|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako napreduje vaša beba
18.6.2009 17:29:25   
tweety
Višnja ne piše više na kutijama Bebimila,barem ne na ovoj 2 jer su nešto mjenjali.Nije više Bebimil od navršenog 5.mjeseca nego od 6mj.A Bebimil 3 umjesto od 8.mjeseca sad je od 12.mj.

Znači oko 600-700ml bi trebala piti.Ova moja pije po 180ml,nekad 5 nekad 4 puta.Češće ovo 5 nego 4,i to je znači 900ml user posted image user posted image user posted image user posted image

U čemu griješim jer joj dajem ujutro voćni obrok ali je ubrzo nakon njega gladna,isto tako za ručak jede slani (ne jede nešto puno) i brzo nakon toga je gladna user posted image user posted image user posted image user posted image

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 401
18.6.2009 17:36:01   
noaa
tweety kod mene na bebimilu 1 pise sa 3-4 mjeseca 170 ml a sa 5 mjeseci 210 ml 5 obroka.Noa puca 170 ko sretna.

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 402
18.6.2009 17:38:46   
tweety
Noaa na ovoj dvici nema ništa osim,količine vode,mjerica praha i gotovog obroka,baš svaki put pogledam ali nema na Bebimil 2 nikako.

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 403
18.6.2009 17:38:52   
Visnja RR
Tweety Asja je na Aptamilu ...a ocito je da svako AD ima neka svoja pravila user posted image
mada i svaka beba ima svoja pravila user posted image
Asji sad pise 2-3 puta oko 210... a ona pije 4 puta ( jednom 150 i 3 puta 120)

< Poruku je uredio Visnja RR -- 18.6.2009 17:40:10 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 404
18.6.2009 17:48:18   
tweety
Ma to je vjerovatno u suštini isto ali eto malo su nešto mjenjali kod Bebimil-a,ko će im znati.Ja imam osjećaj da je Bebimil nikako ne može zasititi user posted image user posted image user posted image A Bebimil 3 je voćnog okusa.Da li je i Aptamil?

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 405
19.6.2009 12:17:53   
lejlaze
danas nam je bila patronazna. vagali smo se.
Daris ima 10,200 kg
dug je 77 cm
obim glave 47
kaze da je super djecak. user posted image

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 406
28.6.2009 18:21:28   
ivanak
Bok vam,

moja bebica tek se rodila 17.6. i moram priznati da jako lijepo napreduje. Dojim ga i volila bi da ga i nastavim bar do 6 mjeseca zivota.
No, bit svega toga je što je izuzetno velik - čak 57 cm dug dječak. Krivo su mi ga pri porodu izmjerili, tada su mi rekli 52 cm. Isto puno su falili.
čak u 7 dana otkad smo izašli iz rodilišta, dobio je 400 g i baš sam ponosno što tako lijepo raste. 3400 g imao kad se rodio i kad smo izašli, a danas sam ga baš vagala i ima 3800g.
Kad on god hoće jesti, dajem mu da jede i to je to. Čak dugo ni ne dojim, 10 do 15 minuta. Sve više od toga mu ide na povraćanje.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 407
28.6.2009 18:36:23   
jassa
Moja mila ima 8 mjeseci i 10,5 kg, mala je masala napredna. Dojila sam je 2 mjeseca ali i nadohranjivala Humanom, sada je  na humani i mesu, haha, nista bez mesa. Ja zadovoljna napretkom moje bebace.
 moja mila nas je obradovala i usrecila 23.10.2008

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 408
28.6.2009 18:51:52   
Ivona
Mi smo bili na kontroli prije dva dana,kada je beacha primila vakcinu MPR.
Duga je 80cm a teska 8,9kg.Mene je to bas zbunilo,jer bi Selena bila debela da je malo deblja user posted image .Sva je u pufnicama i krofnicama user posted image
Mozda i te vage nisu mjerodavne...Ne znam user posted image

Dr. je rekla da je ona k'o pisca user posted image i da beba sa godinu dana treba da ima izmedju 8 i 12kg.

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu jassa)
Neposredna veza do poruke: 409
28.6.2009 21:25:43   
cibra
mi smo bili u petak na kontroli imamo 8,080 i dug 71 cm doktorica kaze da je to sve ok sa 4,5 mjeseci.ali nije htjela dati vakcinu bog dvije bubuljice na licu

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 410
2.7.2009 17:45:01   
ivanak
Imam pitanje?

Koliko u prosjeku beba treba dobiti za prvi mjesec po rođenju pa nadalje????

(odgovor članu cibra)
Neposredna veza do poruke: 411
2.7.2009 18:08:32   
Skvo RR
Pa sve je to individualno,,,,,Moja Uma je prvi mjesec dobila 750gr, a citala sam po forumu  da je bilo beba od 500gr - 2 kg...

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 412
2.7.2009 18:10:49   
nanika
I moja je curica u prvih mjesec dana dobila750gr.

