Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Hm...inace voli...a sad je faza da pojede vrlo malo...mislim hoce ih (sa sirom, pa ja svega umijesam) ali skroz malo... Danas je svega trpala u sebe osim rucka naravno, 2x jaje jela, kiflu, keks, grickalice, ja kuci smiksala voca i plazme - pojela, pilecih prsa (salame), smoki, stapica, svekrva joj opet dala salame al sa hljebom, sad popila mlijeko....
Moram napisati...
A kako ce jesti rucak kad je sve nabrojano strpala u sebe?
Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali
Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.
Amela ja se tjesim da je ovo (ne)ponasanje samo neka faza i da ce brzo proci. Neka si se ti nama vratila, pa makar i samo ponekad.
Moram da kazem da ste pravo vrijedne, vec se zimnica sprema, moram i ja na tu temu da vidim kad bih sta uradila... Uz ovu malu lopuzicu dan mi prode u sekundi nemam pojma kako stignem sta...
@lady moja M je pravila uzasne probleme kad je napunila godinu dana, sto se tice jela...do tad bi jela sve sto joj napravim a od tog dana samo kupovne kasice i to odredjene vrste i voce...mi smo ludili, hajd sto smo bankrotirali vec sto nije jela nista raznoliko, jaje je bilo misaona imenica, supa, meso takodjer...sa 16 mj je krenula u vrtic, za 7 dana je pocela jesti vecinu stvari kod njih, nama je i dalje izvoljevala, nakon mjesec dana vec se vidio ogroman napredak. danas jede apsolutno sve. mi joj ne dajemo puno slatkisa, grickalica ni sokova. vecinom pije vodu i caj, sok u iznimnim situacijama, i to se trudimo da bude cijedjeni sok ili alnaturin, koji je odlican. prije mjesec dana prestala je dojiti i mislim da je to lako proslo bas jer je pocela da jede sve, pa je i meni bilo lakse prestati jer znam da dobije sve sto joj treba. dorucak je u 9 u vrticu, ako se kuci probudi rano dobije nesto malo prije vrtica. u 12 30 rucak, u 14 30 uzina, u 16 00 jede vecinom supu kod moje mame, i jos nesto ako je bas gladna. ima jos jednu uzinu oko 18 vecinom vocnu, i oko 20 vecera.
29.04.2013-29.10.2013...184 days For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...
vece evo nas opet malo prije spavanja....Amela i ova moja pocela ujedati,juce ujutro je malog komsiju ujela za pupak sve mu prokrvavila bilo mi je zao sto je toliko ali to je sad njen nacin odbrane,on nju stalno prepada mada ga ja stalno upozoravam, on po svom, a sad je prvi razred a juce djevojcica koja ima 1,5 god.na Stojcevcu cupala Esmu,stipala,tukla a ova se moja nije znala braniti ili nije htjela sve joj govori kad je pocupa "memoj cupati cece"(nemoj cupati cvijece)
veče mi smo odavno za ove teme, ali se uvijek osjećam ko padobranac što me naravno ne spriječava da pišem imam par pitanja gdje se bebe šišaju? jel može bilo koji salon ili mora biti posebno? (nemam joj još šta šišati, ono malo tanke kosice, iako me svi udaviše kad ću je šišati , neću je još šišati, ali bi trebala makr malo oblikovati u skorije vrijeme) neko spomenu dlazak zubaru, kad bebu tj dijete treba prvi put odvesti zubaru (mada ja svoju krezu, sa cijelo pola zuba neću morati u skorije vrijeme) i kad već treba početi prati zube? kad ste same sa bebom, kako idete u wc ? ma znam da nije smiješno pitanje, ali i jeste, kad je bila manja, stavim je u ležaljku ili ljulju, ali je skoro prerasla ljulju i šta sad ( ja nisam osoba koja sve začas obavi, pa da je ostavim bez nadzora,a skoro prohodala cura) i kao što sam pretpostavljala cura nije ni osjetila da sam se ja vratila na posao a ja ko da sam s marsa pala
