RE: ispadanje mliječnih zuba (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

Lulu_08 -> RE: ispadanje mliječnih zuba (12.2.2013 8:04:52)

Hvala puno sto podijeliste vasa iskustva sa mnom hehe, lakse mi je kada vidim da to nekako individualno ide. Kod nje se meni pod prstima jos ne klima gornja jedinica, a ona tvrdi da osjeti mrdanje - mozda joj se gore u desnima gura stalni pa to osjeti?

Nista...valja pravac stomatologu pa neka oni vide je li sve ok, oni su mashAllah zdravi i lijepi, i sve ok ali et' nekako mi to bas brzo ide?

bebacha -> RE: ispadanje mliječnih zuba (12.2.2013 8:08:11)

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

Hvala puno sto podijeliste vasa iskustva sa mnom hehe, lakse mi je kada vidim da to nekako individualno ide. Kod nje se meni pod prstima jos ne klima gornja jedinica, a ona tvrdi da osjeti mrdanje - mozda joj se gore u desnima gura stalni pa to osjeti?

Nista...valja pravac stomatologu pa neka oni vide je li sve ok, oni su mashAllah zdravi i lijepi, i sve ok ali et' nekako mi to bas brzo ide?

obavezno stomatologu.meni to nesto rano i brzo al nemoras sad brinut,sve je to individualna
jakoliko se sjecam njoj se ranu nikli i mlijecni,sve to ima veze
recimo Alen je prvi dobio s 6,5 mjeseci a s 18 mjeseci je ih je imao sve,pa i petice.ja to jos nisam cula ni ot kod

Lulu_08 -> RE: ispadanje mliječnih zuba (12.2.2013 8:12:52)

Hocu otici cu jer je i meni jako rano to sve. A jesu joj rano nikli, sa 3,5 prva dva, na prvom rodjendanu ih je imala 16 (nicali prvo u paru pa po 4 odjednom poslje) a 2 mjeseca kasnije nikle i petice, od 14 mj znaci ima sve zube.

bebacha -> RE: ispadanje mliječnih zuba (12.2.2013 8:15:32)

Hocu otici cu jer je i meni jako rano to sve. A jesu joj rano nikli, sa 3,5 prva dva, na prvom rodjendanu ih je imala 16 (nicali prvo u paru pa po 4 odjednom poslje) a 2 mjeseca kasnije nikle i petice, od 14 mj znaci ima sve zube.

eto ti odgovor onda

Lulu_08 -> RE: ispadanje mliječnih zuba (12.2.2013 8:39:23)

IZVORNA PORUKA: bebacha

eto ti odgovor onda

Ja sam se nadala da iako su rano nikli nece tako rano ispadati, pogotovo jer su svi hB zdravi i bijeli, ona kao dijete je zdrava hB ima dobru ishranu i higijenu, medjutim izgleda da je ipak tu i tamo istinito da ako rano niknu rano i ispadaju, a u njenom slucaju i drugi nicu rano...pih.

novi kolacic -> RE: ispadanje mliječnih zuba (12.2.2013 11:31:54)

To ti je zaista povezano. Mojoj kcerki je prvi zubic poceo probijati tek iza 10-og mjeseca zivota, a tako su krenuli i stalni. naime, sa 5 i pol god.se poceli klimati i ispadose donji kecevi,a sad ima 6 i pol godina i nije ni jedan vise isp[ao. Znaci, samo su dva stalna.

Lulu_08 -> RE: ispadanje mliječnih zuba (19.2.2013 9:44:55)

Eh ovako isli smo stomatologu, svi zubici su mashAllah zdravi i uredni, zakljucak - stalni rastu jer im je "vrijeme" da rastu i samim tim izguruju mlijecne. Gornja desna jedinica je prvi stepen klimanja, po desnima iznad primjetno spustanje stalnih zubica. Od klimanja do ispadanja ove gornje jedinice moze potrajati i do 6 mjeseci, ovisno kako se stalni bude gurao.

Glavni zakljucak jeste taj da su joj hB zdravi kako zubici tako i desni, a nicanje stalnih stalnih zuba kod nje ide tim tempom kako ide, nista kaze zabrinjavajuce [sm=bravo.gif]

bebacha -> RE: ispadanje mliječnih zuba (25.2.2013 8:13:44)

pa da kao sto sa i mislila.mlijecni joj rano izbili pa tako ide i sa stalnim.bas mi je drago sto je sve uredu[sm=bravo.gif]

maja78 RR -> RE: ispadanje mliječnih zuba (16.4.2013 17:26:26)

nama ce izgleda prije vremena zubic vila doci

A na kaucu pao (znaci ne spao) u nedjljeu i valjda nezgodno i rasklimali mu se donji kecevi, nadala sam se da ce se smiriti, medjutim nista, bas se pravo klimaju :(

bebacha -> RE: ispadanje mliječnih zuba (16.4.2013 17:30:44)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

A na kaucu pao (znaci ne spao) u nedjljeu i valjda nezgodno i rasklimali mu se donji kecevi, nadala sam se da ce se smiriti, medjutim nista, bas se pravo klimaju :(

ma nista strasno,nije on toliko mali,cini mi se malo mladji od moje Ajle

sretna sam jako -> RE: ispadanje mliječnih zuba (19.5.2013 19:28:51)

Mame kad su vasoj djeci nikle sestice?

aida. -> RE: ispadanje mliječnih zuba (19.5.2013 20:35:00)

IZVORNA PORUKA: sretna sam jako

Po pravilu ide oko seste godine,,,

maja78 RR -> RE: ispadanje mliječnih zuba (19.5.2013 21:12:57)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

e ispale su obje donje jedinice, i nije kriv kauc, jer kako je prva ispala za par dana je izbila stalna jedinica, i neki dan je druga jedinica ispala i dans vidim vrh stalne. Znaci ipak je bilo vrijeme. Ipak vrijedei sto prije niknu zubici prije i ispadaju, njemu su ta dva nikla sa nepunih 4 mjeseca

sretna sam jako -> RE: ispadanje mliječnih zuba (19.5.2013 21:22:01)

IZVORNA PORUKA: aida.

