RE: Foto - kuhanje! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (17.7.2011 20:00:09)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Kod mene jufka bila istop kao za pitu debljine...
a pile ono od 1200 g brojlerovo na 12 komada sma podjelila[sm=smiley36.gif]
pa erti skontaj u tranžranju koliki bi trebali biti komadi...neke sma kosti pri tranžiranju kotarisala...ono batak, karabatak, krilo, pa bijelo meos do polovine na 3 djela...eto tako iz pola pileta dobila 6 komada[sm=smiley36.gif]
jesam ti objasnila[sm=zmeden.gif]


Ja sam danas napravila od fileta i kupovne jufke (tako se zateklo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) i ni na šta nije ličila (pa nije baš tako strašno) ali je bila mmmmmmmmm.




Gift -> RE: Foto - kuhanje! (28.7.2011 18:16:29)


IZVORNA PORUKA: sabinos

Evo nesto sto ja volim:hurmasice.inace su mi zakon ovi kolaci sa agdom... Sastojci:2 jajeta,250 gr margarina ili putera ili maslaca,vanilin secer,pola praska za pecivo,600 do 700 gr brasna.taman izadje jedna tepsija,oko 20 komada... [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824428.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0428/9pw-DSC022.jpg[/img][/urlumutimo margarin i jaja sa vanilin secerom [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824431.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0428/g4o-DSC022.jpg[/img][/urlonda polako dodajemo brasno sa praskom za pecivo,i mijesimo rukom[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824434.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0428/soy-DSC022.jpg[/img][/urlkad je dovoljno brasna treba fino da se odvaja od posude.ja licno nikad nisam sigurna koliko brasna stavim,nego od oka.treba da bude ovako[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824438.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0428/g8e-DSC022.jpg[/img][/urlpravimo loptice i stavljamo na rende da dobijemo saru onu na kockice[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824441.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0428/zvp-DSC022.jpg[/img][/url Ja sam unutra stavila i ljesnjake,po zelji moze i orasi ili bademi.redamo u tepsiju i peceno dok ne porumene na 200 stepeni. [url=http://www.Slikomat.com/slika/4824444.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0428/ha3-DSC022.jpg[/img][/urlpripremimo agdu od secera i vode u omjeru 1:1 i kad je peceno zalijemo[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824446.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0428/qy2-DSC022.jpg[/img][/urli pojedemo[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824448.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0428/zrm-DSC022.jpg[/img][/urli naravno mame sa malom djecom sve rade na podu da mogu i pomagaci ucestvovat.mogla bih to raditi i kad spava ali necu..neka ga[url=http://www.Slikomat.com/slika/4824450.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0428/l7x-DSC022.jpg[/img][/url

sabinos molim te, koliko ide vode i secera u agdu??




Gift -> RE: Foto - kuhanje! (2.8.2011 19:17:48)

pravila hurmasice, ispale samo takve...mm kaze bolje nego u sveki [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
sabinos hvala na receptu




lely -> RE: Foto - kuhanje! (6.8.2011 14:43:04)

Kinder torta
Sastojci: 10 jaja,200gr lješnjaka,25 kašika šećera,1 kašika jabučnog octa,1,5l mlijeka,10 kašika brašna,1 vrećica pudinga od vanilije,250 gr margarina,3 vrećice vanilin šećera,200 gr čokolade za kuhanje ,3 vrećice šlag pjene i eurokrem.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/qyq-050820.jpg[/image]
Na lim 28x34cm staviti masni papir i jos ga malo namazati margarinom (ja pravila u okrugloj tepsiji jer nemam cetvrtasti lim) i ravnomjerno posuti sjeckane lješnjake
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/ntf-050820.jpg[/image]
Napravit šlag od 10 bijelanjaka i 15 kašika šecera,stavit 1 kašiku jabukovog sirćeta i pažljivo istresti po lješnjacima.Peći u rerni na 150 stepeni sat vremena.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/h5s-050820.jpg[/image]
Kada je pečeno izvaditi iz rerne poklopiti tacnom i okrenuti naopako,tako da lješnjaci budu gore.Odmah vruće premazati nutelom ili drugim eurokremom.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/qfl-050820.jpg[/image]
Skuhati fil od mlijeka,10 kašika šećera,10 žumanjaka,10 kašika brašna i pudinga.U hladan dodati izrađen margarin i vanilin šećer
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/rau-050820.jpg[/image]
Podjeliti na dva dijela.Jedan dio ostaje kakav jeste,a u drugi dodati 100 gr otopljene cokolade.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/x31-050820.jpg[/image]
Kašikom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru kao šahovsku ploču.(meni to baš i nije uspjelo jer mi je kora okrugla )
[img]http://www4.slikomat.com/11/0806/uav-050820.jpg[/img]
Otopiti 100gr čokolade sa malo margarina i 1-3 kašike mlijeka i tim popuniti "rupe" između kugli od fila.(zaboravih slikati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] )
Na kraju napraviti šlag od 3 vrećice šlag pjene premazati preko i po zelji ukrasiti (ja posula sjeckanim lješnjacima)
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/nf2-050820.jpg[/image]

i presjek
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/ylp-060820.jpg[/image]




lely -> RE: Foto - kuhanje! (6.8.2011 15:07:02)

Punjene maslenice
Sastojci za tijesto:3 kom jaja,1 šolja ulja,3 šolje brašna,1 kvasac,1/2 šolja mlijeka,1 kašika soli
Za fil:1/2 kg pilećih prsa i sir livada u listićima
Za preliv: pakovanje gljiva i vrhnje za kuhanje

Zamjesiti kvasac sa malo mlake vode i ostaviti da nadođe.Kada kvasac nadođe zamjesiti glatko tjesto od svih sastojaka(dodati brašna ako je vrlo meko) i ostaviti tjesto da duplira volumen.
Dok tjesto nadolazi,isjeckati file na sitne kockice,preprziti na ulju i posoliti-ostaviti da se ohladi.
Podjeliti tjesto u loptice je sam na 8 meni je ta velićina maslenica odgovarala.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/u2q-050820.jpg[/image]
svaku lopticu oklagijom razvaljati u krug
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/63-050820.jpg[/image]
Na polovinu staviti pilece filete i sir
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/899-050820.jpg[/image]
drugom polovinom preklopiti i krajeve pritisuti viljuškom,premazati žumancem i posuti susamom ( po zelji)
Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumene
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/r1e-050820.jpg[/image]
Dok se maslenice peku,gljive isjeckati,staviti u šerpu i kuhati ,kad su gotove posoliti i dodati vrhnje.
Preliti preko maslenica i to je to
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/xoe-050820.jpg[/image]
Prijatno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Maslenice mozete puniti čim želite,a ovo je moja omiljena kombinacija [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Jesam bila vrijedna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





jasmin -> RE: Foto - kuhanje! (6.8.2011 15:23:47)

Masaallah lely za oba recepta.Moramo probati ove maslenice u skorije vrijeme.




R&T@ -> RE: Foto - kuhanje! (6.8.2011 16:23:02)

Bas ti hvala, lely...
oba recepta mi se svidjaju, a objasnjenja su ti super[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Molim te opet budi vrijedna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]






Anoniman -> RE: Foto - kuhanje! (6.8.2011 16:50:12)

mmmm predobro ovo lely, dala si mi ideju šta ću večeras za iftar
maslenice[sm=smiley20.gif]




Anoniman -> RE: Foto - kuhanje! (6.8.2011 22:02:22)

Lely ja danas kad sam vidjela ove slike maslenice morala sam je spremiti, s tim da sam mm punila dinstanim mljevenim mesom i sirom i prelila sosom od sampinjona i vrhnja, a sebi sam kao capriccosu i sebi nisam prelijevala vrhnjem jer ga ne volim, vec sam prije pecenja maslenicu premazala jogurtom tanko i ispekla...bilo je preukusno ako se tako moze reci...hvala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




m.i.n.a. -> RE: Foto - kuhanje! (7.8.2011 13:45:56)

IZVORNA PORUKA: lely

Punjene maslenice
Sastojci za tijesto:3 kom jaja,1 šolja ulja,3 šolje brašna,1 kvasac,1/2 šolja mlijeka,1 kašika soli
Za fil:1/2 kg pilećih prsa i sir livada u listićima
Za preliv: pakovanje gljiva i vrhnje za kuhanje

