Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
imam ja pčelice upravo tu..ja sam prezadovoljna... jer ona kad opere samo nastavi da suši..nema kondenzacijskog lonca..nema nikakvih karafeka..programiram je i cijelu noć landara.. jest da pranje i sušenje bijelog traje 6 sati,, al eto..
ja sam svoju platiila sniženu sa 750 na 520 KM
Kako to 6 sati? Meni je to dugo. Ja kad bijelo perem onda je 2 sata maximalno, a osusim za manje od 50min. Al ja i nemam nesto puno bijelog. Mozda jedna masina u mjesec dana.
meni ovako sa razdvojenim isto ne traje toliko... pranje mi traje duze al osusim za sat ako ej dobro centrifugirano. a kod mene se okrece vecinom bijelo. blago tebi galicija cuj jednom mjesecno meni najmanje dva puta sedmicno bejlo se okrene - te ves te posteljine te mantili mm za posao ... peskiri ... ma imam vala toga najvise jos tek sad dolazi s novom bebom abd
< Poruku je uredio mamina princeza -- 21.12.2011 9:06:05 >
pa ne znam šta je kod tebe bijelo? ako su samo gaće..naravno da će brzo osušiti...
kod mene su gaće, potkošulje.pidjame.peškiri stolnjaci..salavete...posteljine..sve to perem na 90 stepeni...pamučne čarape..henine bijele majice za fizičko...i imam makar 2 mašine bijelog sedmično...razdvajam veš sa peškirima..stolnjake i ostalo zajedno..
e pa tako je ja joj tu ništa ne mogu...pere 3 sata..i 3 suši..mogu ja staviti na koliko hoću.ali stavim na ono gdje nacrtan kao ormar..da je spremno za slaganje odmah i super osuši..mada ja sve opet peglam
Ja imam ovu Indesit 2 u 1, susim stalno osim ljeti kad su bas vreline. Najvise koristim onu opciju gdje je pegla oznaka (za bijeli ves), ves koji ne peglam mogu sloziti, a ne bude zguzvan. E sad mene zanima, vidim da ima zena koje imaju istu, kad koristite ostale opcije sušenja? Koji program susenja koristite kad sušite šareni ves? Ja inace prije pocetka sušenja šarenog veša povadim dzempere i košulje.Ne usudjujem se ukljuciti na opciju "pegla" pa ukljucim na 40 ili 80 minuta s tim da ne bude potpuno suh, ali ono rastiranje dok se ne osuši me jednako nervira kao i da je skroz mokar. Obucu jos nisam, ali probat cu. Često koristim onaj program 13 wash & dry, a bebecu odjecu perem na programu 5 i susim isto oznaka pegla. Kako vi najčešće sušite, kojim programima koji veš? Otkad je proucavam i jos je nisam skroz skontala.
ako nemas odvod za zrak onda svakako kondenzacinu a ako imas onda uzmi ventilacijsku jer je mnogo jeftinija e sad koju da kupis to je tvoj izbor odluci koju ces marku i onda biraj tip susilice ja bih ti uglavnom preporucila da uzmes sa programima a ne onu na vrijeme opet to je na tebi da odlucis
Ja imam ovu Indesit 2 u 1, susim stalno osim ljeti kad su bas vreline. Najvise koristim onu opciju gdje je pegla oznaka (za bijeli ves), ves koji ne peglam mogu sloziti, a ne bude zguzvan. E sad mene zanima, vidim da ima zena koje imaju istu, kad koristite ostale opcije sušenja? Koji program susenja koristite kad sušite šareni ves? Ja inace prije pocetka sušenja šarenog veša povadim dzempere i košulje.Ne usudjujem se ukljuciti na opciju "pegla" pa ukljucim na 40 ili 80 minuta s tim da ne bude potpuno suh, ali ono rastiranje dok se ne osuši me jednako nervira kao i da je skroz mokar. Obucu jos nisam, ali probat cu. Često koristim onaj program 13 wash & dry, a bebecu odjecu perem na programu 5 i susim isto oznaka pegla. Kako vi najčešće sušite, kojim programima koji veš? Otkad je proucavam i jos je nisam skroz skontala.