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 413
2.7.2009 18:15:03   
Hanady RR
Minimum koji beba treba dobiti je 20g dnevno pa ti sračunaj 30 dana 600 gr, to je za prvi mjesec za ostale može biti i manje a i u nekima više.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 414
2.7.2009 19:14:11   
mnn
moj mali miš  je za 15 dana dobio 600grama..uh sada imamo 6300.malo smo debelasti ali kaže pedijatrica da nije debeo nego šestan user posted image user posted image .i da se super razvija.user posted image mama je bila jako sretna.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 415
3.7.2009 15:43:17   
taze_mlada
mali ima 2 mj i 6 dana i 6250g.... dokrotica rece da je malo vise dobio u mjesec dana (tacnije oko 1300gr) a posto mi nekad zna isprazniti obje sike mi ga nadohranjujemo sa aptamilom... rece da to smanjimo ili izbacimo da mu se zeludac ne razvali a da mu dajemo vodu...

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 416
3.7.2009 17:23:55   
škorpija
mi jutros bili na pregledu, bebac ima 2 mjeseca i 10 dana a težak 6300, dr. kaze da je previse dobio, prvi mjesec 1500 gr, a drugi 1400, ali sta da radim kad moze pojesti. dojim ga i nadohranjujem hipp-om, jer nemam dovoljno mlijeka, a zbog svog mentalnog zdravlja ne mogu ga slušati kako vrišti. doduše sad mu dajem puno čaja da ga malo zavaram.
al opt kaze mi mama da sam ja sa 6 mjeseci imala 12 kg, a i mm je bio krupna beba, pa šta da radim: mi smo debela porodica, ali sretnauser posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 417
6.7.2009 19:16:33   
Hanady RR
Evo mene trebam hitan savjet. naime moja beba se rodila sa 3200 a iz bolnice smo izašli sa 3000 g. Na prvoj kontroli je imala 3850 g, od tada jhe nismo vagalai i sada sa nepunih 5 mjeseci ( 6 dana nedostaje za 5 mjeseci) ona ima 5300 g. doktorica kaže da je to uredu, jutros smo bili na kontroli i primili vakcinu, međutim ja mislim da bi ona trebala malo bolje napredovati. E sada sam u dilemi, ja sam kontala da uvedem jedan večernji obrok dohrane ( Hipp) ali moj suprug je o tome pitao doktoricu i ona kaže nema potrebe. Doduše naša beba u prvih mjesec dana nije imala stolicu za što su rekli da je ok pa smo je provocirali svakih 10 dana i to su nam rekli da je ok za bebu koja doji, sada ona ima stolice poslije svakog podoja i to su nam rekli da je ok i da je normalno da malo manje dobija. Šta bi vi uradile na mom mjestu, dali da uvedem jedan obrok Hipp-a ?

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 418
6.7.2009 19:21:21   
MELLI
Mislim da ti je doktor rekao što je trebalouser posted image
Bez razloga paničiš.Sačekaj još mjesec dana i svakako će biti vrijeme za uvođenje guste hrane.
Ja bih na tvom mjestu poslušala pedijatrauser posted image

< Poruku je uredio MELLI -- 6.7.2009 19:22:34 >

Neposredna veza do poruke: 419
6.7.2009 19:23:41   
Hanady RR
Hvala na pomoći ja zaista sbe živu iskidah, a ona bljuca li bljuca i još mi kažu to joj je višak. Pa da poludim skroz.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 420
6.7.2009 19:23:44   
škorpija
moj ti je savjet nemoj dohranu uvoditi ako beba doji, ako je zdrava i vidiš da nije gladna. Ja dojim i nadohranjujem i malac dobija na težini puno više nego što treba, a to nikako nije zdravo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 421
6.7.2009 19:26:52   
Hanady RR
eto vidiš sad, majkemi smo mi mame na teškim mukama ni ovo ni ono.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 422
6.7.2009 19:34:56   
MELLI
opusti seuser posted image
Za dojene bebe,ne postoji striktno pravilo ni u čemu,pa tako ni u dobijanju na težini.Za bebe koje su na adaptiranoj hrani,postoji tablica koja predviđa da beba sa 6 mjeseci udupla svoju težinu,a sa godinom je utrostruči.(to su bar meni u savjetovalištu rekli).Znači,da nije dojena,tvoja beba bi sa 6 mjeseci trebala imati 6400g.
Čitav mjesec je pred tobom,mislim da se uzrujavaš bez razlogauser posted image
Moja kćerka je takođe jako malo dobijala na težini,ali stigla je sve bebe koje su u to vrijeme bile daleko naprednije(ako je to uopšte bitno).
Najbitnija stvar je da je ona zdravauser posted image

Neposredna veza do poruke: 423
6.7.2009 19:44:47   
Anoniman
Pa kako sad to?? Zar nisu fulili u vaganju skoro kad si je vodila na kontrolu?

Ma nemoj se brinuti, slušaj šta ti dr. kaže. Ni ja ne bih uvodila dohranu, kako neko već reče, svakako ćeš uskoro početi sa čvrstom hranom.

Neposredna veza do poruke: 424
6.7.2009 21:37:37   
Hanady RR
fulili su u hipotoničnosti mišića i bezveze me poslali da djetetu vadim krv i fatam urinokulturu. danas mi je druga doktorica u domu zdravlja rekla da je beba savršena. ma nemam više pojma šta bi radila majekmi, dođe mi da plačem. e sad havala vam što me podržavate u neuvođenju dodatne to će mi svakako i brak očuvati jer muž nada progovoriti o dohraniuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Zeljo il Sarajevo?
teacher75

Ko vam je drazi?

Zeljo (65%)

Sarajevo (35%)

Broj svih glasova: 55

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *