Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Lijepi pozdrav! Ja sam nova clanica ovdje i jako mi je drago sto mogu sudjelovati u ovom forumu, podijeliti iskustvo s vama i citati vase male price. Naime, mjesecnica mi kasni vec par dana, grudi su mi strasno osjetljive i svrbe me, a u donjem dijelu stomaka katkad imam zigove i tupe bolove..kao da cu dobiti..osjecam da sam stalno umorna i samo bih spavala..Krajem ove sedmice cu uraditi test aBd pa da vidimo..Ovo bi trebala biti moja prva beba!
Zvuci kao pozitivno ...u svakom slucaju zelim ti puuuuno srece navijamo za tebe
Lijepi pozdrav! Ja sam nova clanica ovdje i jako mi je drago sto mogu sudjelovati u ovom forumu, podijeliti iskustvo s vama i citati vase male price. Naime, mjesecnica mi kasni vec par dana, grudi su mi strasno osjetljive i svrbe me, a u donjem dijelu stomaka katkad imam zigove i tupe bolove..kao da cu dobiti..osjecam da sam stalno umorna i samo bih spavala..Krajem ove sedmice cu uraditi test aBd pa da vidimo..Ovo bi trebala biti moja prva beba!
Zvuci kao pozitivno ...u svakom slucaju zelim ti puuuuno srece navijamo za tebe
evo i mene neiskusne... A posto je vecina vas iskusna, zanima me da li je moguce prilikom vadjenja krvi nakon 2 dana utvrditi da li je neko trudan ili ne... Da li se to prilikom vadjenja krvi na nalazima odmah vidi (onaj obican nalaz) ili je to neki poseban test na kojem se provjerava osim krvne slike i to je li neko trudan????
mislim da se ne moze vidjeti na obicnom nalazu krvi.
eee ovako... zapravo je situacija malo komplikovanija... naime ja i muz se malo zaigrali, ja imala mengu 2 dan i mi to uradimo bez zastite , ali posto jos uvijek nismo spremni za on ne svrsi u mene, neg ga kao izvadi na vrijeme... 2 dana nakon toga- menga pri kraju ja odem da provjerim krvnu sliku, iii sad me je totalno strah otic podic nalaze .... Da li je trudnoca moguca??'
Znam da je mozda bezobrazno od mene da vam pisem da nismo spremni za bebu, jer vecina vas to zarko zeli... ali posto smatram da ste sto se tice trudnoce iskusne moram vas pitati za misljenje.... HELP
Trudnoća se može utvrditi jako rano, i prije predviđene mjesečnice ali ne običnim nalazom krvi, nego vađenjem hormona trudnoće beta HCG, ima tema na forumu zatrudnjivanje, koji se vadi iz krvi, treba posebna uputnica za taj hormon.
eee ovako... zapravo je situacija malo komplikovanija... naime ja i muz se malo zaigrali, ja imala mengu 2 dan i mi to uradimo bez zastite , ali posto jos uvijek nismo spremni za user posted image on ne svrsi u mene, neg ga kao izvadi na vrijeme... 2 dana nakon toga- menga pri kraju ja odem da provjerim krvnu sliku, iii sad me je totalno strah otic podic nalaze .... Da li je trudnoca moguca??'
Znam da je mozda bezobrazno od mene da vam pisem da nismo spremni za bebu, jer vecina vas to zarko zeli... ali posto smatram da ste sto se tice trudnoce iskusne moram vas pitati za misljenje.... HELP
IZVORNA PORUKA: lamama
Trudnoća se može utvrditi jako rano, i prije predviđene mjesečnice ali ne običnim nalazom krvi, nego vađenjem hormona trudnoće beta HCG, ima tema na forumu zatrudnjivanje, koji se vadi iz krvi, treba posebna uputnica za taj hormon.
eee ovako... zapravo je situacija malo komplikovanija... naime ja i muz se malo zaigrali, ja imala mengu 2 dan i mi to uradimo bez zastite , ali posto jos uvijek nismo spremni za on ne svrsi u mene, neg ga kao izvadi na vrijeme... 2 dana nakon toga- menga pri kraju ja odem da provjerim krvnu sliku, iii sad me je totalno strah otic podic nalaze .... Da li je trudnoca moguca??'
mislim da se ne moze vidjeti na obicnom nalazu krvi.
Znači vi ste imali odnos tokom menstruacije, drugi dan ciklusa, ako je tako jako je mala vjerovatnoća da su ti tada plodni dani, odnosno ovulacija, mada ima i takvih slučajeva, a i ako jeste bila ovulacija teško da nakon dva dana poslije odnosa sve i da je ovulacija bila, se moze utvrditi trudnoća i iz krvi, je oplođenoj jajnoj stanici treba 5-7 dana da doputuje do maternice kroz jajovod i da se ugnijezdi u endometrij, i tek nakon inplantacije se bHCG počinje izlučivati, odnosno rasti hormon trudnoće!
