elmaL -> RE: Motoricki razvoj djeteta u 1. godini zivota (17.6.2013 13:21:35)
|
IZVORNA PORUKA: didii Dize se uz namjestaj, prvo dodje u klececi polozaj i onda se povuce rukama i ustane bez problema i tako hoda uz namjestaj, ali ako padne ne zna se docekati na ruke, nego ce lupiti cijelim tijelom od pod. E sad ne znam da li je ovo neki veliki problem ili ce se to srediti samo od sebe...zbunjena sam malo [sm=zmeden.gif] Moj E je tako padao do mozda nazad 2-3 mjeseca (sad mu je 15mj), znaci i kad je prohodao, nije znao padati da se doceka na ruke ili na guzu, pa je malo pomalo poceo prvo na guzu pa sad i na ruke se doceka. Inace nikad se skoro nije prevrtao na stomak, kad bi ga mi stavili negodovao bi maksimalno, tek se nekad oko godine ustalio sa prevrtanjem, uradio bi on to i prije ali urijetko. Puzao nije nikako, tek nakon sto je prohodao[sm=smiley36.gif] znaci mi bi ga stavili na stomak, on isto kornjaca kad stane, ni milimetar se ne bi pomakao, a hodao je recimo oko namjestaja i poslije i sam. Meni samo nije jasno kako nam je dijete uspjelo prohodati, skoro nikakvih kretnji do tada nije imao[sm=zmeden.gif] ja sam se naravno jendo vrijeme brinula jel sve ide ok, al kad vidim da ipak ima normalno ponasanje i ne pokazuje neke cudne znake, prestala sam se sekirati, tako da nemoj da brines, prati naravno kako se razvija i ako primjetis nesto cudno provjeri svakako.
|
|
|
|