|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako napreduje vaša beba
26.5.2009 12:39:30   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

I da zaboravih napisati: iz porodilišta izašao sa 3450, a sad ima 4950 grama, jel to previše?

Ja mislim da nije previse! I ja sam u pocetku dodavala Hipp, ali zato sto je moje bepce bas bilo malo. I prvi mjesec je dobila 1,3kg.  Sto ti dohranjujes?! Ja bih mu davala samo siku, jer debljina dobijena od majcinog mlijeka, cak i ako je iznad gornje granice, je OK i prihvatljiva. Bolje da ga samo dojis, umjesto da mu dajes caj, i onda si mirna. A to da je narastao samo 1 cm, ne mora ni biti tacno. Moguce da su ga pogresno izmjerili ili ovaj ili prethodni put. Ne sekiraj se!

< Poruku je uredio bebbe -- 26.5.2009 12:41:30 >

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 376
26.5.2009 12:49:49   
škorpija
Bebbe hvala na utješnim rječima, a dodajme mu Hipp zato što mi mlijeko strašno sporo nadolazi, iako ga čestos tavljam na cicu, ali samo ujutro imam mlijeka za normalan obrok, sve poslije je nedovoljno da utaži njegova apetit, ma ništa vidjeću šta će biti idući mjesec, a trudiću se da mu en dajem flašicu čim zaplače, već nek se malo muči sa sikom

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 377
26.5.2009 13:33:59   
bebbe RR
Skorpija, i ja sam isto mislil kao i ti, ali, iskusne mame dojilje na ovom forumu su me ubijedile u jednu veliku istinu- imas onoliko mlijek koliko dojis bebu! To da samo ujutro imas mlijeka je tek osjecaj. I ja ga jos uvijek imam. Dok ti dojis, mlijeko se stvara. Ja sam presrtala dodavati flasicu sa negdje oko dva mjeseca, ali bas bojazno. Ti nemas razloga za tu bojazan, jer je bebac napredan. Samo ti njega doji i viedjeces da ce biti sve OK, uz sve cudesno dobro sto mu mamino mlijeko daje, ne trebas se ni gojaznosti bojati!  

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 378
26.5.2009 13:38:21   
hanabanana

Evo da i na ovoj temi pitam iskusnije mame, bebać je za mjesec dana dobio 1500 gr, a porastao samo 1 cm, je li previše dobio na kilaži, ima li ko slična iskustva. Ne izgleda još uvijek debelo, a i dr na prvoj vakcini je rekla da nije debeo, ali s obzirom da mu je sad tek mjesec dana bojim se šta će biti poslije, inače da dojim i dajem dohranu Hipp, a traži da jede svako dva sata. Nekada ga zavaram čajem, ali opet brzo ogladni. Da li da smanjim hranu ili šta?

Škorpija na drugoj temi smo pričali o dojenju....evo ti čist dokaz da tvoje dijete nije gladno. Kilogram i pol za mjesec dana, waooo - to je super.
Ja bih mu smanjila dohranu, izabuj Hipp pomalo i samo doji. Očito je da imaš dovoljno mlijeka. To što bebac plače, ne mora i nije zbog gladi.
Sem toga, sada su i vručine, možeš očekivati malo više plača.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 379
26.5.2009 13:54:38   
škorpija
pokušaću smanjivati dohranu, pa ćemo vidjeti kako će ići, inače je dobra beba ali staaaalno gladan, nekad pojede hipp pa sve povrati i opet plače i traži da sisa, a cucu neće nikakouser posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 380
26.5.2009 14:03:33   
hanabanana

pokušaću smanjivati dohranu, pa ćemo vidjeti kako će ići, inače je dobra beba ali staaaalno gladan, nekad pojede hipp pa sve povrati i opet plače i traži da sisa, a cucu neće nikakouser posted image

Evo, ovo ti je pokazatelj da nije gladan, i da ne plače zato što je gladan.
Zašto misliš da je gladan?????
Ako plače poslije podoja lako je moguće da ga muče grčevi. Ako mu na grčeve još dodaš mlijeko, samo ih pogoršaš.
A ako ima grčeve probaj mu dati SabSimplex kapi, pet kapi prije svakog podoja, ali moraš davati u kontinuitetu inače ne djeluje.
Ili nosaj, ninaj, pjevaj....

