Lulu_08 -> RE: ispadanje mliječnih zuba (11.2.2013 8:29:05)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Lulu_08 Hanady ja mislim da joj se u tako relativno kratkom roku ne moze trajno desiti iskrivljenje zubica, mislim da za to treba da situacija sa mlijecnim koji ga krivi treba trajati najmanje mjesecima? Opet mozda da se konsultujes sa nekim strucnim licem? Mojoj L. odmah po ispadanju donje jedinice krenuo nicati tako da vec ima pola niknut stalni zubic. e draga... bile smo kod stručnoga lica popodne...izvadili smo dvice gornje...jer su kečevi krenuli...širi i trebaju mjesta... baš kaže zubarka da je dobro da smo na vrijeme reagirali jer desna jedinica bi poklopila dvicu desnu koja se nije ni klimala još i bila ''izbačena'' tako da savijet više...ako vidite da ide ''zub na zub'' nek vam ne bude mrsko otići zubaru... malo spreja kao anestezija i divna zubarka to rješi brzo[sm=smiley1.gif] Ja promasila ovo pa iako "kasno" da ipak reagujem hehe. Hvala na savjetu upamtit' cu za ubuduce aBd! Nego pitanje... Mojoj djevojcici je sa 4 godine i 8 mj prvi se proklimao, klimao 2 sedmice, ispao i odmah nikao stalni. Stalno provjeravamo kada peremo zubice da li se neki klima. Nije se klimao niti jedan - i tako dodje iz vrtica bez zubica! Tog dana se proklimao i tako brzo da ga je teta u vrticu mogla izvaditi bez problema. Odmah je izbio vrh drugog stalnog sjekutica! Tj. znaci drugi stalni sjekutic sa 4 godine i 9 mj. Sada mi govori redovno da osjeca da joj se klima gornja desna jedinica [sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif], par zar je moguce da to ide tako brzo?! Ja ne osjetim pod prstom da joj se klima, ali tako je bilo i sa prvom donjom jedinicom, nije se prvo osjetilo pod prstom a ona je osjecala da se "mrda". Kako joj ovako brzo tj. naglo ispadaju mlijecni, zdravi i bijeli k'o biseri te nicu odmah stalni, i to prilicno brzim tempom?
|
|
|
|