RE: Foto - kuhanje! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Hanady RR -> RE: Foto - kuhanje! (10.8.2011 16:40:23)

Uh ilhana al su ti punjenja smao takva...

a i ja kraće pečem[sm=zmeden.gif]

ja to za sat već i ogladim i pojedem[sm=jezicek.gif]




Ilhana RR -> RE: Foto - kuhanje! (10.8.2011 16:40:37)


IZVORNA PORUKA: doublemum

Ilha-ovo što ti pišeš prašak za pecivo-zar nije germa( na slici se vidi germa)?!
I još jedno pitanje-zašto tako dugo pečeš?(i ja sam nekada tako, ali po maminom savjetu pečem ih kraće i budu ukusiuje-mekše)

A za slike[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] i za trud[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Joj dobro si... jesam luda... postim, halalite =)

A trud je samo radi mog muza... =) On bi mogao da zivi od strudle =) sad cu promjeniti i staviti da je germa, hvala =)




Ilhana RR -> RE: Foto - kuhanje! (10.8.2011 16:43:12)

A pecem ih dugo zato sto mi tako najbolje uspijevaju... a inace mi je lud sporet, jednom sam pokusala to "brzinsko" i ostala mi je unutra skroz ziva...

a bude mi mehka pravo ;)

i evo muz salje sms kaze da ne zna koja je bolja... takodjer i babo mi sad rece =)




Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (11.8.2011 1:28:19)

Dakle:

Hadžijski ćevab

[Prema iscrpnom objašnjenju Mame Alme i Hanady, te nakon gledanja par folova na TV-u]

Ja u ćevabima volim junetinu, ima izrazitiju aromu, pa sam uzela oko 1/2kg mlađe šnicle i besprijekorno je operisala od svih žilica.

[img]http://img29.imageshack.us/img29/5435/dscf0001bf.jpg[/img]

Sastojci za moj ćevab su bili: meso izrezano na krupnije zalogaje, jedna veoma velika glavica crvenog luka izrezana na sitne kockice, tri srednje mrkve izrezane na kolutiće, jedan veliki prezreo paradajz (oguljen i izrezan na kockice)

[img]http://img824.imageshack.us/img824/2738/dscf0002bp.jpg[/img]

Začine koje sam stavila su so, crni biber, peršun, dva lovorova lista i blago ljutkasta paprika.

[img]http://img16.imageshack.us/img16/4239/dscf0003it.jpg[/img]

Najprije sam na malo ulja popržila luk da postane staklast, dodala meso i propržila da promjeni boju, dodala paradajz, pa i to malo propržila, dodala kolutiće mrkve, začinila, ubacila lovorove listove, te dodala malo vode da sve ogrezne, jer sam očekivala dugo kuhanje. Kuhala sam jedan sat na 5/9 na staklokeramičkoj ploči, a nakon toga još 30 minuta na 4/9 podioku. Tako da je ćevab bio potpuno gotov prije "pakovanja". U jednom trenutku sam se prepala da će mi aroma lovora biti prejaka pa sam izvadila listove. Mislim da bi pola lista na ovu količinu bilo dovoljno.

[img]http://img84.imageshack.us/img84/5017/dscf0006h.jpg[/img]

Prema postupku viđenom na TV, na tanjir sam stavljala četvrtast komad folije i stavljala manju porciju ćevaba, i tek onda dodavala očišćene šampinjone.

[img]http://img847.imageshack.us/img847/3390/dscf0009e.jpg[/img]

Onda sam svaki paketić uredno i čvrsto "zapakovala i poredala u tepsiju na pek papir. Pekla sam 10 min na 250C, a onda 20min na 200C. Do posluživanja su ostali u isključenoj rerni

[img]http://img35.imageshack.us/img35/7458/dscf0010jc.jpg[/img]

Rezultat je bio odličan. Aroma predivna, meso mekano kao pamuk.

[img]http://img853.imageshack.us/img853/6339/dscf0011ol.jpg[/img]

Hvala instruktorima, ovo ću svakako ponoviti. U opće nije komplikovano, veoma je efektno, a traži samo malo više vremena za spremanje.




sheri -> RE: Foto - kuhanje! (11.8.2011 7:39:09)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Dakle:

Hadžijski ćevab

[Prema iscrpnom objašnjenju Mame Alme i Hanady, te nakon gledanja par folova na TV-u]

Ja u ćevabima volim junetinu, ima izrazitiju aromu, pa sam uzela oko 1/2kg mlađe šnicle i besprijekorno je operisala od svih žilica.

