Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 16.4.2011 21:55:53
emi7908
Bože mili kako kako me ova vjest obradovala...Sva sam se naježila i oči su mi pune suza ali ovaj put radosnica.... Dragi Bože budi uz njih i pomozi da se sve sretno završi...
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 16.4.2011 22:14:00
gerberka
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 16.4.2011 22:35:00
Hanady RR
da sve dobro završi
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 16.4.2011 22:42:44
Rimljankaa
Tako sam sretna sto se skupio novac.
Nadam se da ce doktori malenog ljepotana spasiti. :)
Bila sma danas ispred BBI,i primjetila sma da je dosta ljudi stavljalo novac u kutiju.
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 16.4.2011 23:10:02
Mirkica
samo da bude sve kako treba
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 17.4.2011 10:29:18
Nunny
molim dragog Boga da pomogne maloj sreci da mu okonca patnju i da ozdravljenje ....nemogu mi iz glava izaci slike njegovih crnih prstica i raspukla nogica meni je tesko sto sam to vidjela a kako je tek njegovim roditeljima... nisam mislila da cu ovo ikad reci al sinoc kad sam cula da se skupilo dovoljno novca bila sam ponosna sto sam u Bosni
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 17.4.2011 11:54:55
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: samedi
Drago pile malo,zelim ti svu srecu svijeta i da pobijedis bolest,da se potpuno oporavis sto prije!
Zene,pita mm moze li se sutra uplatiti na onaj isti ziro racun ili su obustavljene uplate?
računi su i dalje otvoreni jer ne znaju koliko će Ališan biti u bolnici i koliko novca će biti potrebno za liječenje. Uplaćeno je u Njemačku prama onoj prvoj fakturi koju su poslali iz kilinike a to je samo za početak liječenja.
Zbog mogućih malverzacija, obustavit će se prikupljanje na ulici (još danas u Frehadiji) a računi ostaju otvoreni.
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 17.4.2011 14:22:53
Idina mama
IZVORNA PORUKA: N_N
Za Ino uplate:
Drage moje,
ovakva uputstva za uplate trebamo mi iz inostranstva. Molim vas da ubuduce date sve podatke kao sto su ovdje navedeni. Ja koristim online banking i treba mi nekoliko minuta da zavrsim uplatu putem racunara ako imam ovakve podatke.
Kad sam jutros procitala sta se dogodilo malom Alisanu, isplakala sam se i jos mogu plakati. U meni se ponovo uzburkalo sve. Odavno vec pokusavam savladati bijes kad samo pomislim na nas zdravstveni sistem. Je li stvarno zarazen u bolnici? Ako je ljudska pogreska, moglo se sprijeciti. Za ovo neko mora odgovarati. Sistem se mora mijenjati. Sta da je nase dijete tako bolesno ljudskom pogreskom?
Kako je sada Alisan? Hoce li mu stvarno biti bolje? Sta tacno mogu uciniti doktori u Njemackoj? Hoce li mu spasiti prstice i nos? Molim da oni koji mogu nesto saznati da nas obavjestavaju.
Rado bih posjetila majku i djecaka u bolnici, ali ja zivim malo dalje od Muenchena.
Oni koji mogu neka ih posjete. Majka ce trebati opreno rublje, mozda nesto da joj se donese... Koliko ja poznajem bolnice ovdje u Njemackoj, djecak ce dobiti sve sto treba: pelene, odjecu, sve. U svakoj sobi ima dezinfekciono sredsvo za ruke, za brisanje povrsine, pelene, obicno daju i odjecu, ali opet treba sve provjeriti i pitati majku treba li im nesto.
Neka im je srteno sutra. I neka nam se vrate zdravi.
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 17.4.2011 15:07:18
ladyblue RR
Mali Ališan ide sutra za Njemačku. S njim u bolnici će biti majka a otac će biti smješten kod jedne naše porodice koja živi u neposrednoj blizini bolnice. Njegovo zdravstveno stanje je teško ali stabilno. Stent koji su mu pokušavali ugraditi, nije dobro urađen pa još uvijek ne mokri kako treba nego ima kateter. Od sepse koju je dobio prilikom "rutinske operacije" počelo je da mu odumire tkivo na rukama i nogama. Dobra vijest je što on reaguje kada mu previjaju ruke i noge što znači da ga boli (plače) te da je tkivo još uvijek živo. Profesor koji će ga primiti u Njemačkoj je jedan od napriznatijih svjetskih dječijih plastičnih hirurga-inače sarajlija. ima nade da se spase ručice i nožice iako je stanje jako teško. svi se molimo za spas ove nedužne bebe i da nam se vrati zdrav i veseo.
