sanja.sa
|
IZVORNA PORUKA: Okarica Evo i mog izvještaja: Sa šest mjeseci i osamnaest dana, tj. 19.03. Iris je primila vakcinu i odlično je podnijela. Međutim, doktorica opet nije zadovoljna kilažom. Težina 7000g, dužina 68 cm, obim glave 42 cm. Prema tablicama Svjetske zdravstvene organizacije to je sasvim ok, ali moja dr. nije zadovoljna, kaže da je trebala dobiti više. Moram opet na kontrolu za 15 dana, pa ako ne dobije najmanje 250g, onda idemo sa nalazima u nedogled. Opet sam deprimirana. Nemam ideja kako da je hranim kad ona neće da je de kad nije gladna i tačka. Puno vas podzravljam! Draga Okarice, citam tvoje postove na raznim temama i vidim koliko si opterecena kilazom svoje bebe. Moj ti je savjet da OBAVEZNO promjenis doktoricu! Stvarno ne razumijem tu doktoricu, koja je po meni nikakav psiholog, kako moze da tako traumira jednu mamu cija beba sasvim lijepo raste! Iris od pocetka napreduje, aktivna je zdrava beba i mislim da nema nikakvog razloga za zabrinutost. Ona ne gubi na tezini da bi morala raditi raznorazne testove. Ne daj da ti bockaju djete, mozes samo provjeriti krvnu sliku. Ja u Sloveniji imam prijateljicu cija je curica rodjena sa 3kg, sa 6 mjeseci je imala 6kg, samo je doji i niko joj nije rekao da beba slabo napreduje! Moj maleni hvala Bogu lijepo napreduje, ali ja sam na pocetku (do otprilike treceg mjeseca) imala problema sa njegovom stolicom koja je konstantno bila vodena i raznih boja, oko 5 puta na dan... ja sam po prirodi panicar, odmah sam ga odvela pedijatrici koja je pocela da nagadja sa alergijama, problemima sa crijevima.... onda sam tako malo pile vodila da mu rade UZ crijeva, krvnu sliku, alergo testove... ja prestala sve da jedem, ostala skoro na hljebu i vodi... Marku su hB svi nalazi bili uredu, a stolica i dalje vodena... onda mi je pukao film od raznih nagadjanja mladih pedijatara i rekla sam svekru koji je doktor da mi nadje iskusnog pedijatra da odem sa njim na razgovor. Doktorica sa kojom sam razgovarala je samo prevrtala ocima na “dijagnoze” svojih kolega, i rekla mi je ovim rijecima: sine neka ti mama dodje da se ti psihicki opustis, sa tvojom bebom je sve u najboljem redu, nema nikakvu alergiju, zdrav je i napredan djecak, njegova crijeva se navikavaju na hranu, to ce trajati jedan period i proci ce! Ti pocni normalno sve da jedas i opusti se! Vjerovala ili ne nakon tog razgovora kao da mi je neko skinuo breme sa leda, ja se malo opustila, a za jedno 10-tak dana Mark poceo normalno da kaka 2-3 puta na dan, zlatno zutu kakicu normalne gustoce! MM kaze kako ti dodje pameti i djete pocelo normalno da kaki. Poslije sam iz Slovenije preselila u Svicarsku i odmah sa trazila starog iskusnog pedijatra jer mi ne pada na pamet da se opet mladi dr uce na meni i mojoj bebi! Sorry malo sam otisla sa teme, zeljela sam da kazem Okarici koliko ima razicitih pedijatara... Ti draga promjeni svoju pedijatricu, nadji nekog iskusnog, i niposto ne daj da ti eksperimentisu na djetetu!