Po pravilu ide oko seste godine,,,

Mojoj ce curici sad 3 godine evo nicu joj!? Da je vodim doktoru, stomatologu ili?

sirnica -> RE: ispadanje mliječnih zuba (19.5.2013 21:51:08)

I kod nas se klima zubić koji je prvi nikao[sm=smiley1.gif]
Sretna sam jako, ne vidim razlog da je vodiš stomatologu, ako su počele nicati on ih ne može zaustaviti, samo će vam savjetovati da više vodite računa o njihovoj higijeni jer su došle tako rano.

sretna sam jako -> RE: ispadanje mliječnih zuba (19.5.2013 21:55:36)

Pa da iz tog razloga bih htjela...jer su joj svi zubici zdravi- nije bilo potrebe da je vec vodim. A ovi su ipak trajni pa da se posavljetujem kako i sta...

sirnica -> RE: ispadanje mliječnih zuba (19.5.2013 22:04:59)

Pa da iz tog razloga bih htjela...jer su joj svi zubici zdravi- nije bilo potrebe da je vec vodim. A ovi su ipak trajni pa da se posavljetujem kako i sta...

[sm=smiley20.gif]

Lulu_08 -> RE: ispadanje mliječnih zuba (19.5.2013 22:17:34)

sretna sam jako odvedi je kako bi stomatolog pregledao, jer bas je rano za nicanje istih a sta ces eto sve je moguce opet :).

Mojoj curi se klimaju gornje jedinice vec par mjeseci, prvo jako malo pa malo vise sada vec, a i sestice su pocele da izbijaju, nisu jos izbile ali se vec konture osjete pod prstom na desnima.

maja78 RR -> RE: ispadanje mliječnih zuba (3.6.2013 8:29:06)

IZVORNA PORUKA: Zankulica

Molim vas za savjet!!!!

Cerkica mi ima 3 god. i 8 mjeseci-prije 10-tak dana je pala sa trotineta (romobila) i nije se zalila da je udarila zub, medjutim poslje par dana sam primjetila da joj se klima gornja jedinica i pored sveg truda da je sacuvamo ona je ispala. Nisam sigurna da li je moguce da je vrijeme da joj prirodno ispadne ili je to izazvao udarac. Sjutra idemo zubaru a mene zanima da li je neko imao slican problem i kada ce joj nici stalna jedinica [sm=smiley19.gif]? Mnogo sam tuzna jer mi se cini da je prerano. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

sirnica -> RE: ispadanje mliječnih zuba (3.6.2013 23:11:48)

Nama se nekoliko dana klimala donja jedinica i danas je sam izvadio-kad imam šta da vidim:fali korijen. Odmah ću sutra zvati zubarku da ga naručim. Je li neko imao slično iskustvo?

sirnica -> RE: ispadanje mliječnih zuba (3.6.2013 23:19:54)

Evo na drugoj temi dobih odgovor da ovi zubići nemaju noge, samo ih krvni sudić drži

Lulu_08 -> RE: ispadanje mliječnih zuba (4.6.2013 8:40:40)

sirnica donji mlijecni imaju samo jedan "spic" a ne pravi korijen [sm=smiley1.gif]

Mojoj curki se vec 5 mj. malo klima gornja jedinica a tako je stomatolog i rekao moze i do 6 mj potrajati. Ujedno joj desna gornja sestica jos nije probila ali sada se vec skroz rubovi osjete pod prstom, pa valjda ce uskoro, zali se da joj smeta bas...

sirnica -> RE: ispadanje mliječnih zuba (4.6.2013 12:38:14)

Ma kod nas nema ni špica, a potražila sam po internetu i svugdje piše da se ti korijeni mliječnih zubića istope pod pritiskom rasta stalnih zubića i na taj način im pomognu u smjeni. Ja sam njemu jutros detaljno pregledala, nema ništa da je zaostalo, hvala Bogu, a sinoć sam se toliko uplašila da sam mislila da ću se početi porađati od muke. I tvojoj djevojčici će ti novi zubići uskoro izbiti, čim ih već sad možete osjetiti. Sretno i hvala na odgovoru[sm=smiley1.gif]

tobleronica1 -> RE: ispadanje mliječnih zuba (7.6.2013 11:17:36)

Nova sam ovdje ,pa bih vas prvo sve pozdravila
Imam petogodišnju kcerku
Primijetila sam da joj se kvare dva mliječna zuba
Pojedini me nagovaraju da je vodim na popravljanje mlijecnih
Valjda je to sada in :)

Nisam bas odusevljena tom idejom
Da li je neko od vas popravljao djeci mlijecne zube?

madam x -> RE: ispadanje mliječnih zuba (7.6.2013 11:20:29)

IZVORNA PORUKA: tobleronica1

Nova sam ovdje ,pa bih vas prvo sve pozdravila
Imam petogodišnju kcerku
Primijetila sam da joj se kvare dva mliječna zuba
Pojedini me nagovaraju da je vodim na popravljanje mlijecnih
Valjda je to sada in :)

Nisam bas odusevljena tom idejom
Da li je neko od vas popravljao djeci mlijecne zube?

Nije to in ...šta ćeš kad dijete pođu boljeti zubi?
Bolje je na vrijeme intervenisati.
Moja kćerka je popravljala mliječne zube.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>