|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz...
16.7.2012 18:31:04   
nesa
Elica5, napolitanka, AAvalon u potpunosti se slazem sa vama.....bez veze ikakve su bile dignute tenzije (te legalno, te nelegalno), dajte da razgovaramo o postupcima i pomazemo jedna drugoj iskustvima koja imamo...i ja sam u postupku od 1 avgusta, i ne mislim odustati zbog bezveznih prica....moja prijateljica je kod njih i istambulu imala postupak u junu prosle godine, i rodila trojke, da su joj zive i zdrave...ja u Mb isto uspjesan postupak u februaru, ali na zalost missed ab u 9, nedelji...nadam se uspjehu u avgustu, svi su nam nalazi u redu, osim sto ja imam godina:-)))

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 276
16.7.2012 18:32:15   
mersudina 27
Elice i ja sam u istoj poziciji bas kao i ti,svu svoju nadu sam polagala u ovu kliniku.Ja nemam mogucnost da idem igdje vani,i bas sam se obradovala otvaranju ove klinike,ali moram priznati da ovako citajuci ove postove nekako i ja sad sumnjam u njih.Bila sam na konsultacijama i mene je dr. Enver odusevio i o tome sam pisala ne bih da se ponavljam,ali ipak postoji mali crv sumnje, cisto zbog svega sto se pise na forumu.Tako da se ja lomim izmedju dvije klinike ali valda cu ispravno odluciti.nadam se.Vjeruj, nema nista gore kad dodjes u poziciju da neznas kamo krenuti.Ja ti zelim da sto prije dodjes do svog cilja,i da svojim pozitivnim iskustvom pomognes svim djevojkama koje planiraju ici Turcima.user posted image user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 277
17.7.2012 11:38:22   
ray
drage moje da vam se i ja javim.

vidim da ste me prozivale (prva zena koja je u bahceci zavrsila ivf ciklus :) ) , ali nisam neko vrijeme posjecivala forum uopste , cekala sam rezultate.
naime prije dvije sedmice je bio zavrsen transfer i mogu vam reci sve sto se tice mog iskustva tamo.

vidim da se cesto povlaci pitanje fiskalnog racuna, ja sam ga dobila. dobijete fiskalni racun za sve , sem ljekova. ove lijekove ne morate kupovati kod njih , ali je meni tako bilo daleko povoljnije. ja sam skoro sve sem menopura kupovala kod njih. menopur je uostalom i najsljuplji a za njega dobijete fiskalni racun. kompletan ciklus sa lijekovima , testovima me je dosao 5500 km.
ja na samom pocetku ciklusa nisam imala listu svih potrebnih lijekova, nego nakon svake folikumetrije, dr vam dadne spisak za narednih par dana (koliko on odredi da treba da prodje do naredne folikumetrije)

moje iskustvo sa bahceci timom , je zaista odlicno i ja ih stvarno svima od sveg srca preporucujem. svi su zaista izuzetno ljubazni i nagodni. doktor je uvijek voljan posvetiti extra vremena za sva potrebna objasnjenja.
operaciona sala gdje se radi punkcija i transfer je stvarno " svemirska" :) . na spratu su sobe kao u pravoj bolnici i mozete dobiti i apartman gdje ima samo jedna krevet. mada se necete tu nesto dugo zadrzavati. :)

rekla sam da su stvarno jako fini , ali ono sto se meni posebno dojmilo jeste kako im je posao uhodan i imaju dobre procedure. nista ne prepustaju slucaju. nakon punkcije i transfera dobijete dostampanu listu s lijekovima i detaljnim instrukcijama koje vam prvo doktor , pa onda jos i glavna sestra Bade (ona mi je pravo slatka .. vidjecete :) )pojasne.
Njih dvoje su mi dali i svoje email adrese u slucaju da ih i tako zelim kontaktirati. Naravno kad god sam nazvala telefonom sestru Lejlu , odgovor je bio jako brz. Lejla je isto pravo usluzna i pomoce vam oko svega.

ONo sto mi je bilo posebno slatko , jeste kad sam dobila rezultate jucer da se kompletan tim radovao. Ja sam im bila prvi slucaj i mash' Allah uspjesan. Beta mi je jucer na 17dpo bila 727. :) Prosto me strah o ovome pricati da nedaj Boze nesto ne ureknem, zato slobodno ignorisite zadnji dio mog posta i sacekajte sa cestitkama da prezivim hairli prvi trimestar. :)

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 278
17.7.2012 11:46:01   
sos15
Ray,

Poštovaću tvoju želji i pričekati sa čestitkamauser posted image ! Drago mi je što si iznijela svoje iskustvo i što je pozitivno kako u pogledu klinike, tako i rezultata. Možeš li mi reći da li je punkcija rađena pod anstezijom? Još me zanima koliko bi otprilike trebalo ostati u Sarajevu za vrjeme postupka (dok se radi folikulometrija, punkcija, transfer i šta već)?

Da li si u ovu cijenu uračunala i spermiograme i uzv, te nalaze estradiola?

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 279
17.7.2012 11:47:09   
ray
mozda jos da kazem da imam 36 godina i prethodno dvije neupsjela ivf pokusaja.
izvadili su mi 9 js ,a od toga tri su dosle u fazu blastociste od kojih su dvije prebacili peti dan. doktor je rekao da cemo sacekati jos jedan dan da vidimo da li nesto od preostalih embrija moze biti dobro za smrzavanje, ali su mi dan poslije javili da nisu bas bile zadovoljavajuce kvalitete.

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 280
17.7.2012 11:48:03   
sos15
Smijem li kopirati tvoj post na Rodin forum? Ima tema Potpomognuta u Sarajevu, pa vjerujem da bi mnogima koristio.

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 281
17.7.2012 11:56:20   
ray
u ovih 5500 sam uracunala kompletan trosak (sem benzina , a posto sam iz sarajeva nisam placala dodatno smjestaj)

ja sam sve nalaze bila povadila u domu zdravlja i na klinici. jedino sam kod njih radila progesteron pred samu punkciju.
tako da spermiogram nismo radili , a ni uzv posto smo proceduru poceli treci dan ciklusa a tada uzv ne naplacuju.

folikumetriju sam nakon (cini mi se) petog ili sestog dana radila skoro svaka dva do tri dana. svaki put ti izmjere sve jajne stanice i zapisu dimenzije. onda udjes kod doktora u kancelariju i on ti zapise terapiju do naredne folikumetrije. ja sam si sama injekcije davala jer mi je tako bilo lakse. a Bade mi je detaljno objasnila kako se to radi. na dan punkcije rezervisi citav dan za to, jer se radi pod anestezijom . u klinici sam ostala mozda sat po zavrsetku procedure, ali se sjecam da kad sam kuci dosla da sam spavala naredna tri sata. :)

sam transfer ne uzme puno vremena, ali nakon njega ostanes da lezis jos jedno sat (mozes i vise ako zelis) .ja nakon transfera ne vozim tako da to mozes obaviti sama , ali je dobro da neko ide s tobom.

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 282
17.7.2012 11:59:24   
ray
sos15 , naravno . :)

ovo sam i napisala jer se nadam da nekom moze biti od koristi. znam kako sam ja surfala i trazila informacije.

jedino mi je krivo jer mi se cini da private mssg za ciciku koji sam napisala prije mozda dvije sedmice nije prosao. cicika, sorry.. zaista sam ti bila poslala detaljnu poruku. :) ne znam sta se desilo. problemi na serveru :)

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 283
17.7.2012 12:02:03   
sos15
Hvala puno na iscrpnom odgovoru. S obzirom da ja nisam iz Sarajeva, čini mi se da bi morala planirati bar 10 dana za boravak u Sa, ili možda duže?

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 284
17.7.2012 12:03:29   
ray
ah , da .. jos nesto da kazem vezano za ovo da li su legalni ili ne.

na dan kad me doktor zovnuo bio da odradimo transfer vidjela sam kola inspekcije ispred njihove klinike. dok sam kupovala lijekove pitala sam onu raju iz administracije sta je to s inspekcijom i rekli su da im je inspekcija stigla cim su im poslali dopis. pitala sam je li sve u dure, i vele da jeste. kazu da inspekcija samo radi svoj posao.
tako da ja bih rekla da te price da nisu legalni nemaju veze s istinom , jer ocigledno su poslali dopis institucijama , a i ovi ih nisu zatvorili.

< Poruku je uredio ray -- 17.7.2012 12:15:08 >

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 285
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterili...
17.7.2012 12:09:08   
ray
hmmm sos15 , ti mozda mozes raditi folikumetriju i kod svog lokalnog ginekologa. pitaj to doktora envera. ja znam da odavde raja koja je isla u sloveniju su to znali raditi kod nasih ginekologa u sarajevu i onda jave rezultate svom dr u sloveniji. mada je bilo slucajeva da im "pogresno" to izmjere. najbolje da to vidis s dr enverom.
ako to dozvole onda mozda da zadnja tri dana pred punkciju dodjes u sarajevo i punkciju racunaj da moras ostati u sarajevu. to bi znaci bilo neka cetiri dana. nakon punkcije cekas da vidis da li ce transfer biti treci ili peti dan. tako da taj period ne moras cekati u sarajevu (ne znam sada koliko si daleko odavde i koliko ti je zgodno dolaziti i vracati se)
i onda na dan transfera dodjes ponovo u sarajevo. znam da su napisali na onim instrukcijama da nakon transfera ne preporucuju voznju dulju od 2-3 sata. tako da ako si dalje od toga, mozda da provedes i tu noc u sarajevu.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 19.7.2012 9:10:24 >

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 286
17.7.2012 13:32:18   
sos15
Za folikulometriju bi vidjela sa doktorom, mada ne vjerujem previše lokalnim doktorima, a između punkcije i transfera (nadam se da će doći do toga bi ostala u Sa), puno mi je putovati pet sati nakon punkcije da bi opet dolazila za tri dana, a bojim se i hiperstimulacije, pa mislim da je bolje biti blizu doktora.
Nisam primjetila da si mi odgovorila za ansteziju pri punkciji, je li bila?

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 287
17.7.2012 15:27:11   
anaši1507
draga RAY poštovat ću tvoju odluku i odgoditi čestitanjeuser posted image , hvala ti na detaljnom opisu, ja planiram 15.08.na konzultacije, mi imamo problem sa spermiogramom, naime mm ima OAT, kakva je situacija bila kod vas?  da li oni koriste metodu PICSI i IMSI?

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 288
17.7.2012 15:41:45   
anaši1507
još jedno pitanje, dal si nešto pila poslije transfera za bolju implataciji? i gdje si do sad radila IVF?

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 289
17.7.2012 16:54:49   
ray
anasi pila sam medrol pet dana a pocela sam nakon punkcije. koliko sam skontala do smanjuje sposobnost organizma da odbaci strano tijelo. naravno tu su jos i vitamini (folaic i polibevit) a redovno pijem i aspirin 100 i estrofem (njega uskoro prestajem piti skroz).

ranije sam radila u ordinaciji dr mehmedbasica.

jos da napomenem da rade assisted hatching sto olaksava implantaciju.

sos, da radi se pod anestezijom. mislim da sam nesto pisala o tome u mojim prethodnim postovima. na dan punkcije anesteziolog dodje i s tobom porazgovara nekih 15 tak minuta. pokupi neke informacije od tebe. ja inace mrzim anesteziju jer se tesko budim iz nje, ali ranije punkcije su mi bile uzasno bolne , tako da se nisam bunila. u klinici ostanes jos nekih sat vremena nakon procedure da malo dodjes sebi. oni ti daju nesto da gricnes jer taj dan prije procedure ne smijes nista jesti ni piti. ti mozes ostati koliko hoces, ali ja sam nakon sat-sati i po se digla. medjutim kad sam dosla kuci spavala sam jos jedno tri sata nakon toga :)

eto tako drage moje. ako imate jos kakvih pitanjaca, bujrum :) i''m all yours :)

< Poruku je uredio ray -- 17.7.2012 17:02:09 >

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 290
17.7.2012 17:00:49   
ray
ah da... anasi , izvini , zaboravila sam ti odgovoriti da je kod nas problem bio u mom jedinom preostalom zacepljenom jajovodu. ranije kod dr mehmedbasica nikad nisu koristili icsci i uvijek je redovito dolazilo do oplodnje. a sada na racunu (fiskalnom naravno :) jer to je jako bitno :)) je pisalo da je metoda ICSCI. ne znam zasto u uvijek zaboravim pitati doktora je l to po defaultu rade ICSCI. znam da su mi u jinemedu rekli da rade svima ICSI.

zelim vam objema od srca da vam to uspije ako BOg da, jer znam koliko je ovo sve emotivno iscrpljujuce.

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 291
17.7.2012 17:02:37   
mersudina 27
Ray takodje i ja cu postovati tvoju zelju i necu ti cestitatiuser posted image

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 292
17.7.2012 17:02:59   
ray
nisam gore nigdje napomenula da rade assisted hatching, sto olaksava implantaciju.

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 293
17.7.2012 17:04:39   
mersudina 27
Ray bas ti hvala mila na svim informacijama koje si nam pruzila,a tebi zelim zelim svu srecu,i da nam ubrzo dozvolis da ti cestitamo.user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 294
17.7.2012 17:17:36   
mersudina 27
Ray jeli kod tebe bio kratki protokol,i otprilike koliko vremena prodje od stimulacije do punkcije.Mislim zbog bocanja,jer mene to izludjuje.

Neposredna veza do poruke: 295
17.7.2012 18:17:53   
ray
mersudina , drago mi je da mogu biti od pomoci :)

jeste, kod mene je bio kratki protokol. i bocala sam se od 3-eg do 13-tog dana. 15-ti je bio punkcija. ma nista bona strasno :) ja sam na kraju bila stela i u toaletu na poslu zacas si bocu dam. nedaj boze da me neko vidi , sta bi jos pomislili.. bode se u wc-u :)

Neposredna veza do poruke: 296
17.7.2012 22:47:40   
napolitanka
ray neću ti čestitati, ali ću ti reći da me je tvoj post rasplakao, i mnogo sam sretna kad čujem ovako lijepe vijestiuser posted image

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 297
17.7.2012 22:58:13   
sabas
ray necu ti cestitati :) mnooogo ti hvala sto si prenijela svoje iskustvo , sve skontah .kako otprilike ide- samo sta je taj Medrol - jel nesto kao Prednizon il' Nizon kortikosteroid Znam da je individualno ali koliko si cega koristila od boca tableta -stimulacija

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 298
18.7.2012 13:51:19   
ray
zene drage , stvarno vam zelim puno srece i da uspijete ako BOg da u svom naumu. meni je davno bilo receno da mi je jedini nacin da dodjem do potomstva IVF, ali gledajuci prijteljice u svom okruzenju koje su isle na razlicite klinike i njihovi konstantni neuspjesi , nisam se nikako usudjivala da i ja sama krenem u sve tu. tek nakon sto je moja prijateljica (i to iz SESTOG pokusaja ) uspjela , skontala sam da je mozda ipak moguce i da treba da krenam. zato sam i podijelila ovo iskustvo s vama, jer znam da moze biti dosta ohrabrujuce.

a sto se ovog lijeka medrol tice, u klinici su mi rekli da uzmem prednol.medjutim u apoteci su rekli da je medrol adekvatna zamjena za to. sjecam se da sam kod mehmedbasica pila nizon i kad sam procitala specifikacije ovog lijeka cini mi se dosta slican tom nizonu. ne znam tacno u cemu je razlika. :(

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 299
18.7.2012 13:56:54   
ray
a sto se tice stimulacije ... hmm.. ovako:

3-7 dc
koristila sam 10 tableta femare prvih pet dana (2X1)
i tokom tog perioda menopur , 2 ampula dnevno

8-12 dc

menopur 3 ampule dnevno

4 dana sam koristila (.. zaboravila sam tacan naziv) ceratride.. tako nekako

i zatim 12-ti dan stoperica i 14 punkcija. to je to :)

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *