuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 31123
6.9.2011 22:24:41   
salmy

Ma teško je to vidjeti u knjigama. Evo i u mojoj knjizi imena je jedno f. Ali kad izgovarate riječ koja treba imati značenje koje ima Affan onda treba "pritisnuti" i malo produžiti f. A to u transkripciji možete naglasiti samo sa dva slova.

MM je Hercegovac i svi njegovi kad izgovaraju neko ime malo otegnu.Npr afana zovu afan,tacno pritisnu na f,A mm se zove Samir(ja otegnem) a oni ga zbrzaju  i puno bolje izgleda.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 31124
6.9.2011 22:27:44   
leona81

a koliko se puta budila po noci? npr dijete moje prijateljice od 1 dana spava cijelu noc iako doji. moja M se budila 15 puta po noci, al bukvalno. nisam spavala prvih 6 mjeseci vise od 1, 2 u komadu, pa budjenje pa pola sata pa budjenje i sl...budila se da jede jako dugo i nakon sto je presla u krevetic. do 1 godine sam spavala po 4 sata. znala je dojiti po sat vremena, mi smo imale jako puno problema sa dojenjem, ako bi zaspala ja bi isla izdajati i naravno da sam je ostavljala na nasem krevetu. da sam krenula da je spustim u njen probudila bi se i ja ne bih ni izdojila ni odspavala bar pola sata.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 31125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1243 1244 [1245] 1246 1247   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1243 1244 [1245] 1246 1247   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Drugo dete
VVVV

Posle prvog porođaja, koliko vremena je prošlo pre nego što ste pomislile: ''Želim ponovo da prođem kroz sve ovo :)''

Odmah posle porođaja (31%)

Posle nekoliko dana (1%)

Posle mesec dana (2%)

Posle nekoliko meseci (7%)

Posle godinu dana (22%)

Jos se ne usuđujem da mislim o tome :( (35%)

Broj svih glasova: 147

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *