Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: mnn drage moje jučer smo bili kod pedijatrice i maleni Aleksandar ima 5900kg i dugačak je 59cm. ne izgleda debeo ali kaže pedijatrica da je to dosta kila za 1,5 dana.iz rodilišta je izašao sa 3560kg ... ne tjeram ga da jede, ma čak ga i ne budim nego uvijek čekam da sam traži.jede svaka 3-4h sata nekad prodje i više kad spava. što mislite da li je to puno,ne bi htjela da se udeblja jako puno.. hvala bogu zdrav je i jak, možda su mu jake kosti kao što sam imala i ja kad sam bila mala. IZVORNA PORUKA: Suzana Draga mnn, Je li ga dojiš ili je na AD-u? Djeca koja piju AD obično više dobijaju, mada i dojena djeca znaju dobijati na kilaži više nego je uobičajeno. Mislim da 1,5 kg nije razlog za paniku. IZVORNA PORUKA: gvendolina hej mnn,kako si mi Masala Aleksandar pravo napreduje kako ga hranis,jer ako je na flasicu takve bebe vise dobijaju na kilazi. Moj Ajdin je na kontroli sa mjesec dana imao 4700,dobio je 1200.Ali mislim da sad ima i preko 5 kg,ubucio mi se. Dojim ga ali i prihranjujem,a on masala moze pojesti.Ja sam mu,kako zbog grceva tako i zbog debljine uvela jedan obrok caj od kamilice.Jer bebice bi stalno nesto sisale,kad su nervozne a nisu gladne. Samo nek su oni zdravi,nek napreduju dobro. Jeste li vi ili na snimanje kukova?Mi moramo da se narucimo ljubimo vas,cujemo se IZVORNA PORUKA: Adana Draga Suzana, nesto ti ne ide matematika, ha? Salim se... Malo jeste buci buci... ali kod nasih ljekara ako ne dobije kako pise u tablicama ne valja, ako dobije vise, opet ne valja... Mozda se nesto promijeni kada postane aktivniji, tamo za kojih mjesec-dva. Ako ga ne budis i ne nutkas stalno, i ako on tebi ne izgleda debeo, a mashallah, bas je dug, onda se ne brini puno. Vidjeces aBd na slijedecoj kontroli kako ce biti. Kao sto i sama kazes ne bi valjalo ni da se sada dijete razvali. Koliko god da je u nasem narodu debelo mjera za zdravo. Stoga sacekaj slijedecu kontrolu pa se posavjetuj sa pedijatrom. Ljubac za veeelikog djecaka. IZVORNA PORUKA: Rabi IZVORNA PORUKA: Suzana Draga mnn, Je li ga dojiš ili je na AD-u? Djeca koja piju AD obično više dobijaju, mada i dojena djeca znaju dobijati na kilaži više nego je uobičajeno. Mislim da 1,5 kg nije razlog za paniku. U potpunosti se slazem!!! Posebno, ako bebson doji! IZVORNA PORUKA: Suzana Draga Adana, Jutro je pa se nisam još razbudila, a evo uzeh digitron i vidim da je mali dobio 2.340 g . A šta ću kad se na poslu koristim Excellom . IZVORNA PORUKA: mnn gvendolina draga ja ti nemam mlijeka više tako da je na bebimilu ali je počeo dobijati alergiju od tog mlijeka pa mu moram promjeniti jer se sav osuo po licu.dojila sam ga vrlo kratko skoro 1mj..pa izgubila mlijeko , a u početku sam bila ko mljekara.... on voli jesti, ma obožava samo bi jeo i pio čaj .od hippa mu dajem kamilicu.obožava taj čaj, nema više grčeve jer ne mješamo moje mlijeko i nadohranu. vidjeti čemo kako če biti dalje, ne bi htjela da bude debeo..čemo paziti...mamin miš pravi je gurman na tatu je...nije na mamu bebana voli jesti...od početka je volio i kad sam ga dojila znao je svo mlijeko doslovno pojesti iz sise, setre su govorile u rodlištu da je mali halapljivac ... hvala vam za savjete puno puno. IZVORNA PORUKA: veeseelaa ja znam ženu čiji je maleni za 1 mjesec dobio 3 kg, ima tih slučajeva, meni to nije zabrinjavajuće moja malena je nakon mjesec bila duga 62 cm a po rodjenju 54 očito je nisu dobro izmjerili kad se rodila (mora da je bila duža), pa nije moguće da je porasla 8 cm za 1 mj IZVORNA PORUKA: *Dina* nista alarmantno Nina, savim je normalno da beba za 1,5 mj dobije 2,340g (kao sto Suzana izracuna )... pa i moja je curica dobila za 2 mj 3 kg ... tako i tvoj Aleksandar :) pusa vam od nas IZVORNA PORUKA: pahuljica farah Moja malena je rodjena s 3 900g i za mjesec dana je dobila 1300g. Dojila je. za mjesec i po to bi bilo oko 2kg. Kod mnn je to oko2300g. Malo vise nego kod moje malene, ali ja ne mislim da je to alarmantno sve dok dijete samo doji ne moze biti debelo. Treba dijete paziti od debljine kada je dohrana u pitanju ili kada malo poraste pa kada bude svasta jelo(normalno, ako mu se bude davalo svasta da jede). To je moje misljenje. IZVORNA PORUKA: dinciii mnn ako si na AD mlijeku uzmi Aptamil PRE ako imate u Hrvatskoj to,u bosni nisam ga nasla.Ja to koristim od kako se rodila i doktorica mi je rekla bitno je jako da dijete koristi PRE jer je to najvise nalik majcinom mlijeku i da se ne moze prejesti tj.da moze bit koliko god ona hoce.pa vidi to..a sto se tice kilaze tu se ne trebas sikirati mali je napredan i to je to...Sretno IZVORNA PORUKA: mnn dinciii ima tog mlijeka u Hrvatskoj za kupiti, mislim da če mi ga danas donijeti prijatelj da je to rekao...maleni je dobio alergiju izgleda od toga pa mu moram mjenjati mlijeko.probati čemo sa tim, samo da se ne vrate grčevi... IZVORNA PORUKA: mama alma Draga, moja Nina, ne beri brigu, dijete ti je zdravo, vjerujem i mirno, lijepo jede, pa tako i lijepo napreduje. Ne zamaraj se glupostima, svako biće je jedinka za sebe, pa tako i taj tvoj princ, a čim si mu dala ime Aleksandar, morali si znati da će biti i VELIKI, hahahah. Ljubim ja vas oboje i uvivajte, a pogotovo ti. Brzo će proči dani bebinjanja, dok se okreneš biće dječak, da ti ne pričam. Vrijeme brzo leti, stoga uživaj u svojm dečku. I neka ručka, nemoj da bi ga stavljala na kakve dijete. IZVORNA PORUKA: gvendolina IZVORNA PORUKA: veeseelaa ja znam ženu čiji je maleni za 1 mjesec dobio 3 kg, ima tih slučajeva, meni to nije zabrinjavajuće moja malena je nakon mjesec bila duga 62 cm a po rodjenju 54 očito je nisu dobro izmjerili kad se rodila (mora da je bila duža), pa nije moguće da je porasla 8 cm za 1 mj I kod mene isti slucaj.Kada se rodio dug 52,a na prvoj kontroli 60cm.Ona se sestra zacudila,dva puta ga mjerila Milsim da ga u porodilistu nisu dobro izmjerili,izgleda da oni prema tezini pisu duzinu IZVORNA PORUKA: mnn dinciii ima tog mlijeka u Hrvatskoj za kupiti, mislim da če mi ga danas donijeti prijatelj da je to rekao...maleni je dobio alergiju izgleda od toga pa mu moram mjenjati mlijeko.probati čemo sa tim, samo da se ne vrate grčevi... Ja Ajdina jos uvijek dojim,ali ga nazalost moram i prihranjivati.Do kada ce to funkcionisati pitanje je.Jer vec sada je skontao da je lakse iz flasice.Tako da doji dok mlijeko samo tece,cim mora jace vuci ljuti se i pocne plakati.Dakle ono najmasnije mlijeko ne izvuce.Ali hvala Bogu da ima i dohrana.naravno posljedica svega jesu grcevi.Ja sam ga hranila sa Hipp pre,a sada mu dajem Aptamil 1.Taj Aptamil pre sam trazila,ali izgleda da nema ovdje. cujemo se ljubimo vas IZVORNA PORUKA: mama alma Aptamila 1 ima u svim tržnim centrima, jedino ako se nije šta promjenilo, ejr sam ja Lajli davala sve aptamile od 1 do 3 i kupovala u Intereksu, merkatoru, IZVORNA PORUKA: dinciii jeste ima 1 al moja Rejhana od 1 dobila grceve jednom a prije toga sam joj uzimala PRE i onda sam opet presla na PRE,znaci da ima razlike u nasoj bosanskoj 1 i ovom ovde PRE IZVORNA PORUKA: mama alma A, svašta, ne znam Bogami moja Lajla je na aptamilu bila od 2. mjeseca i nikada nije bilo problema, niti grčeva, ali zaista je tačno da su oni u neko doba nešto počeli mijenjati na izgledu, dizajnu i slično, pa možda su nešto "i unutra" radili.