veče mi smo odavno za ove teme, ali se uvijek osjećam ko padobranac što me naravno ne spriječava da pišem imam par pitanja gdje se bebe šišaju? jel može bilo koji salon ili mora biti posebno? (nemam joj još šta šišati, ono malo tanke kosice, iako me svi udaviše kad ću je šišati , neću je još šišati, ali bi trebala makr malo oblikovati u skorije vrijeme) neko spomenu dlazak zubaru, kad bebu tj dijete treba prvi put odvesti zubaru (mada ja svoju krezu, sa cijelo pola zuba neću morati u skorije vrijeme) i kad već treba početi prati zube? kad ste same sa bebom, kako idete u wc ? ma znam da nije smiješno pitanje, ali i jeste, kad je bila manja, stavim je u ležaljku ili ljulju, ali je skoro prerasla ljulju i šta sad ( ja nisam osoba koja sve začas obavi, pa da je ostavim bez nadzora,a skoro prohodala cura) i kao što sam pretpostavljala cura nije ni osjetila da sam se ja vratila na posao a ja ko da sam s marsa pala
sisanje - bilo koji salon, najbolje je da odete nekoliko puta i da vidi kako se ljudi tu sisaju, mama, ili neko drugi, pa da se ne prepadne prvi put... zubi- mi smo poceli prati davno zube, imali smo one cetkice kao gumene iz dma do godine dana, a s godinom smo nabavili pravu cetkicu i cetka s vodom, kupili smo i kaladont ali ne zna da ispljune pa joj ne stavljam dok ne nauci...kod zubara iza drugog rodjendana. ja ostavim malenu u hranilici, jer iz nje ne moze pobjeci, ili ako imas ogradicu.
evo ja cu ti prva odgovoriti posto sam tu
1.moji se sisaju u najobicnijem muskom salonu koji se nalazi nama u blizini stana, moze masinicom a i makazama. 2.moj Igor ima 18 mj i vodila sam ga danas na stomatologiju jer on ima sve zube osim petica, Luka je dobio prvi zub sa 13 mj i onda za 6 mjeseci ostatak.i njega sam danas vodila zubaru. znaci ako ti mislis da treba da je vodis kada bude imala 5-6 zubica vodi je a inace je bitno da cetka zubice cim izadju 3. ja sam 10 sati sama sa njima dvojicom i oni svugdje idu sa mnom osim u wc, ako je Igor nemiran ide u krevetic da ne bi napravio kakav belaj.
vece kod nas se zimnice prave krompir smo danas povadili masallah je ima ga eno vani se kuha dzem od sljiva nasih domaci ....Danas ja i svekar pravili ...... A. vani sa mm . I tako to nema jos kise,sparina ko i sinoc .......uzas.!
pravila i ja dzem domaci od tetkinih sljiva domacih (tajra bila sam ti u djevojackoj mahali drugi dan Bajrama) i kompot (mum ispao je super) i moram po jos sljiva ispale mi samo tri tegle dzema
samo ja sama gazala bez sveki, a kod nas je fino svjeze, trebaju vama ova sarajevska brda pa kad zahladni krv vam se sledi u venama
kako si pravila mi smo po sveski doneo nam covjek sve imas kako se zimnica pravi i slatko i povrce sve nemozes pogresiti. Mi smo skuhali pa onda procjedili onu kozu pa kuhali dodali secera, cimeta i koru od limuna kako murusi mmmmmmmm skoro se iskuho i u vruce tegle mmmm anel pojeo jednu solju tj lizo svdja mu se kome nebi . Znaci bit ce i kod vas dzema.
vece kod nas se zimnice prave krompir smo danas povadili masallah je ima ga eno vani se kuha dzem od sljiva nasih domaci ....Danas ja i svekar pravili ...... A. vani sa mm . I tako to nema jos kise,sparina ko i sinoc .......uzas.!
pravila i ja dzem domaci od tetkinih sljiva domacih (tajra bila sam ti u djevojackoj mahali drugi dan Bajrama) i kompot (mum ispao je super) i moram po jos sljiva ispale mi samo tri tegle dzema
samo ja sama gazala bez sveki, a kod nas je fino svjeze, trebaju vama ova sarajevska brda pa kad zahladni krv vam se sledi u venama
kako si pravila mi smo po sveski doneo nam covjek sve imas kako se zimnica pravi i slatko i povrce sve nemozes pogresiti. Mi smo skuhali pa onda procjedili onu kozu pa kuhali dodali secera, cimeta i koru od limuna kako murusi mmmmmmmm skoro se iskuho i u vruce tegle mmmm anel pojeo jednu solju tj lizo svdja mu se kome nebi . Znaci bit ce i kod vas dzema.
