RE: Foto - kuhanje! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Foto - kuhanje! (27.5.2011 21:21:33)

Idemo OT, al sad kad si vec tu posalji mi koji Sahne i koji Quark. Ovdje ja to nemam, a sta bi dala da imam.


poslato vec  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

P.S  a gde to zivis Galicia , dje to nema pavlake [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

a Amela RR , jel uvek stoji u zamrzivac ova torta u budel to nesto ko sladoled - torta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mirkice  jel to slicno slag obersu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


auuuuuuuuuu bas se trudim al nije mi lako  uvek mi po nesto nejasno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Foto - kuhanje! (29.5.2011 21:00:43)

na onaj kolac od jagoda ja jos stavila puding od vanile dok je bio vruc razlila pa kad se stvrdnuo mmmmmmmmmnjam otiso kolac odma od sutra se kanim onim amelarr kolac




chuci -> RE: Foto - kuhanje! (30.5.2011 18:38:41)

ja ostadoh dužna sliku brownie-ja lijepo serviranog, a obećal pa evo je

[img]http://www4.slikomat.com/11/0530/a71-Photo0.jpg[/img]




Skvo RR -> RE: Foto - kuhanje! (30.5.2011 18:40:41)

auuuuuuuuuuuuu chuci..mljac..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Rimljankaa -> RE: Foto - kuhanje! (14.6.2011 10:17:12)

Kinder kolac

POtrebno:

Za koru:
3 jaja
2 kasike secera
2 kasike brasna
1 kasika kakaa
3 kasike tople vode
prasak za pecivo

Za fil:
1l mlijeka
250 gr secera
100 gr gustina
1 vanilin secer
1 margarin

Glazura:
200 gr cokolade

Napraviti koru sa svim navedenim sastojcima. Uliti u pleh i peci 10 min na 180C. Koru presjeci na dva jednaka djela ili speci dvije kore.
[img]http://www.fotorola.com/uploads/90d937dee8.jpg[/img]

Zatim spremati fil.
Mlijeko,secer i vanilin secer ostaviti da prokuha.
[img]http://www.fotorola.com/uploads/484ed6b999.jpg[/img]
onda dodati gustin razmucen u malo mlijeka
[img]http://www.fotorola.com/uploads/a018cb0df7.jpg[/img]
mjesati dok grudvice ne nestanu
[img]http://www.fotorola.com/uploads/06a8303e12.jpg[/img]

Kad se sve zgusne skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. U prohladjeno umutiti omeksao margarin.

Filovati: Kora-fil-kora-fil-glazura.

[img]http://www.fotorola.com/uploads/24f7e2f7b0.jpg[/img]
[img]http://www.fotorola.com/uploads/7beae69acc.jpg[/img]

Prijatno!

[img]http://www.fotorola.com/uploads/db070fb549.jpg[/img]





Skvo RR -> RE: Foto - kuhanje! (16.6.2011 22:00:11)



IZVORNA PORUKA: mama alma RR

http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/

je li neka od vas pravila ovo čudo

meni se pravi, samo me strah za ovu kremu

savjeti su dobro došli




Cudo od cokolade by skvo

Evo slikica. Ja sam pratila gornjii recept.

Sve zamutila

1.

[image]http://www4.slikomat.com/11/0616/6s6-Fotogr.jpg[/image]

pa onda istresla smjesu i na 180 stepeni, 20 minuta

[image]http://www4.slikomat.com/11/0616/51r-Fotogr.jpg[/image]

Evo kako izgleda biskvit

[image]http://www4.slikomat.com/11/0616/bcz-Fotogr.jpg[/image]

Nakon stavljanja kreme i hladjenja

evo ga konacno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/11/0616/rsa-Fotogr.jpg[/image]


[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Lady26 -> RE: Foto - kuhanje! (16.6.2011 22:05:41)

Okus??!?!?! Jel dobar priznaj [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




Skvo RR -> RE: Foto - kuhanje! (16.6.2011 22:07:26)

ma mljaciiiiiiiii moja lady....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gvendolina -> RE: Foto - kuhanje! (27.6.2011 1:28:20)

SLADOLED

Ovo je najbolji recept za sladoled koji sam probala,a nije komplikovan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sastojci:
-4 jaja
-2 slag pjene
-1 mala pavlaka
-10 kasika secera
-vanilin secer
-voce po zelji

[image]http://www.dodaj.rs/f/t/zw/22uiBXOZ/1.jpg[/image]

Mikserom umutiti odvojeno bjelanca i zumanca sa po 5 kasika secera.Umutiti i slag pjenu sa mlijekom i vanilin secerom(ne praviti slag sa vodom da se ne stvore ledeni kristalici)

[image]http://www.dodaj.rs/f/1k/24/2BOoGpVr/4.jpg[/image]

[image]http://www.dodaj.rs/f/1Y/G5/3WHtr9Bq/2.jpg[/image]

[image]http://www.dodaj.rs/f/3C/YL/2dMYZPGP/3.jpg[/image]



Pomijesati sve zajedno kasikom i dodati pavlaku
[image]http://www.dodaj.rs/f/f/lW/33ZVfgPn/5.jpg[/image]


Podijeliti na tri dijela

[image]http://www.dodaj.rs/f/J/d1/STvaRz0/8.jpg[/image]

Stapnim mikserom usitniti voce(ja sam stavljala jagode i sumsko voce) dodati i malo secera jer je voce malo kiselkasto

[image]http://www.dodaj.rs/f/2U/mk/3m96PqvN/7.jpg[/image]

Dodati voce u posude.U trecu zdjelu sam stavila istopljenu cokoladu i praline,a vi sami birajte okuse,mogu se dodati i arome po zelji

[image]http://www.dodaj.rs/f/2T/g9/10ldjegw/9.jpg[/image]

Izliti sladoled u posude i staviti na hladjenje

[image]http://www.dodaj.rs/f/1I/h9/4AglYpB0/11.jpg[/image]

posluzite i uzivajte

[image]http://www.dodaj.rs/f/45/eM/4YclhLVn/12.jpg[/image]







palachinken -> RE: Foto - kuhanje! (27.6.2011 8:47:22)

Gvendolina, hvalaaaaa tiiiii (sad će Ledo da zabilježi drastičan pad prodaje u BiH[sm=smiley1.gif])




niki83 -> RE: Foto - kuhanje! (27.6.2011 13:29:13)

IZVORNA PORUKA: Gift

Vocni kolac (moj najomiljeniji kolac i najjednostavniji kolac)

Sastojci: 4 jajeta, 15 kasika secera, 15 kasika brasna, 1 prasak za pecivo,15 kasika mlijeka i 15 kasika ulja.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0525/pe5-DSC003.jpg[/image]
i naravno voce, ja sam se odlucila za jagode.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0525/jc4-DSC003.jpg[/image]
sve sastojke dobro umutiti, ja obicno posebno umutim zumanjke, posebno bjelanke, pa sve ostalo polako dodajem.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0525/g9i-DSC003.jpg[/image]
[image]http://www4.slikomat.com/11/0525/rsk-DSC003.jpg[/image]
pola smjese istresti u tepsiju (oblozenu papirom za pecenje) i staviti u rernu da se malo zapece.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0525/eiy-DSC003.jpg[/image]
kad se prvi dio ispekao, poredati jagode
[image]http://www4.slikomat.com/11/0525/1uk-DSC003.jpg[/image]
pa dodati ostatak smjese i staviti da se ispece.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0525/xxo-DSC003.jpg[/image]
kad se ohladi posuti secerom u prahu i posluziti.prijatno.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0525/csg-DSC003.jpg[/image]


ovaj vocni kolac evp upravo pravim, po 2.put u 3 dana, super je![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Gift, hvala ti mnogo na receptu! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gvendolina -> RE: Foto - kuhanje! (27.6.2011 14:45:38)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Gvendolina, hvalaaaaa tiiiii (sad će Ledo da zabilježi drastičan pad prodaje u BiH[sm=smiley1.gif] )


