ziel
|
Zene moje Kod mene u kuci opet napetost, opet nerazumjevanje, opet suze, svadja... Svaki dan, svaki sat... Ne znam dokle ovo ide... Desavalo se nekih stvari u zadnja 3 dana, bas na moj rodjendan jedna situacija koju nikad u zivotu necu zaboraviti... I eto zadnja 3 dana provodim vrijeme u kuci, ne mogu da izadjem vani, da glumim pred narodom nesto sto nisam, da glumim osmijehe neke, ne mogu... Svekrva zvala jutros na kahvu ispred kuce, a svaki put ako je kahva vani zna se da ce tu doci i ove 2 najblize kuce, ja iskreno ne znam sta da pricam s ljudima koji su 60.godiste i stariji. Iskreno to kazem, mogu ponekad popiti kahvu uz neke teme nigdje veze ali ne mogu stalno. A oni to stalno se sastaju. Jutros bila krenula da izadjem cujem glasove ovih komsija i nisam ni sisla. Evo opet svekrva zove i cujem zove opet te 2 kuce. To mi je previse. Stvarno nisam za drustvo, ni za lazne osmijehe. Da su samo svekrva i svekar sisla bih, ovako mi se ne da. I kazem mm: JA NE MOGU STVARNO SICI, NISAM RASPOLOZENA ZA DRUSTVO, DA SU SAMO TVOJI SISLA BIH, NE MOGU SLUSATI NICIJU PRICU I NE MOGU GLUMITI NEKO RASPOLOZENJE KAD MI SEKUNDA FALI ZA PLAC, AKO BUDU PITALI GDJE SAM RECI SLAZEM ODJECU ILI DA LEZIM BOLI ME STOMAK. S njegove strane istog trenutka kontra udarac. Pa Boze dragi zasto ne kaze samo OK. Nego mora udarati ultimatum: NEMOJ NI TI MENE VISR TJERATI DA IDEM TVOJIMA. KAKO TI S MOJIM TAKO I JA S TVOJIM. Kazem mu kao prvo da ga nikad ne tjeram da ide mojima, kad nije za to, odem sama, nista ne kontriram, a kao drugo kod mojih budu samo moji roditelji, ne bude komsiluk. Opet neslaganje s njegove strane i nerazumjevanje. Otvoren nam prozor u dnevnom a oni ispod prozora sjede. Svekrva opet vice HAJTE a on na to: ETO MENE MAMA, NECE Z NIJE RASPOLOZENA. Culi su to, naravno, nisu mogli da ne cuju. Jos mu ja rekla da nesto drugo kaze. Kaze: NECU NIKOG DA LAZEM. Pa dobro necu ni ja vise lagati. Nemam razumjevanja s njegove strane ni trunke... Ne znam cime sam ovo zasluzila... Izvinite opet sto vas smaram, preskocite moj post,, morala sam negdje da se izjadam Ja stvarno razmisljam da od ovog trenutka vise rijec ne progovorim. Samo cu sutiti. Raditi svoje poslove u kuci, kao da sama zivim. Iskljucicu se iz svega. Ne mogu vise trpiti konstantne stresove i nerazumjevanje... Svakog dana imam grc u stomaku. Pa kako da ovo dijete bude zdravo kad se rodi.......
< Poruku je uredio ziel -- 23.5.2015 17:47:51 >