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 381
26.5.2009 14:09:03   
škorpija
kontam da je gladan zato što i nakon hranjnja nastavi sisati bilo šta, svoju rukicu, dekicu, bodiuser posted image , a i zato što kad se izdojim do kraja izvučem iz obje samo 40 ml mlijekauser posted image , a njme treba najmanje 80 da se zasiti

Neposredna veza do poruke: 382
26.5.2009 14:20:03   
hanabanana
Hoće da sisa zato što mu je sisanje utjeha. Ako neplace dok sisa, a ti fino lezi pored njega i neka sisa a ti odmaraj.
To će brzo proći, i to je sasvim normalno, nemoj brinuti.
To što neće cucu, neće - i to je normalno.
Moja starija je sisala prst, a mladja je spavala sa sisom u ustima prva dva mjeseca - ja sam mislila " ovom nema kraja ".
A sa starijom sam napravila par pogrešnih koraka - dala nadohranu kada je plakala jer su mi govorili da je gladna. Jednom boca, drugi put boca, dojila je mjesec dana i kraj.
Mladju sam dojila 13 mjeseci, bila pametnija i iskusnija, i više pročitala.

Nemoj da te pobuni izdajanje....ja nikada nisam izdojila više od 50 ml a malena je dobijala po 850 grama svaki mjesec. Sve te nedoumice sam imala ja, pisala, žene mi objašnjavale i bile su upravu. Naravno, ja bih se sablaznila kada vidim da nema ništa kada pumpam - ali sam se tjerala da se smirim, i malenu na sisu.

Kada ti sin bude još veći, negdje oko 4 ili 5 mjeseci, dojenje se potpuno uspostavi, nećeš moći ni 20 ml izmusti, jer će dojenje biti uspostavljeno.

Ne brini, odmaraj kada bebe spava, neka spava sa sisom ustima, i ti poravni s njim i samo hrabro....sve sam to prošla sa starijom kćeri, a sa mladjom sam uspjela jer sam znala gdje sam prvi put griješila.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 383
26.5.2009 14:26:25   
škorpija
Hvala hanabanana, pokušaću se pridržavati savjeta, jer sam sama kriva za ovu siutuaciju, kad plače najlakše mi je utješiti ga bočicom, umjesto da se malo potrudim oko njega, najlakše rješenje nije uvijek i najboljeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 384
26.5.2009 14:34:24   
hanabanana
Nisi ti kriva...nemoj to tako gledati.
Tko od nas može slušati dječiji plač? Kad smo kod plača - dječiji plač ima najjaču frekfenciju u prirodi, to je Božje davanje jer je na takvoj frekfenciji da ga normalno ljudsko uho ne moze slusati a da ne reaguje.

Ti samo hrabro i polako....sve će bit uredu, masala beba napreduje pravo fino.
Ova turbulencija će trajati još max mjesec dana.
Prvi dani su najgori. NE znaš ni gdje si, hormoni te pucaju, rana boli, beba plaće, hoće li se dojenje uspostaviti ili neće, svi imaju milion savjeta i svi su različiti, svi pricaju da im je rodjenje dijeteta najsretniji trenutak a niko ne pominje da je imao nedoumice, strah, da je osjećao da gubi sebe, da nije znao šta će sa emocijama....jer se kod nas o tome ne priča, kod nas se to ne dešava.....
Mi smo takva naopaka nacija, sa mnostvom dvostrukih standarda.

Svako ima zute minute, ne znam majku koja u jednom trenutku nije pomislila sada ću da vrisnem, trehnem bebu od krevet, bacit ću se sa balkona, uradit ću nešto: hormoni, nepsavanje, strah za se bebu.......i eto ti kratkog spoja u mozgu.

< Poruku je uredio hanabanana -- 26.5.2009 14:38:58 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 385
28.5.2009 16:18:48   
stripy
sve to stoji...
ja isto dojim na zahtjev, kažu ustaliti će se pa vjerujem im na riječ, malenoj 40 dana i nekad mislim da joj ne dam sisu da će od plača puknuti...
samo je to smiri, grčevi su jaki predvečer nekada i ujutro...sab simplex nije pomogao jer nisam davala uz svaki podoj...nurse uzela i mislim da djeluje jer prdi,kaki i podriguje, a opet je muče...proći će ...mala je ona...
dalje se bojim da je ne naviknem na ruke, nosanje jer neće da zaspe bez sise ili nosanja a ako je nosanje onda duplo sporije...
bojim se da ću je uvjek morati tako uspavljivati te da neće htjet zaspati kada ja nisam tu... pitam se ima li itko tko ne uspavljuje svoju bebu???
ako da, kako??
dudu ne voli, kolica ne voli...samo moje ruke i grudi...za sad ok ali kada budu vrućine nosanje je najgore rješenje..
ne znam nadoći će odgovori i pitanja..al eo da podjelim

Neposredna veza do poruke: 386
16.6.2009 9:11:02   
Dinkica
Evo nas sa trece kontrole, bebici je 4mj+4 dana, duga je 69 cm i teska 7300 gr, visoka na mamu a teska na babu user posted image . Sve je ok osim sto moramo uzimati D3  umjesto 3, 4 kapi na dan, fontanela je malo sira. 

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu stripy)
Neposredna veza do poruke: 387
18.6.2009 0:53:55   
Visnja RR
danas isli na vakcinu
pa smo  bili na kontroli... danas nam je 14 ipo mjeseci...
Asja je teska 11.150... a visoka 77 cm user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 388
18.6.2009 0:56:38   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image  za Asju!!

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 389
18.6.2009 9:01:48   
tweety
Rania jučer bila na vakcini.Duga je 67cm i teška 8650g mashallah user posted image user posted image user posted image user posted image
Ima 7mj i 9 dana.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 390
18.6.2009 15:07:07   
Chuchi
Super napreduje...user posted image user posted image user posted image
Danas bili na vakcinaciji, 3mj. i 3ned. ,7300g, mjerili se nismouser posted image
Kod nas u DZ vazda neka trka frka, i vazda nemaju kad ni pregledat djete a kamoli
pregledati sve sto treba.. cccc Ali pacic je super user posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 391
18.6.2009 15:11:39   
Romali
A što mi neva ( Rania )napreduje, mashallah user posted image

Chuchi, tvoj user posted image krenuo stopama mog. Sad nas već pitaju na ulici- koliko mu je godinaaaa????

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 392
18.6.2009 15:25:10   
Suzana
IZVORNA PORUKA: Romali

Sad nas već pitaju na ulici- koliko mu je godinaaaa????

Hahaha, joj love you, odavno nije bilo provalice... Nemoj se bona izigravat' sa vlastitim "dijetom". user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 393
18.6.2009 15:29:03   
Romali
IZVORNA PORUKA: Suzana

IZVORNA PORUKA: Romali

Sad nas već pitaju na ulici- koliko mu je godinaaaa????