Nema na cemu,nadam se da ce ti se svidjeti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A Ledo ce sigrno osjetiti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Gift -> RE: Foto - kuhanje! (30.6.2011 21:06:29)

Niki 83 nema na cemu, drago mi je da ti se svida..[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Gift -> RE: Foto - kuhanje! (30.6.2011 21:16:49)


IZVORNA PORUKA: klemzi

IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Ja cu ga praviti danas sa kajsijama ali  me interesuje na kojoj temperaturi cu ga peci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

I mene ovo zanima,Gift, na kojoj temperaturi peći ovaj kolač?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Izgleda njami, a ja baaaš voooolim jagode!!

eh izvinite tek sam sad vidjela pitanje, pecem na 250 stepeni pa pred kraj smanjim na 180.




Hanady RR -> RE: Foto - kuhanje! (9.7.2011 19:24:11)

Mantije by me[sm=smiley36.gif]

zakuhati jufku od brašna, malo ulja, soli, na vrh noža praška za pevico i tople vode...
http://imageshack.us/photo/my-images/851/sl730715.jpg/
razviti je
http://imageshack.us/photo/my-images/560/sl730716.jpg/

kad s erazvije isjeći na 3 ili 4 šire trake...u zavisnosti kolika je...
istopiti malo putera i ulja i pomastititi jufku sa kašike
u zedjelu staviti faširano meso, izrendan crveni luk, biber i sol...

staviti na jufku u grupicama razdvajajući ih ovako
http://imageshack.us/photo/my-images/8/sl730719.jpg/

savijati kao i standardnu pitu
http://imageshack.us/photo/my-images/811/sl730720.jpg/
nožem prerezati odvajaući grupice
http://imageshack.us/photo/my-images/683/sl730721.jpg/

pomastiti tepsiju
svaku grupicu saviti prstom ovako
http://imageshack.us/photo/my-images/829/sl730722.jpg/

slagati u pleh jednu do druge
http://imageshack.us/photo/my-images/146/sl730723y.jpg/

kad se složi staviti u zagrijanu pećnisu na 200 stepeni da se peku...40-45 minuta
http://imageshack.us/photo/my-images/35/sl730724w.jpg/

ispečene
http://imageshack.us/photo/my-images/269/sl730725.jpg/

u djelu staviti jogurt, bijeli luk i malo soli i vruće mantije zaliti
http://imageshack.us/photo/my-images/835/sl730726.jpg/

prijatno[sm=smiley36.gif]





Medić* -> RE: Foto - kuhanje! (10.7.2011 15:01:57)

Hanady zbog ovih slikica ja sutra po ovim vrucinama moram razvijati jufku  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ovako isto i ja pravim samo sto ne sijecem nozem vec rukom otcjepljujem mantijice pa sa strane budu sastavljene i ne moram ih podvijati ispod ( mislim na krajeve )

Uglavnom sutra vec znam sta rucku [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Foto - kuhanje! (10.7.2011 15:08:38)


IZVORNA PORUKA: medic slatki

Hanady zbog ovih slikica ja sutra po ovim vrucinama moram razvijati jufku  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ovako isto i ja pravim samo sto ne sijecem nozem vec rukom otcjepljujem mantijice pa sa strane budu sastavljene i ne moram ih podvijati ispod ( mislim na krajeve )

Uglavnom sutra vec znam sta rucku [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



e fino poraniš ujutro...ja sma ih juče oko 6.30 namantijala...pa u frižider do pečenja[sm=smiley36.gif]

da ti kažem dobra ti ideja sa otkudanjem bez noža...porbam i ja tako[sm=bravo.gif]




Hannica -> RE: Foto - kuhanje! (10.7.2011 15:24:57)

Mogle bi se probati ove mantije jos veceras.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley24.gif[/image] Stalno ih spominjete a ja jos nikad nisam probala.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




DM -> RE: Foto - kuhanje! (10.7.2011 16:43:58)

Pileća musaka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Fileti, šampinjoni, sir edamer , paradajz, vrhnje za kuhanje, jaja, brašno-količinu prilagodite sebi
Ispohovati pileće filete http://imageshack.us/photo/my-images/15/p4060059y.jpg/
Izdinstati šampinjone http://imageshack.us/photo/my-images/850/p4060060.jpg/
narezati paradajz i sir http://imageshack.us/photo/my-images/193/p4060061.jpg/
I slagati u posudu-red piletine, red šampinjona, pa paradajz i sir  http://imageshack.us/photo/my-images/856/p4060062.jpg/
I sve tako dok ne utrošite "materijal" http://imageshack.us/photo/my-images/842/p4060063.jpg/
Preliti vrhnjem za kuhanje i ubaciti u rernu na pečenje dok ne porumeni http://imageshack.us/photo/my-images/803/p4060064.jpg/
evo ovako http://imageshack.us/photo/my-images/28/p4060065.jpg/




DM -> RE: Foto - kuhanje! (10.7.2011 17:04:38)

Lazanje by me
Napraviti jufku malo "tvrđu" od jaja i brašna(taj dio nažalost nisam slikala) i razviti, te ostaviti da se prosuši. Rezati na komade i malo kuhati u slanoj vodi(ni taj dio nema slike[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]) Prodinstati šampinjone http://imageshack.us/photo/my-images/231/p4190074.jpg/
Prodinstati šampinjone http://imageshack.us/photo/my-images/850/p4190075.jpg/
Faširano meso prodinstati na masnoći i luku, te mu dodati paradajz sos i začine http://imageshack.us/photo/my-images/823/p4190076.jpg/
Napraviti bešamel sos-na puteru popržiti 2 kašike brašna ,ali da ne požuti i dodavati mlijeka dok ne dobijete željenu gustoću http://imageshack.us/photo/my-images/15/p4190077z.jpg/
Naerendati sir http://imageshack.us/photo/my-images/708/p4190078u.jpg/
i slagati u tepsiju-red jufke, bešamel sos, sir... http://imageshack.us/photo/my-images/197/p4190079.jpg/
završiti sa sirom http://imageshack.us/photo/my-images/34/p4190080s.jpg/
i obilato politi bešamel sosom http://imageshack.us/photo/my-images/853/p4190081.jpg/
peći do pojave zlatno žute korice!
Ovako izgleda gotovo http://imageshack.us/photo/my-images/38/p4200082i.jpg/




DM -> RE: Foto - kuhanje! (10.7.2011 17:30:20)

Torta sa makom
Pjenasto umutiti 9 bjelanjaka i 20 dkg šećera u parhu
http://imageshack.us/photo/my-images/402/p5040104.jpg/
dodati 3 kašike brašna, 20 dkg mljevenog maka jedan PZP i malo ribane korice od limuna! Od ove mase ispeći 3 kore-na 180 stepeni 15-tak min http://imageshack.us/photo/my-images/52/p5040105p.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/855/p5040108.jpg/
Umutiti 9 žumanjaka sa 3 vanilin šećera i 150g šećera i 5 kašika brašna te smjesu ukuhati u pola litra mlijeka i ohladiti!
http://imageshack.us/photo/my-images/684/p5040107.jpg/
Ohlađenoj masi dodati 150 g umućenog putera
http://imageshack.us/photo/my-images/818/p5040109.jpg/
Redati kore i premazivati filom
http://imageshack.us/photo/my-images/809/p5040110.jpg/
Na kraju preliti čokoladnom glazurom-150 g čokolade za kuhanje prokuhati sa 5 kašika vode i jednom kriškom putera
http://imageshack.us/photo/my-images/135/p5040111.jpg/
Ovako izgleda izrezanaa šnita
http://imageshack.us/photo/my-images/807/p5040114.jpg/




