|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
9.7.2013 14:46:54   
pahuljicamala
Hvala vam na podrsci..... Praznina je ogromna.... Ako Bog da, da nikad ne upoznate ovaj osjecaj. Ja sam ipak dobro, dobro smo podnijeli...
Mrvice,vratila sam jedan embrij ( ali, to nije razlog neuspjeha, nemoj da te zbuni, ako ce Bog dati, dovoljan je samo jedan). Smrzlica imam jos, hvala Allahu na tome! Samo da se malo oporavim, pa idemo dalje, ako Bog dauser posted image
Saljem vam veliku pusu i zelim puno srece!

Nada posljednja umire....

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 1401
16.7.2013 8:40:01   
pahuljicamala
Izgleda da su sve djevojke otisle na odmoruser posted image Vec dugo se niko ne javlja. Iskreno se nadam da ce neko sto prije vidjeti ovo moje pitanje.
Da li se nekoj dogodilo da joj je nakon EFT i negativnih testova kasnila user posted image oko 10 dana?
Znate li koliko vremena treba da prode izmedu dva transfera, kako bi se organizam uspio vratiti u normalno stanje, odnosno oporaviti od prethodne terapije? Zanima me kada cu, barem fizicki, biti spremna za novi pokusaj....

Veeeeliki pozdrav svima i unaprijed hvala na pomociuser posted image

(odgovor članu pahuljicamala)
Neposredna veza do poruke: 1402
16.7.2013 10:37:21   
White rose
Meni se desila biohemijska i dobila sam tek nakon mjesec dana (radila 4 test, svi bili negativni, nakon 7 dana uradila prvu betu koja je iznosia 63 i rasla sve do 250, a nakon toga skroz opala) . Ako ti je beta manja od 2, doći će vještica, ne brini.
A mislim da nije potrebno neko veliko vrijeme da se organizam oporavi, mjesec, dva i možeš ponovo. Sretno!

Neposredna veza do poruke: 1403
16.7.2013 15:46:51   
pahuljicamala
White rose, hvala puno na odgovoru! I meni je sestra spomenula biohemijsku, ali mi niko nije rekao da se moze dogoditi da kasni mjesec danauser posted image Jesu li ti rekli iz kojeg razloga se inace dogada biohemijska trudnoca? Jesi li morala uzimati neke lijekove da bi se sve normalizovalo? Ja idem na pregleda, ako za koji dan ne dodeuser posted image

Hvala jos jenom na svemuuser posted image

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 1404
16.7.2013 21:49:27   
White rose
Ja sam otišla na pregled i ništa se nije vidjelo na UZ. Nekad beta zna biti izrazito niska, a da opet bude uredna trudnoća. U mom slučaju je beta bila niska ali se plod ipak nigdje nije vidjeo. VTO Dr. mi je predlagao kiretažu, ali moja doktorica nije htjela da je radi jer je smatrala da je prerano. I kad žene prirodno ostanu trudne pa ne bude uredna trudnoća, ne radi se odmah kiretaža, pogotovo što se ne vidi na UZ pa onda dr. ne zna ni šta da čisti. Srećom ja nisam radila kiretažu, nego sam tačno mjesec dana nakon ET dobila menstruaciju. Nisam trošila nikavu terapiju, ali sam napravila jednu manju pauzu do sljedećeg ET.

Neposredna veza do poruke: 1405
17.7.2013 8:08:39   
pahuljicamala
Draga White rose, sada si me jos vise zabrinula! Kiretaze se plasim uzas jedan!user posted image
Izvini sto cu te pitati, da li si u tom periodu dok ti je kasnila user posted image imala odnose? Da li ti je doktor nesto rekao vezano za to? Meni se nekad dogadalo da, kada user posted image kasni dan-dva, ako imam odnos, odmah naredni dan dode... U ovom periodu, obzirom na cjelokupno stanje, nemam odnos, jer se plasim, doktor nista nije rekao, ali bih na svaki nacin pokusala izazvati user posted image samo da ne bude kiretaze! Bas sam se zabrinula sad...
Hval ti puno!user posted image

Neposredna veza do poruke: 1406
17.7.2013 12:19:14   
White rose
Ma bona, opušteno samo, doći će. Imala sam odnose, živjela najnormalnije. Meni se to desilo, ne mora značiti da je kod tebe isto. Na kraju krajeva, otiđi na UZ da vidiš kakvo je stanje ako si baš nestrpljiva... Ili još bolje, uganjaj muža i na posao user posted image .

Sorry ako sam te prepala. Teško je boriti s se s ovim, a ne znaš šta te čeka, niti imaš koga pitati.

Neposredna veza do poruke: 1407
18.7.2013 8:04:05   
pahuljicamala
Draga moja White rose, dosla je user posted image user posted image Mislim da je ovo prvi puta u zivotu da sam joj se obradovala, hahaha! Bas sam se zabrinula, i valjda od tog silnog straha, krenulo je, hehe! Do sada sam bila razocarana neuspjehom, a kada sam saznala za mogucu kiretazu, tugu sam ostavila postrani user posted image Zahvaljujuci forumu i dobrim zenicama, koje zele pomoci dijeleci svoja iskustva sa drugima, mozemo reci da smo ipak koliko-toliko informisane, a tesko jeste, zaista.... Tebi od srca hvala. Uplasila me jesi, ali lijepo je kada covjek zna sta bi ga moglo zadesiti user posted image
Svim zenicama puno srece i sto manje stresa i sekiracijauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1408
18.7.2013 12:10:04   
White rose
pahuljicamala kod tebe znači slatka! user posted image user posted image user posted image

Znam kako si joj se obradovala, možeš misliti kakva je moja radost bila nakon mjesec dana! I to je stigla 1.1., najbolji poklon od deda mraza :)))
Nadam se da ti je ovo zadnje loše iskustvo. Ja sam svašta prošla, prijateljice me već smatraju ekspertom za ginekološka pitanja user posted image , neko uči iz knjiga, a mi Bogme na svojoj koži.
Tebi sretno u daljnjoj borbi, da što prije budeš user posted image .

Neposredna veza do poruke: 1409
18.7.2013 13:12:13   
pahuljicamala
White rose, hvala ti od srca!user posted image Ti me bas mozes razumjeti... I meni su neki poceli govoriti da bih trebala ponovno na studije, ali ovaj puta da upisem medicinu, jer kao, praksu imam, jos mi teoretski dio nedostaje user posted image Ovo je crni humor, ali.... Udri brigu na veselje... Bit ce, ako Bog da, bolje...
Hvala ti puno na svemu, posebno na lijepim zeljama.

Puno srece svim zenicama...user posted image

Neposredna veza do poruke: 1410
25.7.2013 23:13:22   
narin3
  Pozdrav svim dragim ženicama

Ne znam, jesam li se javljala na ovoj temi, ali evo sad sam osjetila potrebu...Dakle, misli da ste ovdje, većinom u Bahceci klinici, pa me zanimaju vaša iskustva od tamo...
Ukratko ću predsstavit svoju dijagnozu...Imam pcos, 30 godina, 6 godina u braku, nijednu trudnoću, nijedan potpomognuti pokušaj, policistične jajnike, neredovne menstruacije i anovulacijske cikluse...
  Prije par dana sam posjetila kliniku Euromedical...i jako sam se razočarala...Kao što sam čula od naših forumašica, koje su u ovoj klinici ostvarile trudnoće i imale iskustva, bilo kakvog sa njima, da su u klinici besplatne konsultacije i prvi pregled, ukoliko kažete da ste za njih čuli preko foruma, tako sam i rekla i naručila se i obavila to kod njih...Doktor Nahit je uradio uz i niti jednu riječ, dok je radio, nije progovorio...a pregled je trajao, pa da ne slažem, oko jednu minutu, a sigurno i manje...dao mi je da uradim neke hormone, pogledao u 5 minuta, moje nalaze od prije 15 godina, a možete mislit, koliko ih ima...i rekao da ne možemo raditi na trudnoći, dok nepripremimo organizam za to...jasno mi je, da se mora pripremit, ali nijednu sekundu, nisam osjetila zadovoljstvo...ljuta sam tek sad, jer nebi ni znala, da je baš toliko nestručan i neosjećajan, da nisam dobila neke komplikacije u ciklusu...
  Kod njega sam bila osmi dan ciklusa, a još su mi se vukli tragovi krvi...prestali su 9 i 10 DC i nastavilo je krvarenje 11-ti DC...sad mi je 14-ti DC i ja još krvarim...posjetila sam danas drugog dr. koji mi kaže da će krvarenje još potrajat i dao mi dabroston, da bi krvarenje stalo...
  Znači, ljuta sam na kliniku Euromedical, odnosno na tog dr. Nahita i nebi nikom preporučila da ide kod njih...I da...moram spomenuti, da su ispoštovali besplatne konsultacije od 5 minuta i uz od minut...nemam riječi...

A sad me interesuje Bahceci, jer moram što prije da idem po svoje zlato...bilo kojim putem...Interesuju me i cijene pregleda, i termini, kad su doktori tu, idu li često u Tursku i koliko se čeka, kad bi se sutra naručila?

Svima se unaprijed zahvaljujem i želim sreću svim ženicama, da što prije sve ostvarimo svoj cilj! Amin!

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih..(El Bekare 153)

Neposredna veza do poruke: 1411
26.7.2013 3:25:40   
Kikitown
Selam narin, evo ja sam kontaktirala bahceci preko maila i objasnila dijagnozu (azoospermija) i sestra je bila vrlo ljubazna i nazvala nas za najprvi termin kada je pristigao doktor. Medjutim mi smo morali odgoditi zbog financija :( jer smo skontali da nam treba oko 3 ooo KM za micro tese i zamrzavanje plus dodatni pregledi i troskovi... tako da sad skupljamo parice i pripremamo se za oktobar. i da, odmah je preko maila poslala spisak nalaza koje mm treba da uradi, i to je veliko olaksanje kada znas sta ti treba i dodjes pripremljen. Ja sam imala samo taj kontakt, no odusevili su me. Sve pohvale. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 1412
29.7.2013 10:39:08   
pahuljicamala
Draga narin3, ja imam fina iskustva u Bahceci klinici. Doktor je uglavnom tu, vikendom je odsutan, ali je subotom u jutarnjim satima tu za pacijentice koje su u postupku i moraju imati pregled bas taj dan. Doktor je prije svega jedan veliki covjek, koji pacijenete ne gleda kao nekoga ko mu donosi samo zaradu ( kako vecina nasih doktora gleda), nego se prema pacijentima odnosi sa puno razumijevanja i ozbiljnosti kada je u pitanju njihov problem. Kao sto je meni jedne prilike rekao, sam je otac i zna koliko je roditeljstvo vazno, a i bolno za one koji to ne mogu ostvariti.user posted image Ja licno imam veliko povjerenje u njega, a imala sam jedan neuspjeli pokusaj, a sada cemo raditi na novom, jer me moje smrzlice cekaju na kliniciuser posted image
Mislim da su sada kod njih konsultacije bespletne, a UZ naplate 100KM, ali to mozes provjeriti sa sestrom, kada nazoves.
Ako te zanima jos nesto, samo pitaj. Drago mi je ako ti mogu pomoci.

Sreto i tebi i svim zenicamauser posted image

(odgovor članu Kikitown)
Neposredna veza do poruke: 1413
12.8.2013 8:36:49   
Leva
Druga Turska klinika Euromedical ima u potpunosti besplatne konsultacije i prvi UZ, spermiogram im je 60 KM a dolazi i urolog iz Turske. Ako kome trebaju dodatne informacije pisite. I ja sam zatrudnila kod njih nakon gomile postupaka na drugim mjestima user posted image Usluga je sta kao i u Bahceciju ali finansijski dodje nesto prihvatljivije.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

Neposredna veza do poruke: 1414
12.8.2013 18:09:50   
dzenica
Drage moje,

dugo čitam vaše postove, i sa vama proživljavam sve vaše uspjehe i padove. I ako nisam aktivni član foruma sa vama se veselim i plačem.
sada mi treba mala pomoć. Suprug i ja trebamo raditi određene nalaze kako bi se pripremili za inseminaciju.
Nalaze koje trebamo raditi su:
Anti - HCV
Anti -Hiv
Anti - Hbs
Rubeola Igm
Hemoglob in A1c
TSH
Prolactin

Obzirom da bas ne mogu izlaziti sa posla, zanima me da li vi znate gdje se na DIP-u (u kojim klinikama/Odjelima) rade ovi nalazi. Koliko se čeka, te ukoliko je neka od vas bila, da li se ovi nalazi mogu uraditi u jednom danu.

Bila bi vam jako zahvalna ukoliko biste mi pomogli.

Veliki pozdrav za sve ženice

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1415
12.8.2013 21:08:44   
Mia
dzenice, dobro nam dosla! Zao mi je sto je tvoj prvi post bas na ovoj temi, ali ako ce te utjesiti, ovdje nas ima jako puno koji imamo problema sa neplodnoscu i koji se borimo sa vadjenjem nalaza.

Sve nalaze (osim TSH i prolactina) vadis na DIP-u i to na odjelu mikrobiologije (to ti je na prizemlju, ali prodjes kroz staklena vrata pored one banke). Trebace ti uputnica doktora opste prakse i nalaz ginekologa iz kojeg se vidi da ti se traze ti nalazi. Ne trebas se narucivati nego samo dodjes sa svim tim papirima.

Prolaktin se, takodjer, vadi na DIP-u i to na prizemlju (iza onih staklenih pregrada). Treba ti samo uputnica.

Sve nalaze mozes izvaditi za jedan dan i cekaju se cca 10 dana.

TSH se vadi na DIP-u na drugom spratu na nuklearnoj, ali moj ti je savjet da ga uradis privatno jer ces se nacekati ko luda ... guzve su stravicne! Ja ga uvijek radim u Eurofarmu i kosta 15 KM i bude gotov za 2-3 sata.

