Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 9.7.2012 9:30:16
mersudina 27
Pozdrav djevojke,izgleda da smo se skroz uspavale na ovoj temi,niko nista ne pise,a toliko nam treba informacija o svemu.Imal koja zenica da je vec usla u postupak kod Bahceci neka nam pise.Zene
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 11.7.2012 12:21:06
Elica 5
Mile moje pozdravčić od mene,,, veliki za sve moje trudilice ja ću krajem Jula abd, u postupak pa tad naravno ću vam javljati sve informacije koje vas budu zanimale a do tad naravno ako bude koja ženica ranije neka piše dobro će nam doći svima,,,,,,,
1.ICSI-2010-mis.ab. u 11. 4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690 Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica" 16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 11.7.2012 21:49:23
mersudina 27
Djevojke neka vam je sa srecom,Nesa i mene mila zanima sto i Ciciku, pa ako nam mozes objasniti otprilike koliko ampula kojeg lijeka trebas uzeti,i hoces li kod njih uzimati sve,meni su rekli da ce biti jako povoljni sto se tice terapije za stimulaciju.pozzzz
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 12.7.2012 10:17:59
CICIKA MICIKA 74
Da,da znamo koja ampula i koliko komada koji dan ,mene zanima jos od kad pocne folikulometrija,i mersudina277 meni se nije dopalo jedino kad sam pitala mogu li dobiti racun za lijekove rekli su ne .e sad ,voljela bih da dobijemo neke odgovore.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 12.7.2012 15:50:18
nesa
Reko mi je dr da nazovem prvi dan ciklusa a to ce biti 1 ili 2 avgust...tada ce me naruciti za pregled na 3 dc i vadje nje estradiola i progesterona....pocecu sa femarom, a onda ukljucuje puregon, pa menoput...samo za menopur znam da ce biti 5 kom, jer ih moram sama nabaviti, a sve ostalo ima kod njih i davace mi kako dr odredi..stimulacija krece od 3. dana...
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 12.7.2012 20:24:41
CICIKA MICIKA 74
Da i meni su rekli da nazovem prvi dan kad dobijem ,s tim sto ja mislim da necu kod njih vaditi taj progesteron i estradiol vec na dipu ,zasto da dajem 100 km
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 12.7.2012 21:25:27
nesa
Da, ali na dipu ti rezultati nece biti isti dan, a kod njih je za sat i onda ti daje zeleno svjetlo za pocetak stimulacije.... sve sto treba da se odradi od analiza u toku stimulacije radi se kod njih..
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 12.7.2012 21:29:14
nesa
Uostalom, i ne isplati ti se otici u hadzice da ti geda folikule,pa na dip vaditi krv, pa njima opet sa rezultatom da vide kako dalje,,,,samo sebi kompliciras i oduzimas vrijeme,,,,ali to je samo moje misljenje, svako zna sta ce i kako ce....
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 12.7.2012 21:45:18
CICIKA MICIKA 74
Da ,ali se hormoni mogu izvaditi na 2dc tako da ih treceg dana uzmem pa ponesem u Hadzice,sestri sam vec rekla da cu samo u toku stimulacije kod njih provjeravati sta bude trebalo,i slozili su se i ona i ljekar,ja ne trebam taj kariotip ,vec samo muz da uradi spermiogram ,takodje sve druge analize krvi on i ja radicemo u nasim domovima zdravlja,takodje su se slozili i sa tim ,meni su doduse sugerisali inseminaciju samo ,medjutim ja sam 2 radila bez uspjeha i sad hocu IVF.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 9:11:48
anaši1507
cure gdje ste radili kariotip? nama je isto predložio kariotip za mene i supruga s obzirom da smo imali 3 stimulina i neuspješna IVF, da li netko od vas zna da li oni imaju metodu PGD i onaj kontinuirani monitoring embriona?
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 13:19:51
ms_do
anasi1507 u BiH, kao i Hrvatsko i Srbiji, PGD nije zakonom regulisana. Iz tog razloga, ko se odluci i za to mora u Cesku, Belgiju,... Cure, sretno vam!
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 15:45:35
CICIKA MICIKA 74
Danas mi je sestra rekla kad dobijem prvi dan nazovem ,dodjem treci dan ciklusa,pijem puno puno tecnosti da se uradi uz preko trbuha ,potom se da terapija ,estradiol i progesteron se vade u toku stimulacije kod njih ,u redu ,ali ja cu ipak izvaditi na 2dc sve hormone pa tek onda na uz i tek onda terapija.Dalje,pitala sam koliko im kosta inseminacija 800km bez lijekova ,ne cini li se vama to malo nako previse ,i da IVF se na kraju pone kod njih na skoro 7000km kako stvari stoje .......sta vi mislite drage ''
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 17:03:24
mersudina 27
Cicika znaci kao i u svim ostalim klinikama,nekako je izgledalo predobro da bih bilo istinito,jer je razlika bila cak u 2000KM naspram ostalih,ali na kraju nabere se i opet dodje ista cifra kao i svagdje.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 18:18:34
CICIKA MICIKA 74
Izgleda ,eto sad uz preko stomaka 3dc ,to ti je jasno odmah da hoce 100km da ti uzme na brzaka ,a npr.zna da ne moze biti ostataka nekog folikula ako nisi bila u stimulaciji prethodni ciklus,mislim nek se j...,a pri tome ne trazi hormone na 3dc ,nego cu ih sama povaditi jer znam da je to jako vazno prije ulaska u bilo kakav postupak ,pa ne znam sad vise ni sta da mislim ,ni sta da uradim ....inseminaciju glupu mogu raditi vala i na klinici ,ne znam ne znam ......
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 18:24:27
CICIKA MICIKA 74
4000 mikroinekcija plus analize za nju i njega 750 km,mislim ako je ko mahnit da to kod njih radi,plus lijekovi koji su kao kod njih vrlo povoljni al nema racun ni za 1,1500 do 2000km ,plus jos 500 km u tjeku za razne analize ,pa ne znam stvarno sta da radim,u Jinamedu sve za 6000 i lijekovi ukljuceni ,mada mi se oni ne svidjaju,daj boze da mi se desi prirodno .......ja stvarno ne lezim na parama ,imam posao i platu hvala bogu al sto je previse previse je ,de vi kazite koju ,ne znam danas sta da mislim
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 18:26:50
mo girl
vala su mi te cjene van pameti bas ne mogu da vjerujem da su toliko bezobrazni kad znaju kakav je u nas standard.brate sto je previse-previse je!!!!!a i kakav je uzv za 100km pa toliko ne dodje ni kompletan pregled sa papa testom u ovih privatnika kad ides a ne samo da pogleda folikule.
RE: Besplatni pregledi za parove sa dijagnoz... 13.7.2012 18:34:29
CICIKA MICIKA 74
mo girl ,imam racun za 1 uz platila ga kod Turaka u Hadzicima 100km ,sad ti napisah da im je inseminacija 800km bez ijednog lijeka ,spermiogram 100km,nek me podrze zene koje su vec nesto uradile kod njih ,neka kazu je li tako ,a tako je.Ja ne znam sta cu sad