Hahaha, joj love you, odavno nije bilo provalice... Nemoj se bona izigravat' sa vlastitim "dijetom". user posted image

Bez šale, i hoće slabo da im dođe kad vide da još sam ne hoda. Juče u igraoni puže k'o mali medo među onom dječicom, strah me da ih ne oboriuser posted image

A ovo za 'dijeta' , na ovo umirem od smijeha user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 394
18.6.2009 15:33:32   
Suzana
Ma joj sladak mi je, ja volim te male debele truntave, hajde bogati prohodaće, ne žuri mu se, medo medeni. Nek je on tebi živ i zdrav, medonjica. user posted image

Poljubi "dijeta"! user posted image user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 395
18.6.2009 16:36:55   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: mnn

drage moje jučer smo bili kod pedijatrice i maleni Aleksandar ima 5900kg i dugačak je 59cm. ne izgleda debeo ali kaže pedijatrica da je to dosta kila za 1,5 dana.iz rodilišta je izašao sa 3560kg ... ne tjeram ga da jede, ma čak ga i ne budim nego uvijek čekam da sam traži.jede svaka 3-4h sata nekad prodje i više kad spava.

što mislite da li je to puno,ne bi htjela da se udeblja jako puno.. hvala bogu zdrav je i jak, možda su mu jake kosti kao što sam imala i ja kad sam bila mala.

Draga mnn,

Je li ga dojiš ili je na AD-u?
Djeca koja piju AD obično više dobijaju, mada i dojena djeca znaju dobijati na kilaži više nego je uobičajeno.
Mislim da 1,5 kg nije razlog za paniku.

IZVORNA PORUKA: gvendolina

hej mnn,kako si mi

Masala Aleksandar pravo napredujeuser posted image kako ga hranis,jer ako je na flasicu takve bebe vise dobijaju na kilazi.
Moj Ajdin je na kontroli sa mjesec dana imao 4700,dobio je 1200.Ali mislim da sad ima i preko 5 kg,ubucio mi se.
Dojim ga ali i prihranjujem,a on masala moze pojesti.Ja sam mu,kako zbog grceva tako i zbog debljine uvela jedan obrok caj od kamilice.Jer bebice bi stalno nesto sisale,kad su nervozne a nisu gladne.
Samo nek su oni zdravi,nek napreduju dobro.
Jeste li vi ili na snimanje kukova?Mi moramo da se narucimo
ljubimo vas,cujemo se

IZVORNA PORUKA: Adana

Draga Suzana, nesto ti ne ide matematika, ha? user posted image  Salim se...

Malo jeste buci buci... ali kod nasih ljekara ako ne dobije kako pise u tablicama ne valja, ako dobije vise, opet ne valja... Mozda se nesto promijeni kada postane aktivniji, tamo za kojih mjesec-dva. Ako ga ne budis i ne nutkas stalno, i ako on tebi ne izgleda debeo, a mashallah, bas je dug, onda se ne brini puno. Vidjeces aBd na slijedecoj kontroli kako ce biti. Kao sto i sama kazes ne bi valjalo ni da se sada dijete razvali. Koliko god da je u nasem narodu debelo mjera za zdravo. user posted image  Stoga sacekaj slijedecu kontrolu pa se posavjetuj sa pedijatrom.

Ljubac za veeelikog djecaka. user posted image

IZVORNA PORUKA: Rabi

Draga mnn,

Je li ga dojiš ili je na AD-u?
Djeca koja piju AD obično više dobijaju, mada i dojena djeca znaju dobijati na kilaži više nego je uobičajeno.
Mislim da 1,5 kg nije razlog za paniku.

U potpunosti se slazem!!! Posebno, ako bebson doji!

Draga Adana,

Jutro je pa se nisam još razbudila, a evo uzeh digitron i vidim da je mali dobio 2.340 guser posted image . A šta ću kad se na poslu koristim Excellom user posted image .

gvendolina draga ja ti nemam mlijeka više tako da je na bebimilu ali je počeo dobijati alergiju od tog mlijeka pa mu moram promjeniti jer se sav osuo po licu.dojila sam ga vrlo kratko skoro 1mj..pa izgubila mlijeko , a u početku sam bila ko mljekara....user posted image

on voli jesti, ma obožava samo bi jeo i pio čaj .od hippa mu dajem kamilicu.obožava taj čaj, nema više grčeve jer ne mješamo moje mlijeko i nadohranu. vidjeti čemo kako če biti dalje, ne bi htjela da bude debeo..čemo paziti...mamin miš pravi je gurman na tatu je...nije na mamuuser posted image user posted image

bebana voli jesti...od početka je volio i kad sam ga dojila znao je svo mlijeko doslovno pojesti iz sise, setre su govorile u rodlištu da je mali halapljivac ...