Nadam se da sam ti uspjela barem malo pomoci.

Sretno sa vadjenjem nalazauser posted image

(odgovor članu dzenica)
Neposredna veza do poruke: 1416
13.8.2013 11:18:01   
aboni76
Dženice, Mia ti je sve napisala, samo ću dodati da su strašne gužve i u odjelu gdje moraš vaditi prolaktin, tamo ti je najbolje doći oko pola 7. Meni nisu tražili ništa od ginekologa, otišla sam sa papirom iz Bahcecija kod ljekara opšte prakse i dobila sve uputnice, pa možeš i ti probati da preskočiš ginekologa. Sretno

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1417
13.8.2013 11:37:51   
Mia
aboni, upravu si .... ja se nisam dobro izrazila. Trebace joj uputnica dr.opste prakse i nalaz iz Bahceci iz kojeg se vidi da se traze te pretrage (ovo vazi za sve osim za prolaktin i TSH). Barem je kod mene tako bilo. Ja sam im ponijela mail od dr. Envera u kojem je napisano sta mi sve treba i vjeruj da je ona sestra kopirala taj mail kao prilog uputnici user posted image

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 1418
13.8.2013 12:25:04   
dzenica
Mia, Aboni, hvala vam na pomoći. Uputnice od doktora opće prakse sam već dobila i imam "papir" iz Bahceci klinike na kojem piše koje sve nalaze trebam uraditi. Mislim da ću samo nalaze koji se rade na microbiologiji uraditi na DIP-u, a TSH i Prolactin ću uraditi privatno.

Također me zanima da li ima forumašica koje su radile inseminaciju u Bahceci, koja je procedura, da li su bile uspješne i sl.

PS: Mia ja se nadam da ćemo se sresti i na ljepšim temama u skorijoj budućnosti.
Svima nam držim fige da se ostvarimo kao majke.user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1419
13.8.2013 12:30:14   
Mia
dzenice, ja sam radila ivf u Bahceci i hvala Bogu uspjelo je user posted image sada sam 9 sedmica ... bili su blizanci, ali nazalost jedan plod je otisao, ali hvala Bogu imam ovu drugu ebicu koju moram maziti i paziti user posted image Od srca ti zelim uspjesnu inseminaciju i mogu ti samo reci da si sigurno u dobrim rukama! Bahceci tim je za 10!!!! Pogotovo dr. Enver ... pekrasno, predivno, premilo stvorenje sa znanjem i strucnoscu user posted image Bog ga dragi pozivio milion godinauser posted image

(odgovor članu dzenica)
Neposredna veza do poruke: 1420
16.8.2013 12:34:48   
Amelaa RR
Sada mi javlja malenapahuljica....da je dr.Enver napustio kliniku..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1421
16.8.2013 15:46:56   
dzenica
Sada sam zvala Bahceci i oni su mi potvrdili da je doktor Kurt napustio kliniku user posted image
Novi doktor na klinici je Umut Goktolga

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 1422
16.8.2013 19:26:58   
Mia
Zenice drage, i meni je sok bio kad sam cula da ce dr. Enver napustiti kliniku, ali ja vjerujem da ce ga sigurno zamijeniti jednako strucan doktor i da ce kvalitet usluge i dalje biti na visokom nivou. Zato nemojte ocajavati nego glavu gore i idite prema svojim user posted image user posted image

(odgovor članu dzenica)
Neposredna veza do poruke: 1423
17.8.2013 9:59:04   
Amelaa RR
Ja sam jucer zaista bila ogorcena...jer niko nista nije govorio...a kud sam ja prekjucer bila na pregledu i gdje me pregledao dr.Enver, i zaista smo se ispricali...objasnio mi lijepo sve..al ni u jednom momentu nije rekao da vise nece biti tu...?

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1424
18.8.2013 13:39:46   
nedzla.
Drage ženice user posted image nadam se da ste sve dobro i zdravo user posted image

Ja i moji user posted image user posted image u tibi smo mašaAllah

ovo za dr. Envera me toliko rastužilo da nemam riječi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nadam se da će i ovaj novi dr. biti dobar, ali kao dr. Enver ne vjerujem da će i jedan drugi biti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pripreme za trudnoću
sanela.asja

sta mislite da li je laske zatrudniti prvu trudnocu ili drugu ja pokusavam drugi put da postanem majka i bas me interesuje,prvu trudnocu sam odma prvi ciklus ostala,a evo druga malo teze vec drugi ciklus dobijam vjesticuu....

odgovor (98%)

odgovor (2%)

Broj svih glasova: 41

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *