jakuta -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (19.11.2013 0:19:13)
|
IZVORNA PORUKA: Prvi bebač Pepito Da te malo utjesim. Imam 35 god. Imala dvije vanmatericne (odstranjeni jajovodi) i cistu na jajniku zbog toga su mi kod nas na klinici uklonili pola jajnika, mada se poslije ustanovilo da to nije bilo potrebno. Ali sta je tu je. I isto kao i ti smanjena proizvodnja jajnika. Prvi pokusaj IVF-a kod doktora Envera. Izvadjene 4 jajne stanice, oplodjene dvije, obje vracene, ali beta nazalost negativna. Tada mi je dr. Enver savjetovao da pokusamo sa vadjenjm 2-3 puta, da se embrioni u medjuvremenu zamrznu i onda kad pokusamo ponovo da se sve odledi i izaberu najbolji i najzdraviji za slijedeci pokusaj. I tako smo ponovo krenuli. Pokusaj drugi, dr Enver zapoceo s terapijom, otisao na godisnji i preuzeo me dr. Umit. Kod njega zavrsila terapiju, a dr. Enver se vratio i njega zapalo da radi vadjenje. Drugo vadjenje 3 jajne sve tri uspjesno oplodjenje. Opet mjesec pauze pa slijedeci ponovno terapija i vadjenje, nazalost nijedna jajna stanica. Ponovo mjesec pauze pa terapija i ponocno vadjenje. Izvadjene 4 jajne stanice oplodjene 2. Tada nam je dr. Enver saopcio da cemo 5-ti dan raditi embriotransfer. Odledjene tri zamrznute i ove dvije svjeze i na prvi dan Bajrama nam palo da radimo transfer. Drugi pokusaj, izabrane dvije najkvalitetnije oplodjene stanice. Mi se naoruzali optimizmom, molili se svemu i svacemu, i 12 dan otisli da vadimo betu. Beta fantasticnih 256. Sutra punim 17 sedmica ulazimo u 18. Stoga ne posustaj, samo optimisticno. Ne daj da te lose vijesti obeshrabre. Zelim ti svu srecu da naredni pokusaj bude uspjesan, kao i svim zenama koje zele da postanu mame. I jos nesto, ja ti ne mogu reci koji doktor mi je drazi dr. Enver ili dr. Umit. Ja jos ne vjerujem da nam se sve ovo desava. prvi bebac,cestitam od srca [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|