Hanady RR -> RE: Foto - kuhanje! (10.7.2011 17:31:53)

uh ja šta si svašta nakuhala...
joj d emis likaj kako ove jufke za lazanej uradiš...moram to porbat..baš ti dobro izlgledaju...kako ih vako dobro izreza [sm=bravo.gif]

nego ova pićea musaka...ja ti pravim isto samo da ti kažem da umjesto gljiva mogu tikvice mlade propžene na roštilj ili teflon tavi i bude mljac...mi to zovemo složena od tikvica[sm=smiley36.gif]




DM -> RE: Foto - kuhanje! (10.7.2011 17:38:53)

Ma zakuham standardno jufku sa jajima i brašnom i podijelim je na nekoliko manjih i onda ih razvijam oklagijom na ovaj oblik-malo u širinu i onda samo po dužini!
Ma evo pokušavam prebaiti još slika ali imageshack mi nešto blokira[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




DM -> RE: Foto - kuhanje! (10.7.2011 17:51:01)

Klepe na moj način
Zakuhati tijesto od brašna i jaja
http://imageshack.us/photo/my-images/221/p5090131.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/202/p5090132.jpg/
Pripremiti faširano meso sa dosta isjeckanog luka i pomješati ga sa začinima(so, vegeta i biber)možete mu dodati malo PZP!
http://imageshack.us/photo/my-images/714/p5090133.jpg/
Jufku razviti i isjeći čašom krugove(ja ne siječem kvadratiće, jer uvijek nekako imam viška jufke)http://imageshack.us/photo/my-images/21/p5090135.jpg/
Stavljati meso u "krugove" i sastaviti ivice
http://imageshack.us/photo/my-images/546/p5090137.jpg/
Kuhati ih u kipućoj vodi prethodno posoljenoj i sa malo ulja
http://imageshack.us/photo/my-images/135/p5120146.jpg/
Vaditi ih u vatrostalnu zdjelu(tepsiju) i posuti nasjeckanim b.lukom i preliti vrhnjem za kuhanje(ili jogurtom) i malo zapeći(jao ja sve moram "malo zapeći"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
http://imageshack.us/photo/my-images/855/p5120148.jpg/




DM -> RE: Foto - kuhanje! (10.7.2011 18:01:26)

E ovo je torta koju je mama pravila sinu kad je završio predškolsko...samo imamo nekoliko sličica-nema cijelog postupka pravljenja, ali je preukusna bila-pa ga zato i pišem!
Napraviti biskvit od 6jaja
                            9 kašika šećera
                            9 kašika mlijeka
                            6 kašika ulja
                            9 kašika brašna i PZP8ovo je onaj "starinski recept" za kore za tortu!Peći na tem 180 stepeni i kad se ohladi rasjeći vodoravno na 2 jednaka dijela!
skuhati 3 pudinga od čokolade u 6 dL mlijeka i ohladiti, te ohlađenoj masi dodati 500 mL vrhnja za šlag(prethodno umućenog)
http://imageshack.us/photo/my-images/714/picture242j.jpg/
Skuhati 1 kg jagoda sašećerom(ovo nisam mjerila-nego sam zasladila otprilike) i dodati i m preljev za torte razmućen u vodi(3-4 kesice preljeva otopiti u vodi i dodati u jagode,te kuhati još par minuta da dobije čvrstoću) i ihladiti !Filovati sljedećim redom-kora, pa crveni fil, pa čokoladni....http://imageshack.us/photo/my-images/19/picture241o.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/820/picture244dx.jpg/
Ovu sam istu pravila i sa malinama i super je!





Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>