Znači vi ste imali odnos tokom menstruacije, drugi dan ciklusa, ako je tako jako je mala vjerovatnoća da su ti tada plodni dani, odnosno ovulacija, mada ima i takvih slučajeva, a i ako jeste bila ovulacija teško da nakon dva dana poslije odnosa sve i da je ovulacija bila, se moze utvrditi trudnoća i iz krvi, je oplođenoj jajnoj stanici treba 5-7 dana da doputuje do maternice kroz jajovod i da se ugnijezdi u endometrij, i tek nakon inplantacije se bHCG počinje izlučivati, odnosno rasti hormon trudnoće!
Moguće jest, ali jako mali postotak je takvih žena da im je ovulacija u toku menstruacije i to već drugi dan ciklusa, ne preostaje ti ništa drugo nego da sačekaš menstuaciju ili da radiš betu malo prije menstuacije.
i još moj ti je savjet da se zaštitite ako već ne želite još dijete, ipak je to bolje, sretno!
Moguće jest, ali jako mali postotak je takvih žena da im je ovulacija u toku menstruacije i to već drugi dan ciklusa, ne preostaje ti ništa drugo nego da sačekaš menstuaciju ili da radiš betu malo prije menstuacije.
i još moj ti je savjet da se zaštitite ako već ne želite još dijete, ipak je to bolje, sretno!
Lijepi pozdravi, drage moje mame! Jutros sam uradila test na trudnocu i pokazale su mi se ..jedna tamnija, a druga svjetlija..Osjecaj je neopisiv. Tako sam sretna i osjecam se vrlo vrlo posebnom. Zeljela sam ovu novost podijeliti s vama. Ako ima nekih savjeta kako brinuti o mojoj voljela bih da cujem to od vas. Svaki savjet je dobrodosao. Zelim vam svima ugodan dan. Veliki zagrljaj iz suncem okupanog Sharm El Seikha.
Lijepi pozdravi, drage moje mame! Jutros sam uradila test na trudnocu i pokazale su mi se ..jedna tamnija, a druga svjetlija..Osjecaj je neopisiv. Tako sam sretna i osjecam se vrlo vrlo posebnom. Zeljela sam ovu novost podijeliti s vama. Ako ima nekih savjeta kako brinuti o mojoj voljela bih da cujem to od vas. Svaki savjet je dobrodosao. Zelim vam svima ugodan dan. Veliki zagrljaj iz suncem okupanog Sharm El Seikha.
darga moja cestitam na trudnoci i zelim ti laganih mjeseci i da sve ako Bog da prodje u najboljem redu...
Vec dugo pokusavamo ostati trudni, duze od godinu dana i izgleda da se napokon desilo ali ja to jos uvjek ne mogu da vjerujem. Uradila sam 4 testa, prvi je bio blago rozi jer sam ga uradila i prije nego sto sam trebala dobiti a zadnji je bio totalno tamno crven i uradila sam ga pet dana poslje sto sam trebala dobiti. Grudi me bole sa strane isto kao da sam vjezbala pa istegla misice. Ali to nije konstantko nego boli nekada a nekada ne boli. Bradavice me uopste ne bole sto puno zena kaze da imaju kao simptom. Stomak me bolio prvu sedmicu kada nisam dobila, probadao me stalno ali me vise ne boli. Glava me boli non-stop a najvise ujutru kada ustanem. Ali nikada mi jos nije muka a sada je 7. sedmica. Isto tako se osjecam nekako slaba i nekada mi se malo manta. I sve nekako sama sebi ne vjerujem da sam trudna i kontam sta ako nije, itd. Kod doktora idem tek sljedece sedmice jer kaze da tek tada moze uraditi ultrazvuk izmedzu 6. i 8. sedmice kao i sve ostale testove. Tako da moram jos 8 dana da cekam:( Htjela sam samo da cujem o vasim iskustvima i da potvrdim da ipak ne moram imati mucninu kao ostale zene.
Hvala unaprjed.