ja po tetki , ocistila sljive, posula ih sa malo secera i ostavila da prenoce, ujutro ih izblendala i stavila da se kuhaju, dobro ih iskuhala i onda dodala jos malko secera. znaci nista drugo i sipala u vrele tegle i to je to. tako sam pravila i maline, samo sto se maline procijede kroz gazu, a i ne moras.
tako mislim napraviti i breskve.
a doublemum mi je dala rcp za kompote od krusaka i sljiva i za pekmez od sljiva.
vece evo nas opet malo prije spavanja....Amela i ova moja pocela ujedati,juce ujutro je malog komsiju ujela za pupak sve mu prokrvavila bilo mi je zao sto je toliko ali to je sad njen nacin odbrane,on nju stalno prepada mada ga ja stalno upozoravam, on po svom, a sad je prvi razred a juce djevojcica koja ima 1,5 god.na Stojcevcu cupala Esmu,stipala,tukla a ova se moja nije znala braniti ili nije htjela sve joj govori kad je pocupa "memoj cupati cece"(nemoj cupati cvijece)
moj anel kad ga tko dira namjerno ili gura otima igracke iz ruku ono bas ga izaziva on zna udariti i pocupati a bome grbanje mu je br 1. Neki dan mali od jetrve i namjerno ga izaziva ja vicem nemoj bjezi od njega nemoj bolan pusti ga ma jok . Udarice te ....On po svom dok stvarno ga anel nije udario jednom ga pocapao isto macka majkemi po licu. Al briga me , kad neko zasluzi A nece nikad namjerno nikog dirnuti dok ga ne izazavos ...
Ja svoju skoro uvijek vodim sa sobom na wc...sa mnom je u kupaoni u svim situacijama...
mm se uvijek cudi kada njih dvojica hoce sa njim u kupatlo kad se tusira, a oni navikli sa mnom.ja ostavim vrata otvorena i onda oni ulaze izlaze i vire me iza zavjese
ja po tetki , ocistila sljive, posula ih sa malo secera i ostavila da prenoce, ujutro ih izblendala i stavila da se kuhaju, dobro ih iskuhala i onda dodala jos malko secera. znaci nista drugo i sipala u vrele tegle i to je to. tako sam pravila i maline, samo sto se maline procijede kroz gazu, a i ne moras.
tako mislim napraviti i breskve.
a doublemum mi je dala rcp za kompote od krusaka i sljiva i za pekmez od sljiva.
hanady nemoj ruziti ovo je bilo OT sorry
bogami u ovoj kuharici sve pise kako sta . Nismo stavljali jel onaj vinobran da ne ukise kako se zove vec . Vec dobro ukuhali kako ide i u vrele tegle . Jedva cekam da olade pa po palacinjcima namazat mmmmmmmmm ogladnih ja odo sta jest !
Ja svoju skoro uvijek vodim sa sobom na wc...sa mnom je u kupaoni u svim situacijama...
mm se uvijek cudi kada njih dvojica hoce sa njim u kupatlo kad se tusira, a oni navikli sa mnom.ja ostavim vrata otvorena i onda oni ulaze izlaze i vire me iza zavjese
ja se ne tusiram pred njim jer neznam na sta bi to licilo .Znam da bi bilo ocu i ja majo ocu i ja i moro bi pod tus samnom. To obavim dok spava
hvala na odgovorima curi je tek izvirio jedan zubić (sad će joj 14 mjeseci) pa nema šta sad četkati ili bih već mogla početi da je navikavam znači prije 2 rođendana, osim ako ne bude potrebe, ne moram je voditi zubaru? a što se tiče wc, mislim da ću i ja uskoro svoju morati sa sobom voditi nemam ogradicu, krevetac joj je u nivou našeg i sastavljeni su (spava pola sama, pola sa nama), ogradicu nemam, hranilica nije sigurna ( ustane u sekundi i bježi, osim ako joj nedam hljeb da jede, tad se zabavi malo duže) a ljulju je skoro prerasla i definitivno ću morati stan malo prilagoditi njoj, jer sekundu je ne smijem bez nadzora ostaviti ( od otvaranja ladica, uzimanja svega i svačega, maltretiranja cuke - jadnica moja, taman sam curu počela učiti da ne tuče cuku, nego da je mazi i počne je maziti i gurne joj prst u oko )