Medić* -> RE: Djeca u dvojezicnoj sredini (18.7.2012 15:31:08)
|
IZVORNA PORUKA: triputmama IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: bejbibi iz gostivara[sm=smiley1.gif] al nije to daleko...cini mi se nekih 45 min do sat....uh bas sam pozelila mk...namjeravamo aBd krajem avgusta ic[sm=smiley1.gif]...pa sve se mozemo dogovorit aBd[sm=smiley1.gif]nije frka....pa naravno na bosanskom kad ni mm ne zna albanski[sm=smiley36.gif]..morat cemo vas naucit hehe Moze, moze ucenje a i kafica ako se tamo uganjamo. Ja idem isto krajem avgusta na nekoliko dana. Bude mi extra stvarno. Ja dosta razumijem ali ne znam pricati, ali sam zato turski super naucila jer je dosta turaka u familiji tamo, albanski mi je jako tezak za prevaliti preko jezika. A maleni vec polako prica oba a bosnski mu je maternji. Muz prefektno prica bosanski, ma on prica 7 stranih jezika perfektno, njemu jezici nisu problem za razliku od matematike [sm=smiley36.gif] jos ako je ucio medresu u Skoplju onda je i morao , tamo se paralelno uci makedonski, albanski, turski , arapski , engleski eto odma 5 jezika [sm=smiley1.gif] bejbibi ja znam albanski , ne znam pisati ali kad se vidimo ispicacemo se [sm=smiley20.gif] ko je u Sk odrastao , automatski nekako zna po malo turski i albanski , okolina je takva Da, tamo je zavrsio medresu u sklopu koje je ucio ostale jezike osim albanskog i makedonskog koji mu dodju maternji, onda ih je usavrsio u Istanbulu.
|
|
|
|