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 17.4.2011 15:32:14
Hanady RR
U našim je mislim i molitvama -dovama
ja se nadam da ćemo brzo imati infomaciju kako je dječak u najboljem zdravstvenom stanju
sretno hrabrice mala
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 17.4.2011 16:00:00
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: ladyblue
Mali Ališan ide sutra za Njemačku. S njim u bolnici će biti majka a otac će biti smješten kod jedne naše porodice koja živi u neposrednoj blizini bolnice. Njegovo zdravstveno stanje je teško ali stabilno. Stent koji su mu pokušavali ugraditi, nije dobro urađen pa još uvijek ne mokri kako treba nego ima kateter. Od sepse koju je dobio prilikom "rutinske operacije" počelo je da mu odumire tkivo na rukama i nogama. Dobra vijest je što on reaguje kada mu previjaju ruke i noge što znači da ga boli (plače) te da je tkivo još uvijek živo. Profesor koji će ga primiti u Njemačkoj je jedan od napriznatijih svjetskih dječijih plastičnih hirurga-inače sarajlija. ima nade da se spase ručice i nožice iako je stanje jako teško. svi se molimo za spas ove nedužne bebe i da nam se vrati zdrav i veseo.
dr. Ninkovic je rekao da vjeruje da se prstici mogu spasiti ... vjerujemo da ce Alisan doci oporavljen !!
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 17.4.2011 16:24:34
ElmaB
Evo članak koji je maloprije objavljen na sarajevo-x:
Želi vratiti djeci osmijeh Sanela Jenkins donirala 10.000 eura za liječenje Ališana Omerbašića Sanela Jenkins, humanistica i filantrop, donirala je preko svoje Fondacije 10.000 eura za pomoć pri liječenju 3,5-mjesečnog Ališana Omerbašića. Novac će biti uplaćen direktno na minhensku bolnicu gdje će dječak ići na liječenje. Sanela Jenkins "Misija Fondacije i jeste pomoć najmlađim stanovnicima Bosne i Hercegovine. Kao i svako normalno biće tako sam i ja najosjetljivija na djecu i presretna sam kada mogu na bilo koji način da pomognem da se vrati osmijeh na njihova lica. Nadam se da će mali Ališan što prije ozdraviti", kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Sanela Jenkins, osnivač Fondacije.
Otac djeteta Omer Omerbašić istao je veliku zahvalnost Saneli na doniranim sredstvima.
"Hvala Saneli na ovim sredstvima koja će nam umnogome pomoći u borbi za život našeg sina", rekao je otac malog Ališana.
Podsjetimo, danas se u Sarajevu na Ferhadiji, ispred gradske tržnice, održava akcija pomoći malenom Ališanu. Pokažite humanost.
Ališan je nakon operacije na Dječijoj hirurgiju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu obolio od sepse, nakon čega se njegovo zdravstveno stanje zakomplikovalo. Kako bi mogao nastaviti liječenje na klinici u Minhenu hitno je potrebna novčana pomoć.
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 18.4.2011 7:47:49
Lulu_08
Dragi Bože pomozi malom Ališanu u njegovoj borbi a njegovim roditeljima podari sabur i snagu da izdrže ovo sve...Najiskrenije se nadam ali i vjerujem da će ova priča imati sretan kraj!!!!
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 18.4.2011 8:57:45
10 mart 2009
Dragi Bože, smiluj se tom nedužnom biću, pomozi da operacija uspije, roditeljima podari sabura, treba im... Jutros je sve zaposlene u kompaniji u kojoj radim, dočekao mail sa potvrdom o uplati novčanog priloga za našeg bebača, (akcija je trajala jedan dan, ali je stvarno bila uspješna)...Novac je sa halalom dat, pa neka bude kabul
RE: Bebi prijeti amputacija i ruku i nogu...p... 18.4.2011 9:08:18
emi7908
Kako mi se srce puni srećom kad pročitam i da se jednu malu mrvicu priča promjenila na bolje... aBd i liječenje će biti uspješno završeno... želim im svu sreću ovog svijeta i da nam se vrati kao zdrava i sretna bebica ... Sunce malenone daj se i budi hrabar..