Zamjesiti kvasac sa malo mlake vode i ostaviti da nadođe.Kada kvasac nadođe zamjesiti glatko tjesto od svih sastojaka(dodati brašna ako je vrlo meko) i ostaviti tjesto da duplira volumen.
Dok tjesto nadolazi,isjeckati file na sitne kockice,preprziti na ulju i posoliti-ostaviti da se ohladi.
Podjeliti tjesto u loptice je sam na 8 meni je ta velićina maslenica odgovarala.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/u2q-050820.jpg[/image]
svaku lopticu oklagijom razvaljati u krug
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/63-050820.jpg[/image]
Na polovinu staviti pilece filete i sir
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/899-050820.jpg[/image]
drugom polovinom preklopiti i krajeve pritisuti viljuškom,premazati žumancem i posuti susamom ( po zelji)
Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumene
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/r1e-050820.jpg[/image]
Dok se maslenice peku,gljive isjeckati,staviti u šerpu i kuhati ,kad su gotove posoliti i dodati vrhnje.
Preliti preko maslenica i to je to
[image]http://www4.slikomat.com/11/0806/xoe-050820.jpg[/image]
Prijatno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Maslenice mozete puniti čim želite,a ovo je moja omiljena kombinacija [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Jesam bila vrijedna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Objasnjenja su odlicna al opet ja imam pitat koliko treba otprilike pocet sa pripremom da znam se ukomponovat sa svojim malim kaubojem...i pretpostavljam da su ove mjere u soljama,jednaka solja za sve....i da,jedna osoba koliko otprilike moze pojest komada:))




lely -> RE: Foto - kuhanje! (7.8.2011 13:57:31)

Ja zakuham tijesto u pola 7 da bi bez srkleta sve napravila do iftara.Najvise vremena ti treba da tjesto nadođe,dok ono nadolazi a to je recimo pola sata do 45 min ti vec pripremis file,a za ostatak pripreme i pečenje ti isto treba oko 45 min.
Šolje su za  sve iste.
A za ostale drago mi je sto vam se dopadaju moji recepti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jedna osoba max jednu i po,bar kod mene jer dosta je sito.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lady26 -> RE: Foto - kuhanje! (7.8.2011 14:02:53)

Evo peku se upravo....
Prvi put da sam sa uzitkom zamijesila tijesto [sm=jezicek.gif] i da dodam uspjesno cini mi se [sm=zardeva.gif]
Posto smo mm i ja sami a imam povrce u vrhnju kao priolog, napravila sam nam samo po 1...




Lady26 -> RE: Foto - kuhanje! (7.8.2011 14:22:53)

Preslanooooo [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif], tijesto mi je preslano...
Sad bih mamu lagano udavila [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif], ja stavila jednu kafenu kasiku, kaze mislim da ti je malo stavi jos...kad sam probala tijesto nije bilo strasno ali ovako peceno je preslano...hjooj...




lely -> RE: Foto - kuhanje! (7.8.2011 15:22:51)

Joj lady [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pa jesi li ti pravila pola mjere ili cijelu,s obzirom da rece da si samo po jednu maslenicu tebi i mm.
Zao mi je ali onda mozes da gljive i vrhnje ne posolis dovoljno pa da se to nekako izjednaci,ne znam sta bi drugo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (7.8.2011 15:38:57)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Lady26 -> RE: Foto - kuhanje! (7.8.2011 19:24:44)


IZVORNA PORUKA: lely

Joj lady [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pa jesi li ti pravila pola mjere ili cijelu,s obzirom da rece da si samo po jednu maslenicu tebi i mm.
Zao mi je ali onda mozes da gljive i vrhnje ne posolis dovoljno pa da se to nekako izjednaci,ne znam sta bi drugo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Upravo ovako je i bilo, "sos" nije bio slan i u kombinaciji nije bilo lose [sm=bravo.gif]
MM bio odusevljen hihihihi, ja samo ponavljala kako kuham cijeli dan [sm=jezicek.gif] [sm=smiley14.gif]
Pola mjere, jer bi nam bilo previse nama dvoma, ja sam jedva jednu pojela...ali ja ukusno, svaka cast [sm=smiley20.gif], ja sam smao umjesto gljiva napravila povrce sa vrhnjem, jednako je ukusno bilo...




henna ze -> RE: Foto - kuhanje! (7.8.2011 19:28:37)

i ja sam danas ovo pravila..super je ispalo..ja napravila 7 komada..2 heni kao pizze i sve se pojelo.a nas troje..meni je ekstra hvaaaaala..za recept..




Anoniman -> RE: Foto - kuhanje! (7.8.2011 22:00:05)

Moram da se pohvalim prvi put sam danas pravila leću i fantastična je bila, ostalo je još ko hoće da proba bujrum...