hvala vam za savjete puno puno. user posted image

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja znam ženu čiji je maleni za 1 mjesec dobio 3 kg, ima tih slučajeva, meni to nije zabrinjavajuće
moja malena je nakon mjesec bila duga 62 cm a po rodjenju 54user posted image
očito je nisu dobro izmjerili kad se rodila (mora da je bila duža), pa nije moguće da je porasla 8 cm za 1 mj

IZVORNA PORUKA: *Dina*

nista alarmantno Nina, savim je normalno da beba za 1,5 mj dobije 2,340g (kao sto Suzana izracuna user posted image )... pa i moja je curica dobila za 2 mj 3 kg user posted image ... tako i tvoj Aleksandar :)
pusa vam od nas

IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

Moja malena je rodjena s 3 900g i za mjesec dana je dobila 1300g. Dojila je.  za mjesec i po to bi bilo oko 2kg.
Kod mnn je to oko2300g.
Malo vise nego kod moje malene, ali ja ne mislim da je to alarmantno sve dok dijete samo doji ne moze biti debelo. Treba dijete paziti od debljine kada je dohrana u pitanju ili kada malo poraste pa kada bude svasta jelo(normalno, ako mu se bude davalo svasta da jede). To je moje misljenje.

IZVORNA PORUKA: dinciii

mnn ako si na AD mlijeku uzmi Aptamil PRE ako imate u Hrvatskoj to,u bosni nisam ga nasla.Ja to koristim od kako se rodila i doktorica mi je rekla bitno je jako da dijete koristi PRE jer je to najvise nalik majcinom mlijeku i da se ne moze prejesti tj.da moze bit koliko god ona hoce.pa vidi to..a sto se tice kilaze tu se ne trebas sikirati mali je napredan i to je to...Sretno user posted image

dinciii ima tog mlijeka u Hrvatskoj za kupiti, mislim da če mi ga danas donijeti prijatelj da je to rekao...maleni je dobio alergiju izgleda od toga pa mu moram mjenjati mlijeko.probati čemo sa tim, samo da se ne vrate grčevi...

IZVORNA PORUKA: mama alma

Draga, moja Nina, ne beri brigu, dijete ti je zdravo, vjerujem i mirno, lijepo jede, pa tako i lijepo napreduje. Ne zamaraj se glupostima, svako biće je jedinka za sebe, pa tako i taj tvoj princ, a čim si mu dala ime Aleksandar, morali si znati da će biti i VELIKI, hahahah. Ljubim ja vas oboje i uvivajte, a pogotovo ti. Brzo će proči dani bebinjanja, dok se okreneš biće dječak, da ti ne pričam. Vrijeme brzo leti, stoga uživaj u svojm dečku. I neka ručka, nemoj da bi ga stavljala na kakve dijete. 

IZVORNA PORUKA: gvendolina

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja znam ženu čiji je maleni za 1 mjesec dobio 3 kg, ima tih slučajeva, meni to nije zabrinjavajuće
moja malena je nakon mjesec bila duga 62 cm a po rodjenju 54user posted image
očito je nisu dobro izmjerili kad se rodila (mora da je bila duža), pa nije moguće da je porasla 8 cm za 1 mj

I kod mene isti slucaj.Kada se rodio dug 52,a na prvoj kontroli 60cm.Ona se sestra zacudila,dva puta ga mjerilauser posted image Milsim da ga u porodilistu nisu dobro izmjerili,izgleda da oni prema tezini pisu duzinuuser posted image

dinciii ima tog mlijeka u Hrvatskoj za kupiti, mislim da če mi ga danas donijeti prijatelj da je to rekao...maleni je dobio alergiju izgleda od toga pa mu moram mjenjati mlijeko.probati čemo sa tim, samo da se ne vrate grčevi...

