RE: Vaginalni brisevi (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Latinka -> RE: Vaginalni brisevi (21.6.2010 10:13:57)

I, Ena, jesi li ti ikad saznala kolika je cijena ovih briseva privatno?
Ja bih trebala da ih uradim i radije bih privatno otišla kod nekoga, ako baš nije preskupo, a valjda bi i nalazi stigli prije. U martu su mi radili kiretažu pa mi je sad vrijeme da uradim te briseve, pored papa-testa.

Latinka -> RE: Vaginalni brisevi (21.6.2010 10:52:02)

Iko? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ivana st -> RE: Vaginalni brisevi (21.6.2010 11:14:17)

Ja sam ih platila oko 500 kn, sa tim da je u to bila uračunata i cijena papa testa. Mislim da su bez pape oko 300 kn, čekala sam nalaze 3,4 dana ne sjećam se točno.

ena0002 -> RE: Vaginalni brisevi (21.6.2010 11:15:19)

Latika nisam, ja sam ih uradila na GAK-u a nisam sigurna da li se privatno igdje mogu urditi i ako mogu mislim da su preskupi (da ne lupam ali oko 400 KM, neka me neko ispravi).
Privatno se mogu odraditi na taj nacin da uzmes uputnicu od ljekara opste prakse ili ginekologa, odes na DIP po bocice i regense, sa tim bocicama kod svog ginekologa on ti odradi briseve i te bocice opet vratis na DIP. Izgleda malo komplikovno ali znam par cura koje su tako radile.

ivana st -> RE: Vaginalni brisevi (21.6.2010 11:18:27)

A o kojim mi točno brisevima pričamo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ja sam mislila na one na ureaplazmu,mikoplazmu... Ja sam te nalaze radila nakon kiretaže uz papa test.

ena0002 -> RE: Vaginalni brisevi (21.6.2010 11:20:46)

O tim brisevima pricamo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] (mikoplazma, ureoplazma i klamidija)...mozda sad i kod nas ima jeftinije....stvarno ne znam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

ivana st -> RE: Vaginalni brisevi (21.6.2010 11:22:43)

Uh ena kad sam vidjela koje si cifre napisala reko ma ne pričamo o istom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Nije to toliko skupo, ne vjerujem da su odstupanja u cijeni tolika ovdje i  kod vas.

Latinka -> RE: Vaginalni brisevi (21.6.2010 11:31:35)

Uh, izgleda da su pravo skupi. A trebam uraditi briseve na klamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu, mikrobiološki bris grlića i vagine i VS (za koji i ne znam šta je)

ena0002 -> RE: Vaginalni brisevi (21.6.2010 11:58:37)

Latinka provjeri jos za cijenu stvarno nisam sigurna, mozda je i jeftinije.

Latinka -> RE: Vaginalni brisevi (21.6.2010 15:39:14)

Hvala, Ena

Latinka -> RE: Vaginalni brisevi (22.6.2010 14:01:44)

Samo da javim, ako kome ustreba nekad:juce sam poslala poruku dr.(ne znam smijem li napisati ime, ako kome treba ime i broj-poslaću na PP) za sve ove gore briseve + papa-test i odgovorila mi je da ce sve kostati 160 KM.
Naručena sam za petak i jedva čekam da s tim završim napokon više

malena27 RR -> RE: Vaginalni brisevi (22.6.2010 18:57:10)

VS je stepen cistoce vaginalnog sekreta... 

ena0002 -> RE: Vaginalni brisevi (23.6.2010 11:22:34)

Pa i nije toliko skupo obzirom da je sam papa 50 KM, super da ima i ta opcija.

brzamala -> RE: Vaginalni brisevi (23.6.2010 16:43:25)

Ja kad sam trebala raditi ove briseve, zvala sam nekoliko privatnika i pravo su bili skupi. Samo bris na klamidiju je svugdje koštao između 50 i 70 KM. Ovolika cifra za sve briseve se može podnijeti. Hajde latinka, ljubim te, ako nije problem, napiši ime i broj telefona dojtora kod kojeg se ovo može uraditi za 160 KM, na PP. Hvala.

Latinka -> RE: Vaginalni brisevi (5.7.2010 16:51:02)

Joj,brzamala, sorry, tek sam sad vidjela post [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ali, svejedno ti neću biti od velike pomoći. Ja sam poslala SMS dr.kod koje sam mislila sve one silne briseve da radim i trebala da idem u onaj famozni petak, međutim, kad sam otišla, žena me vratila i rekla da dođem ipak na GAK da to odradim, jer mi trebaju podloge i još svašta nešto, i da će izaći dosta skupo. U pravu su bile cure. Ja sam bila spremna da dam i do 200 KM, ali dr. me fino vratila govoreći da će biti više.
E, sad sam se i ja raspametila. Išla bih to da odradim, žuri mi se da završim s tim, ali mi se ne da u GAK zbog svega onoga što se sad gore dešava.
Zna li se mogu li se ovi brisevi uraditi u Državnoj bolnici?
Brzamala, još jednom, sorry i jesi li išta uradila u međuvremenu?

Latinka -> RE: Vaginalni brisevi (5.7.2010 16:58:34)

brzamala, poslala sam ti i PP

brzamala -> RE: Vaginalni brisevi (5.7.2010 18:32:48)

Hvala ti mila, ja sam to htjela da znam samo informativno ako zatreba[sm=smiley1.gif]

ena0002 -> RE: Vaginalni brisevi (5.7.2010 20:18:04)

Latinka mozes ih uraditi privatno, tj kod svog ginekologa ali moras otici na DIP po bocice, tj. reagense, pa s tim bocicama cvom gin pa da ih opet vratis na DIP, a trebaju ti i uputnice.

viOl@ -> RE: Vaginalni brisevi (19.8.2010 1:16:43)

Pozdrav svim trudilicama i trudnicama, ja sam juce bila kod dr Balic na pregledu i konsultacijma za inseminaciju i dr mi je rekla da bih trebala uraditi nalaz hormona i neke brisee: cervikalni i vaginalni bris na BG i ABG, i bris na Chlamidiu, pa mezanima zna li iko gdje se to moze uraditi u Zenici? U domu zdravlja mi rekose da to ne rade, da se to radi u bolnici, a mene zanima zna li iko gdje se moze privatno to sve uraditi i koliko kosta?

Hvala i pusa svima i da sto prije zadebelite [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

malena27 RR -> RE: Vaginalni brisevi (19.8.2010 13:11:12)

viol@, brisevi se rade u bolnici na odjelu ginekologije. samo uzmi uputnicu za ginekologiju i laboratoriju  od ljekara opste prakse.i nadji neku od sestara neka ti daju stapice i neka zovu ginekologa da ti uzme briseve. ti stapice onda nosis u lab. znaci trebaju ti 2 iste uputnice...sretno! 

shmiki -> RE: Vaginalni brisevi (19.8.2010 16:07:20)

drage moje ja sam danas ,dala raditi bris na VS ,i prilikom pregleda doktorica mi je rekla da imam jako zavaljenu matericu unazad,ne znam dal trebam otvoriti temu ,ili vas ovde pitati dali neka ima takvih problema ocigledno anatomskih ,jer mi je doktorica takodje rekla da ce mi to praviti smetnje ukoliko radimo na bebi ?
hvala vam unapred ,i molim moderatore da prebace ovaj post ukoliko sam pogresila [sm=smiley13.gif] i trebala napraviti temu o tome ,puno pozdrava [sm=smiley1.gif]

Leva -> RE: Vaginalni brisevi (20.8.2010 11:58:05)

Shmiki jako puno zena ima zavaljenu matericu i uspjevaju zatrudniti bez problema. Problem se moze rijesiti na sledeci nacin ( ako nema nikakvih drugip problema tipa prohodnosti jajovoda, hormona, spermiograma) nakon odnosa nastavi lezati sa jastukom ispod guze ili na stomaku 20 min. Sretno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

shmiki -> RE: Vaginalni brisevi (20.8.2010 12:15:07)

pa sem toga da su mi je jedna doktorka konstantovala mikrocisticne jajnike na osnovu UZ-pregleda i da su neke od njih popucale od terapije (ne sve) ,nista drugo kod mene ,VS je u redu , mm se nije proveravao ,videcemo ,do tad se trudim opustiti maksimalno (koliko mogu ) ,veliku nadu mi ulivate sve vi ,i hvala vam sto postojite [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

malena27 RR -> RE: Vaginalni brisevi (24.8.2010 12:49:00)

prenos postova:

IZVORNA PORUKA: MAZA82SAR

Djevojke!!!
Dali neka može da mi pomogne? Ovako: Išla sam kod dr. Mehmedbašića sa mm da vidimo zbog čega ne dolazi do trudnoće evo godinu i osam mjeseci. Prvo je muž uradio spermogram i nalaz mu je uredan hvala Bogu NORMOZOOSPERMIA. Meni je rečeno da uradim hormone Fsh, Lh, E2 i Prolaktin i nalaz je takođe uredan. Poslije mi je rekao da dođem da me pogleda ultrazvučno i tada mi je rekao da je materica urena, jajnici takođe i vidio mi je vodeći folikul od 17 mm. Rekao je da imamo odnose i da dođem za 5 dana da mi provjeri žuto tijelo, da li je pukao folikul. Kada sam došla pogledao me je ultrazvučno i rekao da sam imala ovulaciju i da je sve u redu da čekam šta će biti ovaj mjesec poslije ciljanih odnosa. E onda je rekao da ako dobijem da moram da radim HSG. Ja ga pitala za klomifen , kaže nema potrebe, imaš ovulaciju, odmah ćemo da radimo HSG da ne gubimo vrijeme.
E sada mene interesuje da li je potrebno prije HSG-a (on to nije spominjao, a ja sam čitala da treba) uraditi briseve na mikro, ureo i hlamidiju??? I zašto mi to nije rekao?
Hvala unaprijed!!!!

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

prije HSG-a obavezno uraditi briseve da se ne bi prenijela eventualna infekcija ili bakterije..... podsjeti ga na to prije nego zakazes HSG.... ili podsjeti sestru na to

Joj malena hvala ti. Jer bilo mi je čudno da mi nije rekao!!!! A jel znaš možda kada se rade ti brisevi, koji dna ciklusa???

Izvini još jedno pitanje (dosadna sam ), a jel ja mogu stići to recimo odraditi prije HSG-a, tj da uradim sve za isti mjesec?

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

sve zavisi koliko treba vremena da ti budu gotovi brisevi...ja sam cekala 10 dana...i taman dobila par dana poslije...pa poslije  na histeroskopiju...

MAZA82SAR -> RE: Vaginalni brisevi (24.8.2010 12:53:26)

Djevojke jel zna neka koliko koštaju ovi brisevi kod dr. Mehmedbašića?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>