[image]http://img29.imageshack.us/img29/5435/dscf0001bf.jpg[/image]

Sastojci za moj ćevab su bili: meso izrezano na krupnije zalogaje, jedna veoma velika glavica crvenog luka izrezana na sitne kockice, tri srednje mrkve izrezane na kolutiće, jedan veliki prezreo paradajz (oguljen i izrezan na kockice)

[image]http://img824.imageshack.us/img824/2738/dscf0002bp.jpg[/image]

Začine koje sam stavila su so, crni biber, peršun, dva lovorova lista i blago ljutkasta paprika.

[image]http://img16.imageshack.us/img16/4239/dscf0003it.jpg[/image]

Najprije sam na malo ulja popržila luk da postane staklast, dodala meso i propržila da promjeni boju, dodala paradajz, pa i to malo propržila, dodala kolutiće mrkve, začinila, ubacila lovorove listove, te dodala malo vode da sve ogrezne, jer sam očekivala dugo kuhanje. Kuhala sam jedan sat na 5/9 na staklokeramičkoj ploči, a nakon toga još 30 minuta na 4/9 podioku. Tako da je ćevab bio potpuno gotov prije "pakovanja". U jednom trenutku sam se prepala da će mi aroma lovora biti prejaka pa sam izvadila listove. Mislim da bi pola lista na ovu količinu bilo dovoljno.

[image]http://img84.imageshack.us/img84/5017/dscf0006h.jpg[/image]

Prema postupku viđenom na TV, na tanjir sam stavljala četvrtast komad folije i stavljala manju porciju ćevaba, i tek onda dodavala očišćene šampinjone.

[image]http://img847.imageshack.us/img847/3390/dscf0009e.jpg[/image]

Onda sam svaki paketić uredno i čvrsto "zapakovala i poredala u tepsiju na pek papir. Pekla sam 10 min na 250C, a onda 20min na 200C. Do posluživanja su ostali u isključenoj rerni

[image]http://img35.imageshack.us/img35/7458/dscf0010jc.jpg[/image]

Rezultat je bio odličan. Aroma predivna, meso mekano kao pamuk.

[image]http://img853.imageshack.us/img853/6339/dscf0011ol.jpg[/image]

Hvala instruktorima, ovo ću svakako ponoviti. U opće nije komplikovano, veoma je efektno, a traži samo malo više vremena za spremanje.


super!
ovo se spremam praviti u subotu, nadam se da ce mi uspjeti.
btw, Lejla imamo istu serpu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (11.8.2011 11:45:33)

IZVORNA PORUKA: sheri

btw, Lejla imamo istu serpu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



To znači da smo obadvije jako pametne žene jer smo je kupile [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Super mi je za svašta, od iskuhavanja mesa za čorbu do ovih dugokuhajućih jela.




mama75 -> RE: Foto - kuhanje! (11.8.2011 11:56:43)

Moze li teletina u ovaj cevap?




Hanady RR -> RE: Foto - kuhanje! (11.8.2011 12:00:59)


IZVORNA PORUKA: mama75

Moze li teletina u ovaj cevap?


može...
ja samo sa teletinom i pravim...

Lejla savršen prikaz[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (11.8.2011 12:01:38)

IZVORNA PORUKA: mama75

Moze li teletina u ovaj cevap?



Naravno, recepti koje su meni govorili sadrže teletinu. Ja volim da meso u ćevabima miriše, teletine mi nestane, pokrije je povrće. Ako ćeš teletinu nema potrebe za dugim kuhanjem.




mama75 -> RE: Foto - kuhanje! (11.8.2011 12:05:32)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: mama75

Moze li teletina u ovaj cevap?



Naravno, recepti koje su meni govorili sadrže teletinu. Ja volim da meso u ćevabima miriše, teletine mi nestane, pokrije je povrće. Ako ćeš teletinu nema potrebe za dugim kuhanjem.


Super, hvala! Ja nesto ne volim junetinu pa zato. Do sada se nikad nisam usudila na ovaj nacin praviti, uvijek samo u serpi skuham i bude OK, ali mislim da je ovako puno bolje.




