Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (25.8.2012 0:02:57)
|
IZVORNA PORUKA: mala_sa Lejla ovo izleda bas dobrooo [sm=bravo.gif]. Ja vjerovano imam goste na rucku iduci vikend pa bih ovo probala da napravim; samo mi reci sta si stavljala kao prilog??? Kuskus sa povrćem iz woka [sm=smiley36.gif] Jednu šolju kuskusa prelijem sa 3 šolje (može i 2,5) proključale mesne vode koja treba biti začinjena, poklopim i ostavim da nadođe. Računaj da će se uduplati kad planiraš posudu. U dubljoj tavi prepržiš razno povrće (ma može svašta, mrkva, paprika, paradajz, mohune, kukuruz, grašak ...) izrezano na male komadiće. Fol je da, ako radiš sa svježim povrćem, na ugrijano ulje dodaješ prvo tvrđe povrće (npr. mrkve, svjež grašak) pa tek onda ono mekše koje će se brže skuhati. Kad pusti vodu, pokolopiš da se malo prodinsta, ali da ostane hrskavo. Ja sam ovaj put koristila Ledovu smrznutu Mediteransku mješavinu gdje ima svašta, a i začinjeno je maslinovim uljem i nekim meni finim začinima. Kad se povrće malo smekšalo, posoliš, ja dodala soja sosa. Otvoriš kuskus nakon jedno 10-15 min, promješaš kašikom, na to istreseš povrće. Možeš promješati da kuskus bude šaren ili ostaviti povrće kao "preliv". Kuskus možeš kupiti u većini većih trgovačkih centara.
|
|
|
|