IZVORNA PORUKA: salmy
Drga moja cestitam da bude sve u najboljem redu,ne brini za simpome to ti je sve relativno ja nisam nikad povratila,a muka mi je bila do 4 mjeseca.Ponasaj se onako kako tvoje tjelo zeli,kad si pospana spavaj kad si gladna jedi ................jednostavno prati svoje tjelo, i pokusaj uzivati u trudnoci nemoj se zamarati glupostima(kao sto sam ja) svaki mjesec ima neki svoj ritam barem je meni tako bilo.Jednostavno shvati da sve sto ti se desava a neobicno je pripisi trudnoci, svom drugom stanju. I uzivaj vjeruj da mi je tih 9 mjeseci bilo nezaboravno iskustvo u svakom smislu rijeci Sretno i uzivaj
IZVORNA PORUKA: fatimica09
cestitam ti od sveg srca i zelim ugodnu trudnocu i da aBd rodis zivu i zravu bebicu! Ma ne sumnjaj nista, uzivaj zenooooo .....Kod moje prve trudnoce simptomi su bili identicni tvojim, meni su se mucnine javile tek pocetkom treceg mjeseca ali su zato bile nesnosljive....ma sve mi je smrdilo, sapun, lenor, moja kosa, muzeva koza....hrana sva, ma groznoooooo.....ali sve to prodje i to je....sada to mogu reci bio najsretniji period mog zivota..... Opusti se, uzivaj i ne razmisljaj ni o cemuuuu......sem o
IZVORNA PORUKA: ivanak
Čestitam na tamno crvenoj trakici i da rodiš zdravu i veselu bebicu Ne trebaš se brinuti... Meni ti je polovinom petog tjedna počela mučnina.... i trajala do 12 tjedna.... a i te mučnine su bile na refule - par dana muka za poluditi, a par dana ništa. Savjet pazi se prva tri mjeseca da ne dižeš ništa preteško - ipak je to milimetarsko čudo treba ga paziti Sretno.
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
pridružujem se čestitkama i želim ti lahku trudnoću! Ja sam kod dr otišla na prvi pregled par dana nakon izostanka kad mi je konstartirao trudnoću staru 5 sedmica Takođe nisam imala mučnine ni u početku trudnoće a ni kasnije Na pregled već sad možeš otići, sretno
IZVORNA PORUKA: ona_30
Ja apsolutno nisam imala nikakve simptome trudnoce, osim sto je test pokazao pozitivno. Prvi simptom se pojavio u 5-tom mjesecu trudnoce a to je da je stomak poceo pomalo rasti :) Ostalo nista,nikada muka,nikada nisam povratila niti sam imala prohtjeve,promjene raspolozenja i sl. ... Zelim ti zdravu trudnocu...
Prije 5 dana sam saznala da sam trudna Jedini znak trudnoce je izostala menstruacija, koja bas nikad nije kasnila i vrlo malo bolne cice na dodir, to je sve. Uradila sam 5 testova, i ujutro i popodne i navece, i odmah mi se pokaze druga crtica, cim testic uronim
Drage forumasice, ja sam nova na forumu i izvinjavam se ako ponavljam pitanje ali da li je moguca situacija da postoje svi simptomi trudnoce ali da je test negativan?
Kad si radila test, koliko dana nakon očekivane menstruacije? Moguće je da je test lažno negativan ako je do ovulacije došlo kasnije, odn. ako si ga radila prerano.
moguce je, ja dok sam radila an bebi imala sam svaki mjesec simptome trudnoce , i dosta negativnih testova. Tako da negledaj po simptomima posebno kada zeljno radis na bebi imaces ih bila trudna ili ne .
I ja sam se to uvijek pitala i umisljala raznorazne simptome te spava mi se,idem u wc,muka mi ....itd al kad sam stvarno ostala trudna bolio me stomak i ja stavila ulozak i boli al nista nema 1 dan 2,3 i grudi me bole i to je jedino od svih simptoma. Al sve smo mi zene drugacije
Radila sam test 5 dana nakon ocekivanog termina ciklusa, ali mi je bio negativa iako imam mucnine po citav dana. Nesvjestice su takodje ceste kao i konstantan umor. Nemam nikakvih drugih simptoma ni boli u stomaku, ni metalnog okusa u ustima ni bola u grudima. Izgelda da ce se morati malo ici kod cika doktora
Radila sam test 5 dana nakon ocekivanog termina ciklusa, ali mi je bio negativa iako imam mucnine po citav dana. Nesvjestice su takodje ceste kao i konstantan umor. Nemam nikakvih drugih simptoma ni boli u stomaku, ni metalnog okusa u ustima ni bola u grudima. Izgelda da ce se morati malo ici kod cika doktora
Opusti se.Ne razmisljaj znam da je tesko al pokusaj.Sacekaj jos koji dan pa ponovi test.Zelim ti da bude
I ja sam se to uvijek pitala i umisljala raznorazne simptome te spava mi se,idem u wc,muka mi ....itd al kad sam stvarno ostala trudna bolio me stomak i ja stavila ulozak i boli al nista nema 1 dan 2,3 i grudi me bole i to je jedino od svih simptoma. Al sve smo mi zene drugacije
isto kao i ja...godinu dana sam imala sve trudnicke simptome a kad sam stvarno ostala trudna nista osim boli u grudima i malo stomak
Ja sam imala iste simptome kao pred mjesečnicu, nisam ni pomislila da sam , a kada je kasnila nekih 10 dana, prvo sam provjerila na netu rane simptome trudnoće i vidjela da je to individualno, ali da su isti kao kod , pa sam kupila test i bio je pozitivan. Mada sam nekako osjećala da se nešto promijenilo