Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Uh ja nisam mogla čekati....kako smo se trudili godinu dana, čim mi je jedan dan kasnilo, ja odmah uradila test i on bio pozitivan ali toliko jedva vidljiva crta da sam milslila da umisljam !
Ja sam prije 8 dana saznala da sam trudna. Test sam uradila i + je bio kao kuća veliki. Nisam baš planirala trudnoću i pila sam kontracepciju ali sam izgleda negdje zabrljala Nisam još išla doktoru. u ponedjeljak ću :-) Nemam neke naročite simptome. Malo me bole grudi i stomak me bolio 10-ak dana kao da ću dobiti. Sve u svemu, normala :-)
par mjeseci dok smo se trudili oko uvijek sam imala neke "simptome" - bolne cice, pritisak u donjem dijelu stomaka, vidljive vene na cicama.... itd itd uvijek sam nesto nalazila a prije 7 dana sam saznala da sam trudna, al apsolutno nikakve simptome nisam imala pred trudnocu
ni ja nemam nikakve simptome a test uradjen 03.03. (zadnja menga 01.02.) sto bi reklo 4w5d i jos nista...uopste se ne osjecam trudno...vise sam se osjecala trudno prije nego sam dobila pozitivan test...kako ga uradih, nista a opet...kazu da je to normalno
cure molim vas za odgovor ako neko zna,u januaru ove godine imala sam spontani pobacaj pa sam se morala cuvati dva mjeseca da ne bi doslo do trudnoce.E sad 29.03. imala sam menstruaciju i dr.mi je rekla da mogu pokusati sa bebacem i moj muz i ja se bacimo na posao,e ono sto mene sad najvise buni danas mi se pojavi nesto smedjkasto i malo sukrvice ali u sluzi,nista me ne boli nije mi vrijeme za menstruaciju a brine me.Citala sam na netu da moze biti imlatacijsko krvarenje odradila sam test ali je negativan,pomagajte sta da radim.
nista za sada...uradi test na dan ocekivane menstruacije i svakako ako ti zakasni... samo se opusti i bit ce sve ok mozda je u pitanju ovulacijsko krvarenje...neke zene to imaju u vrijeme ovulacije...ne znam koliki ti je ciklus ali ako je 28...tvoja ovulacija je mogla biti prije neka dva dana
meni to zvuci kao ovulacijsko krvarenje. jer ako ti je menstruacija posljednja bila 29-og to bi to trebalo biti. Koliko znam implantacijsko krvarenje se desava nakon ovulacije( kada su realno najvece sanse da se zatrudni ) odnosno pred menstruaciju. U svakom slucaju ti nastavi raditi pogotovo ovih dana a ja ti drzim fige...al to vec i sama znas cmok
cure molim vas za odgovor ako neko zna,u januaru ove godine imala sam spontani pobacaj pa sam se morala cuvati dva mjeseca da ne bi doslo do trudnoce.E sad 29.03. imala sam menstruaciju i dr.mi je rekla da mogu pokusati sa bebacem i moj muz i ja se bacimo na posao,e ono sto mene sad najvise buni danas mi se pojavi nesto smedjkasto i malo sukrvice ali u sluzi,nista me ne boli nije mi vrijeme za menstruaciju a brine me.Citala sam na netu da moze biti imlatacijsko krvarenje odradila sam test ali je negativan,pomagajte sta da radim.
Za test ti je pre pre rano, tebi je danas koliko sam skontala 15 dc, to ti jr ili ovulacijsko ili implantacijsko krvarenje,ja se iskreno nadam da je ovo drugo . Jedino sta ti preostaje je da se strpis i na dan ocekivane uradis test. Sretno
UPOMOĆ! hehe... kasni mi već 25 dana, imam određene simptome, kao napetost grudi i bolne bradavice, blaga nesvjestica koja je trajala nekih 7 dana, dešava mi se da nekad i ne uđem u kuću kako treba, već sam zaspala, blaga mučnina u jutarnjim i večernjim satima. Uradila sam test i ako sam dobro uradila, bio je pozitivan (zapravo jedna je crta bila izrazito vidljiva a druga slabo). Prva trudnoća mi nije bila ovakva. Ono što mene zapravo muči jeste, da sam dobila (jedan dan samo) slabije krvarenje koje je prestalo. Nakon 3 dana pojavio mi se krvav iscjedak koji me jako zabrinjava i traje već 4. dan. Pregled mi je zakazan tek za 15 dana (zahvaljujući našem dobro organiziranom zdravstvenom sistemu). Ne znam da li da čekam taj pregled ili da idem privatniku, mada je apsurd plaćati takve preglede kada vam se svaki mjesec uredno odbija poprilična suma novca od plaće koju "krvavo" zarađujemo (ja bar) za prokleto, tobože, Zdravstveno osiguranje. Molim ako neko ima slično iskustvo da se javi da se "ne kidam" uzalud. Punoooo vam hvalaaaa!
