Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
meni se mantalo strasno jos 1-2 dana prje nego sto je trebala doci i spavala sam puno,svako popodne cim dodjem s´posla svalim se na krevet i 2 sata odspavam.Grudi su mi se napuhale bile,i bile su jaako osjetljive.Na dan izostanka uradim test ujutro,kad ono blijeeedoo pozitivan.Sutradan sam krv vadila i beta mi je bila 289, 2. dan kasnjenja,taj dan sam i test ponovila bila,i bio je vec jasno pizitivan,ona blijeda crta je vec potamnila bila.Onda je pocelo ucestalo mokrenje.Nocu ustajem po 2-3 puta,ne stignem se ni naspavat .i sad sam eto u 5. sedmici,i kao malo mi je muka.Nisam jos nijednom povratila,al kad tek jedem osjetim neku kiselinu.Sad mi se vec manje manta,a i grudi mi nisu vise tako osjetljive.A ja stalno pipkam,jer sve kontam dok se simptomi povecavaju,znaci raste beta i sve je ok.Mislim to je moja teorija,koju mi nije niko potvrdio ,jer je glupost .A cim mi se zamanta ili me grudi bole i sl. ja sva happy. Mada sam citala negdje da ti simptomi variraju,svaki dan je navodno drugaciji.
kod mene od simptoma jedino grudi osjetljive, pojacano mokrenje i pospanost u pocetku...i tako vec evo 15-u sedmicu i iskreno se nadam da je sve ok a sutra idemo na kontrolu ...nista od mucnina i povracanja...tako da ako ne bude mucnine, nemoj da se traumiras...i to je kazu ok.
meni je ostalo sve kao na pocetku...grudi, piskenje i apetit se sad vec smanjio...uglavnom mucnine nikad nisu dosle da te utjesim, ja se uglavnom ne osjecam trudno...sto me nekad i brine..., izuzev sto me sinoc po prvi put napala naka kiselina i to u samom grlu ali do sada je bilo sve ok a sada smo u 15-oj sedmici...danas nam je kontrola pa se nadamo da je sve ok i da beba fino raste
Kada si ti prvi put otisla na pregled? Ja sam tek jucer doznala da sma trudna,pa sam sad u razmisljanju gdje da odem?
Ako si iz Sarajeva,gdje ides?
Sretno danas, i da ako bog da bude sve uredu.. Poljubac bebici...
ja sam racunala da sam tacno bila punih 7 sedmica a bila sam 6 sedmica i 3 dana i vidjeli smo i culi srce ...znaci planiraj da ides za neke 2-2.5 sedmice idealno. Idem kod Amre u Clarus i zadovoljna sam sa njom od prvog dana, jos prije trudnoce sam je otkrila a meni se jos ne vidi stomak kako treba...izgledam kao da sam debela...doduse i nisam bila neka mrsavica prije al eto...ja jos ne primjetima da izgledam ko trudnica...mozda drugi vide
Hehehe,ma sta te briga.. Vjerovatno vide,a ti bi trebala to da primjetis d ali vide iline! Moguce da ce slicno biti i kod mene. Jer ni ja nsiam mrsavica,a ni buca. 38-40 konfekcija.
Kod Amre u Clarus? To je privatna klinika?
Trebami i savjet? Je li skupo voditi trudnocu kod privatnika? I zasto taj izbor? zasto ne Kosevo/Opca bolnica / Skerliceva?
Hehehe,ma sta te briga.. Vjerovatno vide,a ti bi trebala to da primjetis d ali vide iline! Moguce da ce slicno biti i kod mene. Jer ni ja nsiam mrsavica,a ni buca. 38-40 konfekcija.
Kod Amre u Clarus? To je privatna klinika?
Trebami i savjet? Je li skupo voditi trudnocu kod privatnika? I zasto taj izbor? zasto ne Kosevo/Opca bolnica / Skerliceva?
ja sam ti vec rekla zasto privatnik...dolazim u vrijeme kada meni odgovara i uklapam s drugim obavezama (posao), ne cekam puno, ambijent je ugodniji i prijem je ljubazniji i vise mi se posveti i sam ultrazvuk je detaljniji...mene je prvi pregled dosao oko 90 KM jer je radila pregled i ultrazvuk s tim sto moze biti i 120 ako radi vaginalni bris, papa test...plus pregled uvijek dojke kada radi papa test + nalazi koje sam isto tako privatno radila u sanasi (u domovima zdravlja su prevelike guzve i ja jednostavno nemam vremena da cekam i ne zelim rizikovati neku zarazu)...sada mi je svaka kontrola 50 KM (to je samo ultrazvuk) a na kontrolu ides jednom mjesecno...izracunaj...doduse meni nije skupo jer ja to mogu finansijski podnijeti a od nedavno imam i mogucnost da te racune refundiram osiguranju pa ce mi se novac vratiti a da ne mogu, isla bih definitivno u skerlicevu jer sam cula da su ljubazni i da imaju fino opremljene prostorije ali me odbilo to sto sam jedne prilike cula da se ne radi uvijek ultrazvuk i da se nesto kao dva puta narucujes a ja bas i nemam vremena dva puta u par dana dolaziti. Mozda ti jos neke s foruma mogu dati info o iskustvima iz skerliceve i bolnice....meni za sada odgovara privatno i vrijeme koje mi posveti
Ja nemam vise nikakvih simptoma .Kako sam se zabrinula,sinoc nisam gotovo citavu noc spavala.Samo nesto pratim,a ono nista.Da mi hoce biti muka,bila bi najsretnija.Al opet kontam, dok god ne krvarim bit ce da je ok.