Leća sa povrćem

Za ovaj eksperiment nam je potrebno: leća koja mora odstojati u hladnoj vodi 8h ( isprati je, prokuhati i procijediti)
paprike, bijeli luk, crveni luk, krompir, mrkva, pileći file, paradajz i začini
[image]http://img9.imageshack.us/img9/6473/photo56ra.jpg[/image]

isjeckati sve sastojke na kockice
[image]http://img801.imageshack.us/img801/1467/photo55r.jpg[/image]

Baciti luk na ulje, standardno ono bosanski[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[image]http://img707.imageshack.us/img707/3567/photo54c.jpg[/image]

te dodati sastojke i malo dinstanti
[image]http://img825.imageshack.us/img825/6677/photo52v.jpg[/image]

preliti vodom i ostaviti da se krčka 30min...dodavati postepeno vodu
[image]http://img15.imageshack.us/img15/819/photo51w.jpg[/image]

dodati i paradajz (ja sam dodala 2 velika)
[image]http://img600.imageshack.us/img600/9928/photo50a.jpg[/image]

nastaviti kuhati na laganoj vatri što duže uz postepeno miješanje, (ja sam kuhala 90min. sve skupa), na kraju dodati začine koje volite...ja sam stavila peršun, origano, vegetu, bosiljak, papriku, biber, muškatni oraščić, nisam imala lovorov list može se i on dodati.

[image]http://img717.imageshack.us/img717/5089/photo49i.jpg[/image]






Ilhana RR -> RE: Foto - kuhanje! (7.8.2011 22:43:50)

Veceras kod nas bila Corba by my way =)

[img]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/228964_10150256439671795_678296794_7658896_1789154_n.jpg[/img]

Sastojci:

400 gr teletine
300 gr krompira
3 paprike (crvena, zelena i zuta)
500 gr pasiranog paradajiza
300 gr graska
1 velika mrkva
5 dl vode
1 dl pirea od paradajiza
1 dl brasna
1/2 dl ulja
1 kasika soli
1 kasika alevo paprike
1 kasika bibera

[img]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/283054_10150256464781795_678296794_7659318_8167502_n.jpg[/img]
Sve fino isjeckati.

[img]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/216634_10150256464886795_678296794_7659322_5042208_n.jpg[/img]
Nasuti ulje u serpu, pa onda dodati meso, posoliti i po biberiti i pustiti da se meso malo ispece.

[img]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285054_10150256441711795_678296794_7658965_4541478_n.jpg[/img]
Kad meso malo dobije vode onda dodati ostale sastojke.

[img]http://img851.imageshack.us/img851/2668/iftar3.jpg[/img]
Dodati papriku, pasirani paradajiz, alevo papriku, vodu, pire od paradajiza, grasak...

[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/185473_10150256465016795_678296794_7659326_6975132_n.jpg[/img]
Pa mrku i krompir...

i to sve pustiti da se kuha na tihoj vatri sat vremena.

[img]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285134_10150256443986795_678296794_7659023_1577058_n.jpg[/img]

Brasno dodati samo u slucaju da vam bude rijetka corbica ;)


Topa by my way

[img]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/198654_10150256444126795_678296794_7659027_7091002_n.jpg[/img]
Sastojci:

Pavlaka, Philadelphia namaz, delikates kajmak iz robota ;) i dimljeni sir.

[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/185573_10150256444246795_678296794_7659029_3712815_n.jpg[/img]
Izerendati dimljeni sir

[img]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/224419_10150256445461795_678296794_7659051_7415693_n.jpg[/img]
Istopiti kasiku kajmaka u serpici

[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285424_10150256445791795_678296794_7659057_1009754_n.jpg[/img]
Dodati dimljeni sir...

[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/283589_10150256445956795_678296794_7659060_6488009_n.jpg[/img]
... i pustiti da se otopi...

[img]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/284879_10150256446111795_678296794_7659062_1691180_n.jpg[/img]
Dodati dvije kasike philadelphia sira

[img]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/284819_10150256446241795_678296794_7659066_4654052_n.jpg[/img]
i kasiku pavlake i pustiti da se sve to sjedini...


Bon apetit!! =)

[img]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/185353_10150256446511795_678296794_7659072_6664662_n.jpg[/img]

[img]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/285504_10150256447436795_678296794_7659093_7945538_n.jpg[/img]
Malo zasladili nkaon iftara ;)




Lejla Ka -> RE: Foto - kuhanje! (10.8.2011 0:03:40)

Salata od pečenih paprika

4 veće mesnate paprike
3-4 kašike maslinovog ulja
sok od pola limuna
3-4 manja čehna bijelog luka
malo soli, mljevenog bibera i par zrna bibera

Paprike oprati i smjestiti na pek papir, a zatim u rernu zagrijanu na 250C.
Kako paprike rumene tako ih okretati da se zarumene sa svih strana.
Kad su gotove

[img]http://img9.imageshack.us/img9/636/dscf0004gw.jpg[/img]

vruće ih staviti u najlon kesu i zatvoriti da se potpare i prohlade.

[img]http://img194.imageshack.us/img194/9963/dscf0005vq.jpg[/img]

Dok se hlade pripremiti dresing od maslinovog ulja, soka od limuna i veoma sitno nasjeckanog bijelog luka (najbolje ga protisnuti, ali ja sam pri prošloj turi razvalila spravicu za protiskivanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), te začina.

[img]http://img193.imageshack.us/img193/8083/dscf0002qv.jpg[/img]

Kad se paprike dovoljno ohlade da ih se može držati rukama, oguliti ih, očistiti od košpica, podjeliti na 3-4 komada i potapati u dresing (ili ako je dresing u posebnoj posudi preliti dresingom svaki sloj paprika).

[img]http://img684.imageshack.us/img684/2461/dscf0006n.jpg[/img]

Važno je da se u dresing stave mlake i da odstoje, najbolje preko noći. Držati u frižideru, što duže stoje to su ukusnije.




hatepsut -> RE: Foto - kuhanje! (10.8.2011 14:06:09)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR











[image]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/198654_10150256444126795_678296794_7659027_7091002_n.jpg[/image]





Philadelphia namaz ,mmmm I like it ! I konacno ima i kod nas kupiti






palachinken -> RE: Foto - kuhanje! (10.8.2011 14:23:56)


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Salata od pečenih paprika

4 veće mesnate paprike
3-4 kašike maslinovog ulja
sok od pola limuna
3-4 manja čehna bijelog luka
malo soli, mljevenog bibera i par zrna bibera

Paprike oprati i smjestiti na pek papir, a zatim u rernu zagrijanu na 250C.
Kako paprike rumene tako ih okretati da se zarumene sa svih strana.
Kad su gotove

[img]http://img9.imageshack.us/img9/636/dscf0004gw.jpg[/img]

vruće ih staviti u najlon kesu i zatvoriti da se potpare i prohlade.

[img]http://img194.imageshack.us/img194/9963/dscf0005vq.jpg[/img]

Dok se hlade pripremiti dresing od maslinovog ulja, soka od limuna i veoma sitno nasjeckanog bijelog luka (najbolje ga protisnuti, ali ja sam pri prošloj turi razvalila spravicu za protiskivanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), te začina.

[img]http://img193.imageshack.us/img193/8083/dscf0002qv.jpg[/img]

Kad se paprike dovoljno ohlade da ih se može držati rukama, oguliti ih, očistiti od košpica, podjeliti na 3-4 komada i potapati u dresing (ili ako je dresing u posebnoj posudi preliti dresingom svaki sloj paprika).

[img]http://img684.imageshack.us/img684/2461/dscf0006n.jpg[/img]

Važno je da se u dresing stave mlake i da odstoje, najbolje preko noći. Držati u frižideru, što duže stoje to su ukusnije.



Ovo je najbolja salata, moram je danas napraviti! Uh još s crvenim baburama mmmm




Ilhana RR -> RE: Foto - kuhanje! (10.8.2011 15:59:59)

Strudla
[img]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/282110_10150258739241795_678296794_7684665_2857533_n.jpg[/img]
300 ml mlijeka
5 kasika secera
1 kesica kvasca
3 kom jaja
300 ml ulja
500 gr brasna

Fil
dzem od sipurka
dzem od marelice i narandze
eurokrem
orasi

[img]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/285051_10150258739411795_678296794_7684669_8284298_n.jpg[/img]
Pogrijati 300 ml mlijeka, ne prokuhati.

[img]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/185267_10150258739501795_678296794_7684671_7796150_n.jpg[/img]
Dodati 5 kasika secera

[img]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285108_10150258739761795_678296794_7684677_6376344_n.jpg[/img]
Dodati germu i promjesati.

