|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz...
19.7.2012 8:03:11   
sos15
Ray,

Jesi li nosila svoju spavaćicu,papuče i ogrtač kad si radila punkciju i transfer? Ima li potrebe za tim? Znam da ne ostaješ dugo, ali ipak te na punkciji uspavljuju. Kad sam se spremala za Prag, rekli su mi da ništa ne nosim od toga, jer ti oni daju jednokratne komplete, pa me interesuje kako je ovdje.

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 301
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterili...
19.7.2012 9:07:56   
aboni76
Ray,

Hvala puno na korisnim informacijama, poštovat ću tvoju želju pa ću za sada reći samo sretnoooo!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 19.7.2012 9:10:45 >

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 302
19.7.2012 12:23:59   
ray
aboni hvala i ja tebi puuuuuno srece zelim i da uspijes u svom naumu.

sos15, ne trebas nista nositi jer i ovdje ti daju sve te stvari za jednokratnu upotrebu (papuce, ogrtac i kapu za glavu). Udjes u sobu , sestra ti pokaze tvoj krevet na kojem ce stajati te stvarcice i ostavite da se presvuces. ovakva je procedura i za transfer i punkciju, svaki put dobivas nove stvari. :)

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 303
19.7.2012 12:51:25   
sos15
Hvala puno! Ja se spremam kao da je to već gotova stvaruser posted image , ali moram misliti pozitivno i pripremati sve jer mi se čini da ću ako dođe do postupka biti tamo duže vrijeme, pa treba ponijeti sve od kuće.Vidjećemo šta će reći na konsultacijama.

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 304
19.7.2012 13:08:10   
ray
vidjeces meni se dr enver nekako odma svidio. onakvi likovi su obicno detaljni i studiozni. :)

ja bih se tesko nakanila na postupak , a onda kad krene sam uvijek osjecala neko uzbdjenje.. ko nesto se desava :)

< Poruku je uredio ray -- 19.7.2012 13:17:59 >

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 305
19.7.2012 13:12:34   
sos15
Joj, znači ne buncam samo ja poslije anestezije? Ja sam dok sam se još budila (poslije operacije) pitala doktora hoću li zakasniti na posao, koliko je sati?Poslije su me svi zezali, posebno što znam i privatno te doktore.

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 306
19.7.2012 14:29:18   
anaši1507
RAY, moli te mi reci dal se transfer radi pod UZV navođenjem i punim mjehurom?
možeš nam malo opisati user posted image  user posted image

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 307
19.7.2012 14:48:36   
ray
ma jok ba sos.. kako nenormlano. sve super. :) to za poso je cool, ali ono za nog amidzu .. stvarno malo djeluje luckasto. :) a mozes editovati post tako sto kliknes na dugmence Uredi (Edit).

anasi1507, da , transfer se radi pod UZV i punim mjehurom. meni su rekli da jedno 1,5h pred transfer ne idem u wc i popijem 4 case vode. ja sam malo i preko toga tako da kad sam dosla i kad su me dr i bade pogledali (stomacni uzv) rekli su mi da (da izvines) izvrsim "djelomicnu" malu nuzdu , jer valjda ne bih mogla izdrzati poslije transfera da mirujem s tako punim mjehurom.

to sto velis za navodjenje, ne znam , ali pretpostavljam da jeste, jer pricali su na turskom tako da ih nisam mogla razumjeti. cijelo vrijeme transfera ti si u vodoravnom polozaju ( sjecam se da kod dr mehmedbasica glava bude dolije , a noge gore) tako da ocigledno ne koriste gravitaciju za pozicioniranje zametka , vec se zametak stavlja pod "surfice pressure" (tako mi je dr objasnio). sam transfer dosta kratko traje. nakon toga te prebace na pokretni krevet i u tako lezecoj poziciji odvuku u sobu gdje onda cekas jedno sat vremena.

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 308
19.7.2012 15:03:22   
anaši1507
Ray, to pod UVZ navođenjem sam mislila dal gledaju u ekran gdje će stavit embrij?. znači nakon transera ti se ne dižeš nego te oni prebace na drugi krevet? jer u poliklinici Cito se sam digneš i odeš pomokriti i zatim odležiš 15-tak min

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 309
19.7.2012 17:13:50   
ray
da, da... kao sto rekoh gledaju na uzv cijelo vrijeme vjerovatno zbog toga ti i mjehur mora biti pun ( a oni te prethodno pregledaju da odrede je li dovoljno pun tj da li mogu vidjeti jasno matericu).
i zaista se nikako ne dizes. sestra i iz pomocnog osoblja te prebace na krevet.

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 310
20.7.2012 10:03:00   
anaši1507
Sos15 sa nestrpljenjem čekamo tvoj sutrašnji izvještaj user posted image   user posted image
kad si naručena, mislim u koliko sati?

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 311
20.7.2012 10:20:34   
mersudina 27
Pozdrav djevojke ja sutra idem kod dr. Envera i ako bude sve u redu pocinjem sa stimulacijom,nadam se da nece biti nikakvih prepreka.Sos kada ti kreces sa stimulacijom,imali jos koja od djevojaka da ce ovih dana na IVf kod Bahcecia.

Neposredna veza do poruke: 312
20.7.2012 11:48:45   
sos15
Mi smo naručeni ujutro,ali izvještaj ćete dobiti tek naveče ili u nedelju. Treba nam 5 sati da se vratimo kući, a planirali smo da nakon konsultacija malo obiđemo Sarajevo, nismo odavno bili, pa da iskoristimo. Nama su ovo tek prve konsultacije, ne znam da li ćemo odmah u postupak, to sve zavisi od spermiograma mm.

Mersudina27, možda se sutra i vidimo. Jesi li ti već bila na konsultacijama?

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 313
20.7.2012 12:03:42   
Mia
IZVORNA PORUKA: mersudina 27

Pozdrav djevojke ja sutra idem kod dr. Envera i ako bude sve u redu pocinjem sa stimulacijom,nadam se da nece biti nikakvih prepreka.Sos kada ti kreces sa stimulacijom,imali jos koja od djevojaka da ce ovih dana na IVf kod Bahcecia.

mersudina pa gdje si ti danima user posted image Kako si? Sta ima? Znaci ti si se definitivno odlucila za Bahceci ... daga moja, neka ti bude sretno i da ove godine aBd postanes user posted image

< Poruku je uredio Mia -- 20.7.2012 12:04:04 >

Neposredna veza do poruke: 314
20.7.2012 12:47:32   
mersudina 27
Mia uhhh konacno sam se odlucila,nadam se da ce biti sve hairli i uz Boziju pomoc.Takodje draga moja i ja tebi od srca zelim jednu malu bebacu a moze vala i dvije user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 315
20.7.2012 12:56:37   
mersudina 27
Sos ja sam prosli mjesec bila na konsultacijama i vec tad mi je dr.predlozio da krenem sa stimulacijom jer mi je bio treci dan menz.,a imala sam sve nalaze koji su bili uredni,samo sto sam ja morala to odgoditi zbog histeroskopije koju sam nedavno uradila.Pa eto narucila sam se za sutra u 9 i 30,sigurno da cemo se vidjeti.Uzivaj te u Sarajevu i obavezno probajte bascarsijske cevape.Sretno sutra.user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 316
20.7.2012 14:35:28   
mersudina 27
Mia hvala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 317
21.7.2012 8:21:57   
anaši1507
Draga Mersudina i Sos želim vam puno sreće danas sa nestrpljenjem očekujem dojmove user posted image  user posted image  user posted image

Neposredna veza do poruke: 318
21.7.2012 8:22:39   
anaši1507
jel netko zna dal je isto EmbryoScope i kontinuirani monitoring embrija???

Neposredna veza do poruke: 319
21.7.2012 8:25:27   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: anaši1507

jel netko zna dal je isto EmbryoScope i kontinuirani monitoring embrija???

Jeste to ti je istouser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 320
21.7.2012 9:10:05   
anaši1507
Emica hvala ti user posted image , onda oni zapravo imaju sve isto kao i u Pragu, istu tehnologiju user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 321
21.7.2012 12:41:41   
mersudina 27
Pozdrav moje drage zenice,o Boze hvala ti, konacno sam usla u postupak ICSi.Upravo sam sad dosla iz Bahceci klinike i odmah da vam napisem da sam konacno od sutra bockalica.Prvo sam bila kod dr.Envera malo smo porazgovarali,pregledao sve moje nalaze koje sam prikupila,u sali sam mu rekla da zelim odmah u postupak i da necu cekati sljedeci mjesec,a on se samo smijao.Pogledao me na UZ i rekao da moram uraditi odmah progresteron i estradiol(u njihovoj laboratoriji) koji je bio gotov za sat vremena,jer sam mu rekla da mi je mens.kasnila dva dana vjerovatno zato sto mi je prva poslije histeroskopije.Nalaz hormona mi je ok,tako da mi je dao terapiju za narednih pet dana.Femara dva puta i svaki dan Puregon 150jedinica,uz to mi je ukljucijo Folacin,takodje ja i mm trebamo uzeti tri antibiotika Suma med,samo po jedan dnevno.I to je to.kontrola u petak ujutro pa vidjecemo sta dalje.MM trebao bih u ponedjeljak uraditi spermiogram,spermu ce zalediti da bih imali sto boljih spermica kad ih budu spajali sa jajnim stanicama,tako su mi doslovno objasnili.a za kompletno osoblje nemam rijeci,svi su predivni.Sestara Lejla i Adna su prekrasne,bas se trude da sve objasne,maximalno.Da nebih bilo opet polemike fiskalni racun sam dobila za hormone i kosta 96 KM,a za stimulaciju nisam,uglavnom za sve daju racun samo za lijekove ne.

Neposredna veza do poruke: 322
21.7.2012 12:45:37   
riba78
Mersudina sretno i hairli da bude user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

Neposredna veza do poruke: 323
21.7.2012 14:03:51   
anaši1507
user posted image super draga,neka ti je sa srećom, što si od hormona morala izvaditi?

Neposredna veza do poruke: 324
21.7.2012 14:10:44   
mersudina 27
Progesteron i Estradiol

Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *