RE: Preparati za jačanje imuniteta (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

palachinken -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (10.9.2012 11:55:24)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: henna ze
cisterne domaćeg soka od jabuke, cvekle i mrkve

Jel ovo samo iscjedite u sokovniku?
Koliko može stajati, mislim da iscjedim litar, pa kad popijem opet ili može dvije tri flaše pa onda ponovo? I kako se pije. Uh, moram kupiti sokovnik [sm=smiley1.gif]

Ja bih preporučila mješavinu meda, polena, propolisa i matične mliječi koji kupujem od proizvođača meda Pčelica Medina, to dajem djeci, samo morate biti sigurni da dijete nije alergično na neku komponentu i da je starije od godinu dana.

Može iz sokovnika, i može stajati nekoliko dana u frižideru, meni nije nikad duže od tri. Znači, cvekla, mrkva, jabuka, malo limuna i zasladiš medom. Pijuckaš kad hoćeš i koliko hoćeš [sm=smiley1.gif] A sokovnik ti ne treba, ima ona varijatna da sve to narednaš i pomiješaš s medom, ostaviš dva dana u frižideru da se kiseli i onda procijediš kroz gazu.

henna ze -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (10.9.2012 12:36:59)

nas dvije pijemo taj sok i ja svaku noć cijedim svjež na sokovnik..prije toga sam rendala i ostavljala da odstoji ali malo soka se dobije..
dakle dvije cvekle, dvije jabuke, dvije naradnze i dvije mrkva..izadje mi oko pola litra soka..nekad dodam i svježih listova peršuna..onako...ne stavljam med niti kakav šećer....i zaista ga volimo...

Lejla Ka -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (10.9.2012 13:22:11)

Hvala. Kakav ti je sokovnik [sm=smiley1.gif]?

Lulu_08 -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (10.9.2012 13:29:40)

Inace nismo imali ranije nekih "problema" medjutim od viroze u aprilu moja curka od 4,5 god se redovno razbolijeva [sm=zmeden.gif]. Od prije mjesec dana joj svako jutro dajem po 1 kapsulu (istresem u Cokolino) royal jelly + kolostrum i evo opet kaslje i pije sirup.

Morat' cu iznjeti sokovnik pa jabuke, narandze i sl. joj cijediti svako jutro...

škorpija -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (15.9.2012 19:51:35)

prvi put sam kupila ampule matične mliječi od medexa i dala sam malcu na prazan želudac čitavu ampulu kako piše, u roku od 10 minuta zavikao je tuta, tuta i vidjela sam da je imao veliku i jako tečnu stolicu. Da li je to možda nuspojava matične mliječi, jeste li imali takvih problema. Dosad sam davala sirup imunoglukan i nismo imali nikakavih problema

madam x -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (15.9.2012 23:23:14)

IZVORNA PORUKA: škorpija

prvi put sam kupila ampule matične mliječi od medexa i dala sam malcu na prazan želudac čitavu ampulu kako piše, u roku od 10 minuta zavikao je tuta, tuta i vidjela sam da je imao veliku i jako tečnu stolicu. Da li je to možda nuspojava matične mliječi, jeste li imali takvih problema. Dosad sam davala sirup imunoglukan i nismo imali nikakavih problema

Ja dajem ampule bez problema, doduše češće dam pola nego cijelu. Pola ostavim u frižider do sutra. Nama su odlične.[sm=bravo.gif]

škorpija -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (15.9.2012 23:38:09)

IZVORNA PORUKA: zinanina

Ja dajem ampule bez problema, doduše češće dam pola nego cijelu. Pola ostavim u frižider do sutra. Nama su odlične.[sm=bravo.gif]

možda sam i ja trebala početi s pola dok se ne navikne, probat ću tako

anidla -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (15.9.2012 23:57:44)

Ja nikad nisam davala na prazan zeludac [sm=zmeden.gif]

prvi put cujem, opet zavisi, postoje dvije vrste od medexa maticne mlijeci

škorpija -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (16.9.2012 0:01:08)

IZVORNA PORUKA: anidla

pa piše na uputstvu koje dođe uz ampule da se daje ujutro prije jela, ovo se obične medex za djecu s crtežima pčela, pitala me u paoteci hoću li za djecu ili odrasle, imaju valjda te dvije vrste

anidla -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (16.9.2012 0:03:18)

IZVORNA PORUKA: anidla

pa piše na uputstvu koje dođe uz ampule da se daje ujutro prije jela, ovo se obične medex za djecu s crtežima pčela, pitala me u paoteci hoću li za djecu ili odrasle, imaju valjda te dvije vrste

ne znam,meni su dali savjet (tako da nisam ni citala uputstvo) da mu dajem u flasici u kojoj pije vodu, znaci stavim pola amuple u pola flasice vode i on to pijucka.

nikad nikakave reakcije nije bilo

i nikad mu nisam dala citavu ampulu dnevno

zagy -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (17.9.2012 9:08:46)

Prvo su bile medex-ove ampule od 500 i pola ampule se davalo djeci, sada imaju ampule junior od 250 i ide čitava ampula, ujutro na prazan želdac i mi nismo imali nikakvih problema, to smo pili mjesecima.