emihh u kojoj sedmici si ti trudnoce? Ja sma 4-ta ili 5-ta... Ni ja nemam simptome dami je muka isl. Samo pad apetita i raspolozenja. Uzasno nervozna i placljiva...
zdravo cure ja sam 6ta sedmica i imam mucnine po 24 sata sta god uzmem da pojedem i popijem ne povracam ali mucnina me ubi ali nije mi zao proci ce i to 10 godina sam ja cekala na ovo i hb ispunila mi se najveca zivotna zelja
ni ja nemam nikakve simptome a test uradjen 03.03. (zadnja menga 01.02.) sto bi reklo 4w5d i jos nista...uopste se ne osjecam trudno...vise sam se osjecala trudno prije nego sam dobila pozitivan test...kako ga uradih, nista a opet...kazu da je to normalno
evo ti mog posta od 5. marta...tada sam cak 2 dana znala da sam trudna i manje vise, isto se osjecam i sada 10 sedmica kasnije
veliki pozz svima, dvije godine pokusavam ostati u dr stanju, ali ne ide. pokusavala sam sve i svasta. zadnjih pet dana sam primjetila da dosta cesce idem u toalet. jucer cak 24*. grudi su mi se zaoblile, i cak ni brus ne mogu nosit od bolova. da li da se nadam da je to mozda to???
veliki pozz svima, dvije godine pokusavam ostati u dr stanju, ali ne ide. pokusavala sam sve i svasta. zadnjih pet dana sam primjetila da dosta cesce idem u toalet. jucer cak 24*. grudi su mi se zaoblile, i cak ni brus ne mogu nosit od bolova. da li da se nadam da je to mozda to???
jedan od mojih rijetkih simptoma prije pozitivnog testa je bilo probadanje u grudima...otprilike u blizini bradavica...vec sam tada posumnjala da sam trudna
Hehe...sto ti je zensko dok su mi trajale mucnine pitala sam se moral to bas toliko a sad kad sam primjetila da cak tri dana nisam posjetila kuoatil iz tih razloga sam zabrinuta da nesto nije ok..danas sam prvi put osjetila vrtoglavicu i crno pred ocima,nemoc i kad je sve proslo ja sam se smijala,evo ga rekoh sebi sve je ok..mislim da je to sve stvar organizma pojedinacno mada ja volim sto sam osjetila i mucnine,i povracanje i odbojnost neke hrane sve to ide u radni staz..hehe..kako god,ja sam test radila nakon 2 dana izostanka a kad sam vidjela rezultat pokajala sam se sto nisam i ranije..hehehe pozz. za sve trudnice a i buduce trudnice
Zdravo svima,vec nekolko dana citam ovaj forum i resila sam da vas pitam nesto.Nisam odavde i kod nas ovakvi forumi ni su toliko posjeceni i kad god da sam pitala nesto ni sam dobila odgovor.Imam sve simptome trdnoce znaci grudi me bole kao da sam radila vezbe po 5 sata dnevno onako pod pazuve,napeti si mi celo vreme , na licu mi svaki dan se pojavi po jedna bubulica, idem u wc na 2-3 sata i svaku noc ustanem bar jedanput, boli me ledza i boli me stomak i jajnice sve jace i jace kao da svaki moment cu da dobijem jedino me to buni dal je to normalno..ako ovo ni su simptomi trudnoce onda ja vise ne verujem u nih.Sutra treba da ne dobijem , pa recite mi kakve su vase iskustva, sve sto sam nabrojala do sada desava mi se svaki mesec, razlicno je samo to sto do sada me grudi nisu ovako nikada boleli i to su pocele odma posle ovulacije, znaci vec 14 dana me bole, recite mi jer znaci nesto to. Hvala unapred i izvinite na moj srpski.
Zdravo svima,vec nekolko dana citam ovaj forum i resila sam da vas pitam nesto.Nisam odavde i kod nas ovakvi forumi ni su toliko posjeceni i kad god da sam pitala nesto ni sam dobila odgovor.Imam sve simptome trdnoce znaci grudi me bole kao da sam radila vezbe po 5 sata dnevno onako pod pazuve,napeti si mi celo vreme , na licu mi svaki dan se pojavi po jedna bubulica, idem u wc na 2-3 sata i svaku noc ustanem bar jedanput, boli me ledza i boli me stomak i jajnice sve jace i jace kao da svaki moment cu da dobijem jedino me to buni dal je to normalno..ako ovo ni su simptomi trudnoce onda ja vise ne verujem u nih.Sutra treba da ne dobijem , pa recite mi kakve su vase iskustva, sve sto sam nabrojala do sada desava mi se svaki mesec, razlicno je samo to sto do sada me grudi nisu ovako nikada boleli i to su pocele odma posle ovulacije, znaci vec 14 dana me bole, recite mi jer znaci nesto to. Hvala unapred i izvinite na moj srpski.
Kod mene je ovako bilo al identično...i ja sam mislila da ću svakog časa da dobijem ...ali bila sam trudna .Sretno i sve najbolje ti želim