ElmaB -> RE: Foto - kuhanje! (3.10.2011 19:33:33)
|
AJVAR Paprike oprati i osušiti, slo9žiti u pleh i [image]http://img221.imageshack.us/img221/336/img1231f.jpg[/image] staviti u rernu na 200 stepeni 20-ak minuta [image]http://img232.imageshack.us/img232/5359/img1234ml.jpg[/image] izvaditi, [image]http://img26.imageshack.us/img26/889/img1232gf.jpg[/image] malo ocijediti i vrele stavljati u najlon kesu [image]http://img850.imageshack.us/img850/6959/img1237je.jpg[/image] kesu dobro zatvoriti, ali probušiti iglicom par rupica da se dobro ocijede [image]http://img40.imageshack.us/img40/6136/img1238vi.jpg[/image] na 1 kg paprika ide 1 patlidžan(komad). Isjeći ga na kocke i ispržiti. Ja sam ga pekla zajedno sa ljutim papričicama. [image]http://img404.imageshack.us/img404/9915/img1236kk.jpg[/image] ohlađene paprike očistiti od sjemenki i guliti-najteži dio [image]http://img843.imageshack.us/img843/6259/img1239ef.jpg[/image] paprike i patlidžan samljeti, odvojiti dio u koji dodajete ljute papričice, tako da dobijete dvije vrste ajvara: ljuti i slatki [image]http://img15.imageshack.us/img15/9222/img1240sk.jpg[/image] u posudu/lonac nasuti oko 2,5 dl ulja, zagrijati i dodati smjesu. Kuhati na laganoj vatri oko 2-3 sata, postepeno miješati i dodavati ulje i so. Ajvara je gotov kada postane narandžasto smeđ i kada prođete kašikom po njemu, a ostaju tragovi. [image]http://img143.imageshack.us/img143/1337/img1241ne.jpg[/image] tegle ugrijati u rerni na 100 stepeni oko 15-20 minuta [image]http://img716.imageshack.us/img716/8863/img1244qu.jpg[/image] u vruće tegle sipati vruć ajvar. Po vrhu nasuti malo ulja i dobro zatvoriti. [image]http://img838.imageshack.us/img838/8451/img1245x.jpg[/image] I na kraju JA, mrtva umorna, sa svojim teglama![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://img683.imageshack.us/img683/3221/img1247op.jpg[/image]
|
|
|
|