UPOMOĆ! hehe... kasni mi već 25 dana, imam određene simptome, kao napetost grudi i bolne bradavice, blaga nesvjestica koja je trajala nekih 7 dana, dešava mi se da nekad i ne uđem u kuću kako treba, već sam zaspala, blaga mučnina u jutarnjim i večernjim satima. Uradila sam test i ako sam dobro uradila, bio je pozitivan (zapravo jedna je crta bila izrazito vidljiva a druga slabo). Prva trudnoća mi nije bila ovakva. Ono što mene zapravo muči jeste, da sam dobila (jedan dan samo) slabije krvarenje koje je prestalo. Nakon 3 dana pojavio mi se krvav iscjedak koji me jako zabrinjava i traje već 4. dan. Pregled mi je zakazan tek za 15 dana (zahvaljujući našem dobro organiziranom zdravstvenom sistemu). Ne znam da li da čekam taj pregled ili da idem privatniku, mada je apsurd plaćati takve preglede kada vam se svaki mjesec uredno odbija poprilična suma novca od plaće koju "krvavo" zarađujemo (ja bar) za prokleto, tobože, Zdravstveno osiguranje. Molim ako neko ima slično iskustvo da se javi da se "ne kidam" uzalud. Punoooo vam hvalaaaa!
zar te u takvom slucaju ne bi trebali primiti i da ne najavljena banes ja mislim da da...na tvom mjestu bih otisla u Dz i cekala nared...sretno
ja da sam na tvom mjestu otisla bih privatno kod dr. 15 dana je puno za cekanje ne daj boze da se nesto iskomplikuje nikakve pare na svijetu nisu bitne,bez obzira sta se i koliko uplacuje za zdravstvo.to je licno moje misljenje i naravno ako si u finansijskoj mogucnosti . iskreno se nadam da to niije nista strasno,posto ti poprilicno kasni neke zene znaju slabije da krvare u trudnoci u periodu kad trebaju dobiti menzis.puno srece ti zelim
danas sam bila na pregledu, gravidna jesam (što mi je, naravno, drago) ali sutra idem na UZ i nadam se naravno da će sve biti ok, mada nekad i ljekari znaju malo i da isprepadaju. Poželite mi sreću! Pusaaaaa!
bog cure. molim vas za jednu veliku pomoc. kasne mi stvari vec deset dana. inace mi stvari nikad nekasne. nakon dva dana napravila sam test i on mi je pokaza negativno,no u meduvremenu meni su pocele mucnine,to traje po cjeli dan a nekad i u noci. pocela su me boliti leda i najvise malo povise guzice i lopatica. dojke me znaju povremeno zabolit i to kao grcevito,i boli me drob,tj. mali grcevi oko pupka,a da nezaboravim da na wc idem svaki po sata. znaci imam sve simtome.ali ja sam ponovila test ima dva dana i opet je pokazao negativno. i ja sam se odlucila narucit kod ginekologa. narucena sam 12.5 . jeli moguce da su testovi pokazali krivo zbog toga sto to nisam napravila kroz jutro nego popodne,tj. navecer. i dali ima nade da sam trudna? dali da ponovim test opet prije nego sto otidem kod ginekologa. jer nervozna sam i sve mi smeta,neznam da li je zbog toga? molim vas cure da mi pomognete..... veliki pozdrav...pusa
svakako ponovi...ovaj put, ako nisi, uzmi clearblue...on je pouzdan i bolje ga uradi ujutro cim se probudis...i mozda je bolje da piskis u neku posudu i umocis test umjesto da piskis na test...
danas sam bila na pregledu, gravidna jesam (što mi je, naravno, drago) ali sutra idem na UZ i nadam se naravno da će sve biti ok, mada nekad i ljekari znaju malo i da isprepadaju. Poželite mi sreću! Pusaaaaa!
Nažalost, izgubili smo bebu... a tako smo se bili obradovali...
kazu da jeste jer mjeri prisustvo hormona trudnoce koji se u krvi nalazi u vecem obimu nego u mokraci...znaci ako je beta HCG prisutna...tu je i beba :)
Ja sam nakon 10ak dana kasnjenja uradila test preko dana i pokazao mi doduse druga je bila dosta blijedja haman jedva se vidjela.Ujutru je bila puno jaca kad sam ponovila test.Uradi test na jutarnju mokracu.Sretnoo