elmaL -> RE: Preparati za jačanje imuniteta (5.1.2015 14:39:27)
|
IZVORNA PORUKA: MicoTico IZVORNA PORUKA: elmaL Vidim da vecina daje razne preparate na svoju ruku, da li je bas toliko bitno da djeca koriste ista pored redovne ishrane. Pitam jer nisam upucena i ne znam da li bih djecaku tek tako trebala ukljuciti nesto ili [sm=zmeden.gif] Nismo do sada nikada imali nekih ozbiljnijih zdr problema, koja prehlada i na tom se zavrsi hB. Ja svojima ništa ne dajem od tih preparata. Znači ni nekakve sirupe za imunitet, ni priordne tipa meda, đumbira i sl. Baš ništa. jedu dosta voća, svježeg povrća, imaju super apetit, krvnu sliku, kuc-kuc hB zdravi su , ne vidim potrebu za dodacima. Haj dobro da nisam jedina, kontam mozda od odredjene dobne granice se zaista treba davati. Pretpostavljam da sve ovisi od djeteta do djeteta, nema niko istu ks. Moj E bas i ne jede puno voca, samo bananu[sm=smiley13.gif] jede med, pije caj od susenih biljaka, moja mama mu napravi mix [sm=smiley1.gif], pije cijedjenu narancu, sokod sipka, ... Kontam ako trebalo, valjda ce nam pedijatar preporuciti[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|