ja bijelo i šekire sušim na oznaku ormar iz mašine lažem... dobar dio peglu i e zahtjeva al ja sma jedna od onih koje sve peglaju, al to moje peglanje je vrlo brzo jer nije gužvano zaista
šarenu veš koji perem na 4-ci ili 5-co zavisi jel 40 ili 60 stepeni potrebno...njaga sušim do vješalice.... s tim da ako ima sintetaike ua stavrima tipa elastina posebno perem na eko porgramu do 3 ipo kilograma i sušim do vješaluce takošer a na porgramatoru na 12 stavim gdje mi je opcija sintetika na 11 ti je opcija suđenja pamuka...
džemepere i svoje tunike u tom fazonu pereme same...po 3 i pol kilograma eko porgram na 4 na 40 stavim ...pa sušim do vješalice mekada na 11 porgramator nekada na 12 zavisi jel ima koja moja tunika koja je ono uz tijelo pa da mi elastin sotane takav
ja sma porbala sve i patike i obući i sve živo...meni je super...
ja do pegle sušim samo stoljnjake i košulja naše koje su mi sojetjivije...njih iz mašine stavim na grijače radijatora u toaletu...neki 20-tak minuta i onda domah peglam i peglom rubove dousšujem d ami bude sve ko uštirkano...
eto, tako ja
u mene je bekova kondenzacijska sa programima ma ne moze biti bolja ja prezadovoljna,ima i senzore za vlaznost to je najbolja stvar ikad ako nije suh sav ves nece prestati raditi nego produzuje sama program koliko treba a isto tako ako je suh ranije nego je nastiman program on je automatski gasi i obavjestava da je suho ima i sistem protiv guzvanja ma meni je super ali eto programe vise preferiram zato sto imas opcije da nariktas i brzine centrifuge a i ne moras misliti kad stavis sintetiku da ce ti se smanjiti roba jer je tacno odredjeno za nju recimo a kod one sto je na vrijeme samo podesavas duzinu trajanja susenja i to je to svaki ves susi isto
ja bijelo i šekire sušim na oznaku ormar iz mašine lažem... dobar dio peglu i e zahtjeva al ja sma jedna od onih koje sve peglaju, al to moje peglanje je vrlo brzo jer nije gužvano zaista
šarenu veš koji perem na 4-ci ili 5-co zavisi jel 40 ili 60 stepeni potrebno...njaga sušim do vješalice.... s tim da ako ima sintetaike ua stavrima tipa elastina posebno perem na eko porgramu do 3 ipo kilograma i sušim do vješaluce takošer a na porgramatoru na 12 stavim gdje mi je opcija sintetika na 11 ti je opcija suđenja pamuka...
džemepere i svoje tunike u tom fazonu pereme same...po 3 i pol kilograma eko porgram na 4 na 40 stavim ...pa sušim do vješalice mekada na 11 porgramator nekada na 12 zavisi jel ima koja moja tunika koja je ono uz tijelo pa da mi elastin sotane takav
ja do pegle sušim samo stoljnjake i košulja naše koje su mi sojetjivije...njih iz mašine stavim na grijače radijatora u toaletu...neki 20-tak minuta i onda domah peglam i peglom rubove dousšujem d ami bude sve ko uštirkano...
eto, tako ja
E Hanady ja cu isprintat ovaj tvoj post i zalijepit na masinu Hvala! A na kom programu sušiš obuću? Sta s minutnim sušenjem, da li njega koristis? To mi malo nejasno,mislim, kako cu ja znat koliko je minuta potrebno da se odredjeni ves osuši?
Kupila sam masin beko kondenzacionu . danas prvo susenje. Molim vas bijeli ves jel susim na 60 st, ja danas ves na 30 st ali nije bas osusilo. DC 1160 marka. Ima li ko takvu?
Kupila sam masin beko kondenzacionu . danas prvo susenje. Molim vas bijeli ves jel susim na 60 st, ja danas ves na 30 st ali nije bas osusilo. DC 1160 marka. Ima li ko takvu?
Mislim da bijeli ves slobodno mozes susiti na visokoj temperaturi, nece mu nista biti..
Mislim da je kod mene ta...Ja mislim da to 30, 60, 80, 100 itd. nisu temperature, nego minute sušenja ili barem živim u uvjerenju da su to minutaže Helem, ja bijeli, a i šareni (peškire i sl.) veš uvijek stavljam na 80 (minuta, stepeni, čega god hehe)...ako ga ima baš puno, onda na 100...na 60 stavljam majice i sl. i obično znam upaliti tipku za sensitive veš...30 koristim ako treba nešto da dosušim...
eto, tako ja
E Hanady ja cu isprintat ovaj tvoj post i zalijepit na masinu Hvala! A na kom programu sušiš obuću? Sta s minutnim sušenjem, da li njega koristis? To mi malo nejasno,mislim, kako cu ja znat koliko je minuta potrebno da se odredjeni ves osuši?
ih kasno sma viejdla... al hajd evo da napišem....
obuću perem po dva para na progarmu namjenjenom za to... s tim ako perem male dječije tene onda pod jedne brojim dva para eh ja ti ovako stavim na desetku programator a temperatura 30 stepeni...sušenje radim na do ormara...
a ovo da tajiraš u pricipu ti je isto kao stavke do pele ili vješalice ili ormara... s tim recimo ako perem neke lijepe stavri, muževe košulje ili svoje, svoje tunike u kombinaciji mekšim materijala do pamuka itd ja znam staviti na sušenje vremensko na minute...naravno nikada još nisma koristila na 180 min jer je to do ormara i teže je za peglat...
ja recimo znam an 60 minuta kad je na eco porgramu manje stavri do 3 kg i osuši mi tamana da peglom dosušim a nije gužvano. da mi izađu negužvane i pomalo vlažne...pa ih stavim na ofinger
a istina jedva čekam poriljeće da mi već miriz zraka počne kupiti...
no u zimskom periodu...bogami mi je najbolja druagrica moja sušilica
mamma mumi, možeš li mi molim te reći koliko je koštala ta Bekova? Mi smo prezadovoljni nekom samo sa minutažom i mogućnošću smanjenja temperature za osjetljivi veš, na odvod je i evo 4 godine je non-stop radila. Do danas popodne, jednu turu osušila, a na drugoj čudni zvukovi iz nje i miris gareži izgleda da je svoje odradila. Sad bih opet Beko, samo vidim da ima i sa programima sada. I ja sam malo šta iz nje peglala, moja draga mašinica .
Sta mislite je li dovoljna dezinfekcija iz susilice? Moja nikad ne izguzva ves i evo 2 godine peglam samo onaj ves koji susim u ljetnim danima... Cim zavrsi masina, vadim ves onako vreo i jedva ga vadim jer je bas vrelo, sad razmisljam je li to dovoljna dezinfekcija? Uskoro dolazi beba i brinem se kako cu sve stici peglati za nju, uh bas bi bila olaksica kad bih znala na koliko stepeni se susi ves u susilici i je li to dovoljna dezinfekcija?
pa suši se na koliko stepeni naštimaš... ne bih ti znala odgovoriti jeli dovoljna dezinfekcija..jer ja i dan danas pegam sve sem čarapa...a imam sušilicu šareni sušim na 30..a bijeli na 70
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze
Ariston Hotpoint sušilica . Razmišljali i razmišljali i htjeli kao da meni olakšamo najbolje što možemo i odlučimo kupiti ovu sušilicu. To je proizvodnja Indesit za klasu kao bolja. Malo sutra .
Duže suši, ima senzore koji bi trebali štedjeti energiju pa kao ona odlučuje kad je suho i isključi se sama. Sve lastike i deblji dijelovi ostanu mokri. Sve je pogužvano i za peglanje ma koliko veša da stavim čak i ako stavim na program za ormar ili za nošenje. Kapacitet 8 kg, prethodna je bila mislim 6 i od dva puta je bez problema i produživanja sušila punu veš mašinu bijelog veša koji je izlazio ispeglan. Ne mogu vjerovati šta smo kupili i sve kontam neka je greška. Kako se može nešto prodavati kao 1000 klasa bolje od nečega sličnog a biti tolko lošije?
Dođe mi ih zvati i reći da želim zamjenu jer je sve la u onom uputstvu i što smo dobili kao info u trgovini. Samo što mislim da malo fajde prava potrošača kod nas imaju. Elem, očajna sam i smorena već, moja stara polovna me je razmazila skroz.
< Poruku je uredio emma.L -- 27.5.2012 13:20:49 >
ja nemam iskustav s aovom markom... ja imam indesit 2u1...i fakat nemam zamjerki... a kolegica mi s egdoinama žali da njena indesit 2 u 1 gužva jako... te da joj peškiri iz nje ne izlaze onako pufnasti... mene to baš čudi jer je više nas koji se slažemo d aje dobra...
Možda bi trebala vdijeti njeno upustvo bolje, malo s eupoznati s anjom
ne znam ...možd aima i grešku neku... mislimda nazoveš servis i kažeš da ne spotižeš u prnaju i sušenju ono zvog čega si je kupial prvesnetvno
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.