Romali -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (17.9.2012 16:07:38)

Jesu li ove Medexove manje ampule u nekom novom pakovanju? Samo je količina razlika ili ..?
Koliko sad koštaju?

Mi smo dvije zime na smjene uzimali Imunoglukan i Redapin, oboje su bili ok. Sad bismo rado uzeli ove ampule mat.mliječi.

Malenaoduvijek -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (11.10.2012 18:59:35)

ima li neko iskustvo sa preparatom

bronchomunal ili

bronchovaxon

preporucila nam pedijatrica

mamana -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (12.10.2012 12:06:17)

bronchovaxon

Mi smo koristili kad je curica imala dvije godine i nije nešto pokazao, čak je u tom periodu bila češče bolesna. Koja doktorica vam je preporučila?

mamana -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (12.10.2012 12:10:27)

Koliko vi dugo dajete Imunoglukan i koliku pauzu pravite?
Nama je pedjatrica rekla 6 sedmica da pijemo.

babina beba -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (12.10.2012 13:06:42)

Mi evo pijemo drugu bocu, nastavili odmah poslije prve i evo vazda nam nos curi ili kasljuca!

SelmaK -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (12.10.2012 13:13:41)

Nama se kao najbolja opcija za ocuvanje imuniteta pokazala maticna mlijec (ali ona prava bjelo-zuckase boje). Jedna kasika (ona drvena) svako jutro prije bilo cega. Mi je uzimamo vec godinama od jednog provjerenog pcelara iz Konjica i stvarno smo do sada zadovoljni.
Pored toga hercegovacki sumski med i dosta caja o domacih planinskih trava.

mamana -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (12.10.2012 13:14:22)

Mi smo dosad koristili Naturu mix, ali je nisam uspjela nači u apotekama.

EEDITH -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (12.10.2012 14:22:38)

ja kupim u svojoj biljnoj apoteci kod Amre u Hadžićima sirup za imunitet na bazi meda i biljaka i super je
Svako jutro sve troje u red i po kašičicu.svake jeseni ,inače dvoje malih su u vrtiću(5 i 2)pokazao nam se super.
[sm=smiley1.gif]

Halimaa -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (18.10.2012 9:48:04)

je li neko probao Noddy čaj za imunitet? To je nešto novo na tržištu, kontam da kupim http://www.krajinalijek.org/noddy.html#1
Ja sam također za ove jesenske i zimske dane odlučila malome davati perlice od ribljeg ulja ( Lifeline proizvođač) mada se nisam konsultovala sa pedijatricom.

škorpija -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (18.10.2012 11:16:35)

ja sam kupila medex-ovu matičnu mliječ, ali onu za odrasle i dajem mu pola doze, s tim da je dosta ljigava pa je mješam s monteom. odlučila sam da ne kupujem onui dječiju jer je ista cijena, a samo je upola manja doza ampule i malo su pomiješali meda da promijene boju,
znači 10 ampula 250 mg matične mliječi dječija - 29 KM
a        10 ampula 500 mg matične mliječi za odrasle 29 KM
pa ko je ovdje lud[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

amra_sa -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (18.10.2012 20:13:16)

Ja pijem aloja veru i uzimam još neke FLP proizvode, skupi su ali su i dobri. Prije sam pila koloidno srebro.Nastojim da uzimam što više svježeg voća i povrća.

moj sin -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (18.10.2012 22:39:26)

Malom dajem ABC plus junior od Natural Wealtha, i pokazao mi se najboljim,a uz to cesto mu pravim i sok sto ga zovem infuzijom zdravlja )cvekla, mrkva, jabuka, limun , med), prije sam mu davala i imunoglukan , kindervital floradix, pikovit........ali nisu mi se bas pokazali[sm=zmeden.gif]

beban -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (27.11.2012 21:34:00)

I mi smo sve i svašta probali jedino mu apetit otvorio sirup pčelica maja a to mi je bilo najbitnije, iako mislim da svi individualno reaguju na preparate za imunitet, probajte na bazi je meda

Halimaa -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (28.11.2012 7:56:23)

Matična mliječ od medexa, mi smo je počeli prije 10-tak dana... Sad su proizveli i matičnu u soku od aronije, daleko je ljepšeg okusa i ne mora se ni sa čim mješati, a cijena je nešto niža, 10 ampula 27KM. Međutim, tamo piše da djeca piju po pola ampule dnevno, a meni to nešto malo, ja svom dajem čitavu[sm=zmeden.gif] Pola ampule jedva je 3 ml ?!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>