pahuljicamala
|
Veeeeliki pozdrav svim djevojkama, a posebno onima koje cesto misle na mene. Veliko izvinjenje dugujem sto sam zakasnila da odgovorim na neka pitanja, posebno Mrvici. Ona se vec snasla i ako Bog da, uskoro ce biti najsretnija na svijetu Ja nisam bila u mogucnosti da se javim, jer sam sa suprugom pobjegla od stvarnosti Bili smo na odmoru.... BIli smo nestrpljivi, pa smo test radili dan prije odredenog termina i bio je negativan. Doktor je insistirao da nastavim sa kompletnom treapijom i test ponovim 14. dan, ali ja sam u meduvremenu dobila i menstrualne bolove, pa sam ubijedena da je sve gotovo jos nije dosla, a nakon uradenog testa, opet vam se javim, naravno... Layli cestitam od srca Mrvice, i tebi cemo uskoro cestitati, ako Bog da, a sada ti zelim puno srece Amela, tvoj post me rasplakao, a srce mi je zatreperilo, sjetovsi se naseg susreta Ljubim te, cuvaj se, pokusaj ne razmisljati previse... Neka ti Allah da sabura i snage. Svim zenicama zelim mnogo srece.... Pokusat cu odgovoriti barem na neka pitanja koja su mi postavljana, a nisam dala odgovor... Zao mi je sto kasnim, halalite mi..., nadam se da ce nekome posluziti... Injekcije koje primam nakon transfera su Heparin (antikoagulatn). kako mi je doktor objasnio, one bi trebale sprijeciti zgrusavanje krvi i smanjiti rizik od spontanog pobacaja. Nakon testa, ukoliko ako Bog da, bude pozitivan( jos se nadam ) trebala bih ih primati puta tri mjeseca... Ne znam zasto je to meni dao a nekima nije Razlog postoji, sigurna sam.... One mi stvaraju ogromne modrice i bolna su mjesta uboda. Da me samo vidite kako sam sarena, a ovakva sam i na plazi bila Platili smo 500KM za zamrzavanje embrija na godinu dana. Sto se tice broja kontrola prije transfera, mislim da ih je bilo ukupno tri i transfer, a nista osim testova krvi ne placate. Lijekove, koje doktor preporuci, naravno sve kupujete. Trosak za lijekove je mozda do 300KM, ali nemamo sve istu terapiju.... Anka, ja sam svaki drugi dan morala ici na kontrolu, ali to je mozda zbog toga sto su mi jajnici burno reagovali, pa sam imala i HS... Eto tolik... Ako nekome nisam odgovorila, neka mi halali.... Bilo bi mi drago ako mogu pomoci jos nekom informacijom, samo pitajte Saljem vam veliki