Alannah -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (22.10.2014 22:17:29)
|
IZVORNA PORUKA: mimi_2in1 A doktori, kao slab joj imunitet i pokupi cim neko dodje prehladjen, takodje sa mm-ove strane svi imaju problema sa bronhitisom i krajnicima pa kao mozda je i od njih to nasljedila...al jos je mala da bi se ista znalo. Vjeruj mi da vec strahujem od zime. Tamam smo sastavili 2-3 mjeseca da ne idemo ljekaru. Popila je natibiotika more [sm=smiley13.gif]. Ona ne doji, pa da moze odatle izvuc imunitet...pa je kljukam vocem i povrcem...pa nadam se da ce to bit dovolj o aBd. Uh,mi smo sa godinu,davali imunoglukan jer je krenuo iu vrtic i non stop bio bolestan,nisam primjetila da mu je nesto pomogao.Budes li ga ukljucivala,prvo provjeri sa dr.Ubacuj bijeli luk sto vise u hranu,voce i povrce stalno naravno, caj od koprive,laneno ulje dodas u tanjir supe ili u jogurt, zatim jogurt neka jede.Sok cvekla,mrkva i jabuka svjeze cijedjeni sa malo vode ili rendani-mixani pa da pojede kao kasicu. Sok od aronije,provjeri ako mogu bebe od godinu,daj pomalo.Mi smo med uveli tek kasnije,pa ga necu preporuciti. Vrlo bitno-ko god da kihne ,ne daj mu blizu bebe( ne mislim bukvalno).Beba moze za cas pokupiti virus,a taj neko odrasli ne mora se ni razboliti,ali ce prenijeti bebi.Cim su malo bolesni,reci da ste u karanteni :-)
|
|
|
|