treciputmama -> RE: ispadanje mliječnih zuba (11.12.2011 1:06:09)
|
ova tema mi je dosla bas na vrijeme "pod ruku"...naime, djevojcica mi ima sest godina i dva mjeseca...sestice su joj nikle sa nekih 5 god. i sedam mjeseci, a zatim je ispao prvi zubic...poslije smo skontali da su joj iza tog sto je ispao krenule dvije nove jedinice donje, ali iza mlijecnih zuba-otisli smo doktoru i rekao je da moramo izvaditi jos jednu preostalu jedinicu i obje dvojke,jer su novi zubici dosta siri..i tad je ustanovio da su se sve cetri sestice pocele kvarit...popravila je jednu, izvadila drugu jedinicu, narucena opet i evo vec danima je vodimo ali neda da joj stomatolog ista radi... uspjeli smo samo staviti lijek u drugu sesticu, i izvaditi jednu dvojku-ostala je jos jedna- a i ovu joj je muz koncem izvadio kod kuce nakon sto je jedva otvorila usta da doktor nasprica anesteziju... e,sad nam je prava frka-kako je nagovoriti da izvadi jos jedan i popravi jos tri sestice??? prvi put nije suze pustila ali poslije je okrenula plocu-podje plakat, nece cak ni da zine kamoli sta drugo- nema sta nismo pokusavali-obecavali- sad je trenutno u "kazni"- zabrana kompijutera, crtanih na tv-u i sl...ali ona izgleda ne zali puno i nema namjeru da ide, a na silu ne moze...sta da radimo? prvi zubi su joj poceli sa nekih sedam mj.- dojila je do 15-og mj. a nakon toga dugo nije htjela nikako da pije mlijeko, a poslije samo sa pahuljicama...vec u drugoj godini su joj se poceli kvarit-i to sa vrha-kao da ih nesto jede- crni i dan danas-par puta su je bolili ali je doktor samo otvarao zub da je ne boli ali nije popravljao jer su svi bili totalno losi- a nekako su se svi odjednom pokvarili...strah me kakve ce zube imati-hoce li ih uspjeti sacuvati-nekako mi bas rano svi otisli u herlac.... mm ima extra jake zube-i mali je izgleda nasljedio njegove, kod mene su naoko lijepi ali kad se kvare podju iz korijena i dok skontam da se pokvario on unutra totalno otisao-ali ih uspijevam odrzavati uz pomoc stomatologa- i bas mi zao nje-sve je vidim kako u srednjoj stavlja socijalke-da bar hoce dogurat do 35-te sa svojim zubima hehhehhe...
|
|
|
|