Malenaoduvijek -> RE: Foto - kuhanje! (11.8.2011 18:40:58)

samo da se pohvalim da sam pravila ovi Ilhaninu strudlu, samo sam ja jednu pravila sa jabukama (jabuke kao za lijenu pitu, jednu sa eurokremom i trecu sa domacim djemom od malina, njam, njam eksta recept stvarno 
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




napolitanka -> RE: Foto - kuhanje! (13.8.2011 23:13:16)

da pohvalim maslenicu od lely[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] pun pogodak za iftar, pukla ko halva[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] samo sam ja umjesto jedne solje ulja u tijesto stavila pola, dodala i prasak za pecivo, umjesto piletine stavila komadice teletine, koja je stojala citav dan u mlijeku, a gljive sam izdinstala na luku i u vrhnje dodala curry...teletinu sam prije przenja nasolila i povegetila...helem predobro, ostalo nije nista, i mislim da cu ovo svrstati u jedno od ljepsih jela kad dolaze gosti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




niki83 -> RE: Foto - kuhanje! (14.8.2011 0:02:04)

Upravu si napolitanka, ja sam pravila tijesto pa filovala spinatom i sirom, preko prelili mileram, super bilo, a sutra sam aBd za iftar planirala nama bas sa piletinom. Moram samo naci svjeze gljive[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Amelaa RR -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 12:54:19)

Kadaif

Kadaifa odokativno
100g preprzenih badema
200g krupnije mljevenih oraha
malo tahan halve
1-2 kasike meda (ako imate)
100g maslaca

Agda
500g secera
1-2 dcl vode
limun

[image]http://www.slike.com/slike/A74Fw.jpg[/image][image]http://www.slike.com/slike/7dyZf.jpg[/image][image]http://www.slike.com/slike/tfG3.jpg[/image]
[image]http://www.slike.com/slike/Ohx19.jpg[/image][image]http://www.slike.com/slike/NS7We.jpg[/image][image]http://www.slike.com/slike/Xe3V.jpg[/image][image]http://www.slike.com/slike/jYSEA.jpg[/image][image]http://www.slike.com/slike/zLhQ6.jpg[/image][image]http://www.slike.com/slike/CKg81.jpg[/image][image]http://www.slike.com/slike/fbmZa.jpg[/image][image]http://www.slike.com/slike/EdJw2.jpg[/image][image]http://www.slike.com/slike/bXM84.jpg[/image]




Honey3 -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 12:57:24)

mmmmm kako volim kadaif a ovaj mi posebno dobro izgleda[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 13:01:39)

IZVORNA PORUKA: zaha

mmmmm kako volim kadaif a ovaj mi posebno dobro izgleda[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Uh, Amelaaaaaaaa  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

E vala ću isprobati ovaj tvoj, mora da ubija!

Čovječe, kako su orasi skupi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Prošli Ramazan bili 16KM najskuplji.




canim -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 13:15:22)

Amela kadaif ti je za 10 [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] kako zalijes jeli hladna agda i hladan kadaif ili ??? 




Anoniman -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 13:41:30)

Amela[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/love.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/love.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/love.gif[/image]postim ne mogu nista drugo napisat [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  ali  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] i hvala za ovaj detaljan recept akobogda za Bajram budem probala 




Amelaa RR -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 13:47:06)

Hvala drage moje, inace zlatno pravilo kod zaljevanja kadaifa je mlak kadaif s mlakom agdom se polako zaljeva...Znaci susak po susak a ne pljuhnut sve odjednom i onda se samo zbljuzga... Triputamama znas kako legne poslje iftara uz kahvu...nemas pojma [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




dzeni_nl -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 13:58:22)

Amela, jel bolje peci sa ventilatorom ili bez? Moram pokusat napravit pa cu da vidim kako ce ispadne.





Amelaa RR -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 14:00:03)

Bez ventilatora, bar sam ja pekla bez  jer kadaif hoce da se "ispodtiha" pece..i da porumeni lijepo...i na to treba paziti da ne bi izgorio...




dzeni_nl -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 14:01:20)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Čovječe, kako su orasi skupi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Prošli Ramazan bili 16KM najskuplji.



Lejla ovdje su 15 eura kila. Znaci svugdje su skupi.




dzeni_nl -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 14:03:09)

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Bez ventilatora, bar sam ja pekla bez  jer kadaif hoce da se "ispodtiha" pece..i da porumeni lijepo...i na to treba paziti da ne bi izgorio...


Eh zato i pitam. Jer meni sa ventilatorom nekako brzo ispece sta god da pecem. I da nisam pitala kad budem pravila garant bi mi izgorio.




Visnja RR -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 14:03:42)

Amela [sm=bravo.gif]




Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (16.8.2011 14:06:35)

IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Čovječe, kako su orasi skupi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Prošli Ramazan bili 16KM najskuplji.



Lejla ovdje su 15 eura kila. Znaci svugdje su skupi.



Ma kažu da je prošle godine slab urod bio. Zato se ove godine prolama, ali to je tek za slijedeći Ramazan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>