[img]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285108_10150258739761795_678296794_7684677_6376344_n.jpg[/img]
Presuti smjesu ugrijanu u vanglu ili kao ja u zdjelu za masinu koja moze da mjesi.

[img]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/263313_10150258740026795_678296794_7684683_559045_n.jpg[/img]
Dodati 300 ml ulja

[img]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/282417_10150258740261795_678296794_7684689_504740_n.jpg[/img]
Dodati 3 jaja

[img]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/223140_10150258740426795_678296794_7684693_4028895_n.jpg[/img]
Dobro izmutiti smjesu, da se fino ubutaju jaja.

[img]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/198799_10150258740591795_678296794_7684695_3324672_n.jpg[/img]
Dodavati brasno dok smjesa ne bude cvrsto tijesto.

[img]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/284404_10150258740856795_678296794_7684701_4790796_n.jpg[/img]
Kad se tijesto vise ne lijepi za zdijelu/vanglu onda je dobro.

[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/185429_10150258741016795_678296794_7684705_258928_n.jpg[/img]
Stavite jednu mokru krpu na zdijelu dok tijesto nadolazi, oko 30 minuta cekajte a i vise ako mozete ;)

[img]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/254682_10150258741126795_678296794_7684709_2261443_n.jpg[/img]
U medju vremenu sameljite orahe

[img]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/262483_10150258741296795_678296794_7684713_2590361_n.jpg[/img]
Napravite smjesu za mazanje strudle. 2 kasike dzema od sipurka

[img]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/224408_10150258741446795_678296794_7684718_3172468_n.jpg[/img]
Dodaj 4-5 kasika mljeveni oraha

[img]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/229767_10150258742071795_678296794_7684733_6920855_n.jpg[/img]
Dvije smjese, jedna sipurak orah i druga marelica, narandza i orah

[img]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/184169_10150258742176795_678296794_7684736_8086675_n.jpg[/img]
Dobro posuti brasna gdje ce se praviti strudla

[img]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/284225_10150258742931795_678296794_7684752_6243932_n.jpg[/img]
Dobro izmjesati na ploci tijesto

[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/284367_10150258743366795_678296794_7684764_4402416_n.jpg[/img]
Podijeliti tijesto na 3 ili 6 komada

[img]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/283530_10150258744066795_678296794_7684781_5811961_n.jpg[/img]
Sve komade izmjesiti u lijepe "loptice"

[img]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/281203_10150258744456795_678296794_7684788_3061529_n.jpg[/img]
Izvuci jufku malo deblju

[img]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/224552_10150258744791795_678296794_7684792_1125152_n.jpg[/img]
Namazati fino tijesto

[img]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/282099_10150258745236795_678296794_7684798_2168161_n.jpg[/img]
Urolati je kao rolat

[img]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/283036_10150258745316795_678296794_7684799_1834199_n.jpg[/img]
Redati strudle na pleh sa papirom za rernu

[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/252067_10150258745551795_678296794_7684803_5024919_n.jpg[/img]
Ostaviti da nadodju pod krpom... u medju vremenu taman stigne se sve ocistiti ;)

[img]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285576_10150258745671795_678296794_7684804_1428693_n.jpg[/img]
Mamina pomocnica ;)

[img]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/216634_10150258746086795_678296794_7684811_5499249_n.jpg[/img]
Kad nadodje peci u rerni na 170 stepeni, skoro sat vremena.

[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285546_10150258746456795_678296794_7684817_1242088_n.jpg[/img]
Kad dobiju podobru boju izvaditi iz rerne

[img]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/283095_10150258746516795_678296794_7684819_7450111_n.jpg[/img]
Posuti sa secerom u prahu (meni se cini da sam ga zaboravila navesti u sastojcima)

[img]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/184069_10150258746876795_678296794_7684825_6697033_n.jpg[/img]

Sretno!!! =)

Omiljena hrana mog muza!




klemzi -> RE: Foto - kuhanje! (10.8.2011 16:25:34)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ilhana, bravisimo, izgleda njami [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




DM -> RE: Foto - kuhanje! (10.8.2011 16:37:52)

Ilha-ovo što ti pišeš prašak za pecivo-zar nije germa( na slici se vidi germa)?!
I još jedno pitanje-zašto tako dugo pečeš?(i ja sam nekada tako, ali po maminom savjetu pečem ih kraće i budu ukusiuje-mekše)

A za slike[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] i za trud[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]





Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>