Ja Ajdina jos uvijek dojim,ali ga nazalost moram i prihranjivati.Do kada ce to funkcionisati pitanje je.Jer vec sada je skontao da je lakse iz flasice.Tako da doji dok mlijeko samo tece,cim mora jace vuci ljuti se i pocne plakati.Dakle ono najmasnije mlijeko ne izvuce.Ali hvala Bogu da ima i dohrana.naravno posljedica svega jesu grcevi.Ja sam ga hranila sa Hipp pre,a sada mu dajem Aptamil 1.Taj Aptamil pre sam trazila,ali izgleda da nema ovdje.
cujemo se ljubimo vasuser posted image

Aptamila 1 ima u svim tržnim centrima, jedino ako se nije šta promjenilo, ejr sam ja Lajli davala sve aptamile od 1 do 3 i kupovala u Intereksu, merkatoru,

IZVORNA PORUKA: dinciii

jeste ima 1 al moja Rejhana od 1 dobila grceve jednom a prije toga sam joj uzimala PRE i onda sam opet presla na PRE,znaci da ima razlike u nasoj bosanskoj 1 i ovom ovde PRE

A, svašta, ne znam Bogami moja Lajla je na aptamilu bila od 2. mjeseca i nikada nije bilo problema, niti grčeva, ali zaista je tačno da su oni u neko doba nešto počeli mijenjati na izgledu, dizajnu i slično, pa možda su nešto "i unutra" radili. 

03.04.`08

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 396
18.6.2009 16:45:57   
Visnja RR
AD mlijeko najcesce nije uzork grceva  vec jednostavno sklonost bebe prema grcevima...(kod djecaka je cesce)///
Asja nikad nije imala grceve a sad je na Aptamilu 3 (bila na 1 i 2) i nije uopste dobijala puno na kilazi jer koristi AD... nekad ipak treba paziti na tabele i kolicinu mlijeka koje bebe piju... tj paziti na dnevni unos (koliko cesto zavisi od bebe ali ne treba prelaziti ukupnu kolicinu od one koja je u tabeli na kutiji AD).... to se sa AD moze pripaziti... dakle ne pretjerivati sa kolicinama...user posted image

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 397
18.6.2009 16:59:39   
tweety
Slažem se sa Višnjom.Moja je cura na AD mlijeku Bebimil 2 i za 3mj dobila je "samo" 1400g.To je meni baš nekako malo ili se meni možda samo čini.

Višnja pošto si ti duže od mene na AD mlijeku,koliko bi ova moja sa 7 ipol mjeseci trebala da pije količinski?

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

Neposredna veza do poruke: 398
18.6.2009 17:14:57   
Visnja RR
pa na kutiji pise user posted image  pogledaj sta pise za njene mjesece ili za njenu kilazu

ako me sjecanje ne vara nesto izmedju 600 i 700 ml
znam da je Asja imala 5 obroka po 120 (sad pogledah na njenom blogu)
ona je uvjek cesce a manje pila AD
sa 7 m je jos imala samo dva cvrsta obroka a 8 uveli treci...

03.04.`08

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 399
18.6.2009 17:17:23   
dinciii
i moja Rejhana je  da kazem mrsica user posted image user posted image user posted image nije debela na zadnjoj kontroli je imala 7,4 kg a 69 visoka.a pije aptamil kad god je gladna.a ona voli cesce a manje da jede...

mamaalma ne znam sta bi ti rekla jer ovde imas i PRE i 1 i 2 i 3 sad ne znam kako je to dole drugacije,samo znam da je vristala i skupljala se i ja se vratim na Pre,ma bitno da bebicama godi pa koje god user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mišljenje
marijica

Da li vam je stalo šta drugi misle o vama?

Da (23%)

Da,ali samo određene osobe (56%)

Ne (21%)

Broj svih glasova: 126

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *