Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 18:39:44
CICIKA MICIKA 74
I jos 1 ljekar mi je rekao da provjerim dobro jesu li oni legalni u tome sto rade ,a provjeriti mogu samo ako mi pukne film pa odem kod ministra p.mu m.koji ocito zna za sva ova sijela i otimacine,neko je debelo u taluod guzonja nasih ,starih lopovcina .
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 18:52:29
mo girl
ma stvarno nenormalno,ja se opet vracam na cito mozda sam dosadila al ipak kad pogledas:druga drzava,drugi zakoni itd a opet inseminacija kosta 250km i svaki uzv ti je uracunat u cijenu,ja nijedan uzv nisam platila od prvog dana kad sam otisla na razgovor samo smo platili spermiogram 75km a svi ostali pregledi su uracunati i opet me IVF plus lijekovi dosli 4000 km i dan danas su mi na raspolaganju i mozes ih nazvati i traziti savjete za sve sto te zanima ia ako ti uspije postupak moze szvati da te savjetuju oko trudnoce.ja cu akobogda ici u 9-10 mjesecu malo kad zahladi idem dole na 4d uzv i plus mi je 3 god uracunato zamrzavanje jajnih stanica u tu cjenu
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 19:37:56
sabas
hm dal' je legalno il' nije vec smo pisale o tome Koristi se 'siva' zona jer nema zakona ako cemo vec o tome jedino ordinacija Mehmedbasic sve radi u skladu sa postojecim zakonom iz neke daaavne godine , ai cijene su mu za nas standard KM 2000 ukljucena folikulometrija cikluse , pije postupka u toku postupka i nakon postupka sve nalaze priznaje sa DIPa primanje injekcija U toku postupka folikulomerije od nekog dana svaki dan cak subote i nedjelje aBd od augusta septembra starta sa novom opremom 'gnjezdiliste' filteri... Mi smo bili i u Sloveniji (nikad vise 'pregleda' preko emaila i cekanja emailova ko ozeblo sunce, a njih nema na vrijeme) , bila sam i kod Mehmedbasica i ja idem dalje. Niko mi nemoze reci gdje je moja nafaka za aBd djecu .Cito je super ali im zakon nije nebi da dobijem 13 JS i da mi samo oplodjavaju 3 , jeste zalede oni JS ali ja nevjerujem LEDO reklami 'zaledjeno je bolje'
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 19:45:34
mo girl
eno po novom zakonu mogu oploditi 12 sad neznam kad ce stupiti na snagu.ma meni nisu bili vazni ti zakoni nit sam iskreno do neki dan znala nista o njima meni je bilo samo vazno da mi uspije stimulacija i da dobijem bilo koliko jajnih stanica i naravno svi mi prizeljkujemo uspjesan postupak. ja sam strahovala da ce mi reci da su folikuli prazni pa da nisam reagovala na stimulaciju itd al kad mi je rekao da imam 23 jajne stanice i da su 2 blastociste odlicne tad mi je samo to bilo vazno te moje 2 mrvice i sad im cuvam sliku
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 20:35:50
CICIKA MICIKA 74
Ma sabas draga ,ja taman skontala evo ga sad cu to ,kad ono crnjak ne vidjeni ,pa sto kaze mo girl jeftinija druga drzava nego ovo pred nosom ,naravna da se radi o koriscenju sive zone ,bezvlascu i nemanju zakona ,al boga mi i tal je ovo neciji dobar,vako cu ja sutra kontaktiram ministarstvo zdravstva i inspektore rada i poresku upravu ,da vidimo jel to u Hadzicima funkcionise kako treba ,kakvi su to lijekovi na crno bezbeli usli u drzavu za koje se ne moze dobiti racun ,znamo da mediji ne mogu preci granicu itd.itd.ja hocu stvarno ovo uraditi sto sam napisala ,i naravno obici malo ZZO da vidim sta oni rade.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 21:44:41
aboni76
Cicika jesam li te dobro skontala, da u ta cijena od 4000KM za VTO nije konačna nego da ima još troškova u toku postupka ...Ja ih nisam pitala za cijene, jer ako kod mm ne nađu spermiće neće mi ni trebati ...Prije 2 dana je radio kod njih spermogram i sve nule...Nama su oni, nažalost, jedina nada, jer će raditi Micro Tese...Iskreno, sada kad vidim kolike su cijene i kolika je razlika u odnosu na Split, ja da ikako mogu išla bih u Cito....
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 10:17:02
mo girl
aboni zasto nemozes u split? stvarno cicika ja nemogu da dodjem sebi nikako od tih cjena ja iskreno to nebi sebi mogla priustiti mozda kad bi znala da ce mi uspjeti pa haj posudila bi al oprobavati nekoliko postupaka ma nema sanse kao da smo rok feleri
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 10:56:28
sos15
CicikaMicika,
Šta je uključeno u tih 4750 KM? Osim lijekova šta bi se još kod njih trebalo raditi,a da nije uključeno u tu cijenu? Meni to ne izgleda strašno jer sam toliko trebala izdvojiti i u Pragu, a troškovi puta i smještaja bi bili daleko viši. Kod nas klinike koje ne rade zamrzavanje sperme ne dolaze u obzir, pa mi ne vrijedi s njima upoređivati cijene.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 11:31:18
CICIKA MICIKA 74
4000km mikroinekcija prvi pokusaj ,400km labatarorijska anilaza za zenu ,150 km lab,anal.za muskarca ,100km spermiogram ,100km ultrazvuk.lijekovi su prica za sebe ,od 1500 do 2000 km ,plus u toku stimulacije oko 500 km za vadjenje estradiola i progesterona .Mislim drago mi je da ti imas novaca te ti ovo nije skupo ,ali meni jeste i bilo bi bilo gdje da mi opale ovu cifru ja se izvinjavam govorim kao ja ,samo u svoje ime.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 11:53:23
mo girl
i ja tako mislim brate bas trebas biti dobro zaposlen u nekoj dobroj firmi pa da se ovo plati ja nebi mogla.meni je cito pasao u svemu i nije mi bilo vazno sta ni koliko zamrzavaju posto je u nas sperma odlicna al mi je drago recimo sto imam jajne stanice pa ako se odlucim za drugo dijete necu morati ponovo prolaziti onoliku stimulaciju.eh sad je vec druga tema o kvaliteti nakon odmrzavanja to nikao nmoze znati kakve ce kvalitite biti nit jajne stanice nit embriji al bolje bilo sta pokusati nego zbog novca odustati od svega pa makr se ne zamrzavala sperma il embriji.neznam naravno svak ima svoje i koliko moze financijski podnjeti al ja samo svoje vidjenje govorim
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 12:43:35
sos15
Drage moje, i meni je ovo skupo, ali nemam izbora, u Pragu bi mi bilo još skuplje. Meni je drago da su kod vas takvi slučajevi da možete birati, ali kod mm je problem azoospermija. Ako slučajno nekad nešto nađemo, moramo imati mogućnost zamrznuti to. Da bi se upustila u ovo moram dići kredit na najmanje tri godine, što znači da mi je pritisak još veći, jer ako sad ne uspije (ne daj Bože), moram čekati bar tri godine da ponovo idem u postupak, a godine lete,pitanje je hoću li ja tad moći.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 12:50:45
mo girl
e to je onda drugo tebi i teba zamrzavanje mi smo idiopati sve ok al nigdje nista tako da smo trazili gdje nam je povoljnije a vala ja nesto ni nemam povjerenja u nase doktore pomisljala sam na mehmedbasica al sam odustala
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 13:01:21
aboni76
IZVORNA PORUKA: mo girl
aboni zasto nemozes u split? stvarno cicika ja nemogu da dodjem sebi nikako od tih cjena ja iskreno to nebi sebi mogla priustiti mozda kad bi znala da ce mi uspjeti pa haj posudila bi al oprobavati nekoliko postupaka ma nema sanse kao da smo rok feleri
Pisala sam doktor Poljaku i slala nalaze, kaže da je pesimista u našem slučaju (dijagnoza je azoo, mm nema nikako spermića), može uraditi punkciju, ali ako nešto i nađu, ne rade zamrzavanje, tako da smo odustali...Bahceci jeste preskup, nažalost, nama sa ovakvim dijagnozama je jedina šansa i jeftinija opcija od Praga i Istambula...Niko ne bi bio sretniji od mene da mogu da biram u koju ću kliniku, da mi je svejedno da li rade zamrzavanje ili ne, ali nažalost izbora nemamo, samo molimo boga da nađu nekoliko spermića da mogu uopše raditi VTO...
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 13:01:42
sos15
Potpuno te razumijem, i ja bih u tvom slučaju tražila povoljnije, i iskreno čini mi se po iskustvu drugih da su u Citu sasvim ok. Na žalost, kod mene je tako kako jeste i nemam izbora . Nadam se da ćete ostvariti svoje želje gdje god odete, a pare čuvajte za bebu kad dođe.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 13:06:25
aboni76
IZVORNA PORUKA: sos15
Potpuno te razumijem, i ja bih u tvom slučaju tražila povoljnije, i iskreno čini mi se po iskustvu drugih da su u Citu sasvim ok. Na žalost, kod mene je tako kako jeste i nemam izbora . Nadam se da ćete ostvariti svoje želje gdje god odete, a pare čuvajte za bebu kad dođe.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 13:06:52
sos15
I ja sam ranije kontaktirala dr Poljaka, ali nama nije predložio ni punkciju, jer smo to već probali (bez rezultata). Predložio je dijagnostičku biopsiju, ali to je neprihvatljivo za nas jer i da nešto nađemo ne bi mogli zamrznuti i morao bi ponovo pod nož, a to ostavlja prilične posljedice i upitno je hoće li drugi put nešto naći.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 13:57:35
nesa
Cijene su iste kao i u Mariboru, nas je tamo doslo sve skupa 3000 Eura i boravak jos 600 eura....ne razumijem zasto se toliko napada klinika, oni su napravili kalkulaciju kako im se isplati da rade..kome odgovara neka ide, isto kao i u Mb, Prag ili negdje drugo...nije fer govoriti za nekoga ko ima dozvolu za rad da nije legalan i prijetiti ministrom, to samo unosi konfuziju medju zene koje su ionako pod stresom od svega.. Ovdje je tema razmjena iskustava i pa i okvirnih cijena postupaka, a ne rasprave zasto je nesto toliko... Zao mi je sto je sve otislo u pogresnom smjeru, te ja vise necu ucestvovati u razgovorima na ovoj temi... Pozdrav svima...
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 15:21:29
CICIKA MICIKA 74
NE MORAS UCESTVOVATI,TEBI SRETNO ,SAMO SE ZAPITAJ KAD BUDES KOD NJIH KUPOVALA LIJEKOVE KAKO SU USLI U drzavu ,jer kad za nesto ne dobijes racun ,a kao firma je legalna ,to znaci da se to prikriva ,i pred poreskom upravom i svim drzavnim institucijama koje to protololisu.Ja ne prijetim ministrom ,ja kazem da cu licno da odem do ministarstva da upitam sta je ovo ,sta je sa zakonom ,i do ZZO da pitam sta oni rade,posto kao ovi u Hadzicima dogovaraju nesto s njima,a menadzer Bahceci klinike tj.direktor je neki koji se bavi ilahijama i kasidama .Prica je prava i nimalo u pogresnom smjeru vec za dobrobit svakog para koji se bori sa nemogucnoscu da ima potomstvo.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 15:27:10
CICIKA MICIKA 74
Pa kad imaju dozvolu za rad ,sto ne daju racun za lijekove ,mislim ,od svega sto sam napisala tebe je najvis nesa povrijedio odlazak ministru ,Maribor i Prag su klinike s pedigreom ,a ovi su ovdje na zalost dosli da uzmu lovu ,a neko s vrha je ocito u talu.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 15:34:55
CICIKA MICIKA 74
Dalje,na upit preko interneta na stranici Uprave za indirektno oporezivanje Bahceci se ne prikazuje na pretrazivacu ,pitam se sad da li su zaista legalni i koliko su zakonite te njihove dozvole za rad.........
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 16:12:47
CICIKA MICIKA 74
Nesa ,sve mi se nesto cini da ti i nisi onako ucestvovala u nasim raspravama vec da te neko iz Bahcecija tu postavio,izvinjavam se ako grijesim ,a cini mi se da sam u pravu.A znam i da je taj direktor menadzer ilahija i kasida nudio jednom uglednom ljekaru sa klinike za ginekologiju prije par godina ,kad su vodili pacijente u Tursku ,da im za njih radi nalaz HCG,pa ce ga oni platiti,al ovaj posten ,nije se dao uvuci u ta sranja ne legalna,itd.sve se da otkriti ,ja pravdu volim ,a i poginucu al cu saznati sta je i kako je stvarno.A kad ustanovim da grijesim ,spremna sam i da se izvinim.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 17:51:40
mo girl
nije ovo otislo u pogresnom sjeru nikako pa mi iznosimo koliko i gdje mozemo sebi priustiti postupak.kad smo se mi odlucili da idemo na vto izbor je pao na cito i maribor al zbog muzevog posla nemozemo nigdje daleko ici pa smo ostali na citu al meni je opravdana cjena praga i maribora ipak su one u rangu dobro poznatih svjetskih klinika ili grijesim?ja sam samo navela zar je moguce da vto u drugoj drzavi kao i lijekovi dodju puno jeftinije nego u nas e to meni nije jasno a u nas cak ni nema nekog zakona o svemu ovome. ja licno sam se u mostaru raspitivala kod nasih ginekologa o postupcima svi su me blijedo gledali jer oni jednostavno nemaju pojma o tome!!!i prijedlog naseg doktora je bio:ako sebi mozete priustiti toplo preporucavam da idete vani. ja nasim doktorima bas ni ne vjerujem i ovo su preskupi postupci da bi pare bacali na neobucene ljude.kakvo je god na drugim mjestima ipak treba razmisljati da u tim zemljama odavno postoji zakon o vto i uveliko se radi i na drzavnim klinikama i zavod pokriva troskove a u nas nema ni zakona pa onda naravno da se sve to cini lopovski i nsestrucno nama koji to placamo
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 14.7.2012 18:07:25
CICIKA MICIKA 74
SOS 15 ima ovako BAHCECE HEALTH SERVICES BH Id.br.4201761990004 ,pa onda br.racuna u bankama turkiszirat i rajfajzen .i pecat a u sredini cijene poznate u koje lijekovi nisu ukljuceni .